Căderea părului este deja un flagel al societății, care se confruntă cu fiecare a doua persoană. Există multe motive pentru aceasta: alimente, stres, produse de îngrijire de slabă calitate, neglijență a părului, ecologie și altele. Există astăzi o mulțime de produse cosmetice: un balsam, un șampon "miraculos", o mască care se presupune că va ajuta chiar în prima zi. Prin urmare, consumatorul nu știe ce să preferă pentru a obține cel mai bun efect.

Este important să se acorde atenție acelor medicamente produse de un conducător, și nu un singur pachet. Merită, de asemenea, să acordați atenție feedback-ului produselor. Deci, spray-ul de păr al lui Aleran, ca și întreaga linie cosmetică a producătorului, ocupă astăzi o poziție înaltă printre produsele utilizate în mod obișnuit pentru tratamentul căderii părului. Sprayul este un medicament, deci este imperativ să studiezi cu atenție instrucțiunile acestuia.

structură

100 ml de medicament conține:

 • Minoxidil (ingredient activ) - 2 sau 5 g.
 • Propilenglicol.
 • Etanol 95%.
 • Apă purificată.

Disponibil în flacoane din sticlă, închise cu dozatoare de plastic. Vine cu o duză de pulverizare. Instrumentul are o nuanță de culoare galben deschis sau complet incolor.

eficacitate

Pentru a obține rezultatul așteptat, un spray pentru restaurarea și creșterea părului Aleran trebuie folosit timp de cel puțin un an. În această perioadă, firele de păr în locurile de chelie devin terminale, adică ele sunt deja capabile să reproducă părul normal și creșterea sa activă. Primele schimbări spre bine sunt deja vizibile după 4 luni de utilizare obișnuită.

Principala substanță inclusă în compoziție este un vasodilatator, atunci când este anulat, stimularea canalelor de potasiu se oprește. Foliile care au rămas fără putere din nou experimentează efecte negative sub forma, de exemplu, a efectelor androgenelor sau a distrugerii autoimune. Prin urmare, problema de chelie poate relua din nou.

Principiul de funcționare

Minoxidil are un efect benefic împotriva caderii parului, modifică permeabilitatea stratului celular exterior, deschide canalele de potasiu, activează fluxul de potasiu și calciu în celulă. Aceasta duce la extinderea vaselor de sânge, îmbogățirea și nutriția rădăcinilor părului pe cap, stimularea creșterii buclei. De asemenea, este important de observat că substanța activă specifică reduce cantitatea de androgeni care formează, care sunt cauza chel.

Indicații pentru utilizare

Remedierea se folosește numai în cazul alopeciei androgenice, pentru a restabili rapid și eficient naturalețea părului și a provoca țepi de creștere a părului. Folosirea drogului poate fi atât femeie, cât și bărbat. Pentru copiii cu vârsta sub 18 ani, spray-ul de păr al lui Aleran nu este recomandat, dar în cazuri extreme, în funcție de dovezi, poate fi prescris.

Dacă există boli care sunt asociate cu pielea capului, atunci înainte de a utiliza acest instrument, trebuie să vizitați un tricholog.

Alerana spray spray: metoda de utilizare, contraindicații, efecte secundare, recenzii

Printre medicamentele care vizeaza combaterea caderii parului, este Alerana spray de la caderea parului, care a castigat popularitate fara precedent in intreaga lume. Acesta este folosit atât de sex atât de puternic și mai slab în egală măsură. Singurul lucru pe care trebuie să-l amintiți este faptul că medicamentul nu ar trebui să fie folosit de copii până la vârsta de cel puțin 14 ani, în mod ideal 18.

Metoda de aplicare

Utilizați instrumentul trebuie să fie conform descrierii din instrucțiuni. De două ori pe zi, dimineața și seara, produsul este aplicat pe partea afectată a scalpului. Au ajuns 7 presări ale medicamentului (1 ml). La pulverizare, pielea trebuie să fie curată și uscată. Clătiți sprayul nu este necesar. Spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun după utilizare.

Pe lângă spray-ul însuși, pachetul de pachete include de asemenea un distribuitor și o duză. A doua opțiune este mai convenabilă pentru a fi utilizată atunci când zona de tratament este mică. Când zona lipsă de păr este semnificativă, atunci este mai bine să utilizați un dozator. Este fixat pe sticla în versiunea de producție. Indiferent de locul în care capul nu are păr, nu se poate utiliza mai mult de 2 ml de medicamente pe zi. Este mai corect ca femeile să acorde preferință Aleranului cu o doză de 2% din substanța activă. Dacă rezultatul este absent sau slab exprimat după 4 luni de pulverizare, se poate utiliza o soluție de 5%.

Contraindicații

Precizia corectă și precisă a instrucțiunii înseamnă rezultatul așteptat și rezultatul așteptat. Alerana spray eficient din pierderea abundentă din compoziție are componente medicinale, astfel încât atunci când se utilizează orice nuanță, sunt posibile contraindicații posibile și efecte secundare.

Este imposibil să se introducă mijloace în următoarele cazuri:

 1. Intoleranța la componentele de pulverizare.
 2. Hipersensibilitate la componentele aerosolului.
 3. La vârsta de 18 ani și după 65 de ani.
 4. Dacă există o încălcare a integrității pielii capului.
 5. Cu dermatoză.

Efecte secundare

Alerana poate declanșa diferite reacții adverse, și anume:

 • dezvoltă dermatită a pielii;
 • provocarea pruritului, inflamarea foliculilor de păr, hiperemia;
 • conduce la o peeling mai mare;
 • dă o reacție sub formă de hipertricoză, adică părul excesiv în care părul nu ar trebui să fie;
 • cauza seboree;
 • duce la pierderea excesivă a părului, observată adesea în primele 4 săptămâni de tratament.

Sunt posibile schimbări ale sistemului, printre care:

 • erupție cutanată;
 • urticarie;
 • alergie rinită;
 • dificultăți de respirație;
 • umflarea feței;
 • nevrita;
 • dureri în cap;
 • amețeli;
 • creșterea frecvenței cardiace;
 • durere în piept;
 • vertij;
 • hipertensiune și hipotensiune arterială.

opinii

Maria, 36 de ani, casier

"Am folosit-o de mult timp pe Aleran când am observat că începeam să pierd părul. Majoritatea au căzut pe ambele părți pe părțile laterale și pe bretele. Sa întors la triholog, au spus că am AHA, adică alopecie androgenică. A avertizat că, în acest caz, părul cade în anumite locuri. Motivul pentru această manifestare a fost ereditatea. Am decis să cumpăr un spray, pentru că am citit comentarii pozitive despre el și medicul nu a interzis să încerce. Ce am primit? După 5 luni de pulverizare obișnuită, foliculii de păr au început să se dezvolte în mod normal, fumatul sa oprit, a început să observe cât de gros a devenit părul meu. Voi continua să folosesc spray-ul pentru că văd rezultate pozitive clare. "

Victor, 52 de ani, șofer

"Voi spune imediat că orice medicament trebuie aplicat corect și nu se îndepărtează de instrucțiuni. Am văzut ce scriu, ca și cum Alerana a făcut mai rău, nu a ajutat. Dar cred că astăzi nu există un remediu mai bun decât acest spray. Da, la începutul utilizării, după aproximativ o lună am simțit că părul meu a început să cadă, dar încă nu sa oprit. Am văzut că acest lucru este posibil în reacțiile adverse. Până în prezent nu am regretat că am continuat și am continuat să pulverizez aerosolul. Au trecut 5 luni de când am început să folosesc medicamentul, rezultatul a fost mai mult decât satisfăcut de mine. Acum, în zona coroanei, unde mi-am pierdut profund părul, sunt deja vizibile fire de păr de până la 1 cm lungime. Recomand tuturor tuturor un remediu care nu are contraindicatii pentru utilizarea sa. Minusul poate fi numit unele mâncărime, care a fost, de asemenea, la începutul utilizării. "

Alerana ® (Alerana®)

Ingredient activ:

conținut

Grupa farmacologică

structură

Descrierea formei de dozare

Soluție transparentă incoloră sau galben deschis.

Acțiune farmacologică

farmacodinamie

Fiind un vasodilatator periferic, minoxidilul, atunci când este aplicat topic, sporește microcirculația în zona foliculilor de păr. Minoxidilul stimulează factorul de creștere al endoteliului vascular, care se presupune că este responsabil de creșterea permeabilității capilare, ceea ce indică o activitate metabolică ridicată observată în faza anagenică (faza de creștere). Minoxidil stimulează creșterea părului la pacienții cu căderea ereditară a părului (alopecia androgenică) în stadiul inițial. Mecanismul exact de acțiune al minoxidilului pentru uz extern în cazul căderii părului nu este pe deplin înțeles.

Farmacocinetica

Aspirație. Atunci când se aplică extern, Minoxidil este slab absorbit în pielea normală, intactă: o medie de 1,5% (1-2%) din doza totală administrată intră în circulația sistemică. Nu este cunoscut efectul bolilor de piele concomitente asupra absorbției Minoxidil. ASC și Cmax atunci când se utilizează o soluție de minoxidil de 5% este de aproximativ 18,71 ng · h / ml și respectiv 2,13 ng / ml. Tmax atunci când se utilizează o soluție 5% de minoxidil este de 5,79 ore. Efectul minoxidilului asupra hemodinamicii nu este exprimat până când concentrația serică medie a minoxidilului ajunge la 21,7 ng / ml.

Distribuție. Deși a fost raportat anterior că minoxidilul nu se leagă de proteinele plasmatice, ulterior a fost demonstrat prin ultrafiltrare in vitro prin legarea reversibilă la proteinele plasmatice umane în intervalul 37-39%.

Deoarece numai 1-2% din minoxidil aplicat local este absorbit, gradul de legare la proteinele plasmatice, care se observă in vivo după aplicarea externă, va fi nesemnificativ din punct de vedere clinic.

Metabolism. Aproximativ 60% din cantitatea de minoxidil absorbită după administrarea topică este metabolizată pentru a forma glucuronid de minoxidil, în principal în ficat.

Retragere. T1/2 Minoxidil pentru administrarea topică este de 22 ore și - 1,49 ore când se administrează pe cale orală. 97% din minoxidil și metaboliții săi sunt excretați de rinichi și 3% prin intestine.

După întreruperea tratamentului, aproximativ 95% din administrarea de minoxidil local este excretată în decurs de 4 zile.

Indicatii de droguri Aleran ®

Pentru tratamentul alopeciei androgenice la bărbați și femei.

Contraindicații

hipersensibilitate la minoxidil sau la alte componente ale medicamentului;

încălcarea integrității pielii sau dermatoză a scalpului;

utilizarea simultană a altor medicamente aplicate pe scalp;

perioada de alăptare;

vârsta sub 18 ani și peste 65 de ani.

Cu atenție: pacienți cu boli cardiovasculare și aritmii, insuficiență renală și hepatică - înainte de începerea tratamentului cu Alerana ®, este necesară consultarea unui medic.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Medicamentul Alerana ® este contraindicat femeilor în timpul sarcinii și în timpul alăptării.

Efecte secundare

Clasificarea incidenței reacțiilor adverse conform recomandărilor OMS: foarte des -> 1/10; adesea de la> 1/100 la 1/1000 până la 1/10000 to ®, deși nu s-au efectuat studii clinice relevante.

S-a stabilit că minoxidilul pentru uz topic poate interacționa cu alte medicamente topice.

Când se administrează local, minoxidil nu trebuie utilizat concomitent cu alte medicamente (GCS, tretinoine, antraline) aplicate pe pielea scalpului.

Utilizarea simultană a unei soluții de minoxidil pentru uz extern și o cremă conținând betametazonă (0,05%) conduce la o scădere a absorbției sistemice a minoxidilului.

Utilizarea simultană a cremei conținând tretinoin (0,05%) conduce la o absorbție crescută a minoxidilului.

Aplicarea simultană pe piele a minoxidilului și a preparatelor locale, cum ar fi tretinoina și ditranolul, care determină o modificare a funcțiilor protectoare ale pielii, poate duce la o creștere a absorbției minoxidilului.

Dozare și administrare

Pe plan local. Indiferent de mărimea zonei tratate, aplicați 1 ml soluție cu o duză de pulverizare (7 bucăți) de 2 ori pe zi în zonele afectate ale scalpului, începând de la centrul zonei afectate. Spălați-vă pe mâini după utilizare.

Doza zilnică totală nu trebuie să depășească 2 ml (aproximativ 14 bătăi) (doza nu depinde de dimensiunea zonei afectate). La pacienții care nu au o creștere a părului satisfăcătoare cosmetic atunci când se utilizează o soluție 2% și la pacienții pentru care se dorește o creștere mai rapidă a părului, poate fi utilizată o soluție de 5%.

Pentru bărbați, medicamentul Alerana ® este cel mai eficient pentru pierderea părului pe coroană, pentru femei - pentru căderea părului la mijloc.

Pentru a asigura eficacitatea medicamentului și impactul acestuia asupra foliculilor pilosi, este important să aplicați medicamentul pe pielea scalpului și nu pe păr. Aplicați medicamentul Alerana ® trebuie să fie numai pe pielea uscată a scalpului. Nu aplicați drogul Alerana ® în alte zone ale corpului. Soluția nu necesită clătire. Soluția aplicată se usucă rapid.

Aspectul primelor semne ale suspensiei de cadere a părului și restabilirea creșterii părului este posibil după administrarea medicamentului Aleran ® de 2 ori pe zi timp de 2-4 luni. Pentru a realiza și a menține efectul de restabilire a creșterii părului, pacientul nu trebuie să întrerupă utilizarea medicamentului, în caz contrar pierderea parului se va relua. Creșterea dozei de medicament sau utilizarea mai frecventă a acestuia nu va duce la o îmbunătățire a rezultatelor tratamentului. Dacă, după administrarea medicamentului Aleran ® timp de 16 săptămâni, nu există o creștere a creșterii părului, atunci tratamentul trebuie oprit. După începerea utilizării medicamentului Alerana ®, poate apărea o pierdere crescută a părului. Acest efect este exprimat prin stimularea tranziției părului de la faza de repaus (telogen) la faza de creștere (anagen) - se observă pierderea părului vechi, în locul căruia crește părul nou. Îmbunătățirea temporară a pierderii părului durează de obicei 2-6 săptămâni de la începerea tratamentului și apoi scade în 2 săptămâni. În cazul în care pierderea crescută a părului continuă, utilizarea medicamentului trebuie întreruptă și consultați medicul.

Grupuri speciale de pacienți. Nu există recomandări pentru administrarea de Aleran ® la pacienții cu insuficiență renală sau hepatică.

Sfaturi cu privire la utilizarea duzele

Duză de pulverizare fixată pe sticlă este mai potrivită pentru aplicarea soluției în zone mari de probleme ale scalpului (figura 1).

Pentru aplicarea medicamentului în părul lung sau în zonele mici, este mai convenabil să se utilizeze o duză de pulverizare alungită (figura 2).

Pentru a schimba duza (fig.3), este necesar să scoateți distribuitorul (I) fixat pe flacon și să întăriți duza de pulverizare alungită (II).

supradoză

Dacă se aplică doze mai mari decât cele recomandate în zonele mari ale scalpului păros sau în alte zone ale corpului, în plus față de scalp, este posibilă o creștere a absorbției sistemice a minoxidilului, ceea ce poate duce la apariția de efecte nedorite.

Simptome: retenție de lichide, scăderea tensiunii arteriale, tahicardie, amețeli.

Tratamentul: simptomatic și suportiv. Dacă este necesar, se pot prescrie diuretice pentru a elimina retenția de lichide; pentru tratamentul tahicardiei - β-blocantelor. Pentru tratamentul hipotensiunii arteriale trebuie introdusă în / în soluție de clorură de sodiu 0,9%. Nu trebuie să prescrieți medicamente simpatomimetice, cum ar fi norepinefrina (norepinefrina) și epinefrina (epinefrina), cu activitate excesivă de stimulare cardiacă.

Instrucțiuni speciale

Trebuie aplicat numai pe scalp.

Dacă preparatul este aplicat cu ajutorul vârfurilor degetelor, atunci după prelucrare capul mâinii trebuie să fie spălat bine. Aplicați preparatul Alerana numai pe pielea uscată a scalpului. Înainte de a aplica medicamentul, nu este nevoie să vă spălați părul. În cazul spălării capului, înainte de a folosi medicamentul, este necesar să se usuce părul și scalpul. Șamponarea este permisă nu mai puțin de 4 ore după aplicarea medicamentului.

Îngrijirea părului și produsele de îngrijire a părului pot fi utilizate în timp ce se utilizează Alerana ®. Înainte de a aplica produse de îngrijire a părului, trebuie să aplicați mai întâi Alerana ® și să așteptați până când zona tratată a pielii este complet uscată. Nu există dovezi că colorarea părului, perm sau utilizarea produselor de îngrijire a părului pot reduce în orice mod eficacitatea medicamentului. Cu toate acestea, pentru a preveni iritarea posibilă a scalpului, este necesar să vă asigurați că medicamentul a fost complet spălat de păr și de scalp înainte de a utiliza aceste substanțe chimice. Medicamentul nu trebuie aplicat în decurs de 24 de ore după utilizarea oricărui produs chimic (inclusiv după perimetrul chimic și / sau vopsirea, inclusiv vopsirea cu coloranți naturali - henna / basma).

Atunci când utilizați un uscător de păr după aplicarea medicamentului pe scalp, produsele de îngrijire a părului care pot provoca arsuri sau arsuri de arsură adâncă, părul sever îndepărtându-se de scalp (de exemplu, împletiturile strânse sau părul coapsei). Medicamentul își pierde eficiența.

Aplicați medicamentul Alerana ® trebuie să fie numai pe pielea sănătoasă a scalpului. Nu poate fi utilizat pentru inflamații, infecții, iritații, dureri ale pielii, precum și simultan cu alte medicamente aplicate pe pielea scalpului.

Nu utilizați medicamentul Alerana ® în caz de pierdere bruscă a părului, alopecie focală, atunci când alopecia se dezvoltă după naștere, în caz de chelie cauzată de consumul de droguri, dieta săracă (deficit de fier, vitamina A), coafura stransa. Cauza caderii parului este necunoscută.

Aportul accidental al medicamentului poate duce la apariția unor reacții adverse grave din partea inimii. Prin urmare, acest medicament trebuie depozitat la îndemâna copiilor.

Înainte de începerea tratamentului cu Aleran ®, pacienții trebuie supuși unui examen general, inclusiv anamneza. Medicul trebuie să se asigure că pielea scalpului este sănătoasă.

Minoxidil poate fi absorbit în cantități mici prin piele și, prin urmare, există riscul unor efecte secundare sistemice, cum ar fi retenția de apă și de sare, edemul generalizat și local, revărsatul pericardic, pericardita, tamponada cardiacă, tahicardia, angina, creșterea hipotensiunii ortostatice cauzate de unele medicamente antihipertensive cum ar fi guanetidina și derivații săi. Utilizarea Aleran ® la pacienții cu hipertensiune arterială tratați cu derivați de guanetidină sau guanetidină sau minoxidil este posibilă numai sub supraveghere medicală. Pacienții trebuie supuși unor examinări periodice pentru a identifica posibilele semne de efecte secundare sistemice ale Minoxidil. Dacă prezentați reacții adverse sistemice, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale sau durere în piept, bătăi rapide ale inimii, slăbiciune sau amețeală, creșterea bruscă inexplicabilă a greutății corporale, umflarea mâinilor sau a picioarelor, precum și reacții cutanate severe, trebuie să întrerupeți utilizarea Aleran ® și consultați un medic. Diureticele pot fi prescrise pentru tratamentul edemelor și retenției de lichide. Blocanții beta-adrenergici pot fi prescrisi pentru a elimina tahicardiile și angină pectorală. Pacienții cu antecedente de boli cardiovasculare ar trebui avertizați că tratamentul cu Alerana ® poate afecta evoluția acestor boli.

Compoziția medicamentului Aleran® este alcoolul etilic, care poate provoca inflamația și iritarea ochilor. În cazul contactului cu medicamentul pe suprafețe sensibile (ochi, piele iritată, mucoase), clătiți cu multă apă rece.

Influența asupra abilității de a conduce vehicule și mecanisme. În legătură cu posibilele dezvoltări de cefalee, amețeli, iritații ale ochilor, trebuie să se acorde prudență atunci când se conduc vehicule și se desfășoară anumite tipuri de activități care necesită concentrare ridicată a atenției și răspuns rapid motor. La apariția evenimentelor adverse descrise ar trebui să se abțină de la efectuarea activităților specificate.

Formularul de eliberare

Spray pentru uz extern, 2% și 5%. La 50 sau 60 ml, în sticle de sticlă cu o acoperire din plastic învelită cu dozatoare din PEVD cu duze de pulverizare din PEVP și capace din polipropilenă. Sticla este completată cu o duză de pulverizare alungită din HDPE. Sticla și duza de pulverizare alungită sunt plasate într-un pachet de carton sau plastic într-un pachet de carton.

producător

VERTEX SA, Rusia.

Adresa juridică: 196135, St. Petersburg, ul. Tipanova, 8-100.

Producție / adresă pentru trimiterea cererilor către consumatori: 199106, St. Petersburg, Insula Vasilyevsky, Linia 24, 27, lit. A.

Sankt-Petersburg, drumul spre Kamenka, 62, lit. A.

Tel./Fax: (812) 322-76-38

Linia fierbinte: 8-800-2000-305 (apel gratuit în Rusia).

Condiții de vânzare a farmaciei

Condițiile de depozitare ale medicamentului Aleran®

Nu lăsați la îndemâna copiilor.

Termenul de valabilitate al medicamentului Aleran ®

Nu utilizați după data de expirare tipărită pe ambalaj.

Cum se aplică pulverizarea Alerană împotriva căderii părului, împrăștie mituri

Astăzi vom vorbi despre sprayul Aleran, ca fiind unul dintre cele mai eficiente mijloace de a pierde părul deasupra normei. În ce cazuri este prescris, compoziția pulverizării, modul de utilizare și multe alte informații utile.

CONTENT (activați butonul din dreapta):

Linia de produse cosmetice Aleran

Problema subțierea, slăbirea și pierderea excesivă a părului se aplică majorității adulților, fie că este vorba de bărbat sau de o femeie.

Etica ecologică, obiceiurile proaste, situațiile stresante prelungite, dieta săracă sau nesănătoasă, dietele, bolile cronice și multe alte motive au un efect negativ asupra stării crizelor.

De aceea, poate apărea o alopecie parțială sau totală la orice persoană.

Întreprinderile moderne de cosmetologie dezvoltă și eliberează zeci de cele mai diverse din punct de vedere al impactului și mecanismului de influență asupra părului, care vă permit să aduceți starea coafurii înapoi la normal. Printre aceste fonduri se numără linia de produse cosmetice sub numele de brand Aleran.

O serie de produse Aleran au început să fie produse mai mult de 10 ani în urmă. Șampoanele, balsamurile, loțiunile și tonicele au ajutat la redresarea rezistenței naturale și la creșterea părului.

Astăzi, sub numele de brand Alerana, este disponibil un spray care se distinge prin ușurința în utilizare, eficiența ridicată și cel mai mic număr de contraindicații.

În ce situații este folosit sprayul Aleran

Alerana Spray este proiectată special pentru persoanele care suferă de pierderea excesivă a părului, ușoară creștere și slăbire.

Compoziția medicamentului este aleasă în așa fel încât, după aplicarea pulverizării pe scalp, crește fluxul de sânge, foliculii parului devin mai activi, reacțiile biochimice și procesele de regenerare celulară sunt stabilizate.

Producătorul recomandă utilizarea spray-ului atunci când:

 • Alopecie androgenă;
 • Diluare și slăbire a părului;
 • Creșterea lentă a buclelor;
 • Piele de uscare.

Sub influența medicamentului, părul devine mai moale, dispare uscarea, procesul de styling este facilitat.

Spray-ul este capabil să reducă impactul negativ asupra buclelor de factori externi agresivi, care, de asemenea, ajută la întărirea foliculilor de păr.

Soluția terapeutică este un lichid vâscos cu o aromă ușoară, care este aproape instantaneu absorbit în piele și păr, fără a provoca apariția unui film uleios.

Eficacitatea optimă a utilizării cursului seriei de fonduri Aleran este realizată dacă:

 • Androgenic alopecia a inceput sa se dezvolte nu mai mult de 10 de ani in urma;
 • O persoană care utilizează cosmeticele medicale nu are mai mult de 45-50 de ani;
 • Diametrul focarului de chelie nu este mai mare de 10 cm;
 • În centrul alopeciei există cel puțin 100 de vellus sau în faza terminală a creșterii părului.

Producătorul avertizează că spray-ul Alerana nu poate da rezultatul dorit dacă pierderea părului este cauzată de boli interne.

Prin urmare, este recomandabil să se efectueze întotdeauna o examinare cuprinzătoare cu pierderea accentuată și bruscă de bucle.

Compoziția pulverizării

Principalul ingredient activ al sprayului Aleran este minoxidilul, sub influența căruia se schimbă tonul vascular, este îmbunătățită eliberarea de nutrienți în foliculii de păr și rădăcinile sale sunt întărite.

Toate aceste schimbări sunt realizate prin faptul că Minoxidil îmbunătățește în mod eficient circulația sângelui în zona de aplicare a aerosolului.

Sub influența lui Minoxidil, foliculii pilosi trec treptat în faza de creștere activă.

Un alt efect al minoxidilului este reducerea formării dehidrotestosteronului, un hormon masculin. Influența dehidrosteronului conduce la slăbirea foliculului de păr și la dezvoltarea alopeciei androgenice.

În plus față de Minoxidil, sprayul Aleran include și alte substanțe:

 1. Vitaminele E și A, sub influența lor, normalizează procesele metabolice în spațiile intercelulare, foliculii de păr obțin nutrienții de care au nevoie.
 2. Vitaminele din grupa B ajută să facă față proceselor inflamatorii, reducând impactul negativ asupra părului la temperaturile ridicate care apar atunci când se folosesc uscătoare de păr, fier de călcat.
 3. Vitamina P îmbunătățește absorbția de către foliculii de păr a tuturor ingredientelor utile ale sprayului.
 4. Uleiurile esentiale de piersici si migdale hranesc pielea capului, inmoaie firele si ajuta la cresterea parului nou.
 5. Keratina restabilește structura naturală a buclelor, previne fragilitatea, secțiunea transversală și capetele divizate ale părului.
 6. Următoarele elemente, cum ar fi magneziu, cupru, zinc, sporesc regenerarea celulelor scalpului.
 7. Extractele din plante elimina iritarea, ajuta la normalizarea functionarii bulbilor, au un mecanism de actiune de intarire si tonifiere.

Când folosiți sprayul Aleran pentru unii oameni, este posibilă o scurtă creștere a pierderii părului. Acest lucru se întâmplă deoarece reacțiile de schimb în rădăcinile părului se intensifică și buclele vechi, deja neviabile, încep să cadă în mod activ.

După ce acestea cad, lucrarea bulbilor este normalizată, iar procesul de stabilire și de creștere a părului puternic nou va începe.

Țara de fabricație, condițiile de eliberare și de depozitare

Toate produsele sub marca Aleran sunt fabricate de un producător rusesc - Vertex, al cărui sediu principal este situat în St. Petersburg.

Angajații companiei Vertex de peste 10 ani angajați în dezvoltarea și producția de medicamente și cosmetice medicale.

Alerana spray este disponibil în două tipuri, cum ar fi 2 sau 5% soluție de minoxidil.

Indiferent de doza principalului ingredient activ, produsul este ambalat în sticle de polietilenă, echipate cu dozatoare și un spray convenabil. Aerosolul este plasat în cutii de carton.

Este recomandat să depozitați spray-ul într-un loc întunecos la o temperatură ambientală de cel mult 26 grade. Termenul de valabilitate al soluției este de doi ani, după expirarea acesteia medicamentul trebuie eliminat.

Instrucțiuni de utilizare

Cât de eficientă este utilizarea spray-ului, ca mijloc de stopare a căderii părului, depinde de respectarea regulilor de utilizare a acestuia.

Înainte de prima utilizare, asigurați-vă că citiți instrucțiunile, aflați absența contraindicațiilor și familiarizați-vă cu caracteristicile aplicării aerosolului.

 • Sprayul trebuie pulverizat pe scalp uscat și curat. Interacțiunea cu reziduurile de produse cosmetice poate reduce eficacitatea medicamentului și poate spori efectele secundare. Puteți utiliza șampoane, măști, tonice numai după ce soluția sa uscat complet, adică după aproximativ una sau două ore.
 • Nu este necesară spălarea soluției aplicate.
 • Tratamentul scalpului începe cu partea centrală a centrului de alopecie.
 • În timpul unei manipulări, nu puteți utiliza mai mult de 1 ml soluție, aceasta corespunde cu șapte clicuri pe distribuitorul de flacon.
 • Spray folosiți de două ori pe zi. Întreaga doză zilnică a soluției aplicate nu trebuie să depășească 2 mililitri.
 • Nu lăsați soluția pulverizată să intre pe membranele mucoase ale ochilor și gurii.
 • Spălați-vă pe mâini cu apă și săpun după ce ați folosit pulverizatorul.

Producătorul recomandă la începutul cursului tratamentului să utilizeze 2% Aleran spray.

Dacă în următoarele trei luni nu există schimbări pozitive, atunci merită să cumpărați un aerosol de 5%.

Durata de utilizare a spray-ului poate ajunge până la un an sau mai mult.

Distribuitorul, amplasat direct pe sticlă, ajută la pulverizarea soluției în zone cu pete de chelie vizibile.

Dacă zona de chelie este sub bucle lungi, atunci este mai bine să folosiți un spray extins atașat la produs.

Împreună cu sprayul lui Aleran puteți lua suplimentul alimentar Nutrikap, împărțirea fondurilor va accelera efectul așteptat.

Când trebuie să așteptați efectul utilizării sprayului Aleran

Atunci când se utilizează aerosol Aleran, nu trebuie să se aștepte ca primele rezultate notabile ale buclelor de îngroșare și întărire să apară în doar două sau trei săptămâni.

Pentru majoritatea oamenilor, supraaglomerarea focarelor cu pete balde începe în trei-patru luni.

Dar, deoarece ritmul recuperării muncii bulbilor, structura părului în sine și tipul lor pentru fiecare persoană sunt individuale, atunci rata de recuperare a firelor poate diferi semnificativ.

Absența efectului trebuie notată dacă nu există schimbări pozitive semnificative chiar șase luni după începerea aplicării pulverizării.

Rezultatele cercetărilor medicale

Produsele cosmetice marca Aleran suferă cercetări clinice.

Un sondaj efectuat asupra persoanelor care utilizează sprayul Aleran în conformitate cu schema a făcut posibilă stabilirea faptului că după 6 săptămâni de tratament:

 • În 87 din 100 de persoane, pierderea excesivă a părului se oprește.
 • Testul de tensiune arată că cantitatea de păr epilat este redusă la 80%. Acest rezultat sugerează că o nutriție sporită a foliculului duce la întărirea părului de-a lungul întregii sale lungimi.
 • La 66 subiecți din 100, numărul de păr care se află în stadiul creșterii active crește.

După 4 luni de aplicare a sprayului cu Aleran:

 • 73 din 100 de persoane au prezentat o îmbunătățire semnificativă și o recuperare clinică în tratamentul cheiliei, alopecie androgenică și pierderea crescută a părului.
 • În 96 din 100 subiecți, numărul de fire de păr din faza de odihnă este redus de 2,7 ori, după care buclele cad. În același timp, numărul de foliculi de păr în faza creșterii lor active crește cu 20%.
 • Grosimea medie a părului a crescut cu 41%.
 • Densitatea parului a crescut cu 29%.

Contraindicații și efecte secundare

Alerana Spray conține componente medicinale active și, prin urmare, atunci când se utilizează, trebuie luate în considerare toate contraindicațiile și riscul reacțiilor adverse.

Medicamentul este contraindicat pentru aplicare:

 • Cu sensibilitate crescută sau intoleranță la una sau mai multe componente ale aerosolului;
 • În vârstă de până la 18 ani și peste 65 ani;
 • Încălcarea integrității pielii scalpului;
 • Cu dermatoză.

Reacțiile adverse posibile care apar în zona afectată includ:

 • Dezvoltarea dermatitei scalpului;
 • Mâncărime, înroșirea feței și inflamația foliculilor de păr;
 • Apariția de peeling crescut;
 • Hypertrichoza - apariția părului în exces pe acele zone ale pielii unde părul nu ar trebui să fie;
 • seboree;
 • Cresterea excesiva a caderii parului. Această modificare adversă se observă până la 6 săptămâni de la începerea tratamentului, ceea ce este asociat cu trecerea fazei de repaus în faza de creștere activă.

În unele cazuri, medicamentul poate provoca modificări sistemice nedorite:

 • Urticarie, erupție cutanată;
 • Durerea de respirație și rinita alergică;
 • Umflarea feței;
 • Nevrită nepecifică;
 • Amețeli și dureri de cap;
 • vertij;
 • Dureri toracice și palpitații;
 • Hipotensiune arterială și hipertensiune arterială.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării.

Minoksidil Alerana pulverizați în cantități mici poate pătrunde în vasele de sânge, în legătură cu acest medicament nu este recomandat pentru utilizare pe întreaga perioadă de sarcină și lactație.

Elimină miturile

Nu este întotdeauna posibil să citiți numai comentarii pozitive despre utilizarea sprayului Aleran. Unii oameni sunt foarte nemulțumiți de impactul său și ia notă nu numai creșterea numărului de fire de păr care cad, dar și aspectul altor probleme cu coafura.

Pentru a înțelege eficacitatea medicamentului, este necesar să știm ce afirmații despre acesta sunt adevărate și care sunt cauzate numai de utilizarea incorectă a aerosolului.

"Pulverizarea Aleran îmbunătățește căderea părului."

Trebuie înțeles că creșterea oricărui păr este un proces fiziologic care are loc în mai multe etape.

În prima etapă, foliculul de păr începe să se formeze, apoi curl crește activ, trece în faza de repaus și cade. Iar în locul ei începe să se formeze nucleul noului curl.

Prin urmare, pierderea crescută a părului după aplicarea pulverizării se explică prin faptul că buclele vechi, neviabile se prăbușesc și eliberează spațiul necesar pentru a începe formarea unei noi curluri.

După câteva săptămâni, procesul de cadere excesivă a părului va înceta și va începe reînnoirea.

"Alerana provoacă dependență treptată, ceea ce duce la ineficiența medicamentului".

Producătorul afirmă că nu se observă efectul dependenței de șampoane, balsam, tonic și spray. O serie de produse cosmetice Aleran recomandă utilizarea în mod continuu.

Minoxidil, care este baza pulverizării, acționează numai în timpul în care este în piele. Dacă întrerupeți aplicarea spray-ului, atunci minoxidilul va fi complet eliminat în câteva săptămâni și procesul de cadere a părului poate începe din nou.

Prin urmare, persoanele cu alopecie androgenică sunt încurajate să folosească în mod continuu marca cosmetică Aleran.

"Efectul obținut nu este consecvent."

Da, într-adevăr, după întreruperea utilizării spray-ului, totul poate reveni din nou la punctul de plecare, adică parul va deveni din nou slăbit.

Pentru a preveni acest lucru, este întotdeauna necesar să se afle cauza principală a deteriorării foliculilor de bucle, pe baza căreia se selectează un tratament cuprinzător, în care Aleran este doar unul dintre medicamentele.

"Utilizarea spray-ului poate da impuls creșterii părului, nu numai capului, ci și întregului corp."

În reacțiile adverse ale sprayului Aleran, este indicată hipertricoza, adică creșterea părului pe față și în alte părți ale corpului. O astfel de reacție a corpului este înregistrată doar în câteva persoane.

Pentru a reduce probabilitatea apariției acestuia, ar trebui să se pulverizeze cu grijă aerosolul, evitând contactul cu fața, gâtul.

Eliminați probabilitatea ca această reacție nedorită să vă ajute și o consultare prealabilă cu trihologul.

"Folosirea balsamului, samponului si mastilor sub marca Aleran este suficienta pentru a opri pierderea excesiva a parului".

Nu este. Aceste tipuri de produse cosmetice întăresc perfect părul și își mențin frumusețea naturală, dar odată cu dezvoltarea chelului, efectul lor asupra scalpului nu este suficient pentru a rezolva problema.

Mai întâi de toate, odată cu dezvoltarea alopeciei, ar trebui să consultați un tricholog sau un dermatolog, să aflați cauza deteriorării structurii părului și, pe baza acestuia, să alegeți tratamentul.

Pulverizarea Aleran, care conține minoxidil, o substanță a cărei mecanism de acțiune vizează creșterea în buclă, poate deveni și tratamentul principal.

"Spray Alerana va realiza și va întări creșterea părului în a doua săptămână de utilizare a acestuia."

Nu, acest lucru este departe de caz. După cum sa menționat deja, după ce aerosolul a fost aplicat bulbilor de păr, este posibilă o creștere semnificativă a pierderii părului, care este considerată naturală și indică efectul pozitiv al minoxidilului.

Se pot aștepta schimbări pozitive nu mai devreme de trei luni de utilizare regulată a aerosolului.

Procesul de cadere a parului nu se va opri dacă este provocat de cauze interne, deci nu trebuie să refuzați niciodată să finalizați un sondaj.

"Cosmetica Aleran conține hormoni."

Nu, nu sunt informații de încredere. În plus față de Minoxidil, în spray sunt incluse numai extracte de plante care stimulează creșterea buclelor.

opinii

Andrei, 32 ani, Moscova.

"Pulberea cu Alerana ma ajutat sa ma opresc. Câmpul în creștere chel în cap a apărut mai aproape de 30 de ani.

Bald, nu eram gata să fiu și, prin urmare, am început să caut stimulente pentru creșterea părului. Unul dintre ele a fost aerosolul Alerană.

După aproximativ două luni de utilizare, am început să observ că părul dulce din vatra baldachinului meu a devenit mai rigid.

Acum pot spune cu încredere că am găsit o soluție la această problemă. Singurul lucru care suferă este nevoia de aplicare constantă a pulverizării. "

Olga, 28 de ani, Sankt Petersburg.

"Parul ei a fost răsfățat de chimie, după care au devenit uscați și au început să cadă în cantități imense. Seria de cosmetice Alerana mi-a sfătuit tricologul.

A început tratamentul cu un spray și a ajutat într-adevăr să oprească pierderea părului în aproximativ 4 luni.

Dar nu eram mulțumit de efectele secundare ale scalpului uscat în aerosoli, de mâncărime și de mătreață.

Acum nu l-am folosit pe Alerania timp de o lună, părul meu nu a renunțat încă, sper să găsesc un instrument care este mai moale de mecanismul de acțiune ".

"Spray-ul ma ajutat să opresc începutul chelului soțului meu. La început, am aplicat incorect aerosolul - puneți-l direct înaintea spălării capului, iar acest lucru a cauzat prurit și mâncărime a pielii.

Apoi citiți cu atenție instrucțiunile și începeți să pulverizați spray-ul timp de câteva ore înainte de îmbăiere. Sunt rezultate și sunt încurajatoare. "

Anna, 29 de ani, Moscova.

"Nu am hotărât imediat să cumpăr spray Aleran, deoarece prietenii mei au afirmat că este hormonală.

Dar apoi am primit sfatul trichologului și am studiat întreaga compoziție a medicamentului - cu siguranță nu există hormoni în el.

Trichologul mi-a prescris nu numai un spray, ci și un complex vitamino-mineral.

Am fost tratat timp de trei luni și nu numai că părul meu a devenit mai puternic și mai gros, dar starea mea de piele sa îmbunătățit, starea mea de spirit sa îmbunătățit.

Ivan, 39 de ani, Murmansk.

După ce am folosit mai multe medicamente pentru chelie, m-am oprit la sprayurile Aleran.

Acest spray are într-adevăr proprietăți miraculoase - părul meu a început să se consolideze după patru săptămâni de utilizare.

Acum încerc să nu mă împart cu sticla lui Alerana, o iau chiar și în călătorii de afaceri ".

Tatiana, 42 de ani, Togliatti.

"Părul meu nu a fost afectat de spray, deoarece a căzut și a continuat. Care este cauza problemei mele, încă nu știu, am făcut o întâlnire cu un tricholog cu experiență, sper că doctorul nu mă va permite să devin chel. "

Desenează concluzii

Așa cum vedem recenzii despre spray-ul Alerana de la căderea părului nu sunt lipsite de ambiguitate. Dar trebuie să înțelegeți că lumea interioară a fiecărei persoane este individuală și nu va fi repetată.

Dacă pulverizarea nu dă un rezultat sau are o durată scurtă de viață, este necesar să nu păcătuiți imediat pe producător, ci să vă acordați atenție corpului, puteți avea probleme mult mai serioase, doar căderea părului.

Alerana (spray) împotriva căderii părului

Înainte de a cumpăra spray de pierdere a părului Aleran, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare, metodele de utilizare și dozajul, precum și alte informații utile cu privire la sprayul Aleran. Pe site-ul "Enciclopedia de boli" veți găsi toate informațiile necesare: instrucțiuni pentru utilizarea corectă, doza recomandată, contraindicații, precum și revizuirile pacienților care au utilizat deja acest medicament.

Forma de dozare: spray pentru uz extern

Alerana (spray) - Compoziția și forma emiterii

100 ml din preparat conțin:

Ingredient activ: Minoxidil 2,0 g sau 5,0 g;

doza 2%: propilenglicol - 30 ml, etanol 95% (alcool etilic 95%) - 50 ml, apă purificată - până la 100 ml.

5% dozare: propilenglicol - 50 ml, etanol 95% (alcool etilic 95%) - 30 ml, apă purificată - până la 100 ml.

Spray pentru uz extern de 2% și 5%.

La 50 ml sau 60 ml în sticle de sticlă înțepate cu dozatoare din plastic (polietilenă de înaltă presiune). Fiecare flacon împreună cu instrucțiunea de aplicare sunt plasate într-un ambalaj dintr-un carton. O duză de pulverizare extinsă este introdusă suplimentar în ambalaj.

Descriere: soluție limpede incoloră sau galben deschis

Alerana (spray) - Acțiune farmacologică

Cu administrarea topică de minoxidil, a fost observat efectul stimulativ asupra creșterii părului la persoanele cu alopecie androgenică (păr subțiere, chelie). Îmbunătățește microcirculația, stimulează tranziția foliculilor de păr la faza de creștere activă, modifică efectul androgenelor asupra foliculilor pilosi. Reduce formarea de 5-alfa dehidrosteron (posibil indirect), care joacă un rol semnificativ în formarea chel.

Cel mai bun efect este o durată mică a bolii (nu mai mult de 10 ani), pacienții tineri, un loc chel în regiunea coroanei nu mai mult de 10 cm, prezența în centrul chelului mai mult de 100 de vellus și părul terminal.

Manifestarea semnelor de creștere a părului este observată după 4 luni sau mai mult de la medicament. Debutul și severitatea efectului pot varia în funcție de pacienți. Soluția de 5% a medicamentului stimulează creșterea părului cu mai mult de 2% soluție, care a fost observată pentru creșterea creșterii părului moale.

După întreruperea aplicării prin pulverizare cu Aleran, creșterea părului nou se oprește, iar în decurs de 3-4 luni este posibilă restabilirea aspectului original. Mecanismul exact de acțiune al medicamentului Aleran în tratamentul alopeciei androgenetice nu este cunoscut. Minoxidilul este ineficient în cazul chelării cauzate de consumul de droguri, alimentației nesănătoase (deficit de fier (Fe), vitamina A), ca rezultat al coafării părului în coafuri "strânse".

Alerana (spray) - farmacocinetică

Atunci când se aplică extern, Minoxidil este slab absorbit prin pielea intactă: o medie de 1,5% (0,3-4,5%) din doza totală administrată intră în circulația sistemică. Nu este cunoscut efectul bolilor de piele concomitente asupra absorbției Minoxidil.

După întreruperea administrării medicamentului, aproximativ 95% din minoxidilul care a intrat în circulația sistemică este eliminat în 4 zile. Profilul metabolic al biotransformării minoxidilului după aplicarea topică a sprayului cu Aleran nu a fost încă studiat complet.

Minoxidil nu se leagă de proteinele plasmatice și se excretă prin rinichi prin filtrare glomerulară. Minoxidilul nu penetrează bariera hemato-encefalică.

Excretați în principal cu urină. Minoxidilul și metaboliții săi sunt excretați prin hemodializă.

Alerana (spray) - Indicații pentru utilizare

Pentru tratamentul alopeciei androgenice (restaurarea părului) și stabilizarea procesului de cadere a părului la bărbați și femei.

Alerana (spray) - regim de dozare

Către exterior. Indiferent de mărimea zonei tratate, aplicați 1 ml soluție cu un dozator (7 robinete) de 2 ori pe zi în zonele afectate ale scalpului, începând de la centrul zonei problematice. Spălați-vă pe mâini după utilizare.

Doza zilnică totală nu trebuie să depășească 2 ml (doza nu depinde de dimensiunea zonei afectate). Pacienții care nu observă o creștere a părului satisfăcătoare cosmetic atunci când utilizează o soluție 2% și pacienții pentru care se dorește o creștere mai rapidă a părului pot utiliza o soluție de 5%. Pentru bărbați, Aleran este cel mai eficient pentru căderea părului la coroană, pentru femeile cu căderea părului la mijloc.

Aplicați sprayul Aleran numai la scalpul uscat. Soluția nu necesită clătire.

Apariția primelor semne de stimulare a creșterii părului este posibilă după utilizarea medicamentului de 2 ori pe zi timp de 4 luni sau mai mult. Debutul și severitatea creșterii părului, precum și calitatea părului pot varia în funcție de pacienți.

Conform rapoartelor unice, în decurs de 3-4 luni de la încetarea tratamentului, aspectul inițial poate fi restabilit.

Durata medie a tratamentului este de aproximativ 1 an.

Recomandări pentru utilizarea duzele:

Distribuitorul atașat la sticlă este mai potrivit pentru aplicarea soluției în zone mari de probleme ale scalpului.

Pentru aplicarea medicamentului sub par lung sau pe zone mici ale scalpului, este mai convenabil să folosiți o duză de pulverizare alungită. Pentru a face acest lucru, scoateți distribuitorul atașat la flacon și consolidați duza de pulverizare alungită.

Alerana (spray) - Efecte secundare

Efecte secundare locale:

Efectele secundare observate în studiile clinice cu spray Aleran în cele mai multe cazuri au fost dermatita a scalpului.

Mai rar, au existat cazuri mai pronunțate de dermatită, manifestată sub formă de roșeață, peeling și inflamație.

În cazuri rare, s-au observat sete de mișcare, dermatită alergică de contact, foliculită, hipertrichoză (creștere nedorită a părului pe corp, inclusiv creșterea părului facial la femei), seboree.

Utilizarea sprayului Aleran poate determina o pierdere crescută a părului în timpul tranziției de la faza de odihnă la faza de creștere, cu căderea părului vechi și a celor noi în creștere. Acest fenomen temporar se observă de obicei la 2-6 săptămâni după începerea tratamentului și se oprește treptat în următoarele două săptămâni (apariția primelor semne ale acțiunii minoxidilului).

Reacții adverse sistemice (în caz de ingestie accidentală a medicamentului):

Bolile dermatologice: reacții alergice nespecifice (erupție pe piele, urticarie), umflarea feței.

Sistemul respirator: scurtarea respirației, rinita alergică.

Sistemul cardiovascular: dureri toracice, fluctuații ale tensiunii arteriale, bătăi rapide ale inimii, modificări ale ritmului contracțiilor cardiace, edem.

Alerana - Contraindicații

- Hipersensibilitate la Minoxidil sau la alte componente ale medicamentului;

- vârsta sub 18 ani;

- încălcarea integrității pielii, dermatoză a scalpului.

Cu grijă: vârsta avansată - peste 65 de ani (când este aplicată topic).

Aleran în timpul sarcinii la lactație: Aleran nu trebuie utilizat în timpul sarcinii și alăptării.

Utilizarea la pacienții vârstnici: Cu prudență: vârsta înaintată - peste 65 de ani (când se aplică local).

Utilizarea la copii este contraindicată: vârsta mai mică de 18 ani.

Alerana - Instrucțiuni speciale

Nu aplicați medicamentul în alte zone ale corpului!

Aplicați drogul Alerana numai pe pielea uscată a scalpului după baie sau așteptați aproximativ 4 ore după aplicarea medicamentului înainte de scăldat. Nu lăsați capul să se ude mai devreme de 4 ore după aplicarea medicamentului. Dacă ați aplicat medicamentul cu vârful degetelor, spălați-vă bine mâinile după procesare. Se recomandă spălarea părului când se utilizează sprayul Aleran în mod obișnuit. Hairspray și alte produse de îngrijire a părului pot fi utilizate în timpul tratamentului cu Aleran.

Înainte de a aplica produse de îngrijire a părului, trebuie să aplicați mai întâi drogul Aleran și să așteptați până când zona tratată a pielii este complet uscată. Nu există nici o dovadă că vopsirea părului, efectuarea unui perm sau utilizarea unor produse de înmuiere a părului poate reduce în orice mod eficacitatea medicamentului. Cu toate acestea, pentru a preveni posibila iritare a scalpului, trebuie să vă asigurați că medicamentul a fost complet spălat de păr și scalp înainte de a utiliza aceste substanțe chimice.

Înainte de începerea tratamentului cu sprayul Aleran, pacienții trebuie supuși unei examinări generale, inclusiv colectarea și examinarea istoricului medical. Medicul trebuie să se asigure că pielea scalpului este sănătoasă.

Dacă apar efecte secundare sistemice sau reacții cutanate severe, pacienții trebuie să întrerupă medicamentul și să consulte un medic.

Compoziția medicamentului Aleran este alcoolul etilic, care poate provoca inflamarea și iritarea ochilor. În cazul contactului cu medicamentul pe suprafețe sensibile (ochi, piele iritată, mucoase), clătiți zona cu multă apă rece.

Alerana - Supradozaj

Ingestia accidentală a sprayului Aleran poate provoca efecte secundare sistemice datorită proprietăților vasodilatatoare ale minoxidilului (5 ml dintr-o soluție 2% conține minoxidil 100 mg - doza maximă recomandată pentru adulți în tratarea hipertensiunii arteriale, 5 ml dintr-o soluție 5% conțin 250 mg minoxidil, adică o doză de 2,5 ori mai mare decât doza zilnică maximă recomandată pentru adulți în tratamentul hipertensiunii arteriale).

Semne de supradozaj: retenție de lichide, scăderea tensiunii arteriale, tahicardie.

Tratament: pentru a elimina retenția de lichide, diureticele pot fi prescrise, dacă este necesar; pentru tratamentul tahicardiei - beta-blocante.

Pentru tratamentul hipotensiunii arteriale, o soluție de 0,9% de clorură de sodiu trebuie injectată intravenos. Nu trebuie să numiți agenți simpatomimetici, de exemplu, norepinefrina și epinefrina, care au activitate excesivă de stimulare cardiacă.

Alerana - Interacțiuni medicamentoase

Există o posibilitate teoretică de a crește hipotensiunea ortostatică la pacienții care primesc tratament concomitent cu vasodilatatoare periferice, care totuși nu a primit confirmarea clinică. Nu putem exclude o ușoară creștere a conținutului de minoxidil din sângele pacienților care suferă de hipertensiune arterială și administrarea minoxidilului oral în cazul utilizării concomitente a medicamentului Aleran, deși studiile clinice corespunzătoare nu au fost efectuate.

S-a constatat că minoxidilul pentru uz topic poate interacționa cu anumite alte medicamente topice. Utilizarea simultană a unei soluții de minoxidil pentru uz extern și o cremă conținând betametazonă (0,05%) conduce la o scădere a absorbției sistemice a minoxidilului. Utilizarea simultană a cremei conținând tretinoin (0,05%) conduce la o absorbție crescută a minoxidilului.

Aplicarea simultană pe piele a minoxidilului și a preparatelor locale, cum ar fi tretinoina și ditranolul, care determină modificări ale funcțiilor protectoare ale pielii, pot duce la o creștere a absorbției minoxidilului.

Spray Alerana - recenzii de consum

Recenzii ale celor care au folosit sprayul Aleran, puteți găsi complet diferit. De aceea, atunci când achiziționați un medicament trebuie să cântăriți argumentele pro și contra.

Există situații în care femeile se confruntă cu adevărata problemă a chelie, când încep să utilizeze acest instrument. Adică, după un anumit interval de timp (de obicei este de 2 săptămâni), părul începe să cadă foarte puternic. Acest lucru se întâmplă atunci când se spală, se pieptănește și chiar se atinge. De asemenea, există recenzii care indică faptul că pierderea a rămas aceeași. Dar, in acelasi timp, femeile au observat cresterea cresterii parului nou.

Și puteți găsi opinia că atunci când utilizați sprayul Aleran există într-adevăr o pierdere puternică. Dar acest efect se oprește după câteva săptămâni. Parul nou este în creștere, și mai dens decât înainte. Caracteristicile corpului fiecărei persoane sunt individuale.

Analogi structurali ai sprayului Aleran asupra ingredientului activ: Alopex; Generolon; Kosilon; minoxidil; Revas; Regeyn.

Termeni și condiții de depozitare

A se păstra într-un mediu uscat, protejat de lumină, la îndemâna copiilor, la o temperatură ce nu depășește 25 ° C.

Data expirării. 2 ani. Nu utilizați după data de expirare.

Condițiile de livrare de la farmacii: medicamentul este aprobat pentru utilizare ca un mijloc de vacanță fără prescripție medicală.

Vrem să acordăm o atenție deosebită faptului că descrierea pulverizării împotriva pierderii părului de către Aleran este prezentată numai în scopuri informaționale! Pentru informații mai precise și detaliate despre sprayul Aleran, vă rugăm să contactați numai adnotările producătorului! Nu se auto-medichează în nici un fel! Trebuie să consultați un medic înainte de a utiliza medicamentul!