INSTRUCȚIUNI


pe utilizarea medicamentelor

Număr de înregistrare: LP 000224-160211

Denumirea comercială a medicamentului: ALERANA ®

Denumire internațională non-proprietăți (INN): Minoxidil

Forma de dozare: spray pentru uz extern

Compoziție: 100 ml din preparat conține:
Ingredient activ: Minoxidil 2,0 g sau 5,0 g;
Substanțe auxiliare:
doza 2%: propilenglicol - 30 ml, etanol 95% (alcool etilic 95%) - 50 ml, apă purificată - până la 100 ml.
5% dozare: propilenglicol - 50 ml, etanol 95% (alcool etilic 95%) - 30 ml, apă purificată - până la 100 ml.

Descriere: O soluție clară, incoloră sau galben deschisă.

Grupa farmacoterapeutică: tratament alopecie.
Codul ATX D11AX01

PROPRIETĂȚI FARMACOLOGICE
farmacodinamie
Cu administrarea topică de minoxidil, a fost observat efectul stimulativ asupra creșterii părului la persoanele cu alopecie androgenică (păr subțiere, chelie). Îmbunătățește microcirculația, stimulează tranziția foliculilor de păr la faza de creștere activă, modifică efectul androgenelor asupra foliculilor pilosi. Reduce formarea de 5-alfa dehidrosteron (posibil indirect), care joacă un rol semnificativ în formarea chel. Cel mai bun efect este o durată mică a bolii (nu mai mult de 10 ani), pacienții tineri, un loc chel în regiunea coroanei nu mai mult de 10 cm, prezența în centrul chelului mai mult de 100 de vellus și părul terminal. Manifestarea semnelor de creștere a părului este observată după 4 luni sau mai mult de la medicament. Debutul și severitatea efectului pot varia în funcție de pacienți. O soluție de 5% din medicament stimulează creșterea părului mai mult decât o soluție de 2%, ceea ce sa remarcat pentru o creștere a creșterii părului vellus.
După întreruperea utilizării medicamentului ALERANA®, creșterea noilor păruri se oprește, iar în decurs de 3-4 luni este posibilă restabilirea aspectului original. Mecanismul exact de acțiune al medicamentului ALERANA® în tratamentul alopeciei androgenetice nu este cunoscut. Minoxidilul este ineficient în cazul chelării cauzate de consumul de droguri, alimentației nesănătoase (deficit de fier (Fe), vitamina A), ca urmare a coafării părului în coafuri "strânse".

Farmacocinetica:
Atunci când se aplică extern, Minoxidil este slab absorbit prin pielea intactă: o medie de 1,5% (0,3-4,5%) din doza totală administrată intră în circulația sistemică. Nu este cunoscut efectul bolilor de piele concomitente asupra absorbției Minoxidil.
După întreruperea administrării medicamentului, aproximativ 95% din minoxidilul care a intrat în circulația sistemică este eliminat în 4 zile. Profilul metabolic
Biotransformarea Minoxidil după utilizarea externă a preparatului ALERANA ® nu a fost încă studiat complet.
Minoxidil nu se leagă de proteinele plasmatice și se excretă prin rinichi prin filtrare glomerulară. Minoxidilul nu penetrează bariera hemato-encefalică.
Excretați în principal cu urină. Minoxidilul și metaboliții săi sunt excretați prin hemodializă.

Indicatii pentru utilizare:
Pentru tratamentul alopeciei androgenice (restaurarea părului) și stabilizarea procesului de cadere a părului la bărbați și femei.

Contraindicații:

 • hipersensibilitate la minoxidil sau la alte componente ale medicamentului;
 • vârstă: sub 18 ani;
 • încălcarea integrității pielii, dermatoza scalpului.
Cu grija:
Vârsta veche - peste 65 de ani (cu utilizare locală).

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării:
Medicamentul ALERANA ® nu trebuie utilizat în timpul sarcinii și alăptării.

Dozare și administrare:
Către exterior. Indiferent de mărimea zonei tratate, aplicați 1 ml soluție cu un dozator (7 robinete) de 2 ori pe zi în zonele afectate ale scalpului, începând de la centrul zonei problematice. Spălați-vă pe mâini după utilizare.
Doza zilnică totală nu trebuie să depășească 2 ml (doza nu depinde de dimensiunea zonei afectate). Pacienții care nu observă o creștere a părului satisfăcătoare cosmetic atunci când utilizează o soluție 2% și pacienții pentru care se dorește o creștere mai rapidă a părului pot utiliza o soluție de 5%. Pentru bărbați ALERANA ® este cel mai eficient pentru pierderea părului la coroană, pentru femei - pentru căderea părului în partea de mijloc.
Aplicați preparatul ALERANA numai pe pielea uscată a scalpului. Soluția nu necesită clătire.
Apariția primelor semne de stimulare a creșterii părului este posibilă după utilizarea medicamentului de 2 ori pe zi timp de 4 luni sau mai mult. Debutul și severitatea creșterii părului, precum și calitatea părului pot varia în funcție de pacienți. Conform rapoartelor unice, în decurs de 3-4 luni de la încetarea tratamentului, aspectul inițial poate fi restabilit. Durata medie a tratamentului este de aproximativ 1 an.
Recomandări pentru utilizarea duzele:
Distribuitorul atașat la sticlă este mai potrivit pentru aplicarea soluției în zone mari de probleme ale scalpului (figura 1).
Pentru aplicarea medicamentului sub par lung sau pe zone mici ale scalpului, este mai convenabil să se utilizeze o duză de pulverizare alungită (figura 2). Pentru a face acest lucru, scoateți distribuitorul atașat la flacon (fig.3) și întăriți duza de pulverizare alungită (figura 4).

Efecte secundare:
Efecte secundare locale:
Efectele secundare observate în studiile clinice ale preparatului ALERANA ®, în majoritatea cazurilor, au fost dermatită a scalpului.
Mai rar, au existat cazuri mai pronunțate de dermatită, manifestată sub formă de roșeață, peeling și inflamație.
În cazuri rare, s-au observat sete de mișcare, dermatită alergică de contact, foliculită, hipertrichoză (creștere nedorită a părului pe corp, inclusiv creșterea părului facial la femei), seboree.
Utilizarea minoxidilului poate determina o pierdere crescută a părului în timpul tranziției de la faza de repaus la faza de creștere, cu căderea părului vechi și a celor noi în creștere. Acest fenomen temporar se observă de obicei la 2-6 săptămâni după începerea tratamentului și se oprește treptat în următoarele două săptămâni (apariția primelor semne ale acțiunii minoxidilului).
Reacții adverse sistemice (în caz de ingestie accidentală a medicamentului):
Bolile dermatologice: reacții alergice nespecifice (erupție pe piele, urticarie), umflarea feței.
Sistemul respirator: scurtarea respirației, rinita alergică.
Sistemul nervos: cefalee, amețeli, vertij, nevrită.
Sistemul cardiovascular: dureri toracice, fluctuații ale tensiunii arteriale, bătăi rapide ale inimii, modificări ale ritmului contracțiilor cardiace, edem.

supradozaj:
Aportul accidental de ALERANA ® poate provoca efecte secundare sistemice datorită proprietăților vasodilatatoare ale minoxidilului (5 ml dintr-o soluție 2% conține minoxidil 100 mg - doza maximă recomandată pentru adulți la tratamentul hipertensiunii arteriale, 5 ml dintr-o soluție 5% conțin 250 mg minoxidil, adică o doză de 2,5 ori mai mare decât doza zilnică maximă recomandată pentru adulți în tratamentul hipertensiunii arteriale).
Semne de supradozaj: retenție de lichide, scăderea tensiunii arteriale, tahicardie.
Tratament: pentru a elimina retenția de lichide, diureticele pot fi prescrise, dacă este necesar; pentru tratamentul tahicardiei - beta-blocante.
Pentru tratamentul hipotensiunii arteriale, o soluție de 0,9% de clorură de sodiu trebuie injectată intravenos. Nu trebuie să numiți agenți simpatomimetici, de exemplu, norepinefrina și epinefrina, care au activitate excesivă de stimulare cardiacă.

Interacțiunea cu alte medicamente:
Există o posibilitate teoretică de a crește hipotensiunea ortostatică la pacienții care primesc tratament concomitent cu vasodilatatoare periferice, care totuși nu a primit confirmarea clinică. Nu putem exclude o ușoară creștere a conținutului de minoxidil din sângele pacienților care suferă de hipertensiune arterială și administrarea minoxidil oral în cazul utilizării concomitente a medicamentului ALERANA®, cu toate că studiile clinice corespunzătoare nu au fost efectuate.
S-a constatat că minoxidilul pentru uz topic poate interacționa cu anumite alte medicamente topice. Utilizarea simultană a unei soluții de minoxidil pentru uz extern și o cremă conținând betametazonă (0,05%) conduce la o scădere a absorbției sistemice a minoxidilului. Utilizarea simultană a cremei conținând tretinoin (0,05%) conduce la o absorbție crescută a minoxidilului.
Aplicarea simultană pe piele a minoxidilului și a preparatelor locale, cum ar fi tretinoina și ditranolul, care determină modificări ale funcțiilor protectoare ale pielii, pot duce la o creștere a absorbției minoxidilului.

Instrucțiuni speciale:
Nu aplicați medicamentul în alte zone ale corpului.
Aplicați preparatul ALERANA numai pe pielea uscată a scalpului după baie sau așteptați aproximativ 4 ore după aplicarea preparatului înainte de scăldat. Nu lăsați capul să se ude mai devreme de 4 ore după aplicarea medicamentului. Dacă ați aplicat medicamentul cu vârful degetelor, spălați-vă bine mâinile după procesare. Se recomandă spălarea părului atunci când se utilizează preparatul ALERANA® în mod obișnuit. Sprayul de păr și alte produse de îngrijire a părului pot fi utilizate în timp ce utilizați ALERANA®. Înainte de a aplica produse de îngrijire a părului, trebuie să aplicați mai întâi preparatul ALERANA ® și să așteptați până când zona tratată a pielii este complet uscată. Nu există nici o dovadă că vopsirea părului, efectuarea unui perm sau utilizarea unor produse de înmuiere a părului poate reduce în orice mod eficacitatea medicamentului. Cu toate acestea, pentru a preveni posibila iritare a scalpului, trebuie să vă asigurați că medicamentul a fost complet spălat de păr și scalp înainte de a utiliza aceste substanțe chimice.
Înainte de începerea tratamentului cu ALERANA ®, pacienții trebuie supuși unei examinări generale, inclusiv colectarea și examinarea antecedentelor medicale. Medicul trebuie să se asigure că pielea scalpului este sănătoasă.
Dacă apar efecte secundare sistemice sau reacții cutanate severe, pacienții trebuie să întrerupă medicamentul și să consulte un medic.
Compoziția preparatului ALERAN® este alcoolul etilic, care poate provoca inflamația și iritarea ochilor. În cazul contactului cu medicamentul pe suprafețe sensibile (ochi, piele iritată, mucoase), clătiți zona cu multă apă rece.

Formular de eliberare:
Spray pentru uz extern de 2% și 5%.
La 50 ml sau 60 ml în sticle de sticlă înțepate cu dozatoare din plastic (polietilenă de înaltă presiune). Fiecare flacon împreună cu instrucțiunea de aplicare sunt plasate într-un ambalaj dintr-un carton. O duză de pulverizare extinsă este introdusă suplimentar în ambalaj.

Condiții de depozitare:
A se păstra într-un mediu uscat, protejat de lumină, la îndemâna copiilor, la o temperatură ce nu depășește 25 ° C.

Data expirării:
2 ani. Nu utilizați după data de expirare.

Condiții de călătorie:
Eliberat fără prescripție medicală.

Producător / organizație care acceptă reclamații:
CJSC "VERTEX", Rusia
Adresa juridică: 196135, St.-Petersburg, ul. Tipanova, 8-100
Producție / Adresa pentru cererile consumatorilor:
199026, S.-Petersburg, VO, 24 de linii, d. 27-a.

Marcarea.
Pe etichetă, eticheta pentru sticlă, ambalajul și eticheta pentru ambalajele de grup indică numele producătorului, marca comercială, denumirea comercială a medicamentului ALERANA cu etichetă de avertizare ® numele medicamentului în latină ALERANA cu etichetă de avertizare ®, denumire internațională fără brevet, formă de dozare, concentrație nominală volumul, condițiile de depozitare, condițiile de eliberare, "Nu lăsați la îndemâna copiilor", "Nu se utilizează după data expirării", numărul de înregistrare, numărul lotului, data de expirare și.
Pe flacon, eticheta pentru flacon și ambalaj indică în plus: țara și orașul de producție, "

Spray "Alerana"

În acest articol vă voi spune despre spray-ul de creștere a părului marca Aleran. Sprayul este destul de scump și nu este potrivit pentru toată lumea, așa că am adus două analogice. De asemenea, la sfârșitul articolului veți citi recenziile reale, atât pozitive, cât și negative. Alegerea este a ta. Considerați că reacția tuturor este individuală; recenzii pot fi citite, dar acestea nu ar trebui să aibă o influență puternică asupra alegerii dumneavoastră.

Spray ALERANA® 5% pentru uz extern

Recomandat pentru tratamentul pierderii intensive a părului.

 • restabilește dezvoltarea normală a foliculilor de păr
 • oprește pierderea intensă a părului
 • stimulează creșterea noilor păruri
 • crește durata fazei active de creștere a părului
 • ajută la creșterea grosimii părului
 • crește densitatea părului
 • medicamentul este eficient în tratamentul alopeciei androgenice

Demonstrat clinic: pierderea crescută a părului se oprește după 6 săptămâni de tratament în 87% din cazuri *

* Studiu deschis non-comparativ pentru a evalua eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea medicamentului ALERANA® (soluție 2% și 5% a Minoxidil), Academia Medicală Militară numită după SM. Kirov, 2012 (6 săptămâni / 4 luni)

Dacă doriți să vă îmbunătățiți starea părului, trebuie acordată o atenție deosebită șampoanelor pe care le utilizați. O cifră înfricoșătoare - în 97% dintre șampoanele brandurilor renumite sunt substanțe care otrăvesc corpul nostru. Componentele principale, datorită cărora toate problemele, pe etichete, sunt desemnate drept laurilsulfat de sodiu, sulfat de lauret de sodiu, sulfat de cocos. Aceste substanțe chimice distrug structura buclelor, părul devine fragil, își pierde elasticitatea și forța, culoarea se estompează. Dar cel mai rău lucru este că această murdărie intră în ficat, inimă, plămâni, se acumulează în organe și poate provoca cancer. Vă sfătuim să nu folosiți mijloacele în care sunt localizate aceste substanțe. Recent, experți ai personalului nostru de redacție au efectuat o analiză a șampoanelor fără sulf, unde primul loc a fost realizat cu fonduri de la compania Mulsan Cosmetic. Singurul producător de produse cosmetice naturale. Toate produsele sunt fabricate sub sisteme stricte de control și certificare a calității. Vă recomandăm să vizitați magazinul oficial mulsan.ru. Dacă vă îndoiți de caracterul natural al produselor cosmetice, verificați data de expirare, nu trebuie să depășească un an de depozitare.

Mecanism de acțiune

Spray-urile ALERANA® afectează în mod direct rădăcinile părului. Spray-urile cresc microcirculatia in scalp, restabilind nutritia normala a foliculilor de par. Datorită acestui fapt, acestea opresc pierderea intensă și stimulează creșterea părului nou.

Metoda de aplicare

Către exterior. Indiferent de mărimea zonei tratate, aplicați 1 ml soluție utilizând un dozator (7 taps) de 2 ori pe zi în zonele afectate ale scalpului, începând de la centrul zonei afectate. Spălați-vă pe mâini după utilizare. Doza zilnică totală nu trebuie să depășească 2 ml. Nu necesită spălare.

Contraindicații

Hipersensibilitate la minoxidil sau la alte componente ale medicamentului; vârsta sub 18 ani și peste 65 de ani; încălcarea integrității pielii; dermatoza scalpului; utilizarea simultană a altor medicamente pe scalp; sarcinii; perioada de alăptare.

ambalare

Spray ALERANA® 2% pentru uz extern

Recomandat pentru tratamentul pierderii intensive a părului și stimularea creșterii părului.

 • restabilește dezvoltarea normală a foliculilor de păr

Demonstrat clinic: pierderea crescută a părului se oprește după 6 săptămâni de tratament în 87% din cazuri *

* Studiu deschis non-comparativ pentru a evalua eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea medicamentului ALERANA® (soluție 2% și 5% a Minoxidil), Academia Medicală Militară numită după SM. Kirov, 2012 (6 săptămâni / 4 luni)

Mecanism de acțiune

Spray-urile ALERANA® afectează în mod direct rădăcinile părului. Spray-urile cresc microcirculatia in scalp, restabilind nutritia normala a foliculilor de par. Datorită acestui fapt, acestea opresc pierderea intensă și stimulează creșterea părului nou.

Metoda de aplicare

Către exterior. Indiferent de mărimea zonei tratate, aplicați 1 ml soluție utilizând un dozator (7 taps) de 2 ori pe zi în zonele afectate ale scalpului, începând de la centrul zonei afectate. Spălați-vă pe mâini după utilizare. Doza zilnică totală nu trebuie să depășească 2 ml. Pacienții care nu observă o creștere a părului satisfăcătoare cosmetic atunci când utilizează o soluție 2% și pacienții pentru care se dorește o creștere mai rapidă a părului pot utiliza o soluție de 5%. Nu necesită spălare.

Contraindicații

Hipersensibilitate la minoxidil sau la alte componente ale medicamentului; vârsta sub 18 ani și peste 65 de ani; încălcarea integrității pielii; dermatoza scalpului; utilizarea simultană a altor medicamente pe scalp; sarcinii; perioada de alăptare.

ambalare

Iubitorii Alerani ieftine

 • Revasil (spray)

Producător: Patent - Farm (Rusia)

Forme de eliberare: flacon, 2%, 50 ml; Preț de la 341 ruble

Revasil este un spray realizat de ruși, unul dintre cei mai ieftini înlocuitori ai lui Alerana de astăzi. Deoarece ingredientul activ conține același minoxidil la o doză de 2% și este prescris pentru tratamentul cheiliei la femei și bărbați.

Forme de eliberare: flacon, 2%, 60 ml; Preț de la 485 de ruble

Generolone - un medicament mai ieftin pentru tratamentul alopeciei cu același ingredient activ în compoziție. Vândut în flacoane de 60 ml și este destinat utilizării externe. Contraindicat la vârsta de 18 ani, precum și în încălcarea piele holistică a scalpului.

Opinii Alerana spray

L-am folosit timp de trei luni, nu m-am oprit, ca niște noi au avut trei lucruri în cinci rânduri... dar nu am observat niciun efect special pentru mine... dar individual

Nu cred nimic nou cardinal. la fel ca și alte mijloace de cădere. poate sau nu poate ajuta. doar un anunț bun cu pantofi păroși

Oh.. fetitele... esti atat de rau in legatura cu acest Aleran

Folosesc încă de la început modul în care a apărut această serie...

ca spray și șampon cu balsam.

Am parul subțire... și chiar de la un uscător de păr și vopsirea permanentă a început să cadă și să se despartă!

și după o utilizare lungă totul a devenit doar SUPER!

părul a încetat să cadă... a devenit strălucitor de viață... și, în plus, a început să crească noi))) !!

Am folosit Aleranna timp de o săptămână și jumătate, se pare că TTT-ul a devenit mai bine acum... Novot nu știu de ce, de la ea, sau m-am absorbit... Dar voi continua să o folosesc, principalul lucru înainte de a ieși din casă nu este să mă uit, apoi părul meu este gras doar câteva ore Am facut-o...) Dar daca faci totul pe timp de noapte pentru aspiratie si parul tau nu arata gras I-am pshikal de doua ori pe zi, acum sunt mai putin probabil ca nu am timp, dar voi continua...

Pluses: Eficace, nu provoacă efecte secundare

De când eram copilăresc, aveam părul subțire și rar, dar în ultimii doi ani au început să scadă mai intens, ceea ce a afectat în mod semnificativ pompa și volumul coafurilor. Am decis să nu-mi salvez frumusețea și sănătatea părului și mi-am luat pulverizarea Alerană, pe care un prieten apropiat mi-a sfătuit-o.

Am aflat de la ea că ingredientul activ minoxidil este inclus în compoziția acestui agent, care extinde vasele în scalp și astfel activează creșterea părului nou. Alegerea lui Aleran nu este ieftină - mai mult de 600 de ruble. După cum am înțeles cu timpul, trebuie să fie aplicată în mod constant, deci acesta este un element bugetar serios. Dar merită.

Îl folosesc după spălarea părului, o dată pe zi, numai pe pielea uscată, aproximativ 10-12 robinete pe sticlă. Un rezultat pozitiv a fost observat după 3 luni și la acea dată a încetat utilizarea acestuia. În decurs de o lună, părul începu să se subțieze din nou. Trebuia să cumpăr din nou sprayul Aleran și să-l folosesc. Mai puțin de 2 luni, când părul a devenit mai gros.

Ce este neplăcut - adesea există o ușoară senzație de mancarime după aplicare. În rest, nu am dezvăluit niciun efect secundar. Acum încerc alte remedii de la medicina tradițională, dar e înfricoșător să nu mai folosesc sprayul lui Aleran. Prea mulțumit de rezultat.

Pro: întărește părul și stimulează o nouă creștere a părului

Dezavantaje: Pentru a păstra rezultatele, trebuie aplicată în mod constant

Am aflat despre Alerana de la publicitatea la televizor și, de vreme ce eu sunt proprietarul părului lung, am vrut să-mi cumpăr acest instrument pentru a-mi întări părul.

Am mers în jurul a cinci farmacii, cu intenția de a cumpăra Alerana mai ieftin și a fost foarte surprins de modul în care prețul acestui instrument fluctuează în diferite farmacii. Am cumpărat acest instrument pentru 517 de ruble.

Alerana este produsă într-o concentrație de 2 procente și 5 procente, mi-am cumpărat mai puternică, pentru a-mi întări structura părului.

În interiorul cutiei am găsit instrucțiunile de utilizare și o sticlă de pulverizare din sticlă cu o duză fixă ​​suplimentară atașată.

După cum am aflat mai târziu din instrucțiuni, acest atașament este proiectat pentru părul lung, astfel încât să puteți aplica spray-ul sub părul dvs. fără al ridica.

De asemenea, am învățat din instrucțiuni că acest remediu poate fi aplicat pe scalp nu mai mult de două ori pe zi și produce numai 7 prese pe sticlă la un moment dat, indiferent de cantitatea zonei tratate. Doza zilnică totală nu trebuie să depășească 2 mililitri.

După ce am studiat cu atenție compoziția, am constatat că: substanța activă este minoxidil, excipienți: propilenglicol, etanol 95% (alcool etilic), apă purificată.

Când am început să scriu o recenzie, am decis să aflu mai multe despre ce substanță este minoxsedil. Am descoperit că este un vasodilatator care, atunci când este aplicat local, stimulează creșterea părului la bărbați și femei care suferă de chelie. Începutul creșterii părului începe după aproximativ 4-6 luni de la medicament. După încetarea utilizării soluției, creșterea parului nou se oprește și, după câteva luni, se poate aștepta revenirea aspectului anterior. Asemenea cazuri. Deci, dacă începeți să utilizați Alernan, trebuie să fie utilizat în mod constant pentru a menține rezultatele obținute de întărire și creștere a părului. Va fi mai ușor să cumpărați ulei de in și ulei de muștar, care nu obligă să-l utilizați în mod constant pentru a salva rezultatul.

Am avut această sticlă timp de o lună, timp în care părul meu sa întărit de fapt și a devenit strălucitor, am aplicat-o după ce mi-am spălat părul pe scalp uscat. Numai șapte robinete, așa cum am indicat în instrucțiunile pe care nu le aveam, și am făcut aproximativ zece robinete într-o singură procedură. O sticlă goală mi-a servit mai bine mai târziu, am turnat un alt remediu împotriva căderea părului în el Lotionul Esvitsina pe care l-am cumpărat mai târziu.

Mi-a plăcut mijloacele și efectul utilizării sale, aș dori cu siguranță să o aplic în mod constant, dar ceva în timp ce sunt lacom nu este încă o plăcere ieftină.

Pluses: efect 100%

Dezavantaje: este nevoie de o utilizare prelungită, medicamentul nu este ieftin

Alerana Balsam Spray este una dintre preparatele care conțin ingredientul activ Minoxidil, care promovează creșterea părului nou și își oprește pierderea pe zonele balding ale capului. Mulți oameni încep să utilizeze medicamentul, așteptând în câteva săptămâni pentru un efect uimitor, păr gros, creștere nebună etc. Deoarece nu au văzut cele de mai sus în cel mai scurt timp, ei încetăm să mai folosim, aruncăm drogul și îi spunem tuturor despre ineficiență și costuri ridicate. Dar acest lucru este departe de caz. Pentru a obține efectul, trebuie să știți câteva "subtilități", și anume: 1) începutul creșterii părului începe după aproximativ 4-6 luni de la medicament; 2) Minoxidil este conceput pentru a restabili creșterea părului la bărbați și femei cu cea mai comună formă de chelie - alopecie androgenică, minoxidilul nu împiedică pierderea părului cauzată de anumite medicamente, malnutriția (deficit de fier sau vitamine în organism), precum și pierderea părului rezultatul așezării în coafuri strânse (coada, fasciculul); 3) când apare parul nou, în nici un caz nu opriți consumul de droguri, dar continuați să utilizați de două ori pe zi pentru a crește numărul și a susține creșterea; 4) încetarea utilizării medicamentului până la recuperarea completă va determina cel mai probabil să vă pierdeți părul nou în câteva luni de la încetarea utilizării. Fiți persistenți, răbdători, studiați cu atenție instrucțiunile și recenziile, respectați toate regulile și apoi veți avea un rezultat.

Chiar vreau sa cresc parul lung, dar, din nefericire, ele cad din capul meu foarte mult. Ce mijloace nu au încercat. Am decis să încercați spray "ALERAN", am cumparat-o pentru stoc - două spray în set pentru prețul de unu (ca), nu părea atât de scump.

Aplicat spray undeva timp de trei luni, poate ceva mai mult. Rezultatul este cu adevărat vizibil - mai puțin părul a început să se prăbușească, iar pe cap a apărut un "substrat". Dar, de îndată ce aplicația de pulverizare a fost terminată, întregul efect vizibil a dispărut...: (Probabil, pentru a obține efectul dorit, trebuie să aplicați în mod constant spray-ul, dar apoi se dovedește a fi costisitor atunci Rezultatul: Nu îl mai folosesc și nu îl recomand altora.

Pluses: ajută la alopecie, dar numai cu ea

Dezavantaje: în cazul în care păr sypytsya din nervi - nu va ajuta

Ajutor Alerana - ajută. Cu toate acestea, numai dacă suferiți de alopecie. Asta înseamnă că părul a început să urce din cauza bolii și nu pentru că ești nervos sau că nu ai reușit.

Greșeala mea a fost că am "pshikala" timp de o jumătate de an cu privire la mine acest spray fără a-mi consulta un medic. Tocmai am văzut o sticlă într-o farmacie și șampon și balsam. Am un obicei stupid de a avea încredere în ceea ce sfătuiește farmacia. Efectul pulverizării a fost, dar mic, pentru că problemele mele principale erau în capul meu, nu pe ea))). Eram nervos, psihiatru, apoi m-am despărțit de "dulce", am primit un prim loc de muncă, dar am avut și teste de nas.

În general, verdictul este. Dacă observați că sunteți foarte nervos și că în această perioadă părul a început să se prăbușească - petreceți aceeași cantitate (500 ruble, dacă nu mă înșel) pe vitamine pentru păr, piele și cuie. Ei ar trebui să ajute cu orice problemă, deoarece complexul de vitamine cu un grup puternic B și sistemul nervos este bine afectat. Tratați și nervii și părul, dar și pielea, unghiile.

Totuși, vitaminele sunt mult mai bine absorbite de organism. Și dacă în cazul tău căderea părului este doar o consecință, nu o problemă, atunci este în primul rând necesară eradicarea ei.

Pluses: Substratul apărut la locul de aplicare

Dezavantaje: părul devine rapid gras, capul este mâncărime

Întotdeauna am avut o problemă cu părul. Le am rare și subțiri și, în ultima vreme, am început să cad în ciorchini. Experimentat special vitamine de păr expert (care îi pasă de revizuirea mea de vitamine expert de păr), dar nu a ajutat. În farmacie, am văzut Balsam-Spray pentru femeile Alerana (Alerana) din căderea părului 2%. Despre acest brand de mult timp auzit. Iar comentariile despre aceasta sunt diferite, atât pozitive, cât și negative. Sprayul este scump, dar cred că a fost, nu a fost, o să încerc.

Manualul spune că ajută la toate tipurile de alopecie (pierdere), inclusiv hormonale. Ceea ce este foarte multumit. Spray Alerana poate stimula, de asemenea, creșterea părului nou, care este, de asemenea, un plus. Căderea părului atunci când se utilizează un balsam se oprește după 2-6 săptămâni. Cursul este de 3-6 luni, adică veți avea nevoie de 2 sticle pentru curs. Trebuie repetată la fiecare 3 luni. Coaforul mi-a spus că, cu condiția părului meu, folosesc acest instrument în mod constant.

Folosesc o dată pe zi 3 - 4 picioare pe partea superioară a capului, pentru că aceasta este partea cea mai "împletită", înainte de a merge la culcare (instrucțiunile spun că este recomandabil să nu spălați balsamul timp de 2 ore). După aceea, mănânc ușor balsamul în scalp cu o perie de peri.

De asemenea, în instrucțiunile indicate că prima dată ar fi crescută pierderea părului ca urmare a stimulării proceselor metabolice în bulb, adică este tipul de păr vechi care ar cădea în decurs de 2 luni.

Nu am văzut o astfel de fază. Am folosit acest instrument în mod regulat timp de 3 ani. Deja în prima săptămână aveam mai puțin păr să cad în timp ce îmi spălaam părul. Și a fost foarte remarcabil, pentru că înainte de asta au urcat în resturi. Pentru a doua săptămână, am observat că capul meu balding nu strălucea. Am avut un tuns scurt și un fir subțire de păr (ca urmare, volumul nu se menține) și scalpul ar putea fi văzut la vârful capului. Acum nu este așa. Chiar și colegii de muncă au observat acest lucru. Și chiar înainte de anul nou m-am dus pentru o tunsoare, iar coaforul mi-a spus că am un fel de sub-acoperire pe capul meu. Cu toate acestea, parul crește și acest instrument mi-a ajutat. După o perioadă lungă de utilizare, îmi pot permite părul lung.

Când am început să folosesc pulverizarea lui Aleran, a fost doar un singur minus în el, după aplicarea sa părul imediat a devenit gras. De aceea, trebuie sa ne spalam parul mai des decat de obicei.

Acum există încă un minus. A devenit un loc foarte mâncărime în care se aplică sprayul. La început, am crezut că a fost datorată utilizării prelungite (deși am luat pauze de 2-3 luni). După ce, pe site-ul oficial al lui Aleran, am citit informațiile despre schimbarea substanței active în altul - Minoxidil. Acum, din acest motiv, trebuie să utilizați mai puțin. Dar, în general, sunt mulțumit de rezultat.

Pluses: ajută pe cineva să crească părul

Dezavantaje: nu ma ajutat sa cresc parul, este costisitoare, o multime de efecte secundare, dependenta, cresterea parului a fetei si a gatului.

Vreau să subliniez imediat - este util să folosiți spray-ul de pierdere a părului de către Aleran când toate celelalte mijloace împotriva pierderii dvs. au fost deja testate și nu au adus nici o îmbunătățire... Am avut exact această situație în toamnă - chiar remedii folclorice (pe care nu le cred) Au fost testate pe deplin - și părul meu a continuat să-mi lase rapid capul. De asemenea, am înnebunit peste Sistemul finlandez scump - 4 - părul meu a început să se prăbușească mai puțin, dar totuși scaderea nu sa oprit... Am decis să văd un doctor, pentru că îmi apreciez foarte mult părul.

Am fost la endocrinolog cu o plângere de chelie și am testat hormoni sexuali și hormoni tiroidieni. totul era normal. în afară de testosteron, iar medicul a sugerat că am o pierdere anormală a părului. Și acest tip de chelie diferă de celelalte prin aceea că este ca și omul, adică în fiecare an suprafața frunții sau partea superioară a capului sau a coroanei se subțiază - ca persoană "norocoasă", în general. Și părul meu este foarte, foarte rar pe ambele părți ale frunții și încerc să acoperim aceste fire de păr cu un bang... În general, mi-am dat seama că am pierderea părului androgenic. Tratamentul la care am fost prescris este - pilulele de scădere a testosteronului și în zonele chelate ale frunții pentru a freca sprayul lui Aleran de 5% timp de cel puțin două luni. Dacă rezultatul va fi vizibil în două luni - în zona de paturi cheli, va apărea un păr nou, atunci trebuie să treceți la un spray de 2% și să îl folosiți pentru restul vieții.

DA! Aceasta este viclenia tuturor produselor cosmetice care conțin minoxidil (și în Aleran este principalul ingredient activ) - trebuie să fie frecat de viață. Fiecare zi, de două ori dimineața și seara. în timp ce o faci - părul tău nu-ți va părăsi capul. Doar opriți frecarea - și în decurs de o lună tot ceea ce a crescut de-a lungul anilor va cădea din nou.

Alerana spray nu este o plăcere ieftină. O sticlă, care este suficientă pentru aproximativ o lună, costă aproximativ 1000 de ruble.

Pe ambalaj și în adnotare se spune că sprayul Aleran poate fi folosit pentru orice tip de chelie. Cu toate acestea, acest lucru nu este în întregime adevărat - minoxidil în compoziție nu lasă o șansă pentru un rezultat reușit dacă utilizarea zilnică este întreruptă brusc. Întotdeauna tot părul care a crescut cu utilizarea minoxidilului, va cădea după anulare. În general, singura substanță din lume minoxidil are o eficacitate dovedită pentru a preveni chelie (atât la femei cât și la bărbați). În Rusia, pentru a nu plăti drepturile de autor pentru dezvoltatorii de Minoxidil, au folosit aceeași substanță, dar sub numele de penoxidil. Ca urmare, au inceput sa scrie cu onestitate pe ambalaj - "contine minoxidil", dar in acelasi timp si pretul a crescut mult - cu circa 30%. Aparent, eu totuși trebuia să plătesc pentru drepturile de autor)))

Sunt incluse două duze pentru pulverizare. Personal, folosesc unul lung. Aplicați spray pe scalp de două ori pe zi, dimineața și seara. Pentru cele mai bune rezultate, este suficient să aplicați șase până la șapte pshikov prin duza, acest lucru este destul. Atunci când este frecată în scalp, este posibilă o ușoară senzație de arsură care apare datorită expansiunii vaselor și dispare aproximativ cinci minute după frecare. După câteva săptămâni, scalpul se obișnuiește, iar senzația de arsură încetează să mai fie simțită. În recenziile celorlalți, am citit că sprayul cu Alerana irită pielea și mătreața și seborrhea apar, dar eu personal nu am avut astfel de efecte secundare... Scalpul meu a răspuns bine, în ciuda faptului că de obicei am o tendință la uscăciune și mătreață.

Timp de două luni, mie mi-am spus, în mod onest și zilnic, pshikala pe zonele cu probleme. După aplicare, frecată cu atenție spray-ul în piele, cu vârfurile degetelor. A fost un rezultat? Nu, nu am văzut rezultatul. Mai mult, pielea a început să strălucească și pe partea superioară.

Una dintre efectele secundare cunoscute este creșterea părului, inclusiv pe față. se întâmplă dacă pulverizați pe scalp noaptea și apoi dormiți pe pernă... Moleculele de minoxidil cade pe pernă de pe cap și apoi pe față... De aici crește creșterea părului pe față, gât, mâini. Din fericire, eu personal nu am observat acest efect secundar.

În general, pentru mine personal, tratamentul lui Aleranna nu a fost încununat cu succes. Se pare că medicul a greșit și nu am alopecie androgenetică. În cele din urmă, tocmai am aruncat aproximativ 1800, și zonele chelate ale frunții așa cum erau și rămăseseră la locul lor. Am pus două puncte din cauza abundenței efectelor secundare, din cauza obișnuinței cu Minoxidil, din cauza costului ridicat... În general, Aleran are multe minusuri și totuși acest spray special poate fi o mântuire pentru baldachinarea oamenilor.

ALERANA

Excipienți: etanol, propilen glicol, apă purificată.

50 ml - sticle de polietilenă (1) cu dopuri - cutii din carton.
60 ml - sticle de polietilenă (1) cu dopuri - cutii din carton.

Excipienți: etanol, propilen glicol, apă purificată.

50 ml - sticle de polietilenă (1) cu dopuri - cutii din carton.
60 ml - sticle de polietilenă (1) cu dopuri - cutii din carton.

Cu administrarea topică de minoxidil, a fost observat efectul stimulativ asupra creșterii părului la persoanele cu alopecie androgenică (păr subțiere, chelie). Îmbunătățește microcirculația, stimulează tranziția foliculilor de păr la faza de creștere activă, modifică efectul androgenelor asupra foliculilor pilosi. Reduce formarea de 5-alfa dehidrosteron (posibil indirect), care joacă un rol semnificativ în formarea chel. Cel mai bun efect este o durată mică a bolii (nu mai mult de 10 ani), pacienții tineri, un loc chel în regiunea coroanei nu mai mult de 10 cm, prezența în centrul chelului mai mult de 100 de vellus și părul terminal. Manifestarea semnelor de creștere a părului este observată după 4 luni sau mai mult de la medicament. Debutul și severitatea efectului pot varia în funcție de pacienți. O soluție de 5% din medicament stimulează creșterea părului mai mult decât o soluție de 2%, ceea ce sa remarcat pentru o creștere a creșterii părului vellus.

După întreruperea tratamentului cu Aleran, creșterea părului nou este suspendată, iar în decurs de 3-4 luni este posibilă restabilirea aspectului original. Mecanismul exact de acțiune al medicamentului Aleran în tratamentul alopeciei androgenetice nu este cunoscut. Minoxidilul este ineficient în cazul chelării cauzate de consumul de droguri, alimentației nesănătoase (deficit de fier (Fe), vitamina A), ca urmare a coafării părului în coafuri "strânse".

Atunci când se aplică extern, Minoxidil este slab absorbit prin pielea intactă: o medie de 1,5% (0,3-4,5%) din doza totală administrată intră în circulația sistemică. Nu este cunoscut efectul bolilor de piele concomitente asupra absorbției Minoxidil.

După întreruperea administrării medicamentului, aproximativ 95% din minoxidilul care a intrat în circulația sistemică este eliminat în 4 zile. Profilul biotransformării metabolice a minoxidil după utilizarea externă a medicamentului Aleran nu a fost încă studiat complet.

Minoxidil nu se leagă de proteinele plasmatice și se excretă prin rinichi prin filtrare glomerulară. Minoxidilul nu penetrează bariera hemato-encefalică.

Excretați în principal cu urină. Minoxidilul și metaboliții săi sunt excretați prin hemodializă.

Pentru tratamentul alopeciei androgenice (restaurarea părului) și stabilizarea procesului de cadere a părului la bărbați și femei.

- Hipersensibilitate la Minoxidil sau la alte componente ale medicamentului;

- vârsta sub 18 ani;

- încălcarea integrității pielii, dermatoză a scalpului.

Cu grijă: vârsta avansată - peste 65 de ani (când este aplicată topic).

Către exterior. Indiferent de mărimea zonei tratate, aplicați 1 ml soluție cu un dozator (7 robinete) de 2 ori pe zi în zonele afectate ale scalpului, începând de la centrul zonei problematice. Spălați-vă pe mâini după utilizare.

Doza zilnică totală nu trebuie să depășească 2 ml (doza nu depinde de dimensiunea zonei afectate). Pacienții care nu observă o creștere a părului satisfăcătoare cosmetic atunci când utilizează o soluție 2% și pacienții pentru care se dorește o creștere mai rapidă a părului pot utiliza o soluție de 5%. Pentru bărbați, Aleran este cel mai eficient pentru căderea părului la coroană, pentru femeile cu căderea părului la mijloc.

Aplică drogul Alerana numai pe pielea uscată a scalpului. Soluția nu necesită clătire.

Apariția primelor semne de stimulare a creșterii părului este posibilă după utilizarea medicamentului de 2 ori pe zi timp de 4 luni sau mai mult. Debutul și severitatea creșterii părului, precum și calitatea părului pot varia în funcție de pacienți.

Conform rapoartelor unice, în decurs de 3-4 luni de la încetarea tratamentului, aspectul inițial poate fi restabilit.

Durata medie a tratamentului este de aproximativ 1 an.

Recomandări pentru utilizarea duzele:

Distribuitorul atașat la sticlă este mai potrivit pentru aplicarea soluției în zone mari de probleme ale scalpului.

Pentru aplicarea medicamentului sub par lung sau pe zone mici ale scalpului, este mai convenabil să folosiți o duză de pulverizare alungită. Pentru a face acest lucru, scoateți distribuitorul atașat la flacon și consolidați duza de pulverizare alungită.

Efecte secundare locale:

Efectele secundare observate în studiile clinice ale medicamentului Aleran, în cele mai multe cazuri, au constat în dermatită a scalpului.

Mai rar, au existat cazuri mai pronunțate de dermatită, manifestată sub formă de roșeață, peeling și inflamație.

În cazuri rare, s-au observat sete de mișcare, dermatită alergică de contact, foliculită, hipertrichoză (creștere nedorită a părului pe corp, inclusiv creșterea părului facial la femei), seboree.

Utilizarea minoxidilului poate determina o pierdere crescută a părului în timpul tranziției de la faza de repaus la faza de creștere, cu căderea părului vechi și a celor noi în creștere. Acest fenomen temporar se observă de obicei la 2-6 săptămâni după începerea tratamentului și se oprește treptat în următoarele două săptămâni (apariția primelor semne ale acțiunii minoxidilului).

Reacții adverse sistemice (în caz de ingestie accidentală a medicamentului):

Bolile dermatologice: reacții alergice nespecifice (erupție pe piele, urticarie), umflarea feței.

Sistemul respirator: scurtarea respirației, rinita alergică.

Sistemul nervos: cefalee, amețeli, vertij, nevrită.

Sistemul cardiovascular: dureri toracice, fluctuații ale tensiunii arteriale, bătăi rapide ale inimii, modificări ale ritmului contracțiilor cardiace, edem.

Ingestia accidentală a Aleran poate provoca efecte secundare sistemice datorită proprietăților vasodilatatoare ale minoxidilului (5 ml dintr-o soluție 2% conține minoxidil 100 mg - doza maximă recomandată pentru adulți în tratarea hipertensiunii arteriale, 5 ml dintr-o soluție de 5% conțin 250 mg minoxidil, adică o doză de 2,5 ori mai mare decât doza zilnică maximă recomandată pentru adulți în tratamentul hipertensiunii arteriale).

Semne de supradozaj: retenție de lichide, scăderea tensiunii arteriale, tahicardie.

Tratament: pentru a elimina retenția de lichide, diureticele pot fi prescrise, dacă este necesar; pentru tratamentul tahicardiei - beta-blocante.

Pentru tratamentul hipotensiunii arteriale, o soluție de 0,9% de clorură de sodiu trebuie injectată intravenos. Nu trebuie să numiți agenți simpatomimetici, de exemplu, norepinefrina și epinefrina, care au activitate excesivă de stimulare cardiacă.

Există o posibilitate teoretică de a crește hipotensiunea ortostatică la pacienții care primesc tratament concomitent cu vasodilatatoare periferice, care totuși nu a primit confirmarea clinică. Nu putem exclude o ușoară creștere a conținutului de minoxidil din sângele pacienților care suferă de hipertensiune arterială și administrarea minoxidilului oral în cazul utilizării concomitente a medicamentului Aleran, deși studiile clinice corespunzătoare nu au fost efectuate.

S-a constatat că minoxidilul pentru uz topic poate interacționa cu anumite alte medicamente topice. Utilizarea simultană a unei soluții de minoxidil pentru uz extern și o cremă conținând betametazonă (0,05%) conduce la o scădere a absorbției sistemice a minoxidilului. Utilizarea simultană a cremei conținând tretinoin (0,05%) conduce la o absorbție crescută a minoxidilului.

Aplicarea simultană pe piele a minoxidilului și a preparatelor locale, cum ar fi tretinoina și ditranolul, care determină modificări ale funcțiilor protectoare ale pielii, pot duce la o creștere a absorbției minoxidilului.

Nu aplicați medicamentul în alte zone ale corpului.

Aplicați drogul Alerana numai pe pielea uscată a scalpului după baie sau așteptați aproximativ 4 ore după aplicarea medicamentului înainte de scăldat. Nu lăsați capul să se ude mai devreme de 4 ore după aplicarea medicamentului. Dacă ați aplicat medicamentul cu vârful degetelor, spălați-vă bine mâinile după procesare. Se recomandă spălarea părului când se utilizează drogul Aleran în mod obișnuit. Hairspray și alte produse de îngrijire a părului pot fi utilizate în timpul tratamentului cu Aleran. Înainte de a aplica produse de îngrijire a părului, trebuie să aplicați mai întâi drogul Aleran și să așteptați până când zona tratată a pielii este complet uscată. Nu există nici o dovadă că vopsirea părului, efectuarea unui perm sau utilizarea unor produse de înmuiere a părului poate reduce în orice mod eficacitatea medicamentului. Cu toate acestea, pentru a preveni posibila iritare a scalpului, trebuie să vă asigurați că medicamentul a fost complet spălat de păr și scalp înainte de a utiliza aceste substanțe chimice.

Înainte de începerea tratamentului cu Aleran, pacienții trebuie supuși unui examen general, inclusiv colectarea și examinarea istoricului medical. Medicul trebuie să se asigure că pielea scalpului este sănătoasă.

Dacă apar efecte secundare sistemice sau reacții cutanate severe, pacienții trebuie să întrerupă medicamentul și să consulte un medic.

Compoziția medicamentului Aleran este alcoolul etilic, care poate provoca inflamarea și iritarea ochilor. În cazul contactului cu medicamentul pe suprafețe sensibile (ochi, piele iritată, mucoase), clătiți zona cu multă apă rece.

Medicamentul Aleranan trebuie utilizat în timpul sarcinii și alăptării.

Ce gândesc utilizatorii despre pulverizarea împotriva pierderii părului de către Aleran?

Problemele de păr trebuie abordate într-un mod cuprinzător, ținând cont de recomandările medicului. Și dacă specialistul dvs. a desemnat un spray împotriva pierderii părului de către Aleran, atunci recenziile persoanelor reale vă vor ajuta să aflați cum să utilizați remedia corect, dacă există contraindicații de utilizat și dacă este posibil să alegeți un analog al produsului dacă este necesar.

Descrierea produsului

Spray Alerana pot fi achiziționate în două versiuni de bază: în 2 și 5% (a se vedea fotografia produsului).

Produsul este vândut în sticle care au o acoperire specială din material plastic. Pentru ușurința utilizării, sunt prevăzute un distribuitor și două duze de pulverizare:

 • direct pe capac;
 • formă extra alungită.

Produsul este produs într-o cutie de carton cu o imagine corporativă și informații de bază. În ceea ce privește volumul, acesta poate fi de 50 sau 60 ml, deși numai ultima versiune este prezentată pe site-ul oficial.

Care este procentul de soluție Aleran?

Este demn de remarcat, dar sprayul Aleran are o compoziție identică cu componenta activă a minoxidilului, iar diferența constă numai în volumul substanțelor principale și adiționale. Să examinăm caracteristicile componentelor în 1 ml de produs.

 • Minoxidil (20 mg);
 • propilen glicol (0,3 ml);
 • alcool etilic (0,5 ml);
 • apă preparată (nu mai mult de 1 ml).
 • Minoxidil (50 mg);
 • propilen glicol (0,5 ml);
 • alcool etilic (0,3 ml);
 • apă preparată (nu mai mult de 1 ml).

În multe recenzii, oamenii au observat că nu înțeleg destul de bine diferența dintre aceste două nume:

"Am decis să-l cumpăr pe Alerana de la farmacie la sfatul prietenei mele. Dar încă nu înțeleg ce opțiune ar trebui să aleg. Sfaturi de ajutor, te rog.

Am reușit să găsim instrucțiunile trichologului cu privire la această problemă:

"Produsul nu este un supliment alimentar, ci este de natură medicală. Vă sfătuiesc să contactați un specialist care va efectua primul examen și, dacă este necesar, vă va prescrie o soluție de 2%. Dacă nu se observă efectul dorit, puteți comuta la un spray de 5%. În practica mea, trebuia să scriu imediat o doză de 50 mg de Minoxidil. "

După cum vedeți, tratamentul începe adesea cu o concentrație minimă a substanței și apoi ajustat în funcție de rezultat. În unele țări, femeilor nu li se prescrie o soluție de peste 5%.

Mecanismul de acțiune al spray-ului împotriva pierderii părului Alerana

Trichologii prescriu spray-ul Alerana cu pierderea intensă a părului. Produsul are următoarele proprietăți:

 • asigurarea dezvoltării optime a foliculilor pilosi;
 • opriți căderea părului;
 • stimularea fazei de stimulare;
 • creșterea densității și a grosimii;
 • crește densitatea părului;
 • lupta cu alopecia androgena.

Ca urmare, instrumentul elimină pierderile sporite și creează condiții optime pentru apariția părului puternic nou.

Efectul ingredientului activ

Principala substanță este minoxidilul, care afectează foliculii de păr:

 • susține tonul vascular;
 • asigură o alimentație bună rădăcinilor;
 • întărește foliculii de păr;
 • îmbunătățește circulația sângelui în zona foliculară.

Fiecare dintre aceste acțiuni ajută sacul de păr să se deplaseze rapid de la stadiul latent la stadiul activ de creștere. În plus, instrumentul face față alopeciei androgenice. Substanța activă a pulverizării modifică natura efectelor androgenelor, împiedicând formarea 5-alfa-dihidrotestosteronului, care în cantități mari cauzează distrofie (scurtează ciclul de creștere a părului, provocând alopecie).

Instrucțiuni de utilizare spray Aleran

Acordați atenție următoarelor caracteristici:

 1. Dimensiunea zonei tratate nu afectează doza.
 2. Trebuie să aplicați nu mai mult de 1 ml la un moment dat (aproximativ 7-8 prese).
 3. În cursul zilei, procedura trebuie repetată de două ori (dimineața și seara).
 4. Soluția trebuie aplicată mai întâi în centrul zonei afectate.
 5. Spălați-vă pe mâini după utilizare.
 6. Doza totală pe zi nu trebuie să depășească 2 ml.
 7. Spray Aleran afecteaza radacinile firelor de par, deci nu are nici un sens sa stropi compozitia de-a lungul intregii lungimi a parului. Ingredientul activ are un efect pozitiv asupra metabolismului, alimentând astfel rădăcinile părului slăbit.
 8. Evitați contactul cu alte părți ale corpului.
 9. Pulverizarea Alerana nu poate fi pulverizată pe părul umed, este utilizată numai pe pielea uscată.
 10. Nu este necesară spălarea (se usucă rapid).

Respectarea strictă a instrucțiunilor garantează siguranța și rezultatul terapiei medicale.

Pentru femei, o rată ridicată de eficacitate este monitorizată în partea de mijloc, iar pentru bărbați - la coroană.

Pentru barbă și sprâncene

Amintiți-vă că substanța trebuie aplicată numai pe acele zone ale pielii în care doriți să creșteți grosimea părului. Pentru barbă sau sprâncene, doar două sau trei robinete sunt suficiente. Aveți grijă să nu vă vedeți în ochi. După aceea, frecați temeinic produsul în piele și spălați-vă pe mâini. În acest caz, cursul terapiei este de aproximativ 4 luni, dar spre deosebire de cap, este suficientă o singură procedură pe zi.

Cum se utilizează duzele?

Acum trebuie să dai seama cum să aplici Alerana spray corect. Când cumpărați, veți observa că în pachet există două duze. Cel care este atașat direct la sticlă este cel mai bine folosit pentru zonele afectate semnificativ. Pentru zonele mici, este potrivit un pulverizator alungit, în special pentru proprietarii de bucle lungi.

Schimbarea duzelor este simplă: scoateți doar distribuitorul fix și instalați altul din kit. Pulverizarea aerosolului se face confortabil în orice varianta.

Indicatii si contraindicatii

Pulberele Alerana sunt recomandate de trichologi pentru următoarele probleme de păr:

 • prolaps intensiv;
 • creștere lentă;
 • androgenic alopecia.

Este important să rețineți că medicamentul nu are un efect instantaneu. Numai aplicarea sistematică va avea un rezultat pozitiv.

"Am compilat pentru pacient un curs de tratament al alopeciei androgenice. A avertizat imediat că efectul fulgerului nu va. Trei săptămâni mai târziu, s-au întâlnit din nou, iar femeia a cerut un alt remediu, deoarece acest spray a fost inutil chiar și cu o creștere a dozei. Și ce crezi și nu o poate convinge, dar asta nu este problema mea.

Când nu se poate utiliza?

Alerana spray are contraindicații pentru care este mai bine să refuzați produsul în totalitate:

 • aplicarea paralelă cu alte spray-uri medicinale;
 • intoleranță individuală la compoziție;
 • sensibilitate ridicată la minoxidil;
 • restituire minoră;
 • diverse leziuni pe piele sub păr;
 • boala pielii capului;
 • sarcinii;
 • perioada de alăptare;
 • vârsta după 65 de ani.

În toate aceste situații, pulverizarea este contraindicată, deoarece poate dăuna sănătății sau poate provoca efecte nedorite.

Spray Efecte secundare

Foarte rar observat:

 • reacții cutanate alergice;
 • senzație de mâncărime;
 • inflamația foliculilor de păr;
 • secreție crescută de grăsime subcutanată;
 • aspectul părului nedorit al corpului.

Există încă cazuri în care o substanță este înghițită accidental de către pacienți:

"Eu folosesc produsul sub îndrumarea unui medic, primele rezultate sunt deja remarcabile. Dar ieri, fiul a distras atenția în timpul procedurii, iar soluția din flacon a căzut în gură. Ce trebuie să mă aștept acum și este periculos pentru sănătate?

Situația de mai sus este uneori însoțită de următoarele efecte adverse asupra sistemelor corporale:

 • alergie (erupție cutanată, umflarea feței);
 • încălcarea frecvenței / ritmului / adâncimii respirației;
 • dureri de cap;
 • nevrita;
 • amețeli;
 • sari de presiune sanguina;
 • modificarea ritmului cardiac;
 • dureri de piept;
 • tahicardie.

În cazul oricăror indispoziții, este urgent să solicitați asistență medicală.

Când să nu folosiți?

 • scăderea severă a părului;
 • focalitate chelie;
 • alopecie după naștere;
 • căderea părului din cauza malnutriției;
 • chelie de origine necunoscută;
 • grijă greșită

Supradozaj probabilitate

Dacă utilizați pulverizarea Aleran pentru păr incorect (ruperea dozei) sau administrarea concomitentă a minoxidilului, este posibilă apariția fenomenelor negative:

 • scăderea tensiunii arteriale;
 • amețeli;
 • retenție de lichid;
 • atacuri de tahicardie.

Tratamentul este prescris de către medic pentru eliminarea simptomelor sau ca terapie de întreținere:

 • palpitații ale inimii - beta-blocante;
 • scăderea tensiunii arteriale - soluție de clorură de sodiu 0,9%;
 • eliminarea fluidului - diverse diuretice.

Este important! Medicamentele simptomatice cu activitate intensivă de stimulare cardiacă sunt contraindicate.

De unde sa cumperi Alerana spray si care este pretul?

Judecând după recenziile persoanelor care vor să cumpere instrumentul, aproape toți sunt interesați de cât costă Aleran spray. În studierea acestei chestiuni, am reușit să găsim valoarea monetară minimă și maximă:

 • Soluție de 2% - de la 630 la 700 de ruble;
 • Soluție de 5% - de la 773 la 1100 de ruble.

Din păcate, marca nu se implică în vânzări directe, cooperând doar cu clienții angro. Dar pentru oamenii obișnuiți va fi ușor pentru regiunea lor să aleagă o ofertă cu un preț optim. În plus, instrumentul este mai ieftin în Kaliningrad, Sankt-Petersburg și Moscova.

Dacă nu este disponibilă dorința de a comanda drogul pe Internet, puteți găsi adresa celei mai apropiate farmacii unde este vândută. Du-te la site-ul oficial și deschide o hartă interactivă, în cazul în care locuri speciale sunt marcate cu steaguri speciale.
Dar nu uitați să verificați integritatea ambalajului, precum și să îl comparați cu fotografia produsului de pe site-ul oficial pentru a evita contrafacerea.

Ce poate înlocui instrumentul?

Dacă a fost necesar să alegeți analogii de spray Aleran, atunci ar trebui să acordați atenție următoarelor mijloace:

Totul despre rezultatul aplicației

Cu o utilizare adecvată a instrumentului, primele semne de eficacitate (suspensie de cadere și creștere a creșterii) se observă cel mai adesea într-o perioadă de două până la patru luni de tratament. Pentru a menține rezultatul, cursul nu poate fi întrerupt, altfel procesele negative cu părul se vor relua.

Amintiți-vă că depășirea dozei admisibile sau utilizarea mai frecventă a soluției nu va produce efecte pozitive. Dacă după patru luni de tratament părul continuă să cadă și nu crește, atunci merită să opriți utilizarea instrumentului și să faceți o examinare mai detaliată cu trichologii.

Este important de observat că un efect bun din terapie este remarcat în anumite condiții:

 • alopecia nu este mai mare de 10 ani;
 • vârsta tânără a unei persoane;
 • chelie nu mai mult de 10 centimetri în diametru;
 • nici un fir de corzi și fire de păr (nu mai mult de o sută) în zona afectată a pielii.

În plus, puteți utiliza șampon, vitamine, balsam, măști și seruri de la această companie.

Cum acționează sprayul Alerana cu alte medicamente și produse cosmetice?

Deși nu au existat teste pe această temă, nu sunt excluse următoarele situații:

 • hipotensiune arterială crescută în timpul utilizării vasodilatatoarelor;
 • creșterea cantității de minoxidil din sânge pe fondul aportului de substanțe locale și externe;
 • posibila interacțiune a ingredientului activ cu alte sprayuri medicinale;
 • reducerea absorbției minoxidilului pe fundalul cremelor cu betametazonă;
 • creșterea absorbției minoxidilului cu utilizarea în paralel a tretinoinei.

Alte produse cosmetice pot fi utilizate cu spray, dar este important să se ia în considerare următoarele:

 1. Înainte de aplicare, verificați dacă substanța medicinală este complet uscată.
 2. Reziduurile de pulverizare trebuie să lipsească pe păr, dacă este planificată o procedură de tratare chimică.
 3. După curling sau vopsire, este necesară oprirea tratamentului pentru o zi.

Când un produs își pierde eficiența?

 1. Contactați buclele cu aer cald imediat după procedură.
 2. Utilizarea produselor cosmetice pentru uscarea substanței.
 3. Bucle foarte strânse (pigtailuri, coadă de cai etc.).

Reacții negative negative despre spray împotriva pierderii părului Aleran

Consolidarea pierderii părului după aplicare

"Doar îngrozitor. Înainte de pulverizarea lui Aleran și părul atât de îngrozitor a căzut (șters de un blond) și acum se pare că voi rămâne chel. Și aceasta este doar a treia săptămână a cursului și ce se va întâmpla în continuare. Am decis să arunc sticla și să nu revin niciodată la un astfel de tratament. "

"Mulți pacienți mă apelează la această întrebare, acuzându-mă de incompetență. Dar vreau să observ imediat că începutul terapiei poate fi însoțit de o pierdere severă a părului, iar acest lucru este normal. Toate din cauza modificării stadiului părului de odihnă în stadiul de creștere. În această perioadă, părul vechi se desprinde, în locul căruia vor apărea noi și sănătoase. Remedierea are acest efect în 2-6 săptămâni de tratament. Căderea părului poate dura până la 14 zile, cu o scădere treptată a numărului de păr pierdut. Dacă un astfel de simptom este observat timp de mai mult de două săptămâni, atunci este necesar să nu mai folosiți agentul și să mergeți la medic pentru recomandări suplimentare. "

Utilizarea necorespunzătoare a produselor Aleran

"Am început să văd o cantitate imensă de fire de păr pe un pieptene. Într-o panică, ea a cumpărat Aleran spray și a aplicat cu sinceritate în fiecare zi. Dar buclele mele în două săptămâni nu au devenit mai bune: aceeași plictisitoare și fragilă, întărită. Nu o mai folosesc.

"Produsul are o acțiune descrisă de producător pe ambalaj. Din păcate, nu toți pacienții, atât bărbați, cât și femei, au urmat cu strictețe recomandările, astfel încât procentul așteptat al eficacității a fost, de fapt, de câteva ori mai mic. Amintiți-vă că instrumentul este destinat numai rădăcinilor, iar efectul este inițial reflectat în pierderea părului slab, apoi la încetarea alopeciei și apoi la creșterea părului nou. În plus, spray-ul nu afectează structura toroanelor existente. "

Nici un efect

"Am suferit de alopecie androgenică timp de 13 ani. Gândit la tratament. Doctorul nu a spus nimic, dar a oferit mai multe opțiuni de tratament. I-am cumpărat sprayul Alerana, dar acest instrument a fost inutil, așa că nu îl pot recomanda nimănui.

"Aici este necesar să se ia în considerare neglijarea bolii. Pulverizarea este eficientă numai în diagnosticul de alopecie androgenică, care a fost stabilită nu mai târziu de zece ani. "