O cantitate mare de păr pe un pieptene nu-i plăcea niciodată, dar uneori pierderea lor devine atât de intensă încât poate duce la disperare. Compania de cosmetice Aleran se luptă cu această problemă cu succes. În gama lor medicală pentru păr există multe instrumente, inclusiv "sprayul Alerana pentru creșterea părului". Acest produs este bogat in substante unice care activeaza foliculii, provocand cresterea parului nou, oprindu-se cu adevarat alopecia. Cu privire la compoziția medicamentului, eficacitatea acestuia, argumentele pro și contra de utilizare, citiți mai departe în articol.

Care este principiul acțiunii

Marca Alerana ocupă locul de frunte printre cei care oferă soluții reușite în lupta împotriva chelie, căderea părului și deteriorarea calității părului. Sprayul este cel mai important element al seriei medicale, restabilind microcirculația sângelui în zonele de pierdere a firelor, modificând efectul androgenilor asupra foliculilor pilosi. În doar câteva luni, produsul poate restabili părul, chiar și în acele locuri unde s-au format deja patch-uri goale.

Eficiența se datorează minosciclului conținut în produs. Spray-ul poate avea efecte diferite asupra creșterii și restaurării buclelor, în funcție de vârstă, de caracteristicile organismului. După stimularea creșterii cu ajutorul produselor liniei Aleran, în timpul pauzei, buclele pot opri creșterea intensivă, dar acest lucru este normal. Apare o perioadă de revenire a părului la mecanismele de creștere naturală. Ei recuperează starea lor înainte de boală și se reîntorc la normal.

Atenție! Activatorul de spray Alerana poate fi prescris de un tricolog sau folosit independent.

Compoziție și beneficii

Medicamentul pentru creșterea părului Aleran este disponibil în flacoane de 50 și 60 ml, cu dozatoare. Există spray-uri cu 2 și 5% conținut activ de minoxidil. În plus față de aceasta, ca parte a mijloacelor: apă purificată, propilen glicol, etanol.

Se recomandă folosirea complexului Aleran pentru creșterea părului din mai multe produse din această linie - șampon, balsam, mască, ser, spray, vitamine.

Spre deosebire de multe produse care promite cresterea rapida a parului si imbunatatirea calitatii acestora, acest spray are un efect real, recunoscut de profesionisti.

Ce probleme pot rezolva

Medicamentul este capabil să vindece pierderea părului androgenetic, este un medicament. Restul liniei are un puternic efect de îngrijire și susținere, care completează efectul pulverizării.

Componenta activă a pulverizării stimulează circulația sângelui și trecerea foliculilor de păr de la stadiul de repaus la stadiul de creștere. Reduce formarea dehidrosteronului, care joacă un rol important în progresia chinului. Citiți mai multe despre fazele și etapele de creștere a părului pe site-ul nostru.

Cel mai bun efect este dat dacă pierderea intensă a părului cu buzunare de chelie durează nu mai mult de 5 ani, precum și în rândul tinerilor utilizatori.

Costul pentru

Alerana spray pentru creșterea părului este vândută în farmacii, prețul mediu este de aproximativ 600-700 ruble.

Contraindicații

Ca orice medicament, spray-ul Alerana are limitări în utilizare:

 • nu se recomandă utilizarea instrumentului pentru copii sub 18 ani, gravide sau care alăptează;
 • dacă există alergii la componentele sprayului sau există o hipersensibilitate la principala substanță activă - minoxidil;
 • Nu puteți trata părul cu acest produs, dacă pielea are vreun defect la nivelul scalpului, dermatoza.

Este important! Trebuie avut grijă să utilizați sprayul pentru gravide, pentru lactație și pentru cei care au împlinit vârsta de 65 de ani, deoarece pot exista reacții adverse nedorite.

Efecte secundare: dermatită posibilă, peeling, înroșire, mâncărime, alergii, foliculită, seboree, creșterea părului în zonele nedorite.

Cu o supradoză, tahicardia, reducerea presiunii, edemul sunt posibile.

Reguli de aplicare

Este foarte convenabil să utilizați flaconul cu dozatorul, procesul în sine este, de asemenea, foarte simplu, spray-ul nu trebuie să fie spălat:

 1. Scalpul înainte de aplicare trebuie să fie uscat și curat.
 2. Alegeți o duză: dispenserul care este instalat inițial pe sticlă este potrivit pentru zone mari, dacă aveți nevoie să pulverizați produsul în zone mici sau pentru bucle lungi, trebuie să schimbați duza la un pulverizator alungit.
 3. Se presara de la o distanță apropiată de zonele problematice ale scalpului, pornind de la centru. Conform instrucțiunilor, puneți 7 clicuri pe distribuitor (1 ml), aplicate de 2 ori pe zi, dimineața și seara. (Nu puteți depăși doza zilnică de 2 ml).
 4. Este necesar să se asigure că medicamentul nu intră în ochi și în membranele mucoase.
 5. După utilizare, mâinile trebuie spălate cu săpun și apă, mai ales dacă produsul a fost aplicat cu tampoane pentru degete. Nu faceți duș / baie în următoarele 4 ore după utilizarea produsului.

Femeile sunt de obicei prescrise cu spray de 2%. Cu o utilizare zilnică, efectul se va observa în două până la trei luni. Durata tratamentului poate fi de aproximativ un an cu întreruperi.

Înainte și după fotografii

Efectul utilizării

După aplicarea seriei Aleran, pierderea intensă a părului se oprește, nutriția se îmbunătățește, foliculii activi sunt stimulați și foliculii de păr latenți sunt treziți. Parul in sine arata mai sanatos si mai puternic.

În rețea puteți găsi comentarii destul de contradictorii cu privire la efectul acestui medicament și al drogurilor similare, de la entuziasm la extrem de negativ. Acest lucru se explică prin faptul că multe persoane care au citit contraindicații inactivă sau că acest instrument nu este potrivit pentru un anumit utilizator. De asemenea, unele fete se plâng că după încetarea consumului de droguri dispare și efectul, adică părul începe să scadă din nou puternic și se agravează. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea pentru că o persoană are boli de natură generală, iar căderea părului este doar un simptom și un semn.

Este clar că, fără a vindeca boala de bază (de exemplu, dezechilibru hormonal, probleme cu glanda tiroidă etc.), utilizarea sprayului Aleran va oferi doar un efect temporar. Prin urmare, tricologii recomandă utilizarea unor astfel de produse numai dacă tratamentul principalei probleme nu produce un efect.

Spray-ul in mod repetat imbunatateste penetrarea nutrientilor si vitaminelor in radacinile bulbilor, oferind nutritie, imbunatateste microcirculatia scalpului, asigurand celulelor cu oxigen. Oprirea utilizării spray-ului, dar, în același timp, oferind organismului o dietă variată și nutritivă, luând complexe de vitamine, puteți evita efectul anulării.

Înainte de a utiliza medicamentul, trebuie să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru a fi examinat și pentru a vă asigura sănătatea scalpului.

Pro și contra produsului

Pro:

 • o soluție eficientă cu un efect pronunțat;
 • nu conține o cantitate mare de chimie auxiliară;
 • ușor de utilizat;
 • nu necesită clătire;
 • Puteți utiliza mijloacele obișnuite pentru spălarea părului și a stilului;
 • Remediul nu este hormonal.

contra:

 • există contraindicații;
 • are un număr de posibile efecte secundare;
 • (lipsa vitaminelor A, E, fier), tratamentul crud al părului (părul strâns, strâns, îngrijire necorespunzătoare), nu poate fi rezultatul pierderii buclei din cauza medicamentelor și tulburărilor de alimentație;
 • Un dezavantaj important pentru femei este creșterea părului facial.

Fii atent! Alcoolul din compoziția medicamentului poate provoca uscarea, iritarea, creșterea aspectului matreții.

În general, spray-ul și întreaga linie de Aleran se descurcă cu rolul de curl de stimulare a creșterii, restabilind părul care se îndepărtează. Din punct de vedere atât al consumatorilor, cât și al celor trichologi profesioniști, acesta este un produs foarte eficient, care dă un rezultat vizibil și real, desigur, atunci când urmați instrucțiunile și le folosiți în mod regulat. În compoziția sa există singurul medicament de până acum (minoxidil) care poate afecta efectiv creșterea părului în zonele chelate.

Trebuie doar să țineți cont de faptul că tratamentul cu miracol are contraindicații și efecte secundare și este mai bine să vă consultați mai întâi cu un specialist.

Alte modalități de a accelera creșterea părului:

Hair Spray Alerana - comentarii

Comentarii negative

A existat o experiență de utilizare a sprayului de 2% timp de o lună, părul nu sa oprit să cadă, dar nu au mai urcat niciodată, a apărut un puf de despărțire. Utilizarea spray-ului nu a continuat. Recent, ea a decis să cumpere un spray din nou, dar de data aceasta a obținut 5%, părul a căzut și a continuat. Ea nu a observat o creștere semnificativă de la 2%. La o lună de la folosirea spray-ului, părul sa oprit complet. Dar am fost fericit devreme, după 2 luni părul meu a ajuns așa cum nu a fost în viața mea, așa că a trebuit să taie lungimea. De fiecare dată când îți peri părul, 15-20 de fire de păr cad, după ce îți spăl părul, am liniștit, mă uit și plâng liniștit. Parul meu este gros, gros, gros, pentru că atunci când sunt puține dintre ele, este imediat vizibil. Părul era o centură, trebuia să fie tăiat. Acum nu știu cum să restaurez cel puțin statul cel vechi, astfel încât cel puțin ei să se oprească atât de neîncetat să urce.

Am o tinctură de piper de la o farmacie pe Internet. Sper că va ajuta puțin.

Acest lucru este doar intestine. groază! Dacă știam că nu se va cumpăra niciodată. Părul a început să se destrame "chiar mai rău" să nu spună nimic. Doar chel pe ochi. Deja rușine! : (((((a încetat să mai folosească 2 săptămâni ca părul de 150 de bucăți pe zi urcă pe o față ca un om de zăpadă, părul crește... Sentimentul va începe în curând să se radă dimineața și în fiecare zi devine mai bine să nu: Gândiți-vă înainte de utilizare.

Acum voi distruge impresia generală despre acest spray.

Experiența mea cu acest instrument sa dovedit a fi neplăcută. Mi-am petrecut mai mult de 2 pachete.

Când am început să o folosesc, prima săptămână a părului meu într-adevăr nu sa oprit să cadă și eram deja sigură că mirosul plăcut mi-ar da părul pierdut.

Din păcate, când a început a doua săptămână de utilizare, părul a început să cadă ca grindina! Instrucțiunile au avertizat că părul din faza de dormit ar putea intra în faza de pierdere și că numai părul (sau bolnavul) va cădea, iar apoi începe faza de creștere. De asemenea, ei au promis că o astfel de scufundare sălbatică va dura până la două săptămâni. Și acum a dispărut a treia săptămână, iar "moltul" continuă cu aceeași forță.

În fiecare zi după ce am pieptănat, m-am uitat cum toată umezeala mea era înfundată cu păr, era atât de groasă încât volumul fusese deja scăzut cu o treime. A treia săptămână se termină, dar totul este același. Pe scurt, am aruncat-o și de mult timp totul a continuat.

Nu au mers niciodata parmetice noi. Am scos acest spray și părul care a rămas. Acest cap și părul vindecat.

De asemenea, am folosit șamponul Aleran în plus față de acesta. Încă mai regret că am luat-o. S-ar putea să nu existe multe astfel de cazuri, dar cred că oamenii ar trebui să fie conștienți de posibilele probleme care pot apărea atunci când se utilizează instrumentul.

Când părul meu a căzut rău, am încercat multe vitamine și rețete folclorice pentru întărirea părului. Chiar îmi aduc aminte că am făcut o mască de ceapă, după care părul mi-a stricat teribil - era suficient să ajungi în ploaie sau altfel să-l umezi ușor. Toate aceste fonduri de la cădere a ocupat un decalaj din timpul meu și o mulțime de bani, dar ei nu au dat un rezultat vizibil - părul meu a căzut la o viteză terifiantă, a fost groaznic de pieptene.

Farmacia a dat peste o singură dată spray-ul lui Alerana, a citit adnotarea - mi-a plăcut abordarea profesională și ingredientele terapeutice reale din compoziție. Am cumpărat două bule deodată, l-am folosit timp de două luni.

Folosit așa cum sa spus în instrucțiuni, șapte pshikov pe cap, dimineața și seara. Asta este, de două ori pe zi, fără nici o notificare a programului, am frecat acest spray în rădăcinile mele de păr. La început, părul a căzut, ca de obicei, și la aproximativ două săptămâni după ce a început să-l folosească pe Aleran, părul a început să se prăbușească cu adevărat... Se formează adevărate fire de baldachin, era dureros să te uiți.

Am renunțat la folosirea lui Alerana, iar părul și-a redus pierderea. Ca urmare, ei înșiși au încetat să mai cadă în aproximativ o lună. Acum ei nu cad, probabil deja pur și simplu pentru că nu există nimic care să cadă acolo acum)) Așadar, fii atent cu acest spray, uneori cu ajutor doar dăunează.

Am cumparat sampon pentru parul colorat si spray 5%. A fost o umflatură teribilă a întregii fețe! Nu sunt alergic, nu am avut niciodată semne de alergii. De ce producătorul nu scrie în instrucțiunile privind cazurile de alergii. Nu poate fi faptul că eram singura așa!

NICIODATĂ să cumpărați nimic de la Alerana din nou!

Alerana spray pentru căderea părului - Mai mult rău decât bine.

 • convenabil să se aplice
 • nu are miros ciudat
 • Nu am observat efectul
 • este necesară o aplicare constantă
 • părul crește grasimea rapidă

Undeva în urmă cu șase luni, fără niciun motiv aparent, a început creșterea pierderii părului. Dermatologul ia sfătuit pe Alerana să bea 2 ori pe zi. În același timp, a avertizat că efectul poate apărea abia după câteva luni. Cu toate acestea, folosind 2 sticle de 60 ml (suficient pentru aproximativ 2 luni), am oprit aplicarea sprayului. Am observat că atunci când Alerana își folosea părul, ei au început să crească rapid și să cadă chiar mai mult decât înainte, ea nu a găsit o nouă creștere. A existat, de asemenea, o mâncărime foarte puternică a scalpului și a matreții, și una destul de mare (nu au existat astfel de probleme înainte de a utiliza pulverizarea). Utilizarea șampoanelor cu matreță nu a dat rezultate, pentru a nu aduce părul și scalpul într-o stare mai proastă, am oprit folosirea lui Alerana. După aceea, mătreața, mâncărimea și parul uleios excesiv au încetat în aproximativ o lună.

Am început să folosesc aceste spray-uri după o boală, din cauza căreia am pierdut mult păr.

Uleiul ca brusturele nu ma mai ajutat și alte mijloace simple nu aveau nici un efect, aveam nevoie de ceva mai puternic.

În farmacie, am văzut pentru prima oară șampoanele de la brandul Allern și am decis să cumpăr câteva piese cu un spray.

Nu mi-a plăcut prea mult șamponul, dar această pshikalka a fost foarte mulțumită la început.

A fost necesar să se aplice pe scalp doar de câteva ori pe zi, dacă îmi amintesc corect, câteva pshikov. Am făcut puțin mai mult decât presiunea recomandată asupra pulverizatorului.

Instrumentul miroase foarte frumos, mirosul este transmis părului și toate acestea dau emoții pozitive. =))

Câteva zile mai târziu am observat că scaderea a fost redusă! Acest lucru ma făcut incredibil de fericit, dar nu a durat mult. După o săptămână sau două, parul real a început! Mai mult, a fost atât de înspăimântător încât nu l-am putut accepta.

Am folosit-o timp de încă două săptămâni în speranța că totul s-ar opri, dar nu sa oprit. (A trebuit să părăsesc acest caz.) În acele zile, am pierdut mult păr, nu am pierdut niciodată atât de mult, părul sa înrăutățit și mai mult.

Au apărut firele mici ale antenei, erau puține, dar ele au fost observate.

Am petrecut doar două sticle, pentru fiecare am plătit 450 de ruble. Cred că instrumentul nu mi-a încântat. Știu oameni care sunt mai norocoși decât mine.

Părul a devenit și mai puternic!

Când părul meu a căzut rău, am încercat multe vitamine și rețete folclorice pentru întărirea părului. Chiar îmi aduc aminte că am făcut o mască de ceapă, după care părul mi-a stricat teribil - era suficient să ajungi în ploaie sau altfel să-l umezi ușor. Toate aceste fonduri de la cădere a ocupat un decalaj din timpul meu și o mulțime de bani, dar ei nu au dat un rezultat vizibil - părul meu a căzut la o viteză terifiantă, a fost groaznic de pieptene.

Farmacia a dat peste o singură dată spray-ul lui Alerana, a citit adnotarea - mi-a plăcut abordarea profesională și ingredientele terapeutice reale din compoziție. Am cumpărat două bule deodată, l-am folosit timp de două luni.

Folosit așa cum sa spus în instrucțiuni, șapte pshikov pe cap, dimineața și seara. Asta este, de două ori pe zi, fără nici o notificare a programului, am frecat acest spray în rădăcinile mele de păr.

La început, părul a căzut, ca de obicei, și la aproximativ două săptămâni după ce a început să-l folosească pe Alerana, părul tocmai a început să se prăbușească cu adevărat... Se formează niște patch-uri adevărate cheli, era dureros să te uiți.

Am renunțat la folosirea lui Alerana, iar părul și-a redus pierderea. Ca urmare, ei au încetat într-un fel să scadă singuri în aproximativ o lună. Acum ei nu cad, probabil deja pur și simplu pentru că nu există nimic care să cadă acolo acum)) Deci, fii atent cu acest spray, uneori în loc să-l ajuți doar să dăuneze.

Comentarii neutre

Sincer, nici măcar nu știu dacă e mai bine sau mai rău. Înainte de acest spray, părul a căzut timp de 2 ani în mod constant. De fiecare dată, pe măsură ce părul stătea, cel puțin trei fire de păr în mână. Apoi a început să folosească acest spray. Așa cum a fost avertizat, părul a devenit și mai puternic. Această groază a durat aproximativ trei săptămâni. În final, jumătate din coada șoarecelui meu a rămas. Și apoi, "Oh, bucurie", furtuna sa oprit.

Îmi pare rău, nu văd părul nou. Acum mă duc cu trei fire de păr pe cap, care acum nu cad.

 • se potrivește bine cu sarcina sa - oprește pierderea părului
 • scump
 • părul cade la începutul aplicării
 • așteptați mult timp pentru efect

Ohhhhh, parul ăsta a început acum 2, 5 luni. Dermatologul a recomandat șampon-clătiți, pilule și spray seria Aleran. Sincer, nici măcar nu am înțeles cât de brusc părul meu a început să cadă așa.

Dar toate fondurile au luat împreună o sumă destul de ordonată. Voi adăuga că există foarte puține despre această serie de recenzii pe Internet, și chiar și acestea nu sunt foarte pozitive. Deoarece mulți medici prescriu adesea cele mai publicate produse, mai degrabă decât omologii ieftini și la fel de eficienți, am decis să nu cumpăr totul dintr-o dată dintr-o rețetă.

Am luat deja comprimate Perfectil, nu am oprit cursul și mi-am terminat șampoanele. Oricare dintre părul meu reacționează așa cum doresc, poate să ia și poate rămâne murdar și tractată, așa că nu am cumpărat șampon-clătiți sau pastile, dar am decis să cheltuiesc bani pe spray. Prețul, desigur, este destul de scump pentru el - 550 de ruble pentru 50ml (dar voi adăuga imediat un spray destul de economic).

Nu pentru nimic în recenzii a avertizat că părul va cădea chiar mai puternic la începutul aplicației, dar apoi se oprește și începe să crească. Această perioadă a fost teribilă. Nu am turnat timp de 2 săptămâni, ca în instrucțiuni, dar în săptămânile 3-3, 5. (o mică observație - ca un cos pe capul meu la temple - pulverizat pe vârful sprâncenelor, așa că a doua zi am văzut niște fire de păr căzând). Acest lucru mi-a pus in grija mea, asa ca poate nu si cei care cad in viitorul apropiat, asa cum este scris in instructiuni, dar majoritatea celor pe care pulverizarea a cazut.

Credeam că nu se va opri niciodată. Dar cu cât îl folosiți mai mult, cu atât mai puțin scade, iar puful apare de la nou, începând să apară fire de păr. Funcționează, dar mai întâi trebuie să treceți prin fața unei spații extinse și să o experimentați moral și acest lucru este dificil. Și apoi uita-te la rezultat.

Voi adăuga încă o pisică pe părul umed, care tocmai a fost spălat cu o presiune puternică, am făcut aproximativ 4-5 pisici peste tot în capul meu, dar uneori părul a rămas murdar când o mulțime de pulverizare a căzut într-un singur loc, cu siguranță nu este foarte bună.

P. S. a folosit în același timp să-și spele părul cu ulei de brusture, a folosit 32 de tuburi, pot să presupun că părul ei a devenit mai puternic și a început să scadă mai puțin datorită acestei proceduri.

 • ajută la alopecie, dar numai cu ea
 • dacă păr sypytsya din nervi - nu va ajuta

Ajutor Alerana - ajută. Cu toate acestea, numai dacă suferiți de alopecie. Asta înseamnă că părul a început să urce din cauza bolii și nu pentru că ești nervos sau că nu ai reușit.

Greșeala mea a fost că am avut "pshikala" timp de o jumătate de an cu privire la acest spray fără să-l consult cu doctorul. Tocmai am văzut o sticlă într-o farmacie și șampon și balsam. Am un obicei stupid de a avea încredere în ceea ce sfătuiește farmacia. Efectul spray-ului a fost, dar mic, pentru că problemele mele principale erau în capul meu, nu pe ea))). Eram nervos, isteric, m-am despărțit de "drăguț" atunci, am primit un prim loc de muncă, dar și un examen pe nas.

În general, verdictul este. Dacă observați că sunteți foarte nervos și că în această perioadă părul a început să se prăbușească - petreceți aceeași cantitate (500 ruble, dacă nu mă înșel) pe vitamine pentru păr, piele și cuie. Ei ar trebui să ajute cu orice problemă, deoarece complexul de vitamine cu un grup puternic B și sistemul nervos este bine afectat. Tratați și nervii și părul, dar și pielea, unghiile.

Totuși, vitaminele sunt mult mai bine absorbite de organism. Și dacă în cazul tău căderea părului este doar o consecință, nu o problemă, atunci este în primul rând necesară eradicarea ei.

Din alopecie va ajuta, dar din nervi - nu

Alerana pulverulează împotriva pierderii părului - Alerana - o impresie dublă

 • convenabil să se aplice
 • miros plăcut
 • nu necesită mult timp
 • ajută, dar nu toate
 • așteptați un rezultat de lungă durată

Am început să folosesc spray-ul cu mama, aproape simultan cu mai mult de un an în urmă. Mama mea a avut o problemă în ceea ce privește faptul că erau mari zone chelate în frunte și în partea de sus a capului și am început pierderea sezonieră a părului din cauza lipsei de vitamine.

Mama a folosit în fiecare zi, eu în fiecare zi, înainte de a merge la culcare, frecat în scalp.

După 4 luni de utilizare, rezultatul a fost diferit. Mamele de pe fața solului au apărut păr (bine, nu curls, dar un puf de păr) și, în general, părul a devenit mai dur, după 4 luni petele golale nu mai erau vizibile, în locul lor erau părul.

Situația mea după 4 luni nu sa schimbat în general, părul meu a urcat în același mod și, de asemenea, a devenit gras.

Nu știu de ce sa întâmplat, poate pentru că l-am folosit zilnic, sau poate că nu m-am potrivit. În orice caz, nu va exista nici un rezultat într-o săptămână sau o lună, cel puțin o jumătate de an de utilizare permanentă.

Mama mi-a plăcut foarte mult și părul ei a devenit evident mai gros, nu ca în publicitatea "lungă și matasoasă", dar mult mai bună decât era. Acum folosește șamponul Aleran și vrea să cumpere un complex de vitamine. Mă gândesc să încerc și eu, poate că te va ajuta.

Am folosit Aleranna timp de un an și jumătate. Nu aveam un tricholog, știu că testosteronul este înălțat. Inițial, spray-ul a fost aplicat timp de 3 luni - părul a încetat să cadă aproape imediat. După trei luni, am luat o scurtă pauză, dar impactul a început să reia, a continuat până la Alraran (alte 3 luni) - totul a revenit la normal. Apoi au folosit fiolele Vichy cu amineksilom. Am luat o pauza de 4 luni. Parul a recâștigat pierderea parului, dar în cantități mult mai mici. Acum îl folosesc pe Aleran din nou - ajută. (La începutul aportului lui Alerana, capul a început să crească pe jumătate din sticlă, a apărut peeling, am cumpărat o nouă sticlă - mâncărimea și peelingul au dispărut).

 • După eliminarea medicamentului totul se întoarce
 • preț ridicat

Bine ai venit! Prima dată când am întâlnit problema pierderii părului la 20 de ani, vei fi de acord, foarte devreme. În acel moment, am suferit un stres sever, în urma căruia am pierdut 10 kg și mi-am pierdut jumătate din păr. În acel moment eram student, iar mijloacele scumpe erau prea scumpe pentru mine. Cu toate acestea, situația ma speriat atât de mult încât am crezut publicitatea și am mers la farmacie pentru Aleranna. Neplăcut surprins de prețul său, și a cumpărat un spray.

O sticlă obișnuită, de neuitat, cu un spray. Dar aici este mirosul unui fel de chimicale, din care am un gât rigid. Dar nu ma oprit de la aplicarea produsului. Trebuie să plătim un tribut, după două săptămâni pierderea a căzut, nu complet, desigur, dar în mod evident.

A doua oară am întâlnit acest remediu nu cu mult timp în urmă, când, după naștere, am început să pierd din nou părul.

Sticla mi-a fost de ajuns pentru o lună și jumătate. Ca și ultima oară, după două săptămâni de aplicare, efectul a fost ușor redus. Dar a trecut o luna de cand sa incheiat. Și totul a revenit la normal.

Nu voi argumenta că pierderea părului după naștere este o problemă dificilă și este asociată, inclusiv cu hormoni. Cu toate acestea, doriți să credeți într-un miracol. Din păcate, nu sa întâmplat.

Cine știe, cine știe... Cu toate acestea, vreau să avertizez în multe forumuri care indică faptul că Alerana conține pinacidil, D-panthenol, cu siguranță stimulează creșterea părului, dar sunt dependente (adică) necesitatea acestui medicament a apărut. Însă majoritatea răspunsurilor sunt pozitive, deși nu imediat. Mulți oameni au în stadiul inițial de aplicare a pierderii abundente a părului, dar tot mai târziu crește.

El însuși a început să folosească spray-ul pentru a întări părul. Să vedem ce se întâmplă.

Comentarii pozitive

Soțul a folosit sprayul lui Aleran 5%, are chelie ereditare, iar acum la vârsta de 35 de ani a început să apară chel. Trichologul a recomandat acest spray. La început, nu am crezut cu adevărat, dar după câteva săptămâni de utilizare, a început să apară fluff și apoi părul plin. Un remediu eficient. Și nu chel))

Soțul meu, din anumite motive, a început să-și piardă părul, nu mai avusese niciodată așa ceva. Poate o mâncare puțină de vitamine. În farmacie pentru tratament, a fost achiziționat spray de 5% Aleran, pe care farmacistul la recomandat. Au fost tratați timp de 3 luni și, mulțumesc lui Dumnezeu, tratamentul a fost bine primit. Fallout sa oprit complet. Acum nimic nu-i amenință părul. Acum bea vitamine pentru a întări sistemul imunitar.

Când tatăl meu a început să pară chelie în capul lui, mama și cu mine am cerut o soluție la această problemă pe Internet. Citiți forumurile și recenziile, vorbiți online cu trihologul și decideți să încercați sprayul Aleran. Papa a rezistat în mod activ grija noastră, dar el este unul, și avem două)) De aceea, el a trebuit să accepte soarta lor și să spună la revedere cu un loc chel) Deoarece acest spray de a opri într-adevăr pierderea parului si mai mult au început să apară deja o lună și jumătate după începerea aplicării.

Spray Alerana Am fost sfătuit de un medic tricholog, a venit la el cu o cădere grozavă a părului. Au fost încercate tot felul de remedieri populare, toate măștile s-au dus la un endocrinolog, au fost verificate, nu a existat anemie și, totodată, părul se toarnă și ieșea. Trichologul a spus că pur și simplu am rădăcini foarte slabe, iar ocazional pot apărea și părul. Recomandat să utilizeze Aleran. Spray-ul contine minoxidil, care intareste sistemul radicular si imbunatateste alimentarea sangelui si nutritia foliculului de par. Femeile sunt prescrise o doză de 2%, bărbați 5%. Spray am cumpărat la farmacie. Sticlă convenabilă cu distribuitor. Site-ul conține instrucțiuni detaliate pentru toate produsele, inclusiv spray-ul. Ei au nevoie de splash de 2 ori pe zi. Nu miroase urât. După 3 luni de utilizare, părul meu a încetat să cadă complet, chiar și în timpul spălării și pieptănării))) Nu pot să-mi ajung destul. A devenit puternică și puternică.

Foarte mulțumit de acest instrument.

Cu un an în urmă, părul a căzut pe fondul stresului sever. Nici nu au căzut, ci au căzut din cap. Craniul strălucea. Eram în pragul disperării. Sobbed pentru mai multe luni. A ocolit toți doctorii. Nu sa găsit nimic grav. Ca urmare, medicul a prescris Minoxidil Aleran 2%. La trei săptămâni după începerea utilizării, părul a început să scadă și mai activ. A fost colectată într-un pumn și a continuat. După o lună și jumătate, pierderea sa oprit complet și părul a început să crească. Utilizat 10 luni. Parul nu a căzut deloc și a crescut activ. În cea de-a zecea lună, am avut deja destul păr bun. Apoi brusc scalpul era acoperit de ulcere, începu să dureze, era o senzație de arsură și mâncărime. După fiecare aplicație, Aleran a ars întregul cap. A decis să nu mai folosească. Părul a început să se toarne aproape imediat. După o lună și jumătate, totul sa întors la cel de-al doilea. Cu fiecare atingere, părul rămâne în mâini. Din nou, ea a strâns tot ce a rămas într-o coadă scurtă, groasă ca un creion, și a început să-l folosească pe Aleran. Este foarte înfricoșător să rămâi chel. Deja, rușine să iasă. Se pare că fără minoxidil, părul meu nu poate fi restabilit.

 • Creșteți în mod activ părul nou

O zi bună pentru toți! La trei luni de la naștere, părul a început să cadă foarte puternic. Știam că femeile care alăptează se confruntă cu acest lucru, dar atât de mult nu se aștepta. Imediat ce a terminat alăptarea, sa dus la farmacie pentru Alerana Spray.

Acum trei ani, mi-am amintit povestea unei fete de la o farmacie, deoarece părul prietenei ei a crescut după livrarea de la Alerana (spray). De aceea, el a mers pentru el. Am cumpărat un șampon cu balsam de la aceeași companie.

Produsele de păr cum ar fi, de la pulverizare se încinge foarte cap. Am auzit că acest lucru este normal, astfel încât firele de păr noi își fac drumul, așa că țâșnesc. Pulverizatorul are un dozator foarte convenabil. Este lung și se întâmplă exact pe piele în orice punct al capului pe care îl puteți obține.

Două luni mai târziu, a început să observe că templele din spatele firelor de păr au crescut. Căderea părului a încetat. Căderea mai puternică nu a început. Și pe frunte creștea și părul. De-a lungul întregului cap, firele de păr au devenit prea scurte. Pe corp nu a crescut mai puternic, deși producătorul a avertizat că acest lucru este posibil. Am folosit-o undeva timp de patru luni, prima lună de două ori pe zi, în alte luni o dată pe zi, sa întâmplat în fiecare zi.

După anulare, părul nu a căzut din nou. Totul până în prezent este frumos și frumos cu părul. Rezultatul este satisfăcut. Înainte de a cumpăra instrumentul, am citit recenzii șocante, dar mi-am luat riscul.

Rezultatul este fericit, am avut noroc. Vă doresc mult noroc!

Alerana mă ajută, dar după terminarea cursului lunii după 3-4 luni totul se reia, încep din nou. Eu folosesc doar spray, pentru că șamponul și balsamul nu au ajutat, după anularea spray-ului când le-ai folosit, a reluat spargerea. Cred că dependența sa dezvoltat, dar nu voi renunța. Am avut deja patch-uri chel și subțierea parului șic de patru ori. Acum, părul la lamele umăr și gros. Am folosit Alerana timp de 3 ani. Un efect secundar este că calitatea părului sa îmbunătățit pe tot corpul și a devenit mai întunecată. Pe fata ca nimic, deși foarte frică. Cred că toată lumea are o reacție diferită față de acest produs și trebuie să mergeți la medic.

Ca multe mumii, o chelie parțială nu a mers în jurul meu. Părul meu era peste tot: pe un pieptene, pe podea, într-o salată odată, într-o chiuvetă și în baie, în pat. A ajuns la punctul în care mi-a fost frică să îmi pieptăn sau să-mi spăl părul, deoarece părul a blocat complet scurgerea și apa nu a dispărut. Ea a făcut diferite măști, chiar și cu suc de ceapă, din care părul sa zdrobit încă trei săptămâni, în ciuda spălării. Ca urmare, am cumpărat un spray de la farmacie împotriva pierderii părului și pentru a stimula creșterea părului lui Aleran. După aproximativ patru ani în urmă, mi-a ajutat prietena mea balding.

Preț de aproximativ 550 de ruble. Folosit aproximativ o lună în fiecare zi, a stropit-o.

Potrivit rezultatelor utilizării, pot spune că cantitatea de păr care se încadrează a scăzut drastic, nu mai mi-e frică de pieptene))) Noi păruri pufoase au început să apară pe frunte și zonele chelate de-a lungul conturului de creștere! Sunt atât de bucuroasă! Sunt atât de bucuroasă! Și, în general, starea părului sa îmbunătățit. Voi continua. Sper că recenzia mea va ajuta pe altcineva să facă față acestei probleme.

Spray Alerana folosesc deja o jumătate de an. Ajută foarte bine. Căderea părului sa oprit. O multime de par puternic puternic creste. Am de gând să o folosesc mai departe. Este foarte important ca tratamentul cu Alerania să nu se oprească, efectul fiind vizibil nu mai devreme de 4-5 luni. Sora mea a crescut părul pe lama de umăr datorită acestui instrument.

Alerana (spray) împotriva căderii părului

Înainte de a cumpăra spray de pierdere a părului Aleran, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare, metodele de utilizare și dozajul, precum și alte informații utile cu privire la sprayul Aleran. Pe site-ul "Enciclopedia de boli" veți găsi toate informațiile necesare: instrucțiuni pentru utilizarea corectă, doza recomandată, contraindicații, precum și revizuirile pacienților care au utilizat deja acest medicament.

Forma de dozare: spray pentru uz extern

Alerana (spray) - Compoziția și forma emiterii

100 ml din preparat conțin:

Ingredient activ: Minoxidil 2,0 g sau 5,0 g;

doza 2%: propilenglicol - 30 ml, etanol 95% (alcool etilic 95%) - 50 ml, apă purificată - până la 100 ml.

5% dozare: propilenglicol - 50 ml, etanol 95% (alcool etilic 95%) - 30 ml, apă purificată - până la 100 ml.

Spray pentru uz extern de 2% și 5%.

La 50 ml sau 60 ml în sticle de sticlă înțepate cu dozatoare din plastic (polietilenă de înaltă presiune). Fiecare flacon împreună cu instrucțiunea de aplicare sunt plasate într-un ambalaj dintr-un carton. O duză de pulverizare extinsă este introdusă suplimentar în ambalaj.

Descriere: soluție limpede incoloră sau galben deschis

Alerana (spray) - Acțiune farmacologică

Cu administrarea topică de minoxidil, a fost observat efectul stimulativ asupra creșterii părului la persoanele cu alopecie androgenică (păr subțiere, chelie). Îmbunătățește microcirculația, stimulează tranziția foliculilor de păr la faza de creștere activă, modifică efectul androgenelor asupra foliculilor pilosi. Reduce formarea de 5-alfa dehidrosteron (posibil indirect), care joacă un rol semnificativ în formarea chel.

Cel mai bun efect este o durată mică a bolii (nu mai mult de 10 ani), pacienții tineri, un loc chel în regiunea coroanei nu mai mult de 10 cm, prezența în centrul chelului mai mult de 100 de vellus și părul terminal.

Manifestarea semnelor de creștere a părului este observată după 4 luni sau mai mult de la medicament. Debutul și severitatea efectului pot varia în funcție de pacienți. Soluția de 5% a medicamentului stimulează creșterea părului cu mai mult de 2% soluție, care a fost observată pentru creșterea creșterii părului moale.

După întreruperea aplicării prin pulverizare cu Aleran, creșterea părului nou se oprește, iar în decurs de 3-4 luni este posibilă restabilirea aspectului original. Mecanismul exact de acțiune al medicamentului Aleran în tratamentul alopeciei androgenetice nu este cunoscut. Minoxidilul este ineficient în cazul chelării cauzate de consumul de droguri, alimentației nesănătoase (deficit de fier (Fe), vitamina A), ca rezultat al coafării părului în coafuri "strânse".

Alerana (spray) - farmacocinetică

Atunci când se aplică extern, Minoxidil este slab absorbit prin pielea intactă: o medie de 1,5% (0,3-4,5%) din doza totală administrată intră în circulația sistemică. Nu este cunoscut efectul bolilor de piele concomitente asupra absorbției Minoxidil.

După întreruperea administrării medicamentului, aproximativ 95% din minoxidilul care a intrat în circulația sistemică este eliminat în 4 zile. Profilul metabolic al biotransformării minoxidilului după aplicarea topică a sprayului cu Aleran nu a fost încă studiat complet.

Minoxidil nu se leagă de proteinele plasmatice și se excretă prin rinichi prin filtrare glomerulară. Minoxidilul nu penetrează bariera hemato-encefalică.

Excretați în principal cu urină. Minoxidilul și metaboliții săi sunt excretați prin hemodializă.

Alerana (spray) - Indicații pentru utilizare

Pentru tratamentul alopeciei androgenice (restaurarea părului) și stabilizarea procesului de cadere a părului la bărbați și femei.

Alerana (spray) - regim de dozare

Către exterior. Indiferent de mărimea zonei tratate, aplicați 1 ml soluție cu un dozator (7 robinete) de 2 ori pe zi în zonele afectate ale scalpului, începând de la centrul zonei problematice. Spălați-vă pe mâini după utilizare.

Doza zilnică totală nu trebuie să depășească 2 ml (doza nu depinde de dimensiunea zonei afectate). Pacienții care nu observă o creștere a părului satisfăcătoare cosmetic atunci când utilizează o soluție 2% și pacienții pentru care se dorește o creștere mai rapidă a părului pot utiliza o soluție de 5%. Pentru bărbați, Aleran este cel mai eficient pentru căderea părului la coroană, pentru femeile cu căderea părului la mijloc.

Aplicați sprayul Aleran numai la scalpul uscat. Soluția nu necesită clătire.

Apariția primelor semne de stimulare a creșterii părului este posibilă după utilizarea medicamentului de 2 ori pe zi timp de 4 luni sau mai mult. Debutul și severitatea creșterii părului, precum și calitatea părului pot varia în funcție de pacienți.

Conform rapoartelor unice, în decurs de 3-4 luni de la încetarea tratamentului, aspectul inițial poate fi restabilit.

Durata medie a tratamentului este de aproximativ 1 an.

Recomandări pentru utilizarea duzele:

Distribuitorul atașat la sticlă este mai potrivit pentru aplicarea soluției în zone mari de probleme ale scalpului.

Pentru aplicarea medicamentului sub par lung sau pe zone mici ale scalpului, este mai convenabil să folosiți o duză de pulverizare alungită. Pentru a face acest lucru, scoateți distribuitorul atașat la flacon și consolidați duza de pulverizare alungită.

Alerana (spray) - Efecte secundare

Efecte secundare locale:

Efectele secundare observate în studiile clinice cu spray Aleran în cele mai multe cazuri au fost dermatita a scalpului.

Mai rar, au existat cazuri mai pronunțate de dermatită, manifestată sub formă de roșeață, peeling și inflamație.

În cazuri rare, s-au observat sete de mișcare, dermatită alergică de contact, foliculită, hipertrichoză (creștere nedorită a părului pe corp, inclusiv creșterea părului facial la femei), seboree.

Utilizarea sprayului Aleran poate determina o pierdere crescută a părului în timpul tranziției de la faza de odihnă la faza de creștere, cu căderea părului vechi și a celor noi în creștere. Acest fenomen temporar se observă de obicei la 2-6 săptămâni după începerea tratamentului și se oprește treptat în următoarele două săptămâni (apariția primelor semne ale acțiunii minoxidilului).

Reacții adverse sistemice (în caz de ingestie accidentală a medicamentului):

Bolile dermatologice: reacții alergice nespecifice (erupție pe piele, urticarie), umflarea feței.

Sistemul respirator: scurtarea respirației, rinita alergică.

Sistemul cardiovascular: dureri toracice, fluctuații ale tensiunii arteriale, bătăi rapide ale inimii, modificări ale ritmului contracțiilor cardiace, edem.

Alerana - Contraindicații

- Hipersensibilitate la Minoxidil sau la alte componente ale medicamentului;

- vârsta sub 18 ani;

- încălcarea integrității pielii, dermatoză a scalpului.

Cu grijă: vârsta avansată - peste 65 de ani (când este aplicată topic).

Aleran în timpul sarcinii la lactație: Aleran nu trebuie utilizat în timpul sarcinii și alăptării.

Utilizarea la pacienții vârstnici: Cu prudență: vârsta înaintată - peste 65 de ani (când se aplică local).

Utilizarea la copii este contraindicată: vârsta mai mică de 18 ani.

Alerana - Instrucțiuni speciale

Nu aplicați medicamentul în alte zone ale corpului!

Aplicați drogul Alerana numai pe pielea uscată a scalpului după baie sau așteptați aproximativ 4 ore după aplicarea medicamentului înainte de scăldat. Nu lăsați capul să se ude mai devreme de 4 ore după aplicarea medicamentului. Dacă ați aplicat medicamentul cu vârful degetelor, spălați-vă bine mâinile după procesare. Se recomandă spălarea părului când se utilizează sprayul Aleran în mod obișnuit. Hairspray și alte produse de îngrijire a părului pot fi utilizate în timpul tratamentului cu Aleran.

Înainte de a aplica produse de îngrijire a părului, trebuie să aplicați mai întâi drogul Aleran și să așteptați până când zona tratată a pielii este complet uscată. Nu există nici o dovadă că vopsirea părului, efectuarea unui perm sau utilizarea unor produse de înmuiere a părului poate reduce în orice mod eficacitatea medicamentului. Cu toate acestea, pentru a preveni posibila iritare a scalpului, trebuie să vă asigurați că medicamentul a fost complet spălat de păr și scalp înainte de a utiliza aceste substanțe chimice.

Înainte de începerea tratamentului cu sprayul Aleran, pacienții trebuie supuși unei examinări generale, inclusiv colectarea și examinarea istoricului medical. Medicul trebuie să se asigure că pielea scalpului este sănătoasă.

Dacă apar efecte secundare sistemice sau reacții cutanate severe, pacienții trebuie să întrerupă medicamentul și să consulte un medic.

Compoziția medicamentului Aleran este alcoolul etilic, care poate provoca inflamarea și iritarea ochilor. În cazul contactului cu medicamentul pe suprafețe sensibile (ochi, piele iritată, mucoase), clătiți zona cu multă apă rece.

Alerana - Supradozaj

Ingestia accidentală a sprayului Aleran poate provoca efecte secundare sistemice datorită proprietăților vasodilatatoare ale minoxidilului (5 ml dintr-o soluție 2% conține minoxidil 100 mg - doza maximă recomandată pentru adulți în tratarea hipertensiunii arteriale, 5 ml dintr-o soluție 5% conțin 250 mg minoxidil, adică o doză de 2,5 ori mai mare decât doza zilnică maximă recomandată pentru adulți în tratamentul hipertensiunii arteriale).

Semne de supradozaj: retenție de lichide, scăderea tensiunii arteriale, tahicardie.

Tratament: pentru a elimina retenția de lichide, diureticele pot fi prescrise, dacă este necesar; pentru tratamentul tahicardiei - beta-blocante.

Pentru tratamentul hipotensiunii arteriale, o soluție de 0,9% de clorură de sodiu trebuie injectată intravenos. Nu trebuie să numiți agenți simpatomimetici, de exemplu, norepinefrina și epinefrina, care au activitate excesivă de stimulare cardiacă.

Alerana - Interacțiuni medicamentoase

Există o posibilitate teoretică de a crește hipotensiunea ortostatică la pacienții care primesc tratament concomitent cu vasodilatatoare periferice, care totuși nu a primit confirmarea clinică. Nu putem exclude o ușoară creștere a conținutului de minoxidil din sângele pacienților care suferă de hipertensiune arterială și administrarea minoxidilului oral în cazul utilizării concomitente a medicamentului Aleran, deși studiile clinice corespunzătoare nu au fost efectuate.

S-a constatat că minoxidilul pentru uz topic poate interacționa cu anumite alte medicamente topice. Utilizarea simultană a unei soluții de minoxidil pentru uz extern și o cremă conținând betametazonă (0,05%) conduce la o scădere a absorbției sistemice a minoxidilului. Utilizarea simultană a cremei conținând tretinoin (0,05%) conduce la o absorbție crescută a minoxidilului.

Aplicarea simultană pe piele a minoxidilului și a preparatelor locale, cum ar fi tretinoina și ditranolul, care determină modificări ale funcțiilor protectoare ale pielii, pot duce la o creștere a absorbției minoxidilului.

Spray Alerana - recenzii de consum

Recenzii ale celor care au folosit sprayul Aleran, puteți găsi complet diferit. De aceea, atunci când achiziționați un medicament trebuie să cântăriți argumentele pro și contra.

Există situații în care femeile se confruntă cu adevărata problemă a chelie, când încep să utilizeze acest instrument. Adică, după un anumit interval de timp (de obicei este de 2 săptămâni), părul începe să cadă foarte puternic. Acest lucru se întâmplă atunci când se spală, se pieptănește și chiar se atinge. De asemenea, există recenzii care indică faptul că pierderea a rămas aceeași. Dar, in acelasi timp, femeile au observat cresterea cresterii parului nou.

Și puteți găsi opinia că atunci când utilizați sprayul Aleran există într-adevăr o pierdere puternică. Dar acest efect se oprește după câteva săptămâni. Parul nou este în creștere, și mai dens decât înainte. Caracteristicile corpului fiecărei persoane sunt individuale.

Analogi structurali ai sprayului Aleran asupra ingredientului activ: Alopex; Generolon; Kosilon; minoxidil; Revas; Regeyn.

Termeni și condiții de depozitare

A se păstra într-un mediu uscat, protejat de lumină, la îndemâna copiilor, la o temperatură ce nu depășește 25 ° C.

Data expirării. 2 ani. Nu utilizați după data de expirare.

Condițiile de livrare de la farmacii: medicamentul este aprobat pentru utilizare ca un mijloc de vacanță fără prescripție medicală.

Vrem să acordăm o atenție deosebită faptului că descrierea pulverizării împotriva pierderii părului de către Aleran este prezentată numai în scopuri informaționale! Pentru informații mai precise și detaliate despre sprayul Aleran, vă rugăm să contactați numai adnotările producătorului! Nu se auto-medichează în nici un fel! Trebuie să consultați un medic înainte de a utiliza medicamentul!

ALERANA

Excipienți: etanol, propilen glicol, apă purificată.

50 ml - sticle de polietilenă (1) cu dopuri - cutii din carton.
60 ml - sticle de polietilenă (1) cu dopuri - cutii din carton.

Excipienți: etanol, propilen glicol, apă purificată.

50 ml - sticle de polietilenă (1) cu dopuri - cutii din carton.
60 ml - sticle de polietilenă (1) cu dopuri - cutii din carton.

Cu administrarea topică de minoxidil, a fost observat efectul stimulativ asupra creșterii părului la persoanele cu alopecie androgenică (păr subțiere, chelie). Îmbunătățește microcirculația, stimulează tranziția foliculilor de păr la faza de creștere activă, modifică efectul androgenelor asupra foliculilor pilosi. Reduce formarea de 5-alfa dehidrosteron (posibil indirect), care joacă un rol semnificativ în formarea chel. Cel mai bun efect este o durată mică a bolii (nu mai mult de 10 ani), pacienții tineri, un loc chel în regiunea coroanei nu mai mult de 10 cm, prezența în centrul chelului mai mult de 100 de vellus și părul terminal. Manifestarea semnelor de creștere a părului este observată după 4 luni sau mai mult de la medicament. Debutul și severitatea efectului pot varia în funcție de pacienți. O soluție de 5% din medicament stimulează creșterea părului mai mult decât o soluție de 2%, ceea ce sa remarcat pentru o creștere a creșterii părului vellus.

După întreruperea tratamentului cu Aleran, creșterea părului nou este suspendată, iar în decurs de 3-4 luni este posibilă restabilirea aspectului original. Mecanismul exact de acțiune al medicamentului Aleran în tratamentul alopeciei androgenetice nu este cunoscut. Minoxidilul este ineficient în cazul chelării cauzate de consumul de droguri, alimentației nesănătoase (deficit de fier (Fe), vitamina A), ca urmare a coafării părului în coafuri "strânse".

Atunci când se aplică extern, Minoxidil este slab absorbit prin pielea intactă: o medie de 1,5% (0,3-4,5%) din doza totală administrată intră în circulația sistemică. Nu este cunoscut efectul bolilor de piele concomitente asupra absorbției Minoxidil.

După întreruperea administrării medicamentului, aproximativ 95% din minoxidilul care a intrat în circulația sistemică este eliminat în 4 zile. Profilul biotransformării metabolice a minoxidil după utilizarea externă a medicamentului Aleran nu a fost încă studiat complet.

Minoxidil nu se leagă de proteinele plasmatice și se excretă prin rinichi prin filtrare glomerulară. Minoxidilul nu penetrează bariera hemato-encefalică.

Excretați în principal cu urină. Minoxidilul și metaboliții săi sunt excretați prin hemodializă.

Pentru tratamentul alopeciei androgenice (restaurarea părului) și stabilizarea procesului de cadere a părului la bărbați și femei.

- Hipersensibilitate la Minoxidil sau la alte componente ale medicamentului;

- vârsta sub 18 ani;

- încălcarea integrității pielii, dermatoză a scalpului.

Cu grijă: vârsta avansată - peste 65 de ani (când este aplicată topic).

Către exterior. Indiferent de mărimea zonei tratate, aplicați 1 ml soluție cu un dozator (7 robinete) de 2 ori pe zi în zonele afectate ale scalpului, începând de la centrul zonei problematice. Spălați-vă pe mâini după utilizare.

Doza zilnică totală nu trebuie să depășească 2 ml (doza nu depinde de dimensiunea zonei afectate). Pacienții care nu observă o creștere a părului satisfăcătoare cosmetic atunci când utilizează o soluție 2% și pacienții pentru care se dorește o creștere mai rapidă a părului pot utiliza o soluție de 5%. Pentru bărbați, Aleran este cel mai eficient pentru căderea părului la coroană, pentru femeile cu căderea părului la mijloc.

Aplică drogul Alerana numai pe pielea uscată a scalpului. Soluția nu necesită clătire.

Apariția primelor semne de stimulare a creșterii părului este posibilă după utilizarea medicamentului de 2 ori pe zi timp de 4 luni sau mai mult. Debutul și severitatea creșterii părului, precum și calitatea părului pot varia în funcție de pacienți.

Conform rapoartelor unice, în decurs de 3-4 luni de la încetarea tratamentului, aspectul inițial poate fi restabilit.

Durata medie a tratamentului este de aproximativ 1 an.

Recomandări pentru utilizarea duzele:

Distribuitorul atașat la sticlă este mai potrivit pentru aplicarea soluției în zone mari de probleme ale scalpului.

Pentru aplicarea medicamentului sub par lung sau pe zone mici ale scalpului, este mai convenabil să folosiți o duză de pulverizare alungită. Pentru a face acest lucru, scoateți distribuitorul atașat la flacon și consolidați duza de pulverizare alungită.

Efecte secundare locale:

Efectele secundare observate în studiile clinice ale medicamentului Aleran, în cele mai multe cazuri, au constat în dermatită a scalpului.

Mai rar, au existat cazuri mai pronunțate de dermatită, manifestată sub formă de roșeață, peeling și inflamație.

În cazuri rare, s-au observat sete de mișcare, dermatită alergică de contact, foliculită, hipertrichoză (creștere nedorită a părului pe corp, inclusiv creșterea părului facial la femei), seboree.

Utilizarea minoxidilului poate determina o pierdere crescută a părului în timpul tranziției de la faza de repaus la faza de creștere, cu căderea părului vechi și a celor noi în creștere. Acest fenomen temporar se observă de obicei la 2-6 săptămâni după începerea tratamentului și se oprește treptat în următoarele două săptămâni (apariția primelor semne ale acțiunii minoxidilului).

Reacții adverse sistemice (în caz de ingestie accidentală a medicamentului):

Bolile dermatologice: reacții alergice nespecifice (erupție pe piele, urticarie), umflarea feței.

Sistemul respirator: scurtarea respirației, rinita alergică.

Sistemul nervos: cefalee, amețeli, vertij, nevrită.

Sistemul cardiovascular: dureri toracice, fluctuații ale tensiunii arteriale, bătăi rapide ale inimii, modificări ale ritmului contracțiilor cardiace, edem.

Ingestia accidentală a Aleran poate provoca efecte secundare sistemice datorită proprietăților vasodilatatoare ale minoxidilului (5 ml dintr-o soluție 2% conține minoxidil 100 mg - doza maximă recomandată pentru adulți în tratarea hipertensiunii arteriale, 5 ml dintr-o soluție de 5% conțin 250 mg minoxidil, adică o doză de 2,5 ori mai mare decât doza zilnică maximă recomandată pentru adulți în tratamentul hipertensiunii arteriale).

Semne de supradozaj: retenție de lichide, scăderea tensiunii arteriale, tahicardie.

Tratament: pentru a elimina retenția de lichide, diureticele pot fi prescrise, dacă este necesar; pentru tratamentul tahicardiei - beta-blocante.

Pentru tratamentul hipotensiunii arteriale, o soluție de 0,9% de clorură de sodiu trebuie injectată intravenos. Nu trebuie să numiți agenți simpatomimetici, de exemplu, norepinefrina și epinefrina, care au activitate excesivă de stimulare cardiacă.

Există o posibilitate teoretică de a crește hipotensiunea ortostatică la pacienții care primesc tratament concomitent cu vasodilatatoare periferice, care totuși nu a primit confirmarea clinică. Nu putem exclude o ușoară creștere a conținutului de minoxidil din sângele pacienților care suferă de hipertensiune arterială și administrarea minoxidilului oral în cazul utilizării concomitente a medicamentului Aleran, deși studiile clinice corespunzătoare nu au fost efectuate.

S-a constatat că minoxidilul pentru uz topic poate interacționa cu anumite alte medicamente topice. Utilizarea simultană a unei soluții de minoxidil pentru uz extern și o cremă conținând betametazonă (0,05%) conduce la o scădere a absorbției sistemice a minoxidilului. Utilizarea simultană a cremei conținând tretinoin (0,05%) conduce la o absorbție crescută a minoxidilului.

Aplicarea simultană pe piele a minoxidilului și a preparatelor locale, cum ar fi tretinoina și ditranolul, care determină modificări ale funcțiilor protectoare ale pielii, pot duce la o creștere a absorbției minoxidilului.

Nu aplicați medicamentul în alte zone ale corpului.

Aplicați drogul Alerana numai pe pielea uscată a scalpului după baie sau așteptați aproximativ 4 ore după aplicarea medicamentului înainte de scăldat. Nu lăsați capul să se ude mai devreme de 4 ore după aplicarea medicamentului. Dacă ați aplicat medicamentul cu vârful degetelor, spălați-vă bine mâinile după procesare. Se recomandă spălarea părului când se utilizează drogul Aleran în mod obișnuit. Hairspray și alte produse de îngrijire a părului pot fi utilizate în timpul tratamentului cu Aleran. Înainte de a aplica produse de îngrijire a părului, trebuie să aplicați mai întâi drogul Aleran și să așteptați până când zona tratată a pielii este complet uscată. Nu există nici o dovadă că vopsirea părului, efectuarea unui perm sau utilizarea unor produse de înmuiere a părului poate reduce în orice mod eficacitatea medicamentului. Cu toate acestea, pentru a preveni posibila iritare a scalpului, trebuie să vă asigurați că medicamentul a fost complet spălat de păr și scalp înainte de a utiliza aceste substanțe chimice.

Înainte de începerea tratamentului cu Aleran, pacienții trebuie supuși unui examen general, inclusiv colectarea și examinarea istoricului medical. Medicul trebuie să se asigure că pielea scalpului este sănătoasă.

Dacă apar efecte secundare sistemice sau reacții cutanate severe, pacienții trebuie să întrerupă medicamentul și să consulte un medic.

Compoziția medicamentului Aleran este alcoolul etilic, care poate provoca inflamarea și iritarea ochilor. În cazul contactului cu medicamentul pe suprafețe sensibile (ochi, piele iritată, mucoase), clătiți zona cu multă apă rece.

Medicamentul Aleranan trebuie utilizat în timpul sarcinii și alăptării.