Sunt preferate proteinele de origine animală - ele conțin aminoacizi esențiali care nu sunt sintetizați în organism. Carnea și peștele trebuie incluse în dieta zilnică. Fructele și legumele vor contribui la prevenirea hipovitaminozelor, nuci, fructe uscate și cereale - tulburări ale microelementelor. Utile pentru păr și scalp și acizi grași polinesaturați: în cantități mari se găsesc în ulei de pește (soiuri de pește gras - somon, halibut). Deficitul de acizi grași esențiali joacă un rol important în dezvoltarea dermatită a scalpului și a căderii părului. Căderea părului datorită condițiilor de deficit apare de pe întreaga suprafață a scalpului (pierderea parului difuză), arborele de păr poate deveni uscat și subțire și, în unele cazuri, se schimbă culoarea părului, deoarece melanocitele suferă, de asemenea, din cauza lipsei de acizi grași esențiali. Dezechilibrul acestor nutrienți are cel mai adesea un caracter alimentar și este cel mai frecvent întâlnit printre cei care consumă cantități insuficiente de ulei de pește și de carne roșie. Acizii grași omega-3 (derivați ai acidului linoleic, prezenți în carne și legume roșii) și acizii grași omega-6 (derivați ai acidului alfa-linolenic prezent în peștii grași și fructele de mare) sunt considerați cei mai importanți dintre toți acizii grași esențiali. Aportul de acizi grași omega-3 și 6 are un efect pronunțat asupra pierderii părului și a degresării scalpului cauzată de o deficiență a acestor acizi grași. Cu alimente, trebuie să consumați și cantitatea minimă de colesterol, care face parte din membrana celulară și promovează diviziunea celulară.

Elementele esențiale de oligoelemente, cum ar fi fier, seleniu, zinc, calciu, crom, cupru, iod, mangan și siliciu sunt de asemenea importante pentru părul sănătos.

Unul dintre principalii lideri printre oligoelemente, a căror lipsă poate afecta starea părului, este fierul. Cu o lipsă a acestui element, părul se desparte, devine uscat, pierde strălucirea și cade. Deficitul de fier în majoritatea cazurilor este observat la femei, deoarece o femeie pierde fier în fiecare lună în timpul menstruației, fierul este consumat în timpul sarcinii și al nașterii, iar dietele necontrolate și vegetarianismul în prezent larg răspândit pot provoca anemie - o scădere a hemoglobinei în sânge. Trebuie remarcat faptul că nu este întotdeauna ușor să se diagnosticheze anemia cu deficit de fier și, în special, deficiența de fier latentă - simptomele sale nu sunt prea specifice, adesea pierderea părului vă face să verificați nivelul de fier din organism. Sursa de fier sunt în principal produse de origine animală - ficat, carne roșie, rinichi. Fierul conținut în aceste produse se numește "heme fier", deoarece este structural similar cu fierul conținut în hemoglobină. Heme fier este absorbit aproape complet. "Fierul non-heme" vine din orez, pâine, broccoli, fasole, spanac, este absorbit mult mai rău și de aceea vegetarienii sunt în grupul principal de risc pentru deficitul de fier. Absorbția fierului depinde de alte componente ale dietei. Vitamina C contribuie la absorbția fierului, iar calciul (produsele lactate), tărâțele, ceaiul poate reduce absorbția acestuia. La riscul de deficit de fier includ pe cei care consumă cantități mari de cafea, ceai și alte băuturi cu cofeină. Cofeina afectează absorbția fierului și poate contribui la agravarea deficitului de fier existent.

Un alt element care afectează sănătatea părului este cuprul. Cuprul este necesar pentru absorbția fierului. Lipsa de cupru poate contribui indirect la pierderea parului difuz prin reducerea absorbției de fier. Lipsa acestui oligoelement în dietă poate, de asemenea, să afecteze direct calitatea părului. Fibrele de păr devin mai subțiri și fragile, iar stadiul de creștere a părului este scurtat

Un alt element important este zincul. Zincul este necesar în producerea de fibre de păr, iar deficitul de zinc duce la pierderea parului difuz pe cap și în corp. Vegetarienii sunt în mod special deficienți de zinc, deoarece principala sursă este carnea și peștele. Lipsa acestui oligoelement poate fi observată la persoanele cu boli cronice ale tractului gastro-intestinal. Trebuie remarcat faptul că compușii de chelat de zinc sunt absorbiți mult mai ușor și sunt mai bine tolerați decât compușii anorganici, de exemplu. sulfat de zinc.

Se recomandă administrarea complexelor multivitamine profilactice care conțin doze mari de vitamine B, biotină, aminoacizi. Acest lucru vă va ajuta în multe cazuri să preveniți pierderea părului sau să reduceți intensitatea acestuia.

Vitaminele B includ mai multe vitamine care sunt similare în structura și activitatea lor moleculară. Acest grup include B1 (tiamină), B2 (riboflavină), niacin (acid nicotinic), B6 ​​(piridoxină), B12 (cianocobalamină), acid folic, acid pantotenic și biotină. Dintre acestea, biotina este probabil cea mai importantă pentru funcționarea foliculilor de păr.

Deficitul de biotină poate provoca inflamația scalpului, dermatita, care, la rândul său, poate provoca pierderea cronică a părului. Sa observat că administrarea biotinei timp de 2-3 luni contribuie la eliminarea inflamației scalpului, care este rezistentă la alte metode de tratament.

Tiamina și alte vitamine din grupa B sunt, în primul rând, coenzimele celor mai importante enzime care asigură funcționarea celulei, în special a mitocondriilor. Mitochondria sunt organele principale intracelulare care produc molecule de energie, ATP. Celulele foliculare ale părului au un grad foarte ridicat de activitate metabolică. Ele sunt printre cele mai active celule din organism. Acest nivel excepțional de activitate determină ca foliculii parului să devină în mod special sensibili la deficiențele energetice.
Inclus în complexe și diverși aminoacizi. L - cisteina - un aminoacid natural continand gri, baza structurala a keratinei, se gaseste in cantitati mari in arborele de par - 15,9%. Patologia cunoscută a arborelui de păr și a tipurilor de alopecie asociate cu o deficiență a L-cisteinei (tricotistrofia, alopecia asociată cu HIV). Un alt aminoacid foarte important este L-lizina, omul său devine mai ales din carne; prin urmare, persoanele care nu primesc suficientă proteină animală pot prezenta un dezechilibru al acestui aminoacid. Oamenii de stiinta au descoperit ca L-lizina joaca un rol crucial in absorbtia fierului si zincului. 1,5-2,0 g din acest aminoacid contribuie la o mai rapidă încetare a căderii părului la persoanele cu deficit de fier. Trebuie remarcat faptul că, pentru a obține un efect mai mare al L-lizinei, se recomandă prepararea zincului și a fierului împreună.

Cu toate acestea, nu ar trebui să se presupună că suplimentele biologice și multivitaminele sunt un panaceu. Trichologii preferă să nu prescrie preparate polimicomponente, deoarece există un anumit antagonism între componentele elementelor complexe. Următoarele elemente sunt luate, de preferință, în identificarea deficiențelor lor în organism, ținând seama de principiile interacțiunii elementelor oligoelectronice între ele. De exemplu, în conformitate cu analizele a relevat o deficiență în corpul de zinc și un exces de cupru. Luarea de multivitamine care conțin atât cupru cât și zinc va agrava starea: va exista mai mult cupru și mai puțin zinc. Dacă recepția complexelor de microelemente este de natură preventivă, atunci ar trebui să se aleagă cele care iau în considerare principiile sinergetismului și antagonismului microelementelor din care fac parte.

Căderea părului poate fi, de asemenea, asociată cu dietele, adesea folosite de femei. Țesutul adipos al unei femei nu este doar inestetic și inutil, în opinia multor țesuturi, ci un organ care îndeplinește o funcție hormonală. Dacă o femeie pierde 10% din greutatea corporală, nu suferă de obezitate și se luptă pentru idealurile impuse acum, aceasta, de regulă, duce la o deficiență de proteine ​​și un dezechilibru al mineralelor. Dezechilibrul alimentar prelungit poate contribui la apariția unei pierderi de păr acute și cronice: foliculul de păr are o rată de divizare foarte mare la intrarea în foliculul de păr, care necesită un aport adecvat de proteine, microelemente, vitamine, precum și deficiențe energetice. Căderea părului începe, de obicei, după câteva luni după începerea unei diete și poate persista câteva luni după finalizarea acestuia.
Pentru ca părul să primească o alimentație adecvată, în timpul fiecărei mese trebuie să mănânci alimente bogate în vitamine, fibre dietetice și proteine, minerale, carbohidrați și microelemente. Trebuie reținut faptul că, cu eșecuri pe termen lung în alimentația corectă, părul își poate pierde frumusețea, începe să cadă, să devină lipsit de viață și plictisitor, cu capete divizate.

Aminoacizi pentru păr

Baza părului este α-keratins. Compoziția lor include o cantitate mare de aminoacizi conținând sulf alifatic, precum și un procent ridicat de glicină și alanină, un acid de dimensiuni mici care face parte din multe proteine ​​și compuși biologic activi. Aproape 1/6 din părul uman este format din cisteina menționată mai sus. Deoarece acest aminoacid este inclus în proteina principală a părului, a unghiilor și a pielii, lipsa sa în organism nu numai că duce la o deteriorare a firelor (fragilitate, greutate, pierdere), dar afectează în mod negativ elasticitatea pielii, textura ei și rezistența plăcilor de unghii.

Aminoacizi din alimente: metionină, cisteină

După ce au studiat compoziția părului, aminoacizii care sunt incluși în el, au învățat că proteinele constau din aminoacizi și lanțurile de keratină (proteine ​​structurale), putem întreba ce este necesar pentru ca cisteina să poată fi sintetizată în organism. Deci, în biosinteza cisteinei necesare pentru păr, un rol important îl joacă metionina a-aminoacidului conținând sulf alifatic. Acționează ca o sursă de sulf pentru cisteină. Metionina pentru păr este la fel de importantă ca și pentru piele, unghii și ficat. Acest aminoacid accelerează dezvoltarea toroanelor, plăcilor de unghii, previne dezvoltarea bolilor de piele, normalizează ficatul, are un efect pozitiv asupra țesuturilor sale și încetinește îmbătrânirea.

Atenție: Deficitul de metionină poate provoca anemie, poate duce la acumularea de depuneri de grăsimi în ficat și, de asemenea, provoacă demență în copilărie.

Methionina pentru păr, piele, ficat și minte veți găsi în carne slabă, leguminoase. Ar trebui, de asemenea, să utilizați în mod regulat brânză de vaci de casă și să nu fiți leneși să mâncați legume. Produsul ideal pentru gustări ar fi arahidele, care conțin și metionină. Cisteina în sine se găsește în alimente cu niveluri ridicate de proteine. Se găsește în filele de ouă, lapte, carne de porc, pui și somon, orez brun, soia, nuci, mazare. Într-o cantitate mică de aminoacid, cisteina este în ceapă și usturoi, broccoli, varză de Bruxelles. A fost de asemenea găsit în ardei roșu.

Aminoacizi în șampoane

După cum am înțeles, aminoacizii pentru păr și nu numai pentru ei sunt foarte importanți. Dar nu sunt în aceeași mâncare. Pentru a restabili părul după vopsire, veți avea nevoie și de aminoacizi în șampoane. Acestea conțin șampon moale pentru curățarea șamponului DermOrganic. Proprietățile sale de restaurare și restaurare vor spori măștile DermOrganic. Această mască conține aminoacizi, vitamine și extracte.

Aminoacizi în alimente, sampon non-sulfat, mască - ce altceva aveți nevoie pentru părul slab și subțire? Oh da, desigur, acesta este Tricomin - complex pentru păr cu aminoacizi. Include: restabilirea samponului, care include alanina si alti aminoacizi pentru a accelera cresterea parului, prelungirea ciclului lor de viata, reconditionarea balsamului care contine cheratina hidrolizata pentru par si lotiunea de spray cu microelemente, substante organice, pantenol, efect antiandrogenic.

Complexul de restaurare pentru păr cu conținutul de mătase naturală nu va împiedica părul deteriorat. Infuzia de mătase va deveni o sursă de aminoacizi esențiali pentru firele uscate și slăbite. Cu el, restaurarea părului va trece repede și ușor, ca în mătase. Serul nu necesită spălare. Infuzia de mătase face ca firele să fie ascultătoare, să nu le săruie cu o utilizare zilnică. Instrumentul are o aromă nobilă. Acum este mai placut sa refaceti parul ca niciodata.

Aminoacizi pentru cresterea parului

Parul este fabricat din proteine. Se dezvoltă din foliculii de păr care se găsesc în interiorul pielii în stratul dermic. Părul crește și prin epidermă și dincolo de lungimi diferite, ca un semn al frumuseții și căldurii corporale.

Proteina, inclusiv proteina foliculară de păr, constă din lanțuri liniare de aminoacizi. Aminoacizii din păr ajută la construirea de celule noi și joacă un rol important în metabolism. Cisteina, metionina, cistina, arginina si lizina sunt cinci tipuri de aminoacizi care afecteaza cresterea parului. Aminoacizii sunt disponibili sub formă de supliment pentru a promova creșterea rapidă a părului.

Dieta corect echilibrată include o cantitate suficientă de proteine ​​care contribuie la sănătatea întregului organism. Aportul de proteine ​​este important pentru organele, mușchii, ligamentele, glandele, unghiile și părul sănătoase. Deficitul pe termen lung al aportului de proteine ​​determină organismul să oprească creșterea părului, în timp ce o persoană își pierde părul.

Faceți proteine ​​dietetice care constau în aminoacizi care promovează părul, 1/6 din dieta zilnică. Cerealele, semințele, ouăle, peștele și carnea slabă sunt câteva alimente bogate în proteine.

Aminoacizi necesari pentru păr

cisteină

L-cisteina este un aminoacid care este cunoscut pentru a promova creșterea părului. Îmbunătățește calitatea părului și textura. L-cisteina previne de asemenea caderea parului, are un efect de detoxifiere in organism.

L-cistină

L-cistina este un aminoacid care este un element important în formarea pielii și părului. L-Cistina stimulează imunitatea organismului împotriva bolii.

L-Metionina

L-metionina este un aminoacid esențial care salvează pierderea parului prematură. De asemenea, îmbunătățește textura părului, calitatea și creșterea.

L-Lizina

Lizina promovează creșterea părului. Acesta joacă un rol important în funcția de multe proteine ​​și este un aminoacid esențial împotriva căderii părului, necesar pentru creștere în general. Lizina nu este produsă în organism. Ca un aminoacid esențial, lizina trebuie consumată suplimentar.

L-Arginina

Arginina este foarte importantă pentru creșterea, inclusiv creșterea părului. Stimulează secreția hormonilor de creștere și este important pentru procesele metabolice.

Aminoacizi pentru pielea părului: constatări

În timp ce aminoacizii sunt natural disponibili în mai multe produse, ele pot fi achiziționate ca suplimente. Ele sunt disponibile sub formă de pulberi, precum și tablete și capsule. Acești aminoacizi sunt derivați din proteine ​​de drojdie sau ouă și alte proteine ​​animale. Consultați-vă medicul sau medicul specialist pentru a lua terapia cu aminoacizi pentru creșterea părului.

Elastina este o proteină de frumusețe care protejează și îngrijește părul.

Autor: Goldilocks Inc. 17 noiembrie 2013. Publicat în vitamine

Despre colagen și keratină - mulți au auzit aceste două proteine ​​esențiale, dar nu există prea multe informații despre elastină. Să aflăm de ce este necesar pentru părul nostru.

Elastina este o proteină responsabilă de elasticitatea țesuturilor conjunctive. Este utilizat pe scară largă în cosmetologie, deoarece conține cei mai importanți aminoacizi (valină, glicină, prolină, alanină etc.). Îmbinarea firelor de elastină, aminoacizii formează un cadru rigid și părul devine mai elastic. Elastina asigură părului un efect de hidratare de lungă durată.

Elastina conține până la 90% aminoacizi nepolari care acționează ca un "degresant" moale și natural pe păr. De aceea, elastina este potrivită în special pentru cei care au părul gras.

Datorită efectului de hidratare, elastina are un efect sănătos asupra părului, împiedică ruperea părului, netezește suprafața acestuia, protejează părul de expunerea exterioară cu un uscător de păr fierbinte, călcat, îl face neted și matasos.

Cu folosirea prelungită a elastinei, părul devine supus, elastic, sănătos.

Elastina funcționează excelent cu colagenul, așa că se recomandă combinarea ambelor proteine ​​pentru a spori efectul.

Elastina este vândută în fiole și arată ca o masă omogenă lichidă de culoare galben deschis, poate fi adăugată cu câteva picături de măști de păr.

Elastina este foarte importantă nu numai pentru păr, ci și pentru păstrarea tinerilor din piele pentru că asigură prevenirea eficientă a formării ridurilor, protejează împotriva întinderii și a căderii. Elastina hidratează pielea mai bine decât alte substanțe. Creează un film "respirabil" care împiedică evaporarea umidității. Spre deosebire de grăsimi și uleiuri, utilizate în mod tradițional ca hidratanți, elastina nu înfundă porii.

Câteva cuvinte despre keratină, responsabile de starea părului nostru

Autor: Goldilocks Inc. 11 noiembrie 2013. Publicat în vitamine

Cu câțiva ani în urmă, tratamentul pentru păr de cheratină a fost un adevărat boom, acum fiecare femeie știe despre calitățile sale. Deoarece keratina este peste tot și peste tot, iar mulți știu deja despre demnitatea ei, vă voi spune ceva despre calitățile sale unice.

Keratina este o proteină cu o rezistență mecanică excelentă. Este prezentă în corpul uman și este un material de construcție pentru păr și unghii. Părul constă din 87% în principal din celule keratinizate și un material de liant, conținutul de apă din arborele de păr este relativ mic. Totuși, 10 - 13% din apă determină proprietățile fizice și cosmetice ale părului, care conține și grăsimi, pigmenți, vitamine. Aspectul părului depinde de keratină - densitate, netezime și stralucire, precum și structura: drept sau curat. Keratin are o rezistență mecanică ridicată, părul atât de sănătos rezistă unei tensiuni puternice și nu se poate sparge.

Învelișul de păr este alcătuit din cântare, iar pe părul nou format al părului, cântarele sunt netede și intacte. Pe masura ce parul creste mai departe de piele, coaja poate fi deteriorata si rupta.

În cazul în care părul este sănătos, atunci cântarele se potrivesc strâns între ele și protejează fiabil părul. Dar dacă moleculele de keratină sunt deformate sau distruse, se formează goluri între cântare, ceea ce duce la părul fragil ". Motivele pentru astfel de schimbări pot fi îmbătrânirea corpului (când producția de proteine ​​este încetinită în mod natural), efectele negative ale radiației ultraviolete, apei clorurate, stilul cu uscător de păr și călcarea. Primele semne ale lipsei de keratină sunt ușor de observat: părul devine inelastic, pierde volumul și strălucește.

Oamenii de stiinta au reusit sa izoleze ulterior keratina in forma lichida - proteina obtinuta din fibre de vata de oaie si plante (porumb, boabe de soia, grau) este identica cu cheratina din parul nostru si atunci cand este aplicata la cantarita ca mortar - umple zonele deteriorate si recreeaza stratul natural de keratina. Adevărat, acționează numai la suprafață, astfel încât efectul persistă în timp ce utilizați produse de cheratină. Acest beneficiu se poate face tot timpul - este sigur și beneficiază nu numai de deteriorarea, ci și de părul sănătos: ajută la menținerea elasticității și densității.

Produsele care conțin keratină pentru păr sunt diferite, inclusiv șampoane, măști, balsamuri, creme sau seruri.

Produsele cosmetice care conțin keratină sunt recomandate pentru a fi utilizate de oricine a cărui păr este deteriorată, divizată, slăbită, plictisitoare și lipsită de viață. Keratin are doar o contraindicație - o hipersensibilitate specială, se potrivește restului fără restricții. O atenție deosebită pentru mijloacele de cheratină ar trebui să fie plătită acelora care folosesc în mod regulat vopsele chimice pentru vopsirea părului, curling, folosind în mod constant un uscător de păr, ștergător sau fier pentru styling.

Keratin este potrivit atât pentru îngrijirea profesională, cât și pentru îngrijirea la domiciliu, dar cercetările au arătat că keratina este mai eficientă pe părul uscat și normal. La studierea efectului de keratină asupra parului uleios, s-a dovedit că utilizarea agenților care conțin cheratină este mai puțin eficientă pentru ei, deoarece grăsimea nu permite penetrarea cheratinei în adânc în păr și dă un ușor rezultat.

Ceara lichidă poate fi achiziționată în saloanele de frumusețe sau în farmacii în fiole măsurate și se poate adăuga la șampon sau se poate face o mască. Pentru a maximiza efectul, se recomandă îmbogățirea produselor cosmetice imediat înainte de utilizare.

Nu este necesar să se îmbogățească șampoanele acide sau măștile de păr - ele sunt ineficiente, precum și produsele pe bază de ulei.

Îmi doresc ca toată lumea să aibă părul frumos și puternic, să-ți trateze părul cu dragoste.

Colagenul este o proteină esențială nu numai pentru părul nostru, ci și pentru organism ca întreg.

Autor: Goldilocks Inc. 09 noiembrie 2013. Publicat în vitamine

O mulțime de materiale au fost scrise pe tema colagenului, dar mulți consideră dificilă înțelegerea unor termeni medicali complexi și explicații științifice. După ce am citit o mulțime de materiale științifice, voi spune de ce este nevoie de această proteină fibrilară.

Să vorbim despre beneficiile colagenului nu numai pentru păr, ci și pentru organism ca întreg, deoarece avem și nevoie de colagen pentru a fi tânăr, frumos și atractiv.

Colagenul este proteina care formează baza țesutului conjunctiv al corpului nostru - cartilajul, oasele, tendoanele, derma, unghiile, părul. Colagenul este capabil să asigure forța și elasticitatea țesutului conjunctiv. Colagenul a fost, de asemenea, găsit la animale, dar în plante și ciuperci este absent, deci nu este greu de ghicit că la animale, pe lângă oase, cartilaje și altele, colagenul este responsabil pentru forța și elasticitatea copitelor, coarnelor și ciocului. Colagenul este cel mai adesea obținut din surse animale (piei de bovine), tratând proteinele animale folosind diverse metode, creând o formulă solubilă în apă ușor de folosit. Cu toate acestea, acest colagen nu este foarte eficient, dar în același timp cel mai ieftin. Un tip mai scump de colagen este colagenul marin, care este produs din pielea animalelor marine și a peștilor, acest colagen penetrează perfect pielea noastră.

Vreau să observ că reducerea sintezei de colagen este asociată de oamenii de știință cu procesul de îmbătrânire a pielii. Rezultatul acestui proces este nu numai ridurile pe față, ci și pierderea elasticității și elasticității pielii, în timp ce starea părului, a unghiilor, a mușchilor, durerea articulațiilor se înrăutățește, elasticitatea vaselor scade, se formează celulita. Dar, în primul rând, pielea, al cărei cadru este colagen, suferă.

Există 28 de tipuri de colagen:

De exemplu, colagenul de tip I - o componentă importantă de sprijin a pielii, a oaselor, tendoanelor, corneei, colagenului de tip II - o componentă importantă de sprijin a cartilajului, colagenul de tip III joacă un rol important pentru țesutul conjunctiv al plămânilor, vaselor sanguine și intestinelor.

Colagenul de tip I, II, III este considerat mai util.

Desigur, cel mai important factor necesar pentru a construi colagenul sunt aminoacizii. Cu siguranță știți că există aproximativ trei duzini de aminoacizi în organism, multe dintre ele fiind sintetizate în ficat. Cu toate acestea, unii aminoacizi nu pot fi sintetizați în organism, iar o persoană trebuie să le primească cu alimente. Următorii aminoacizi sunt esențiali pentru oameni: histidină, izoleucină, leucină, valină, lizină, metionină, fenilalanină, treonină și triptofan. În organism, procesul de sinteză a colagenului este în continuă desfășurare, iar în absența a cel puțin un aminoacid esențial, formarea colagenului este suspendată.

Și acum câteva cuvinte despre beneficiile colagenului pentru păr.

Colagenul hidratează părul și este indispensabil în utilizarea măștilor pentru proprietarii de păr mixt. Cu un tip de păr mixt, capetele părului sunt întotdeauna uscate și nu strălucesc, iar utilizarea măștilor cu colagen hidratează perfect părul, în timp ce are loc legarea cântarelor parului, datorită căruia părul devine mai fin și strălucitor. Mască pentru păr mixt de păr trebuie aplicată la capetele părului.

Colagenul creează un film pe suprafața părului, care adaugă elasticitatea, volumul, strălucirea și, de asemenea, reduce părul electrificat.

Colagen secretele:

 • Întărește acțiunea extractelor, a uleiurilor și a altor produse medicale și cosmetice.
 • Dă strălucirea părului, creând un strat protector de colagen pe păr
 • Creste elasticitatea si rezistenta
 • Efecte benefice asupra capetelor deteriorate și divizate

Colagenul lichid este adăugat la măști, colagenul din substanța pudră este utilizat intern în cursuri timp de o lună, apoi o pauză timp de 3 luni și din nou la admisie. Eu iau colagen cu lizină.

Cu vârsta, în medie, după 25 de ani, producția de colagen propriu a organismului scade considerabil, iar distrofia fibrelor de colagen începe în celule, ceea ce duce la scăderea elasticității pielii, a ridurilor, deteriorarea tenului, așa că cred că suplimentarea cu colagen va prelungi doar frumusețea și apel.

Este un pic despre cercetătorii-medici care sunt implicați în studierea acestei proteine ​​complexe:

- Dermatologul Stuart Kaplan consideră că numai colagenul poate "netezi" ridurile de pe piele care se formează pe parcursul vieții unei persoane.

- Dr. Debra Jailman, dermatolog din New York, a găsit o relație strânsă între dezvoltarea celulitei și slăbirea elementelor de colagen.

Îmi doresc ca toți să fie frumos, atrăgător și sănătos.

cisteină aminoacid pentru păr

Autor: Goldilocks Inc. 05 septembrie 2013. Publicat în vitamine

Parul nostru are o structură complexă, principala componentă a căreia este proteina de keratină. Pentru a construi keratina, este nevoie de aminoacid L-cisteina care conține sulf, care poate fi format din alți aminoacizi cu participarea la vitamina B6. Bineînțeles, cu condiția ca corpul tău să aibă suficientă proteină și sulf.

L - cisteina este un aminoacid care face parte din proteina de keratină, care este un material de construcție pentru păr și unghii, care are o rezistență considerabilă.

Luând L-cisteina intareste parul, reduce pierderea parului si previne fragilitatea. De asemenea, contribuie la formarea colagenului și îmbunătățește elasticitatea și textura pielii. Cisteina se găsește, de asemenea, în alte proteine ​​ale corpului, inclusiv unele enzime digestive. Este unul dintre cei mai puternici antioxidanti, in timp ce efectul antioxidant este imbunatatit in timp ce consuma vitamina C si seleniu.
Organismul nostru poate transforma cisteina în glucoză și, în consecință, să o utilizeze ca sursă de energie.

Proprietăți utile ale cisteinei:
• Acțiune antioxidantă
• Timp de funcționare îmbunătățit
• Accelerarea proceselor de regenerare
• Îmbunătățirea stării pielii
• Întăriți unghiile și părul
• Tratamentul bolilor stomacului și intestinelor
• Antidot pentru supradozajul cu acetaminofen (paracetamol)
• Terapie anti-îmbătrânire
• Accelerează sinteza taurinei, un aminoacid implicat în metabolismul energetic
• Reduce simptomele artritei
• Îmbunătățirea sintezei glutationului protejează organismul de toxine în alcool și fumul de tutun
• Arde grăsime și promovează creșterea mușchilor scheletici, ceea ce duce la o accelerare a metabolismului energetic și la scăderea în greutate

Diabetul zaharat este o contraindicație pentru cisteină. În plus, unii oameni ar trebui să refuze să ia medicamentul, și anume persoanele alergice la proteine, în special la ouă, lapte și grâu.

Notă: L-cisteina este înregistrată ca aditiv alimentar E920 (L-cistină - E921).
Puteți comanda pe iherb. Am comandat acest link http://ru.iherb.com/Now-Foods-L-Cysteine-500-mg-100-Tablets/538

Levarnitin - un aminoacid esențial pentru păr

Autor: Goldilocks Inc. 03 septembrie 2013. Publicat în vitamine

L-carnitina (levocarnitina) este un aminoacid legat de vitaminele din grupa B. S-a dovedit ca consumul de levocarnitina reduce considerabil pierderea parului si, in unele cazuri, opreste pierderea completa. Faptul este că funcțiile pe care le exercită în organism, crescând biosinteza proteinelor, contribuie într-adevăr la creșterea părului. Aplicarea seboreei normalizează scalpul. L-carnitina, cum ar fi Ginkgo Biloba, îmbunătățește circulația sângelui și microcirculația.
Spre deosebire de vitamine, carnitina este sintetizată în organism, așa că se numește o substanță asemănătoare vitaminei. Sinteza levocarnitinei necesită participarea vitaminelor C, B3, B6, B9, B12, fier, lizină, metionină și un număr de enzime. Cu un deficit de cel puțin o substanță, deficiența de L-carnitină se poate dezvolta, astfel încât să puteți folosi cu vitaminele de mai sus.
L-carnitina, incetineste distrugerea moleculelor de proteine ​​si carbohidrati. Promovează penetrarea mitocondriilor prin membrane și scindarea acizilor grași cu lanț lung, ca urmare a eliberării energiei. Astfel, din cauza lipsei de L-carnitină, corpul nostru nu va putea să ardă grăsime. L-Carnitina mobilizează grăsimile din depunerile de grăsimi, înlocuind glucoza în mod competitiv, include acidul gras metabolic al șuntului, crește secreția și activitatea enzimatică a sucurilor digestive (gastrice și intestinale), îmbunătățește digestia alimentelor, reduce excesul de greutate și reduce conținutul de grăsime din mușchii scheletici, la activitatea fizică, restabilește performanța după efort fizic prelungit.
Acțiunea L-carnitinei ajută la protejarea ficatului de efectele alcoolului, reglează glanda tiroidă, reduce metabolismul crescut, facilitează sarcina de a pierde excesul de greutate și, de asemenea, are un efect terapeutic în gastrita cronică și pancreatită.
O altă funcție utilă a carnitinei este creșterea imunității. După operații și răniri în timpul bolii, produsele pe bază de carnitină accelerează procesul de recuperare a organismului.
Experții medicali nu recomandă luarea levarnitinei pe stomacul gol, în primul rând datorită faptului că vitamina BT este un aminoacid. Și aminoacizii, prin natura lor, afectează semnificativ microflora intestinală.
Nevoia zilnică a corpului uman pentru L-carnitină este de aproximativ 200-500 mg. Cu toate acestea, această cifră, cu stres și creșterea activității fizice, crește semnificativ, până la 1000-2000 mg.
Cursul de a lua 4-6 săptămâni, dacă este necesar, după câteva săptămâni, cursul de recepție poate fi repetat.
Principalele surse de alimente ale L-carnitinei sunt: ​​carne, pește, carne de pasăre, lapte, brânză, brânză de vaci.

Lizina - un aminoacid esențial pentru păr

Autor: Goldilocks Inc. 30 august 2013. Publicat în vitamine

Lizina este un aminoacid esențial, care face parte din aproape orice proteină, care este necesară pentru creșterea, repararea țesuturilor, producerea de anticorpi, hormoni, enzime, albumină.

Lizina este implicată în formarea colagenului și repararea țesuturilor. Lizina îmbunătățește absorbția calciului din sânge și transportul acestuia în țesutul osos.

Oamenii de știință americani sunt mult mai avansați, experimentând cu lizină, experimentele lor au arătat că utilizarea lizinei poate stopa căderea părului în timpul alopeciei androgenice și a anemiei cu deficit de fier. Aceste studii au fost determinate atunci când sportivilor li sa recomandat să ia Lysine pentru a se concentra și a crește capacitatea lor de lucru cu efort sporit fizic. Există un brevet american pentru utilizarea lizinei în tratamentul diferitelor probleme asociate cu pierderea părului, inclusiv chelie. Lizina blochează 5-alfa reductaza. [Brevetul US 5678617]. Într-un studiu, dr. Hugh Rushton, profesor la Universitatea din Portsmouth, a constatat, de asemenea, că 90% dintre femeile cu păr rar au avut o lipsă de fier și lizină. Lizina este cel mai complex aminoacid care contribuie la transportul fierului și este necesar pentru multe procese metabolice. Când nivelul de lizină și fier în organism este scăzut, corpul începe să-și umple deficiențele, luându-l din alte locuri, inclusiv din foliculii de păr. Mecanismul de acțiune al Lizinei asupra bărbaților și femeilor este același.

Acum, este clar că pierderea părului poate fi cauzată de deficiența de fier (anemie), Lizina promovează absorbția fierului în organism, este combinația de fier și lizină care încetinește pierderea părului și prelungește ciclul de viață.

Lizina are un efect antiherpetic și antidepresiv, precum și pe fondul aportului de lizină, unii oameni au avut dureri de cap migrena care îi chinuiau.
Lizina nu provoacă somnolență, scăderea concentrației de atenție și a capacității de lucru, dependența fizică sau psihică. Deficitul de lizină afectează în mod negativ sinteza proteinelor, ceea ce duce la oboseală, oboseală și slăbiciune, apetit scăzut, creștere mai lentă și pierdere în greutate, incapacitatea de concentrare, iritabilitate, sângerare în globul ocular, pierderea părului, anemie și probleme în sfera reproducerii.

Cu un consum pe termen lung Lizina nu se acumulează și nu are un efect toxic asupra corpului uman: este folosit ca sursă de energie. Excesul excretat de rinichi cu urină.

Sursele de lizină sunt ouăle, carnea (în special carnea roșie, mielul, carnea de porc și păsările de curte), boabele de soia, fasolea, mazărea, brânza și unele pești (cum ar fi codul și sardinele). În majoritatea cerealelor conținutul de lizină este foarte scăzut, dar în leguminoase lizina se găsește în cantități mari.

Vă sfătuiesc să comandați toate suplimentele care conțin lizină pe site-ul iheerbe http://www.iherb.com/.

Biotina - vitamina de frumusete si sanatate a parului

Autor: Goldilocks Inc. 24 august 2013. Publicat în vitamine

Parul nostru are nevoie constant de machiaj: în grăsimi, carbohidrați, proteine ​​și, desigur, vitamine. Una dintre aceste vitamine este biotina, care este pur și simplu necesară pentru sănătatea, frumusețea și densitatea părului nostru. Biotina este un element important implicat în creșterea părului. În plus, este necesar pentru sănătatea unghiilor, a pielii, cursul normal al unei varietăți de procese fiziologice.

Biotina aparține vitaminei din grupa B, mai exact, vitamina B7, cunoscută și sub numele de vitamina N. Biotina este o substanță asemănătoare vitaminei, un acid organic complex conținând sulf. Vreau să observ că sulful face parte din componentele biotinei și că după o anumită reacție chimică se transformă într-o componentă structurată a colagenului. Astfel, biotina ajută la menținerea pielii sănătoase, întărește părul și face unghiile mai transparente și elastice.

Lipsa de biotină duce la o slăbire a nutriției foliculilor de păr.

Biotina pentru păr este prescrisă în următoarele cazuri:

 • uscăciune;
 • alopecie
 • fragilitate;
 • păr gri;
 • conținut ridicat de grăsimi.

Beneficiile biotinei pentru cresterea parului sunt cele pentru functionarea normala a foliculilor de par, ceea ce inseamna ca cresterea parului necesita o cantitate mare de oxigen, care este furnizata la "destinatie" de celulele rosii din sange. Celulele roșii din sânge nu pot fi produse fără biotină.

Pentru a crește părul și pentru a-și menține funcțiile esențiale prin furnizarea energiei, sunt necesare cantități mari de glucoză, în care sunt consumate carbohidrații procesați. Vitamina B7 joacă un rol neprețuit în acest proces, precum și în menținerea nivelurilor de glucoză din sânge în intervalul normal. Este un stimulent al insulinei de a furniza glucoză organelor și de a-și ajusta nivelul în sânge.

Proteina din keratină este componenta principală a părului. Le protejează de efectele nocive ale mediului și le asigură elasticitatea. În fiecare zi, corpul nostru produce mii de celule de cheratină și acest proces este imposibil fără participarea la vitamina N.

Trebuie remarcat faptul că biotina este utilizată pentru defalcări emoționale și oboseală, somnolență constantă și apatie și reglarea nivelului zahărului din sânge.

Funcțiile benefice ale biotinei sunt că are un efect pozitiv asupra aspectului pielii, unghiilor și părului, datorită căruia are un alt nume - "Vitamina frumuseții"; previne seborrhea, reduce activitatea glandelor sebacee; participa la sinteza si procesarea carbohidratilor, a grasimilor si a aminoacizilor; participă la metabolizarea glucozei, reglează nivelul acesteia în sânge; joacă un rol important în formarea hemoglobinei; îmbunătățește sănătatea, sporește activitatea și starea de spirit.

O cantitate mică de biotină este produsă de bacteriile intestinale, dar această cantitate nu este suficientă pentru a asigura organismul. Prin urmare, principala sursă de biotină rămâne alimentul bogat în vitamine din grupul B. Pentru a oferi organismului biotină, includeți în dieta dvs. ovaz, orez, soia, nuci, grâu încolțit. Biotina se găsește, de asemenea, în șampițe, gălbenușuri de ou, ficat, rinichi, nuci, cartofi, pește, roșii și spanac. O singură regulă se aplică tuturor acestor produse: cu cât sunt mai multe alimente prelucrate, cu atât mai puțin biotina este stocată în acestea.

Lipsa de biotină poate fi cauzată de funcționarea defectuoasă a intestinului și de întreruperea microflorei (disbioză). Cauza acestor tulburări este adesea antibioticele și abuzul de diete care limitează consumul normal.

Bazându-se pe cele mai recente cercetări medicale, se crede că pentru tratarea căderii părului, îmbunătățirea calității unghiilor, accelerarea creșterii părului, tratarea deficienței biotinidazei și obținerea altor oportunități pozitive pe care biotina le poate oferi, doza cea mai eficientă de biotină este de 5000 micrograme pe zi (sau 5 miligrame). Pentru a obține efectul cel mai vizibil sau pentru a trata probleme mai grave cu cantitatea și calitatea părului de pe cap, doza poate fi mărită la 10 sau chiar 15 miligrame pe zi (în acest caz, este mai bine să consultați medicul dumneavoastră).

Doza de biotină 5000 micrograme micrograme este optimă și cea mai populară tocmai pentru că este eficientă pentru 80% dintre utilizatorii de biotină, dar este absolut sigură deoarece nu este suficientă pentru a provoca o supradoză. Este de remarcat faptul că biotina este o vitamină netoxică, chiar și atunci când ia biotină la 10 000 mcg pe zi timp îndelungat, supradozajul este foarte îndoielnic, deoarece orice exces de biotină este eliminat în mod natural (împreună cu urina).

Suplimentele de păr vor ajuta la stoparea căderii părului și la evitarea coagulării?

Când este benefic să folosiți suplimente de păr? Sunt eficiente? Cum sa alegi cele mai potrivite suplimente pentru par?

Vom discuta despre beneficiile și limitările suplimentelor, care, deși nu pot crea un miracol, dar pot fi un ajutor valoros pentru restabilirea stării de sănătate a părului.

Suplimentele de par - pentru ce sunt

Suplimentele pentru păr, pe bază de substanțe naturale, ajută părul să rămână sănătos, iar fluxul constant al acestor substanțe reprezintă baza pentru păstrarea părului sănătos.

Deficitul acestor substanțe poate depinde de diferiți factori (genetic, hormonal, alimentar, psihologic, de mediu), respectiv se recomandă utilizarea unuia sau a altor aditivi alimentari.

Toate suplimentele pentru păr pot fi împărțite în două categorii: generale și specifice.

Frecvente sunt suplimentele care ajută la creșterea naturală a părului și pot fi luate fără contraindicații particulare.

Suplimentele specifice sunt destinate utilizării în anumite tipuri de boli. Aceste suplimente ar trebui să fie naturale (pe bază de plante medicinale) sau farmacologice (prin urmare, acestea trebuie luate după un examen medical). În plus, ele pot fi utilizate în trei forme diferite: tablete pentru ingestie; în fiole pentru frecare pe piele; sub formă de șampon pentru spălarea parului regulat.

Suplimente generale pentru orice tip de par

Suplimentele pentru restructurare conțin un amestec de substanțe nutritive care întăresc părul. Acestea includ proteine ​​sub formă de aminoacizi și vitamine, care sunt importante pentru formarea fibrelor de păr.

Cel mai des în aditivi pentru utilizarea părului:

Aminoacizi, care sunt componente importante ale proteinelor. Ele sunt responsabile pentru creșterea părului. Cei doi aminoacizi principali care determină sănătatea unui bec de păr sunt:

 • cistina responsabilă de keratinizare, adică procesul de formare a părului
 • metionina, care este transformată în cistină prin acțiunea vitaminei B12 și a acidului folic

Sunt disponibile pentru vânzare diverse suplimente alimentare care conțin aceste două substanțe. Alte ingrediente active sunt adesea adăugate acolo, cum ar fi acidul folic, vitaminele sau keratina, care contribuie la întărirea părului. Multe suplimente sunt disponibile sub formă de tablete, care sunt suficiente pentru a lua o dată pe zi.

Vitamine: vitaminele sunt componente importante ale părului sănătos și îi ajută să crească puternice și sănătoase:

 • Vitamina A, numita retinol, cu proprietati antioxidante care lupta impotriva caderii parului. Cele mai bune surse de vitamina A sunt uleiurile, ficatul de pește, ouă, lapte și brânză;
 • Vitamina B2, numită riboflavină, care ajută la regenerarea celulelor și reglează producția de sebum, se găsește în ouă, arahide și nuci;
 • Vitamina B4, numită adenină, care reglează creșterea părului și se găsește în cartofi, carne, ouă și roșii;
 • Vitamina B5, numită acid pantotenic, care stimulează creșterea părului și se găsește în arahide, ficat, ciuperci și ouă;
 • Vitamina E, numită tocoferol, este un antioxidant și, prin urmare, oferă un ajutor eficient împotriva pierderii părului, care se găsește în uleiurile vegetale, fructele cu coajă lemnoasă și produsele din cereale integrale.

Când să folosiți suplimente de păr

Utilizarea acestei categorii de aditivi alimentari este recomandată în scopul prevenirii, adică când nu observați niciun fel de deteriorare a părului, dar doriți să-i protejați de factori stresanți, cum ar fi precipitațiile, vântul, soarele, apa de mare sau perioadele de stres psihologic și emoțional.

Aditivi speciali pentru păr

drojdia de bere - ajută la normalizarea producției de sebum

lecitina, siliciu - ajuta la cresterea parului si stimularea recuperarii

Extract de zinc și sulf - acționează asupra factorilor hormonali care determină căderea părului

Uleiuri esențiale (frecare) și aminoacizi - ajuta la încetinirea caderii parului

Arginina, Taurina și Antioxidanții - încetinesc îmbătrânirea

Spre deosebire de suplimentele generale, care pot fi luate în scopul profilaxiei, suplimentele specifice ar trebui folosite doar atunci când problema este evidentă.

Suplimente pentru păr uleios

Parul uleios arată "uleios" în aspect și simt. Se murdăresc ușor și necesită spălare frecventă cu produse care reduc secreția de sebum. Principala problemă a părului gras este tocmai secreția excesivă de sebum din scalp.

Suplimente naturale. Pentru drojdie de unt de drojdie de bere este cel mai util, pot fi găsite sub formă de comprimate. Acesta conține vitamina B, care curăță corpul și reglează producția de sebum. Este util să repetați tratamentul cu drojdie, cel puțin de două ori pe an, de preferință în primăvară și toamnă - cele două perioade importante pentru un păr sănătos.

Lecitina si siliciu pentru parul uscat

Parul uscat este foarte greu de îngrijit. Acesta este un tip de păr foarte slab, predispus la "fracturi" și la ruperea vârfurilor. Parul uscat, prin urmare, necesită unele specifice care vor ajuta la restabilirea structurii.

 • lecitină. Una dintre aceste substanțe este lecitina, care stimulează regenerarea celulară și determină creșterea părului mai rapidă și mai puternică. Se poate găsi sub formă de tablete care conțin extract de lecitină din soia; lecitina animală se găsește în ouă, dar conține prea mult grăsime și colesterol.
 • siliciu. Un alt tip de supliment este util în cazul părului uscat și fragil - pe bază de siliciu. Siliconul se referă la oligominerali pe care corpul nostru nu le poate absorbi în forma sa pură. Siliconul este vândut în capsule sau sub formă de gel, care conține și alte ingrediente active care măresc absorbția mineralelor în intestin.

Suplimente pentru căderea părului

Alopecia (căderea părului) este un fenomen foarte frecvent, care crește odată cu vârsta. Ea afectează atât bărbații, cât și femeile, cu diferența că cei dintâi au pierderea parului real la temple și apoi pe restul capului, cu excepția occipitalului; la femei, subțierea părului pe întreaga suprafață a capului este mai frecventă.

Suplimentele pentru căderea părului pot fi cu adevărat eficiente împotriva cheiliei, cu condiția să puteți determina cu exactitate cauza căderii părului înainte ca procesul să devină ireversibil.

Sănătatea părului, ca orice alt corp, depinde de diferiți factori, cum ar fi nutriția, stresul, intemperii etc.

Numai factorii genetici nu sunt influențați de aditivii alimentari, în alte cazuri puteți utiliza:

 • Serenoa repens. Acesta este un palmier pitic care crește sălbatic în America. Inhibă enzima 5-alfa reductaza, care este responsabilă pentru chelie de tip masculin. Cu toate acestea, nu există studii clinice care să confirme eficacitatea Serenoa Repens împotriva cheiliei.
 • zinc. Studiile științifice au arătat că zincul este eficient numai în cazul în care părul trebuie protejat de substanțe toxice care blochează creșterea, de exemplu, în cazul pierderii părului după chimioterapie. Dar, zincul, prin el însuși, poate avea un efect toxic, deci este mai bine să evitați utilizarea acestuia, cu excepția cazului în care este strict necesar.
 • metilsulfonilmetanul. O substanță naturală care nu are efect toxic. Este unul dintre compușii naturali pe bază de sulf. Studiile științifice și-au dovedit eficacitatea în accelerarea creșterii părului.

Medicamente și remedii naturale anti-baldness

Alopecia areata este o formă specială de chelie care cauzează căderea părului sub formă de pete. Poate include doar părul capului sau chiar părul de pe tot corpul. De obicei apare ca urmare a stresului sever și este o sursă de mare stânjenire pentru cei care au suferit.

Remediile naturale împotriva pierderii focale a părului trebuie utilizate prin frecare, adică contact direct cu pielea. Uleiurile esențiale de cimbru, cedru, rozmarin și lavandă sunt cele mai potrivite pentru această afacere.

Printre agenții farmacologici, aminoacizii cistina și metionina au cele mai benefice efecte.

Suplimente pentru păr gri

Parul gri, cum ar fi chelie, apare în principal datorită îmbătrânirii. Acest lucru este cauzat de o scădere a producției de melanină, un pigment care dă culoare părului. La bărbați, părul gri apare la vârsta de aproximativ 30 de ani, la femei de aproximativ 35 de ani. Formele speciale de păr gri se pot dezvolta ca urmare a stresului sever sau a acțiunii factorilor ereditare.

Există destul de multe substanțe naturale care ajută la lupta cu părul gri: cupru, care ajută la menținerea culorii părului; arginina, care îmbunătățește rezistența părului; taurina, care stimulează producerea de melanină; antioxidantii care compenseaza formarea radicalilor liberi si incetinesc imbatranirea - aceste substante se gasesc in alimente precum ceaiul, cacao, fructele si legumele.

Contraindicații pentru suplimentele de păr

Suplimentele naturale pentru păr, în cea mai mare parte, constau din substanțe naturale care nu au contraindicații. În cele mai multe cazuri, ele nu numai că sporesc creșterea părului, ci susțin și alte funcții corporale importante.

Cu toate acestea, suplimentele alimentare trebuie evitate în timpul sarcinii și alăptării, deoarece acestea pot modifica gustul laptelui matern.

De asemenea, ar trebui să risipiți mitul care suplimentează pentru creșterea greutății părului: ele nu afectează metabolismul.

În cele din urmă, toate suplimentele de păr îmbunătățesc de asemenea starea unghiilor, care încep să crească mai repede și devin mai puternice.

Aminoacizi pentru pierderea parului

Următoarele elemente și aminoacizi sunt esențiale pentru menținerea funcționării tuturor organelor și sistemelor corporale. Și părul nostru nu face excepție. Pentru a vă menține echilibrul, trebuie să urmați dieta. Dieta are un efect pozitiv asupra formei, dar are un efect negativ asupra părului. Prin urmare, nu trebuie să urmați diete stricte.

Mesele trebuie să fie complete. Dieta trebuie să conțină produse din carne, și anume carne de vită și miel. Carnea conține o cantitate suficientă de aminoacizi utile pentru păr. De asemenea, este util să mănânci ceapă, ouă de pui, iaurturi, lapte și linte. Aminoacizii, cum ar fi metionina și cisteina, promovează creșterea părului. Ele sunt, de asemenea, necesare pentru o bună absorbție a altor substanțe nutritive care sunt necesare pentru părul sănătos, cum ar fi sulful.

Amintiți-vă că dieta trebuie ajustată în funcție de tipul de păr. De exemplu, dacă aveți părul gras, nu abuzați de alimente grase. Vă recomandăm să mâncați mai multă pâine cu cereale integrale. Dacă aveți păr fragil, trebuie să luați calciu. Utilizați alimente sau suplimente de calciu pentru noapte, atunci este bine digerat. La urma urmei, calciul, pe care îl luăm în timpul zilei, este spălat cu apă pe care o bem.

Pentru a menține părul sănătos nu este recomandat să abuzeze de cafea. Faptul este că cafeaua cauzează un spasm al foliculilor de păr, precum și perturbă funcționarea glandelor sebacee. Cafeaua instant este mai dăunătoare decât cea naturală.

Efectul aminoacizilor asupra părului

De ce parul nostru este atât de necesar? Faptul este că parul este compus din 65% din proteine, care se bazează pe aminoacizi. Astfel, aminoacizii nu numai că îmbunătățesc starea părului deteriorat prin completarea structurii, dar contribuie și la penetrarea substanțelor benefice în păr.

De asemenea, aminoacizii hidratează bine părul, compensând umiditatea lipsă a părului și a pielii. Aceste substanțe sunt foarte utile pentru părul vopsit, deoarece ajută pigmenții de culoare să pătrundă în păr și să împiedice curățarea rapidă a vopselei, menținând culoarea pentru o lungă perioadă de timp. Aminoacizii întăresc rădăcinile părului, reglează metabolismul în foliculii de păr, previne pierderea părului și stimulează creșterea acestora.

Care sunt aminoacizii?

Luați în considerare mai mulți aminoacizi de bază care sunt deosebit de importanți pentru păr.

Glicina hidratează părul și scalpul, face părul neted și strălucitor.

Taurina are proprietăți energetice, face părul puternic, le restaurează și, de asemenea, stimulează creșterea. Acest aminoacid previne deformarea și contracția foliculilor de păr, dar și lupta împotriva deteriorării țesutului conjunctiv din jurul bulbului. Astfel de daune este adesea cauza de cadere a parului.

Arginina ajută la restabilirea structurii interne a părului la nivelul cuticulei. De asemenea, acest aminoacid saturează părul cu pigment, permițând vopselei să pătrundă mai adânc în păr.

Lizina este o parte integrantă a majorității proteinelor. Acest aminoacid este implicat în procesul de formare a părului. Este parte a multor produse cosmetice, a căror utilizare este eficientă pentru creșterea părului frumos și strălucitor.

Proline revigorează profund scalpul și, de asemenea, activează metabolismul.

Dacă doriți să restaurați frumusețea și sănătatea părului, trebuie să luați aminoacizi atât în ​​interior, cât și în exterior. În ciuda varietății de produse cosmetice și suplimente nutriționale cu aminoacizi, consultați-le cu un triholog înainte de a le folosi.