Fără îndoială, toată lumea își amintește de mitul pe care se bazează Pământul. Printre preparatele medicinale de vitamina, aceste balene pot fi considerate vitamine din grupa B, care sunt disponibile în prezent sub diferite forme: capsule, tablete, fiole. Articolul nostru este dedicat vitaminelor din grupul B în fiole.

În secolul 21, o persoană este expusă în fiecare zi la factori de stres. Încărcările extrem de ridicate de informație, dezechilibrul vitaminelor din dietă și obiceiurile proaste distrug rezervele corpului uman. Prin urmare, sistemul nervos necesită o protecție constantă.

Baza pentru prevenirea bolilor neurologice sunt vitaminele din grupa B. În acest caz, una dintre cele mai eficiente forme de utilizare a acestora este injectarea. Deși sunt destul de dureroase, totuși, injecțiile de vitamine din grupul B le permit să-și umple deficiențele corpului cât mai repede posibil. Mai mult decât atât, fiolele conțin adesea nu una dintre vitamine, ci un complex de mai multe: pentru nevralgie, pareză, nevrită, crampe musculare de noapte, osteoporoză, leziuni toxice ale țesutului nervos în alcoolism și neuropatie policiabiotică, medicamente complexe utilizate care conțin vitamina B.

Care este rolul vitaminelor B în corpul uman?

Vitamina B1 (sau clorhidratul de tiamină) este implicată în metabolismul energetic al organismului, asigură funcționarea sistemului nervos. Este necesar pentru funcționarea normală a inimii, a mușchilor și a măduvei osoase.

Vitamina B2 (sau riboflavina) joacă rolul unui regulator metabolic în organism. Aceasta normalizează procesele de scindare și sinteză a proteinelor, a grăsimilor și a carbohidraților. Vitamina B2 este deosebit de importantă pentru cei care urmează diferite diete. În plus, riboflavina (vitamina B2) este cel mai bun ajutor în tratamentul bolilor oculare. În cosmetologie, riboflavina este utilizată în măștile nutritive pentru față.

Vitamina VZ (sau vitamina PP) este un participant activ în procesele metabolice, biosinteza hormonilor și sinteza proteinelor și a grăsimilor. În plus, vitamina B3 joacă un rol important în menținerea sănătății sistemului nervos.

Vitamina B4 (sau colina) ajuta la imbunatatirea memoriei, metabolismul grasimilor in ficat.

Vitamina B5 (sau acidul pantotenic) protejează și promovează, de asemenea, regenerarea membranelor mucoase. Acesta va fi foarte util pentru cei care se luptă cu kilograme în plus, deoarece vitamina B5 contribuie activ la defalcarea grăsimilor. O caracteristică importantă a acestei vitamine este faptul că este singura vitamină ușor absorbită prin aplicarea simplă pe piele. În acest sens, acesta este adesea inclus în unguente medicinale pentru arsuri, precum și utilizat în cosmetice.

Vitamina B6 (sau clorhidratul de piridoxină) asigură sinteza neurotransmițătorilor. Acestea sunt substanțe care transmit excitare sau inhibiție în sistemul nervos. Prin urmare, fără ea, funcționarea normală a țesuturilor nervoase și, în consecință, a tuturor organelor și sistemelor interne este imposibilă.

Vitamina B7 (sau biotina) este responsabilă pentru frumusețea și rezistența părului și a unghiilor noastre, precum și pentru sănătatea pielii noastre. De aceea este o componentă frecventă a diferitelor suplimente alimentare și produse cosmetice care vizează îmbunătățirea stării pielii, întărirea părului și a unghiilor. Vitamina B7 este destul de larg răspândită în natură, este foarte rezistentă la influențe externe, cu cea mai mare parte a vitaminei B7 din organism produsă de microflora intestinală.

Vitamina B8 (sau inositolul) reglează activitatea creierului și a sistemului nervos, ajută la întărirea pereților vaselor de sânge, prevenirea aterosclerozei, tromboflebitei și a altor boli vasculare. Inositolul ajută de asemenea la normalizarea presiunii, îmbunătățirea somnului și ameliorarea iritabilității. In plus, vitamina B8 este implicata direct in fabricarea de proteine, ceea ce face ca aceasta sa devina importanta pentru cresterea oaselor si muschilor.

Vitamina B9 (sau acidul folic, folicina) joacă un rol direct în formarea acizilor nucleici și a diviziunii celulare. Această vitamină este deosebit de importantă pentru dezvoltarea adecvată a fătului, prin urmare, în primul rând, acidul folic este necesar pentru femeile însărcinate.

Vitamina B10 (sau acidul para-aminobenzoic) este importantă pentru pielea sănătoasă. În plus, vitamina B10 este implicată în procesul de digestie proteică și în producerea celulelor roșii din sânge.

Vitamina B11 (sau carnitina stângă) ajută la stimularea metabolismului energetic în organism, în special necesar în timpul efortului fizic greu.

Vitamina B12 (sau cianocobalamina) stimulează funcția hematopoietică a măduvei osoase - hematopoieză. Cianocobalamina este necesară pentru sinteza tecii de mielină a celulelor nervoase, care asigură o "izolare" biologică a impulsurilor nervoase.

Astfel, devine clar de ce deficiența vitaminelor B conduce la boli neurologice grave, care sunt însoțite, de asemenea, de tulburări metabolice grave.

Ce preparate de vitamine din grupa B în fiole sunt prezente pe piața farmaceutică?

Cererea creează aprovizionare. Această lege economică fermă este relevantă și pentru piața farmaceutică. Astăzi, consumatorii pot găsi cu ușurință în farmacie vitaminele B în fiole atât din producția internă, cât și din cea importată.

Să începem cu medicamentele importate și observăm cele mai des utilizate în practică.

Milgamma (MILGAMMA) este preparatul original german de vitamine B în fiole, care este un "brand promovat" în țările UE. Compoziția include vitaminele B1, B6 și B12. Standardele de înaltă calitate ale farmacologiei germane și lanțul lung de intermediari sunt reflectate în politica de prețuri. Acest lucru explică costul ridicat al acestui medicament.

Neurobion (NEUROBION) este un medicament cunoscut de la compania germană Merck. Injecțiile neurobionice, precum și Milgamma, conțin vitaminele B1, B6 și B12. Prin urmare, Neyrobion este medicamentul de alegere în tratamentul bolilor inflamatorii ale sistemului nervos.

Neuroubinul (NEYRORUBIN) este un complex de vitamine B în fiole, produs de fabricile farmaceutice MERCKLE (Germania). Compoziția acestui medicament german include vitaminele clasice din grupa B: clorhidratul de tiamină (vitamina B1), cianocobalamina (vitamina B12) și clorhidratul de piridoxină (vitamina B6). Forma de injectare a Neyrurubin diferă de Milgamma și Neurobion numai în tehnologia sa de producție și în substanțele auxiliare.

Beviplex (BEVIPLEX) este un preparat de vitamine B de la faimosul concern GALENIKA din Serbia. Beviplex este disponibil în fiole sub formă de pulbere liofilizată și are o compoziție multi-componentă:

 • tiamină clorhidrat (vitamina B1)
 • Riboflavina (vitamina B2)
 • piridoxină clorhidrat (vitamina B6)
 • calciu pantotenat (vitamina B5)
 • cianocobalamina (vitamina B12)
 • Nicotinamida (vitamina PP).

Medicamentul a demonstrat o eficacitate ridicată în tratamentul complex al intoxicației cu medicamente și polineuropatiei diabetice.

Preparatele de vitamine din grupa B în fiole sunt dezvoltate și produse în Federația Rusă. În același timp, medicamentele naționale constituie o concurență demnă pentru analogii străini în ceea ce privește eficacitatea și siguranța utilizării.

Vitagamma (VITAGAMMA). Drogul este o dezvoltare originala a corporatiei ruse CJSC Bryntsalov A. În plus față de vitaminele B (B1, B6, B12), Vitagamma conține, de asemenea, lidocaină, care reduce durerea când este injectată. Tehnologiile moderne și standardele de înaltă calitate au pus Vitagamma la egalitate cu preparatele farmacologice germane din acest grup.

Trigamma (TRIGAMMA). Prepararea complexă a vitaminelor din grupa B în fiole, produse de planta farmacologică MOSHIMFARMPREPARATY. Trigamma, precum Vitagamma, conține vitaminele B1, B6, B12 și clorhidratul de lidocaină. Efectul anesteziei locale permite reducerea durerii la injectarea intramusculară a medicamentului.

Complegam B (COMPLIGAMV) este un brand al companiei farmaceutice ruse SOTEX. Compoziția medicamentului include principalele vitamine neurotropice din grupa B (clorhidrat de tiamină, clorhidrat de piridoxină și cianocobalamină) și lidocaină, care asigură un efect analgezic prin injecție intramusculară.

Kombilipen (COMBILIPEN) este un medicament de vitamine B în fiole de la compania PHARMSTANDART (Rusia). Compoziția formei de dozare injectabilă include vitaminele clasice din grupa B (B1, B6 și B12) și anestezicul local - lidocaina.

Astăzi, utilizarea medicamentelor cu vitamina B în fiole în tratamentul bolilor sistemului nervos și cardiovascular este singura alternativă. Acest lucru este confirmat de numeroase studii clinice. În plus, farmacologii studiază posibilitatea utilizării formelor injectabile de vitamine B în terapia complexă a anumitor forme de epilepsie și a bolii Alzheimer.

Un pic despre "capcanele" sau ce altceva trebuie să știți despre vitaminele B în fiole?

Atunci când deficitul de medicamente în terapia medicamentoasă a vitaminelor din grupa B trebuie să țină cont de natura lor chimică și, prin urmare, de incompatibilitatea fizico-chimică cu un număr de substanțe și medicamente. De exemplu, tiamina (vitamina B1) este instabilă în soluțiile care conțin sulfiți. Acceptarea piridoxinei (vitamina B6) într-o doză terapeutică va duce la o scădere a efectului farmacologic al Levodopa. Ioni de cupru și valori ale pH-ului de peste 3 accelerează distrugerea tiaminei. Cyanocobalamina (vitamina B12) nu este compatibilă chimic cu sărurile de metale grele.

Trebuie spus separat despre efectele secundare și contraindicațiile caracteristice tuturor preparatelor de vitamine din grupa B din fiole. Contraindicațiile de utilizat sunt:

 • perioada de gestație și lactație
 • vârsta copiilor (până la 12 ani)
 • creșterea sensibilității individuale la componentele medicamentului (sunt posibile reacții alergice).

Dacă observați orice reacție adversă, trebuie să întrerupeți imediat administrarea medicamentului și să vă adresați medicului dumneavoastră.

Cursul de tratare a bolilor sistemului nervos cauzat de o deficiență a vitaminelor B (de exemplu, atunci când corpul este epuizat datorită efortului fizic greu) este de obicei 5-10 zile. Următoarele indică administrarea orală a vitaminelor din grupa B sub formă solidă de dozare (tablete sau capsule) pentru consolidarea și stabilizarea efectului.

Rezumat și câteva sfaturi utile

Dintr-o scurtă trecere în revistă a vitaminelor B în fiole, am făcut cunoștință cu un sortiment de medicamente moderne importate și interne care pot fi cumpărate la farmacie. La alegerea preparatelor injectabile din vitaminele din grupa B, este logic să ne concentrăm nu numai asupra brandurilor importate (Milgamma, Neyrorubin, Neyrobion, Beviplex), ci și să nu uităm de evoluțiile interne din acest domeniu (Vitagamma, Trigamma, Kompligam, Kombilipen). Aceste medicamente se compară favorabil cu analogii străini prin preț, nu inferior calității acestora.

Standardele internaționale de calitate GMP (Good Pharmaceutical Practice) sunt introduse cu succes în industria farmaceutică din Rusia. Prin urmare, preparatele interne bazate pe complexul de vitamine din grupa B din fiole nu sunt deloc inferioare analogilor străini. Atunci când alegeți un complex de vitamine din grupul B în fiole, ca orice alt medicament, vă recomandăm ca pacienții să ceară un farmacist despre medicamentele generice disponibile la farmacie.

B vitamine în fiole

În farmacii, puteți cumpăra vitaminele B în fiole de la o varietate de producători. Aceste substanțe susțin activitatea sistemului nervos, normalizează metabolismul în organism, întăresc memoria, au un efect benefic asupra părului, pielea și plăcile de unghii, fac vasele de sânge puternice și elastice, elimină simptomele oboselii psihice și fizice. Cu o deficiență a acestor vitamine, o persoană devine iritabilă, suferă de oboseală cronică, dezvoltă patologii neurologice și tulburări metabolice.

Indicații privind utilizarea vitaminelor în fiole

Injecțiile vitaminelor B sunt dureroase, dar ele sunt vitale. Medicamentele sub formă de injecții acționează mai repede și mai eficient decât comprimatele și capsulele orale. Injecțiile vitaminelor B sunt prescrise pentru a preveni dezvoltarea patologiilor neurologice, pentru tratamentul durerii musculare, a stărilor convulsive, a neuropatiei și a altor tulburări ale sistemului nervos. Complexul de vitamine din medicamentele din fiole recomandă adesea pacienților care suferă de boli ale nervilor și inimii.

Dar trebuie să înțelegeți că injectările de droguri nu sunt surse de nutrienți, nu pot înlocui o dietă de înaltă calitate și echilibrată. Pentru a nu experimenta un deficit de vitamine din grupa B, trebuie să consumați în mod regulat anumite alimente: carne, leguminoase, ficat, fructe de mare, răsaduri de cereale, nuci, verde cu frunze.

Cyanocobalamin sau vitamina B12

Vitamina B12 în fiole este prescris pentru următoarele patologii:

 • anemie;
 • anumite tulburări ale sistemului nervos;
 • deteriorarea funcționării ficatului;
 • consecințele expunerii la radiații.

Uneori se fac injecții de cianocobalamină pentru a spori acțiunea medicamentelor anestezice. Odată cu introducerea unei doze în exces de medicament poate provoca cefalee, amețeli, tulburări ale tractului gastric sau intestinal.

Piridoxină sau vitamina B6

Substanța este denumită și piridoxamină sau piridoxal. Medicamentul este prescris pentru nevralgii, nevrită, dermatită de diferite origini și boli hepatice. Vitamina normalizeaza metabolismul proteinelor, intareste tesutul muscular, activeaza productia de hemoglobina si formarea de globule rosii din sange. Deoarece substanța ajută la reducerea glicemiei, injecțiile medicamentului sunt prescrise ca medicamente suplimentare pentru persoanele care suferă de diabet și retinopatia diabetică.

Conform instrucțiunilor, doza este determinată de boala diagnosticată și de starea pacientului. Doza minimă este de 100 mg de două ori pe săptămână, maximul fiind de 400 mg în fiecare zi. Injecțiile sunt tolerate în mod normal, un posibil efect secundar este ușoară amorțire a membrelor.

Tiamina sau vitamina B1

A doua denumire a medicamentului este clorura de tiamină. Vitamina are următoarele efecte asupra organismului uman:

 • crește activitatea multor enzime;
 • controlează defalcarea carbohidraților;
 • reglează metabolizarea lipidelor și a proteinelor;
 • participă la transmiterea semnalelor de către fibrele nervoase;
 • protejează celulele împotriva produselor de dezintegrare.

Injecțiile cu vitamine sunt prescrise în principal persoanelor care au tulburări ale sistemului digestiv sau care sunt forțate să mănânce printr-un tub. Medicii recomandă injectarea pacienților cu alcoolism, tulburări nervoase, boli ale inimii și vaselor de sânge, anumite boli ale pielii, precum și femeile însărcinate și mamele care alăptează.

Doza zilnică pentru adulți este cuprinsă între 25 și 50 ml. Terapia durează de obicei o lună. Doza pediatrică se calculează pe baza greutății copilului: se iau 2 ml de soluție pe kilogram de greutate corporală. Pentru copii, cursul tratamentului nu depășește două săptămâni. Injecțiile de tiamină pot provoca o scădere a tensiunii arteriale, o reacție alergică, însoțită de prurit. În excesul unei doze de durere de cap a preparatului, sunt observate tulburări de somn, tahicardie.

Trigamma

Un complex de vitamine din grupa B în fiole, incluzând tiamina, piridoxina și cianocobalamina, precum și lidocaina - un anestezic local. Prin urmare, scopul principal al medicamentului - îndepărtarea diferitelor dureri. De obicei, medicamentul este prescris persoanelor care suferă de durere cauzată de bolile sistemului nervos periferic.

Doza zilnică standard este de 2 ml. Cursul terapeutic durează două săptămâni, apoi pacientul trebuie să treacă la forma de tabletă a medicamentului.

Bevipleks

Medicament complex în fiole, incluzând tiamină, piridoxină, cianocobalamină, acid pantotenic și nicotinic. Este prescris persoanelor care suferă de o deficiență a nutrienților datorită unei diete stricte, care suferă de nevralgii, ochi și boli de piele. Doza poate varia în funcție de boala diagnosticată. Dar, de obicei, medicii prescriu la pacientii 1 - 2 fiole pe zi.

Neyrobion

Preparatul german pentru injecții intramusculare, incluzând piridoxina, tiamina și cianocobalamina. Complexul vitaminic este atribuit ca un medicament suplimentar în tratamentul următoarelor boli:

 • nevralgiei;
 • sciatică;
 • plexopatia;
 • sindromul radicular;
 • prosoparesis.

În caz de boală severă, medicamentul este utilizat cu o fiolă pe zi, injectat în straturile mai profunde ale țesutului muscular. Cursul tratamentului continuă până la dispariția completă a simptomelor bolii. În cazul patologiilor ușoare și moderate, medicamentul este administrat într-o fiolă de 2-3 ori pe săptămână. Este interzisă administrarea de injecții la femeile însărcinate, la mamele care alăptează, la persoanele predispuse la alergii, la copiii sub 12 ani.

Completam B

Medicamentul din Rusia sub formă de soluție injectabilă, inclusiv vitaminele B1, B6, B12, precum și lidocaina - anestezic, supresoare dureroase cu introducerea de medicamente în mușchi. Medicamentul are un spectru larg de acțiune, este prescris pentru următoarele patologii ale sistemului nervos:

 • neuropatie;
 • nevrita;
 • polinevrite;
 • nevralgiei;
 • perizică paralizantă;
 • sindromul radicular;
 • stadiile convulsive de noapte;
 • herpes zoster;
 • plexopatia;
 • radiculopatie;
 • sciatică.

Medicamentul este interzis să se utilizeze la copii, femei gravide și care alăptează.

Combilipen

Medicamentul rusesc sub formă de injecție care conține vitaminele B1, B6, B12. Vitaminele sunt combinate cu anestezicul lidocaina pentru a ușura durerea atunci când un medicament este injectat într-un mușchi. Sunt administrate injecții persoanelor care suferă de următoarele patologii neurologice:

 • nevralgiei;
 • nevrită a nervului facial;
 • polineuropatia de orice origine;
 • sindromul radicular;
 • osteochondroza articulației gâtului și a umărului.

În caz de boală severă, se administrează injecții în 2 ml pe zi, terapia durează o săptămână. După ce simptomele au dispărut, tratamentul continuă timp de aproximativ două săptămâni, dar injecțiile sunt administrate de 2 până la 3 ori pe săptămână. În cazul unor patologii ușoare, injecțiile se fac de 2-3 ori pe săptămână, durata tratamentului fiind de 10 zile. Medicamentul nu poate fi utilizat la copii, la femeile însărcinate, la mamele care alăptează.

Este interzisă utilizarea preparatelor de vitamine în fiole, la discreția lor. Aceste medicamente au multe efecte secundare, deci trebuie să vă consultați cu un specialist medical înainte de a le utiliza. Este necesar să se coordoneze cu medicul utilizarea injecțiilor de complexe de vitamine pentru femeile însărcinate și care alăptează. Foarte atent, respectând cu atenție instrucțiunile, trebuie să vi se administreze injecții copiilor sub 12 ani. Ar trebui să ne amintim că o plină de vitamine este la fel de periculoasă ca și o deficiență.

Vitamine din grupa B în fiole pentru ceea ce este folosit. Instrucțiuni de utilizare. Nume de droguri, prețuri în farmacii

Vitaminele sunt esențiale pentru sănătatea umană. Un grup special este ocupat de vitaminele B, vândute în farmacie sub formă de fiole, care nu sunt folosite pentru nimic. Ele sunt bine dovedite și ca un mijloc medical și cosmetic.

Vitaminele B în fiole: efectele lor asupra corpului

Vitaminele B includ 12 elemente, fiecare având propriile sale efecte benefice asupra organismului.

Toate vitaminele din acest grup sunt prezentate în tabel:

Vitamine din grupa B în fiole: indicații de utilizare

Vitamina B în fiole, pentru care se utilizează terapia cu prick, este, de obicei, prescrisă, dacă este necesar, pentru a satura rapid organismul cu vitamine.

Injecțiile intramusculare ajută la tratamentul următoarelor boli și condiții:

 • nevralgiei;
 • pareză;
 • nevrita;
 • crampe musculare;
 • osteoporoza;
 • neuropatie poliadietică;
 • distrugerea toxică a țesutului nervos prin alcool.

Medicamentele considerate în formă lichidă sunt folosite și în scopuri cosmetice. Acestea sunt adăugate la șampoane și balsamuri, pentru a îmbunătăți eficacitatea impactului acestor fonduri. Când sunt amestecate cu ingrediente naturale și diferite uleiuri, vitaminele B sunt folosite pentru față, ceea ce ajută la întinerirea pielii și îmbunătățirea stării generale.

Utilizarea vitaminelor lichide ca mijloace terapeutice sau cosmetice este recomandată pentru a fi coordonată cu experții, pentru a evita consecințele negative.

Vitamina B în fiole: nume de medicamente

Farmacii oferă o gamă largă de medicamente care conțin vitamine din grupa B. Ampulele pot conține elemente individuale sau combinații ale acestora. Printre gama prezentată se numără medicamentele rusești și străine.

Printre combinate, care conțin mai multe vitamine - B1, 6, 12, medicamentele rusești sunt următoarele:

Printre fondurile combinate de peste mări cele mai renumite sunt următoarele:

 • milgamma;
 • Neyrobion;
 • Neyrorubin;
 • Beviplex - B1, 2, 3, 5, 6, 12.

Printre medicamentele cu un singur component din fiole, pentru care se folosesc aceste vitamine B, vor fi discutate în continuare, cele mai populare fiind:

 • Tiamină - B1;
 • Acid pantotenic - B5;
 • Piridoxină-B6;
 • Cyanocobalamin - B12.

Vitamina B în fiole: instrucțiuni de utilizare

Pentru a obține beneficii maxime de vitamina B în fiole, este necesar să nu știți doar pentru ce este folosit, ci și cum să îl utilizați în mod corespunzător.

Medicii recomandă lipirea dozelor indicate pentru a evita hipervitaminoza.

Vitamina B1 în fiole: instrucțiuni de utilizare

Vitamina B1 este solubilă în apă, este prescrisă în următoarele cazuri:

 • excesul și lipsa acestei vitamine;
 • în timp ce se află pe sonda;
 • daune termice;
 • diverse otrăviri;
 • sciatică;
 • nevralgie și psihoză;
 • neuritis și polineurită;
 • probleme gastro-intestinale, constipație;
 • diabet zaharat;
 • boli de piele (eczeme, psoriazis, dermatită, lichen planus);
 • persistența fizică și psihologică pe termen lung;
 • în așteptarea copilului și hrănirea copilului;
 • pentru a menține dieta.

Vitamina injectată se administrează intravenos și intramuscular.

Dozajul este prescris individual, instrucțiunea oferă următoarele recomandări:

 • pentru femei, 5 mg, în perioada purtării unui copil, 9 mg, în timpul alăptării, 10 mg;
 • pentru bărbați, 1 mg;
 • pentru vârstnici, 3 mg.

În scopuri profilactice, este posibilă administrarea medicației în interior cu 5-10 mg, în timp ce doza zilnică nu trebuie să depășească 50 mg.

Vitamina B6 în fiole: cum se aplică

Medicii recomandă utilizarea vitaminei B6 pentru următoarele patologii:

 • excesul și lipsa acestei vitamine (nutriție proastă, infecții prelungite, tulburări gastro-intestinale, enteritis);
 • stres;
 • după îndepărtarea stomacului și a părților mari ale intestinului;
 • anemie;
 • sciatică;
 • nevrită și nevralgie;
 • dermatită, psoriazis, diazeză.

Agentul considerat este administrat intramuscular sau intravenos. Cantitatea de medicamente este determinată de boală. De obicei, prescris la 100-200 mg pe zi, cursul terapiei ajunge la 25 de zile. Dacă este necesar, repetați injecțiile în 2-3 luni.

Vitamina B5 în fiole: cum se aplică

Vitamina B5 este de obicei prescrisă în următoarele cazuri:

 • eșecul proceselor metabolice și circulației sanguine;
 • reacții alergice și boli de piele;
 • bronșită și astm bronșic;
 • boli hepatice cronice și pancreatită;
 • încălcări ale tractului gastro-intestinal;
 • tuberculoza.

Adesea, agentul considerat este prescris mamei viitoare cu toxicoză severă.

Vitamina B5 în fiole este prescrisă pentru administrare orală, pentru injectare intramusculară sau intravenoasă. Cantitatea uzuală de medicament pentru adulți este de 0,1-0,2 g de 2-4 ori pe zi, pentru copii (sub 3 ani) până la 0,1 g, iar sub vârsta de 14 ani până la 0,2 g de 2 ori pe zi. zi.

Pentru afecțiunile cutanate, se recomandă ca adulții să utilizeze până la 1,5 g de vitamina, copiii până la 0,3 g, de 2-3 ori pe zi.

Vitamina B12 în fiole: instrucțiuni de utilizare

Medicii includ cianocobalamina în tratamentul următoarelor afecțiuni:

 • anemie (deficit de fier, post-hemoragie, etc.);
 • hepatită și alte patologii hepatice;
 • nevralgie și sciatică;
 • diferite boli ale pielii.

De asemenea, vitamina B12 este prescrisă pentru alcoolism, ca terapie de sprijin pentru diete.

Agentul considerat poate fi utilizat pe cale orală, intravenos, intramuscular și subcutanat. Dozajul este selectat în funcție de boală.

În condiții neurologice, 200-400 μg sunt prescrise de 2-4 ori pe lună. Pentru a menține ficatul - 30-60 mcg / zi. Cu anemie - 30-100 mcg de 2-3 ori pe săptămână. Pentru a elimina deficitul de vitamine, se fac injecții de 1 μg în fiecare zi, durata tratamentului fiind de 1-2 săptămâni.

Ca efect profilactic, B12 este administrat 1 μg 1 dată pe lună.

Vitaminele B din fiole de păr: instrucțiuni de utilizare

B vitaminele în fiole pot afecta pozitiv părul, pentru care sunt utilizate în diferite măști. Se recomandă, de asemenea, adăugarea a câteva picături de produs în șampoane sau balsamuri. Puteți lua în considerare medicamentul într-o cantitate mică pentru a aplica în forma sa pură la părul spălat.

Mască de păr cu vitamine în fiole

 1. Mască de vitamine din plante. Tiamina, cianocobalamina, A, E (câte 1 fiolă), urzică, musetel și flori de tei, 1 lingură. l. puțină pâine de paie din făină de secară. Colectarea de iarba se toarna 1 lingura. apă fierbinte, insistă 30 de minute Infuzia este separată de plante, pune în ea crumb și vitamine. Răspândiți pe fire, înfășurați capul cu polietilenă și un prosop timp de 1 oră.
 2. Pepper-Vitamina Masca. Conectați 1 fiolă cianocobalamină (B12) și 2 lingurițe. l. piper tinctură, umezi rădăcinile cu un amestec și izolați. Țineți nu mai mult de 15 minute, clătiți bine buclele.
 3. Mazăre de brusture și vitamine. 2 linguri. l. încălziți ușor uleiul de brusture și conectați-l cu 1 fiolă de piridoxină (B6). Masa freca pielea și rădăcinile, izolați, lăsați timp de 60 de minute. Clătiți cu șampon. Îmbunătățirea proprietăților masca poate fi, dacă adăugați 1 linguriță. miere sau suc de lamaie.

Cum se utilizează vitamina B în fiole pentru față

Vitamina B în fiole este foarte utilă pentru piele, pentru care cosmetologii o folosesc. Aceste substanțe contribuie la întinerirea epidermei, îmbunătățesc culoarea, vindecă inflamația.

Vitaminele B în fiole sunt adăugate la multe măști de față.

Cu toate acestea, măștile eficiente pot fi făcute independent:

 1. Luați 1 fiolă de cianocobalamină (B12) și tiamină (B1), 20 g smântână (20%), 50 g brânză de vaci pentru bebeluși, 1 linguriță. miere, 1 flacon de aloe, 10 cap. suc de lamaie, ou. Aplicați amestecul timp de 15 minute, utilizați cursul timp de 2 săptămâni.
 2. Vaselină 7 g, apă lanolină 12 g, ceară naturală 5 g - topiți într-o baie de apă, adăugați ulei de piersici (1 lingură), borax (0,5 g), oxid de zinc (2 g). Se toarnă treptat 1,5 linguri. l. apă, amestecați totul și adăugați 1 fiolă de vitamina B12 și A. Mențineți măștile timp de 30 de minute, clătiți cu apă caldă.
 3. Dați o jumătate de banană, adăugați 1 lingură. l. smântână și 1-2 fiole de vitamina B6. Aplicați pe piele, lăsați timp de 20 de minute. Mai întâi, amestecul este îndepărtat cu un prosop și apoi rămășițele sunt spălate cu apă.

Vitamine din grupul B: contraindicații

Principala contraindicație pentru utilizarea acestor medicamente este intoleranța personală la componente. Acest lucru poate provoca o reacție alergică, deci se recomandă un test înainte de utilizare: o cantitate mică de vitamină este introdusă pe încheietura mâinii, dacă nu apar simptome neplăcute, atunci vitamina este utilizabilă.

De asemenea, nu se recomandă utilizarea vitaminelor în timpul așteptării și hrănirea copilului, pentru a nu provoca consecințe negative.

În plus, medicii acordă atenție faptului că trebuie să aderați la aceste doze pentru a evita intoxicația și hipervitaminoza.

Vitamina B în fiole (pentru care utilizarea a fost luată în considerare în articol) este utilă pentru frumusețe și întregul organism. Complexele sunt folosite nu numai în scopuri terapeutice, ci și în cosmetologie, îmbunătățind sănătatea părului, a pielii și a unghiilor.

Videoclip despre vitaminele din grupa B

Vitamine din grupa B:

Despre cele mai importante: Vitamine din grupa B:

B vitamine în fiole pentru injecție - o listă de medicamente eficiente

B vitamine primim cu mâncare: cereale, legume și fructe, verdeață, lapte și ouă. Cu o cantitate insuficientă de alimente, compensăm lipsa pastilelor de vitamina din farmacie.

Dar există cazuri când este necesară o "asistență vitaminică" de urgență, când este necesar ca medicamentul să fie absorbit cât mai mult posibil. În acest caz, ajutorul va fi furnizat de vitaminele B în fiole pentru preparate injectabile.

Unele dintre produse conțin doar una dintre vitamine, unele dintre ele fiind complexe. Consultați medicul și alegeți care dintre ele vă pot ajuta.

ciancobalamină

Acest medicament este eliberat și sub denumirea de "vitamina B12". De fapt, această vitamină este ingredientul activ al medicamentului.

Unii oameni care primesc doze mari de medicament pot prezenta dureri de cap sau amețeli. Există o reacție negativă la cianocobalamina din stomac sau intestine.

 • cu diferite tipuri de anemie (luate de la 30 la 100 mg, de 2-4 ori pe săptămână până la ameliorare);
 • pentru unele tulburări ale sistemului nervos (de la 200 la 500 μg administrate în fiecare zi, cursul tratamentului este de la 2 la 6 săptămâni);
 • pentru a restabili funcțiile ficatului (doză - de la 30 la 60 mcg pe zi, injectată timp de 3-6 săptămâni);
 • în tratamentul efectelor afectării radiațiilor (prescris de la 60 la 100 μg pe zi, timp de 3-4 săptămâni);
 • ca substanță care îmbunătățește acțiunea analgezicelor (de la 100 la 200 μg).

Vitamina B6

Medicamentul este indicat pentru diferite nevralgii și nevrită de dermatită, leziuni hepatice.

Această vitamină este, de asemenea, produsă sub forma unui singur produs. Se mai numeste si piridoxina, piridoxamina sau piridoxalul.

Îmbunătățirea metabolismului proteinelor, afectează efectiv mușchii, stimulează sinteza hemoglobinei și formarea de celule sanguine. Prin activarea factorilor care reduc nivelurile de glucoză din sânge, servește ca adjuvant la tratamentul diabetului zaharat și reduce riscul de lezare a ochilor datorită retinopatiei diabetice.

Doza de medicament variază în mare măsură în funcție de diagnostic și de starea specifică a pacientului: de la 100 mg de două ori pe săptămână până la 400 mg zilnic.

De obicei, injecțiile cu piridoxină sunt bine tolerate, chiar sunt prescrise copiilor. Numai în unele cazuri, pot apărea unele amorțeală în membre, ca în cazul în care purtați mănuși sau șosete strânse.

La mamele care alăptează, injecțiile cu vitamine pot duce la o scădere a producției de lapte, deși pentru mame care intenționează să oprească alăptarea, această proprietate a medicamentului va fi chiar utilă.

Clorura de tiamină

Un alt nume pentru această substanță este vitamina B1. Reglează procesele metabolice, are un efect versatil:

 • activează o serie de enzime care reglementează funcționarea sistemelor de organe;
 • optimizează nivelul de defalcare a carbohidraților;
 • reglementează sinteza grăsimilor și a proteinelor;
 • implicat în transmiterea impulsurilor nervoase;
 • servește la protejarea membranelor celulare de produsele de oxidare.

Prin urmare, medicamentul este prescris pentru persoanele cu digestie deteriorată a alimentelor din intestine și pentru absorbția substanțelor utile sau care se află pe nutriția probelor.

Clorura de tiamină este prescrisă pentru persoanele cu probleme digestive.

Este util după postul, în timpul sarcinii și alăptării, care suferă de alcoolism și tulburări nervoase, având probleme cu sistemele digestive sau cardiovasculare, pentru a scăpa de o serie de afecțiuni ale pielii.

O soluție de vitamină prescrisă pentru copii și adulți. Pentru copii, doza se calculează pe baza greutății corporale: pentru 1 kg de masă - 1-2 ml de medicament în fiecare zi timp de 10-14 zile. Adulții primesc 25-50 ml soluție, iar cursul poate dura până la 30 de zile.

La unii oameni, injecțiile provoacă mâncărime ale pielii (este necesară clarificarea stării alergice), în altele - scăderea tensiunii arteriale. Depășirea dozei optime poate duce la palpitații, dureri de cap, insomnie. Efectele secundare sunt mai frecvente în timpul menopauzei.

"Borivoje"

Acesta este un medicament complex care conține cianocobalamină, piridoxină și tiamină (clorhidrat de tiamină).

Combinația acestor substanțe active permite utilizarea medicamentului pentru tratamentul bolilor inflamatorii și degenerative ale sistemului nervos periferic și ale sistemului locomotor, precum și ca adjuvant împotriva durerii, stimulând formarea sângelui.

Doza "BoriVita" depinde de gravitatea bolii. În cazuri dificile, se recomandă să se efectueze injecții intramusculare profunde zilnice de 2 ml de medicament. În cazurile mai puțin severe, este suficient să se efectueze procedurile de 2-3 ori pe săptămână, cu o tranziție consecutivă la aportul complexului de vitamine sub formă de tablete sau drajeuri.

"Trigamma"

Acest complex de vitamine din grupa B pentru injectare, cu excepția vitaminelor reale (B1 - 10 mg, B6 - 10 mg, B12 - 1 mg) în doze mari, conține de asemenea lidocaină.

Complexul "Trigamma" include vitamina B1, B6, B12 și lidocaina

În consecință, scopul principal al acestui instrument va fi ameliorarea durerii de diferite origini.

Complexul bazat pe vitamine din grupa B este cel mai potrivit pentru reducerea durerii în bolile sistemului nervos periferic.

Avantajul acestui medicament se datorează unei cantități reduse de lidocaină (20 mg), ceea ce reduce posibilitatea unei reacții toxice.

Medicamentul are un volum mic (2 ml), ceea ce reduce durerea procedurii. Doza uzuală este de 2 ml pe zi. Cursul durează două săptămâni, cu trecerea treptată la mijloace de comprimare.

"Bevipleks"

Ca parte a acestui complex înseamnă cinci vitamine din grupa B:

Eliberați medicamentul sub formă de pulbere, care este solubil în apă pentru injectare.

 • 40 mg de tiamină;
 • 10 mg pantotenat;
 • 8 mg de piridoxină;
 • 4 mg cianocobalamină.

Aplicați pe scară largă instrumentul, de la lipsa primară de vitamine din cauza erorilor în nutriție și care se termină cu tratamentul nevralgiei, dermatozelor, bolilor oculare.

Varietatea utilizării implică variabilitatea dozei. Medicul poate prescrie de la 1 fiolă pe zi, de până la două ori pe zi.

"Complexul de vitamina B"

Numele medicamentului vorbește de la sine. Se compune din 10 mg de vitamina B1 si B6, 2 mg de vitamina B2 si 100 mg de vitamina B3.

Deoarece acțiunea acestor vitamine acoperă aproape toate funcțiile corpului, recomandările pentru utilizarea complexului "Vitamina B" sunt extrem de largi:

"Complexul de vitamina B" are indicații foarte largi pentru utilizare.

 • deficiențe primare și secundare ale vitaminei B;
 • polineuropatie pe fondul diabetului zaharat;
 • nevralgie și nevroză;
 • dermatită, neurodermită și diateză;
 • psoriazis și lupus;
 • spastice de diferite origini;
 • furunculoză;
 • ateroscleroza;
 • anemie;
 • hepatitei și cirozei hepatice.

De obicei, medicamentul este administrat intramuscular, dar pentru unele boli grave, se administrează administrarea intravenoasă.

Dozajul înseamnă asociat cu caracteristicile bolii și starea pacientului. Acesta poate fi 1-2 ml pe zi sau la fel în fiecare zi. Tratamentul durează între 5 și 10 zile.

Ca toți agenții enumerați mai sus, complexul de vitamina B poate provoca reacții alergice la persoanele cu predispoziție la acestea.

Gama largă de efecte ale vitaminelor B le face un instrument important de combatere a afecțiunilor și de îmbunătățire a calității vieții. Datorită solubilității bune a vitaminelor, ele sunt absorbite rapid și ajung la toate structurile corpului. Abilitatea de a aplica vitaminele B nu numai în formă de pilule, ci și în fiole pentru preparate injectabile permite efectul substanțelor active să fie făcut mai rapid și mai eficient.

Vitamine din grupa B în fiole: funcțiile, aplicațiile și revizuirile acestora

Vitaminele din grupul B Corpul uman primește cu alimente: ouă, lapte, verdeață, legume și fructe, cereale. Încercăm să compensăm deficiența lor în alimente cu comprimate fortificate speciale din farmacii. Se dovedește că vitaminele din grupul B din fiole sunt absorbite de organism mult mai bine.

Funcțiile vitaminelor din grupa B

Sarcinile principale care efectuează vitamine, combinate în grupul B, sunt după cum urmează.

 • Vitamina B1 sau clorhidratul de tiamină reglează metabolismul energetic, afectează măduva osoasă, ajută la normalizarea activității sistemului muscular și a inimii și afectează b1 asupra funcționării sistemului nervos.
 • Vitamina B2 sau riboflavina, atunci când este utilizată la exterior, îmbunătățește starea părului și a pielii, accelerează tratamentul bolilor care afectează ochii, este indispensabilă pentru dietă, normalizează împărțirea carbohidraților, a proteinelor și a grăsimilor.
 • Vitamina B3 sau PP susține sistemul nervos într-o stare sănătoasă, promovează producția de proteine ​​și promovează producția de grăsimi, ocupă unul din locurile principale în reglarea sintezei și metabolismului hormonal.
 • Vitamina B4, sau colina, îmbunătățește memoria umană și îmbunătățește metabolismul grăsimilor din ficat.
 • B5 sau acid pantotenic este o vitamină unică care promovează reînnoirea membranelor mucoase, este îmbogățită cu preparate cosmetice și arsuri, iar datorită vitaminei este posibilă neutralizarea grăsimilor.
 • B6 sau clorhidrat de piridoxină, transmite impulsuri de excitație și de inhibare de-a lungul sistemului nervos, penetrează întregul corp și B6 reglează formarea neurotransmițătorilor.
 • Biotina sau B7 joacă un rol extrem de important în sănătatea pielii, a părului și a plăcilor de unghii. Destul de des este inclusă în compoziția preparatelor cosmetice cu scopul corespunzător și suplimentele alimentare. Acest element rezistă efectiv factorilor agresivi de mediu și este, de asemenea, comun în diferite tipuri de materii vii.
 • Inositol sau B8 reglează un număr destul de mare de procese în sistemul nervos și, de asemenea, susține activitatea creierului, previne dezvoltarea bolilor vasculare, de exemplu, tromboflebită. Inositolul este implicat în formarea de proteine, ameliorează iritabilitatea, asigură un somn complet și conduce la o presiune normală.
 • Elementul cunoscut, acid folic sau B9, ajută la exercitarea unei presiuni celulare adecvate, precum și formarea de acizi nucleici care sunt necesare corpului unei femei însărcinate pentru a forma complet fătul.
 • B10 sau acidul para-aminobenzoic, are un efect semnificativ asupra pielii, ajută la crearea unei cantități corecte de celule roșii din sânge și contribuie, de asemenea, la asimilarea proteinelor intrate din exterior.
 • Levocarnitina sau vitamina B11 este vitală pentru corpul uman în timpul unei eforturi fizice puternice și susține, de asemenea, metabolismul energetic în interiorul corpului.
 • b12 sau cianocobalamina, furnizează fiecărei celule nervoase izolarea corectă a impulsurilor nervoase, însoțește B12 în impunerea cămășii de mielină, asigură B12 activitatea hematopoietică neîntreruptă în măduva osoasă.

Indicații pentru utilizare

Vitaminele B sunt indicate pentru utilizarea în următoarele probleme de sănătate:

 • bolile unghiilor;
 • caderea parului si fragilitatea;
 • anemie;
 • culoarea palidă și uscăciunea pielii;
 • slăbirea memoriei;
 • beriberi;
 • boli de piele;
 • herpes;
 • psoriazis;
 • sindroame convulsive;
 • patologii de dezvoltare sau probleme cu organele tractului gastro-intestinal;
 • deteriorarea sistemului nervos;
 • supratensiuni emoționale;
 • depresie și stres;
 • sarcini mentale mari;
 • funcționarea instabilă a sistemului cardiovascular.

Utilizați componente nu numai în medicină, dar și la domiciliu pentru tratarea și prevenirea diferitelor boli.

La domiciliu, ele sunt una dintre componentele principale pentru loțiuni, balsamuri și măști de față și măști de păr. Cu ele puteți face, de asemenea, o varietate de băi pentru păr.

Contraindicații și efecte secundare: o contraindicație a utilizării medicamentului poate fi intoleranța individuală. În timpul alăptării și al sarcinii, auto-medicamentul nu este recomandat. Doar la recomandarea medicului curant, de regulă, este prescris în doze mici. Împotriva unei supradoze, poate apărea o reacție alergică.

Metoda de aplicare

Fiecare vitamină aparținând grupului B este atribuită pe baza vârstei pacientului și a tipului de boală. În caz de boli grave, un complex de vitamine în fiole este injectat intramuscular, în cazuri mai puțin periculoase, este suficientă o formă de tabletă.

Vitamine în fiole

Instrucțiunea de vitamina B6 în fiole arată că, cu cât este mai mic pacientul, cu atât este mai mică cantitatea de medicament care trebuie administrată cu o injecție. Pentru copii, dozajul variază între 10 și 25 mg pe zi.

Adulții sunt administrați de la 30 la 100 mg pe zi, pe cale intramusculară, pe baza caracteristicilor cursului bolii. Dacă este absolut necesar, doza zilnică poate fi crescută la 300-400 mg în fiecare zi. Nu se efectuează injecții intravenoase cu acest medicament.

Utilizarea medicamentului în pastile

La orice vârstă, medicamentul este luat o tabletă de trei ori pe zi, în timpul mesei sau după masă.

Complexe eficiente de vitamine

Componența anumitor fonduri include doar o singură vitamină, în timp ce altele includ întregul complex. Înainte de utilizare, trebuie să consultați un medic care poate alege cel potrivit pentru dumneavoastră.

ciancobalamină

Acest medicament este comercializat, de asemenea, sub numele de vitamina B12. Această componentă, de fapt, este componenta activă a medicamentului.

Medicamentul este indicat pentru utilizare în următoarele cazuri:

 • un medicament care îmbunătățește efectul analgezicelor;
 • în tratarea efectelor daunelor cauzate de radiații;
 • pentru a restabili activitatea ficatului;
 • în încălcarea sistemului nervos central;
 • cu dezvoltarea de anemie de origini diferite.

Dacă există o probabilitate de reacție alergică, injecțiile pot fi administrate numai de un medic.

Vitamina B6

Medicamentul este indicat pentru afecțiuni hepatice, pentru diverse nevrite, nevralgii și dermatite. Se realizează, de asemenea, sub forma unui mono-preparat. Are alte câteva nume: piridoxal, piridoxamină și piridoxină.

Datorită influenței sale asupra organismului uman, metabolismul proteic este îmbunătățit, pe fondul căruia este stimulată formarea celulelor sanguine, hemoglobina este sintetizată și mușchii sunt transformați. Atunci când sunt activate, segmentele care reduc nivelurile de glucoză din sânge reduc în mod semnificativ riscul de afectare a ochilor cauzate de retinopatia diabetică.

Doza de medicament variază foarte mult în funcție de starea pacientului și de diagnostic. Rezultatul dorit poate fi obținut prin utilizarea în comun a vitaminei cu acid glutamic sau asparam.

De regulă, injecțiile cu piridoxină sunt bine tolerate de organismul uman, fiind indicat pentru utilizare chiar și la copii. Uneori poate să existe amorțeală în membre, ca în cazul în care purtați șosete sau mănuși strânse.

Clorura de tiamină

Clorura de tiamină este numită și vitamina B1. Are un efect destul de divers asupra corpului uman:

 • îndeplinește o funcție de protecție a membranelor celulare de la produsele de oxidare;
 • participă la transmiterea impulsurilor nervoase;
 • reglementează sinteza proteinelor și a grăsimilor;
 • optimizează nivelul de defalcare a carbohidraților;
 • activează un număr destul de mare de enzime care reglează activitatea organelor tuturor sistemelor.

Medicamentul este prezentat bărbaților, femeilor, copiilor, este, de asemenea, recomandat pentru animale, în special pentru câini, cu absorbție insuportabilă a nutrienților și asimilarea alimentelor în intestine.

Se recomandă administrarea acestuia după post, pentru a scăpa de problemele cutanate care prezintă dificultăți în sistemul cardiovascular și digestiv, care suferă de tulburări nervoase și alcoolism, precum și în timpul sarcinii sau în timpul alăptării.

Utilizarea medicamentului poate cauza unele reacții adverse. În unele grupuri de persoane, injecțiile de droguri provoacă mâncărime ale pielii, iar în altele, scăderea tensiunii arteriale. Depășirea dozei indicate poate duce la insomnie, dureri de cap și palpitații. De regulă, efecte similare sunt observate numai în timpul menopauzei.

Borivoje

Acesta este un medicament complex care include clorhidrat de tiamină, piridoxină și ciancobalamină.

Interacțiunea acestor componente vă permite să utilizați instrumentul pentru tratamentul bolilor inflamatorii și degenerative ale sistemului nervos periferic și aparatului motor, precum și ca adjuvant împotriva durerii.

Doza BoriVita depinde de gravitatea bolii. Pentru bolile severe, ar trebui să se administreze injecții intramusculare profunde de 2 ml de medicament. În cazurile mai puțin severe, trebuie să se limiteze la 2-3 injecții pe săptămână.

Complexul vitaminei B

Numele medicamentului deja vorbește de la sine. Compoziția medicamentului include 100 mg de vitamina B3, 10 mg de vitamina B6 și B1 și 2 mg de vitamină B2.

Indicatii pentru utilizare Complexul de vitamina B este extrem de ridicat, deoarece actiunea x acopera aproape toate sistemele si organele corpului uman:

 • ciroză și hepatită;
 • anemie;
 • ateroscleroza;
 • furunculoză;
 • starea spastică a diferitelor geneze;
 • lupus și psoriazis;
 • diateză, neurodermatită și dermatită;
 • nevroză și nevralgie;
 • polineuropatie pe fondul diabetului zaharat;
 • primar și secundar de vitamina B deficiențe

De regulă, medicamentul este administrat intramuscular, cu toate acestea, pentru unele boli, administrarea intravenoasă este de asemenea acceptabilă.

Dozajul bolii depinde de starea pacientului și de caracteristicile bolii. Durata tratamentului variază de la 5 la 10 zile.

Recenzile privind utilizarea vitaminelor din grupul B pot fi atât pozitive, cât și foarte puțin, dar, în general, eficacitatea medicamentelor cu acestea.

Ieri am cumpărat o formă lichidă într-o farmacie în capsule de complex de vitamina B. Părul de la rădăcini este puternic sipit, am fost sfătuit să fac măști cu adăugarea acestei componente. Astăzi a făcut prima procedură. Uită-te la rezultat

În munca mea mă confrunt adesea cu situații stresante. În acest context, am devenit aspru, iritabil și plâns, de multe ori am oprit cu copiii și soțul meu iubit. Mi-am dat seama că acest lucru nu trebuie să continue, pentru că pierd nu numai sănătatea mea, dar și familia mea. Medicul mi-a recomandat să beau vitaminele B, dar el a spus că, dacă există o oportunitate, atunci este mai bine să faceți injecții. După ce am terminat un tratament complet, pot spune cu încredere că am devenit mult mai calmi, ceea ce mă face fericit și nu numai familia mea!

Folosit complex de droguri Vitamina B, utilizat cu vitamina D și vitamina, și lichid, instrucțiunile de utilizare nu interzice combinarea acestor fonduri. A luat exclusiv în scopuri cosmetice. Părul și pielea sunt strălucitoare de sănătate. Eu foarte recomand tuturor!

B vitamine în fiole pentru injecție - o listă de medicamente eficiente

B vitamine primim cu mâncare: cereale, legume și fructe, verdeață, lapte și ouă. Cu o cantitate insuficientă de alimente, compensăm lipsa pastilelor de vitamina din farmacie.

Dar există cazuri când este necesară o "asistență vitaminică" de urgență, când este necesar ca medicamentul să fie absorbit cât mai mult posibil. În acest caz, ajutorul va fi furnizat de vitaminele B în fiole pentru preparate injectabile.

Unele dintre produse conțin doar una dintre vitamine, unele dintre ele fiind complexe. Consultați medicul și alegeți care dintre ele vă pot ajuta.

ciancobalamină

Acest medicament este eliberat și sub denumirea de "vitamina B12". De fapt, această vitamină este ingredientul activ al medicamentului.

Unii oameni care primesc doze mari de medicament pot prezenta dureri de cap sau amețeli. Există o reacție negativă la cianocobalamina din stomac sau intestine.

 • cu diferite tipuri de anemie (luate de la 30 la 100 mg, de 2-4 ori pe săptămână până la ameliorare);
 • pentru unele tulburări ale sistemului nervos (de la 200 la 500 μg administrate în fiecare zi, cursul tratamentului este de la 2 la 6 săptămâni);
 • pentru a restabili funcțiile ficatului (doză - de la 30 la 60 mcg pe zi, injectată timp de 3-6 săptămâni);
 • în tratamentul efectelor afectării radiațiilor (prescris de la 60 la 100 μg pe zi, timp de 3-4 săptămâni);
 • ca substanță care îmbunătățește acțiunea analgezicelor (de la 100 la 200 μg).

Vitamina B6

Medicamentul este indicat pentru diferite nevralgii și nevrită de dermatită, leziuni hepatice.

Această vitamină este, de asemenea, produsă sub forma unui singur produs. Se mai numeste si piridoxina, piridoxamina sau piridoxalul.

Îmbunătățirea metabolismului proteinelor, afectează efectiv mușchii, stimulează sinteza hemoglobinei și formarea de celule sanguine. Prin activarea factorilor care reduc nivelurile de glucoză din sânge, servește ca adjuvant la tratamentul diabetului zaharat și reduce riscul de lezare a ochilor datorită retinopatiei diabetice.

Doza de medicament variază în mare măsură în funcție de diagnostic și de starea specifică a pacientului: de la 100 mg de două ori pe săptămână până la 400 mg zilnic.

De obicei, injecțiile cu piridoxină sunt bine tolerate, chiar sunt prescrise copiilor. Numai în unele cazuri, pot apărea unele amorțeală în membre, ca în cazul în care purtați mănuși sau șosete strânse.

La mamele care alăptează, injecțiile cu vitamine pot duce la o scădere a producției de lapte, deși pentru mame care intenționează să oprească alăptarea, această proprietate a medicamentului va fi chiar utilă.

Clorura de tiamină

Un alt nume pentru această substanță este vitamina B1. Reglează procesele metabolice, are un efect versatil:

 • activează o serie de enzime care reglementează funcționarea sistemelor de organe;
 • optimizează nivelul de defalcare a carbohidraților;
 • reglementează sinteza grăsimilor și a proteinelor;
 • implicat în transmiterea impulsurilor nervoase;
 • servește la protejarea membranelor celulare de produsele de oxidare.

Prin urmare, medicamentul este prescris pentru persoanele cu digestie deteriorată a alimentelor din intestine și pentru absorbția substanțelor utile sau care se află pe nutriția probelor.

Clorura de tiamină este prescrisă pentru persoanele cu probleme digestive.

Este util după postul, în timpul sarcinii și alăptării, care suferă de alcoolism și tulburări nervoase, având probleme cu sistemele digestive sau cardiovasculare, pentru a scăpa de o serie de afecțiuni ale pielii.

O soluție de vitamină prescrisă pentru copii și adulți. Pentru copii, doza se calculează pe baza greutății corporale: pentru 1 kg de masă - 1-2 ml de medicament în fiecare zi timp de 10-14 zile. Adulții primesc 25-50 ml soluție, iar cursul poate dura până la 30 de zile.

La unii oameni, injecțiile provoacă mâncărime ale pielii (este necesară clarificarea stării alergice), în altele - scăderea tensiunii arteriale. Depășirea dozei optime poate duce la palpitații, dureri de cap, insomnie. Efectele secundare sunt mai frecvente în timpul menopauzei.

"Borivoje"

Acesta este un medicament complex care conține cianocobalamină, piridoxină și tiamină (clorhidrat de tiamină).

Combinația acestor substanțe active permite utilizarea medicamentului pentru tratamentul bolilor inflamatorii și degenerative ale sistemului nervos periferic și ale sistemului locomotor, precum și ca adjuvant împotriva durerii, stimulând formarea sângelui.

Doza "BoriVita" depinde de gravitatea bolii. În cazuri dificile, se recomandă să se efectueze injecții intramusculare profunde zilnice de 2 ml de medicament. În cazurile mai puțin severe, este suficient să se efectueze procedurile de 2-3 ori pe săptămână, cu o tranziție consecutivă la aportul complexului de vitamine sub formă de tablete sau drajeuri.

"Trigamma"

Acest complex de vitamine din grupa B pentru injectare, cu excepția vitaminelor reale (B1 - 10 mg, B6 - 10 mg, B12 - 1 mg) în doze mari, conține de asemenea lidocaină.

Complexul "Trigamma" include vitamina B1, B6, B12 și lidocaina

În consecință, scopul principal al acestui instrument va fi ameliorarea durerii de diferite origini.

Complexul bazat pe vitamine din grupa B este cel mai potrivit pentru reducerea durerii în bolile sistemului nervos periferic.

Avantajul acestui medicament se datorează unei cantități reduse de lidocaină (20 mg), ceea ce reduce posibilitatea unei reacții toxice.

Medicamentul are un volum mic (2 ml), ceea ce reduce durerea procedurii. Doza uzuală este de 2 ml pe zi. Cursul durează două săptămâni, cu trecerea treptată la mijloace de comprimare.

"Bevipleks"

Ca parte a acestui complex înseamnă cinci vitamine din grupa B:

Eliberați medicamentul sub formă de pulbere, care este solubil în apă pentru injectare.

 • 40 mg de tiamină;
 • 10 mg pantotenat;
 • 8 mg de piridoxină;
 • 4 mg cianocobalamină.

Aplicați pe scară largă instrumentul, de la lipsa primară de vitamine din cauza erorilor în nutriție și care se termină cu tratamentul nevralgiei, dermatozelor, bolilor oculare.

Varietatea utilizării implică variabilitatea dozei. Medicul poate prescrie de la 1 fiolă pe zi, de până la două ori pe zi.

"Complexul de vitamina B"

Numele medicamentului vorbește de la sine. Se compune din 10 mg de vitamina B1 si B6, 2 mg de vitamina B2 si 100 mg de vitamina B3.

Deoarece acțiunea acestor vitamine acoperă aproape toate funcțiile corpului, recomandările pentru utilizarea complexului "Vitamina B" sunt extrem de largi:

"Complexul de vitamina B" are indicații foarte largi pentru utilizare.

 • deficiențe primare și secundare ale vitaminei B;
 • polineuropatie pe fondul diabetului zaharat;
 • nevralgie și nevroză;
 • dermatită, neurodermită și diateză;
 • psoriazis și lupus;
 • spastice de diferite origini;
 • furunculoză;
 • ateroscleroza;
 • anemie;
 • hepatitei și cirozei hepatice.

De obicei, medicamentul este administrat intramuscular, dar pentru unele boli grave, se administrează administrarea intravenoasă.

Dozajul înseamnă asociat cu caracteristicile bolii și starea pacientului. Acesta poate fi 1-2 ml pe zi sau la fel în fiecare zi. Tratamentul durează între 5 și 10 zile.

Ca toți agenții enumerați mai sus, complexul de vitamina B poate provoca reacții alergice la persoanele cu predispoziție la acestea.

Gama largă de efecte ale vitaminelor B le face un instrument important de combatere a afecțiunilor și de îmbunătățire a calității vieții. Datorită solubilității bune a vitaminelor, ele sunt absorbite rapid și ajung la toate structurile corpului. Abilitatea de a aplica vitaminele B nu numai în formă de pilule, ci și în fiole pentru preparate injectabile permite efectul substanțelor active să fie făcut mai rapid și mai eficient.