Apa Chemerichnaya este un medicament, care este un amestec de setări spirtoase ale rădăcinilor lobelului helmeritz de plante și a apei purificate.

Planta însăși este destul de remarcabilă: înălțimea ei poate ajunge la doi metri, iar contactul cu orice parte a acesteia provoacă arsuri, mâncărime și pierderea sensibilității în zona în contact.

Odată ce țăranii i-au otrăvit cu dăunători semănători, astăzi este folosit pentru a ucide dăunători de cap: păduchi, ciuperci și bacterii patogene.

Descrierea medicamentului

Alcaloidele conținute în această perfuzie afectează sistemul digestiv al paraziților și duc la disfuncția acestuia. După aceea, ei nu pot mânca și nu se pot reproduce.

Extractul de plante în sine este utilizat pentru a trata multe alte boli, cum ar fi artrita, sciatica, guta și altele.

Atunci când este utilizat pe cap, în plus față de efectul anti-puzitarny, poate promova creșterea părului și restabilirea integrității pielii. Se potrivește cu ciuperca de mătreață.

Instrumentul este diferit ieftin: o sticlă costă 20-40 de ruble într-o farmacie. Este eliberat fără prescripție medicală. Dar eficiența și accesibilitatea au un dezavantaj.

Tinctura chimerichnaya este otrăvitoare nu numai pentru insecte, ci și pentru oameni. Ar trebui să fie folosit cu mare grijă, mai ales atunci când vine vorba despre copii. Din acest motiv, nu poate fi utilizat la sugari și copii mici sub 12 ani.

În primul rând, aceștia nu dau încă o explicație despre acțiunile lor și ar putea să pună în mod accidental o substanță în ochii lor sau să o înghită. În al doilea rând, medicamentul nu ar trebui să fie dus în sistemul circulator - poate provoca stop cardiac. Și pielea subțire a copiilor este permeabilă pentru sugerea otrăvurilor în sânge.

Pacienții cu alergie trebuie să fie atent: heleborea, ca și multe alte plante naturale, poate provoca mâncărime și roșeață.

Să examinăm în detaliu și cu atenție cum să folosim apa de la păduchi pentru copii.

Cum să obțineți apă de la un păducel de la un copil?

Chemerichna de la păduchi: instrucțiuni de utilizare pentru copii! Înainte de a utiliza tinctura trebuie să vă spălați părul cu șampon, dar să nu fiți zeloși - părul nu trebuie să fie prea umed. Sticla de medicament ar trebui să fie bine scuturat, astfel încât apa și tinctura să fie peste tot în aceeași proporție.

Apoi, înmuiați un tampon de vată cu apă cemerică și aplicați-o pe cap și pe piele. Încercați să înmuiați tamponul în mod egal, astfel încât să nu se evidențieze nici o zonă scurtă și uscată. Instrucțiunile sunt recomandate să acorde o atenție deosebită tratamentului pielii din spatele urechilor, templelor, gâtului.

Apoi puneți o pungă de plastic peste capul copilului și o țineți o jumătate de oră. După aceea, trebuie să scoateți pachetul și să piepțiți păduchii morți cu un pieptene de fier special, care are spații atât de înguste între dinți încât permite părul să treacă, ci ciocnează paraziți.

Dacă nu aveți un astfel de pieptene, atunci mergeți peste păr cu un simplu pieptene de plastic, dar acest lucru nu va fi la fel de eficient. În cele din urmă, spălați-vă părul cu șampon și uscați-vă din nou părul.

Este posibil să se aplice apa de hellebore nu numai cu un tampon de bumbac, ci și în alte moduri. Când este aplicat unui copil, este important să nu se depășească concentrația lichidului.

Prin urmare, aplicarea medicamentului cu seringi de unică folosință este una dintre cele mai bune opțiuni.

Acesta vă permite să procesați în mod egal helebore fiecare fir de păr. Va dura mai mult timp, dar siguranța și absența exceselor neprevăzute vor fi garantate.

eficacitate

Deși tinctură Chemerichnaya și are o mare eficacitate în lupta împotriva păduchilor, cu ouăle lor, ea nu face așa de bine. Acesta este principalul dezavantaj al medicamentelor în cauză.
Pe mijloacele potrivite pentru distrugerea nits în părul copiilor, citiți aici.

De asemenea, se poate observa că nu pot trata întregul cap ca și în cazul unui șampon sau mască și acest lucru nu se poate face din cauza necesității unei aplicări manuale dure a agentului, prin urmare unele dintre zonele afectate de paraziți pot fi nedezvoltate și insectele vor supraviețui.

Aplicarea păduchilor de apă hellebore pentru un copil pentru o perioadă relativ lungă, care necesită răbdare și diligență.

Împreună cu creșterea toxicității și a pericolelor de utilizare, aceasta face ca perfuzia cu helebore să fie departe de cea mai bună alegere pe piața medicamentelor cu păduchi.

Există multe șampoane și spray-uri care se bazează pe insecticide care sunt complet sigure pentru oameni, dar, de asemenea, ucid efectiv insectele. Dar există o captură - prețul.

Produsele profesionale anti-păduchi profesionale sunt scumpe, iar Chemeritsa poate fi cumpărat doar pentru bani. Din cauza prețului său, acesta poate fi considerat un produs competitiv. Dar dacă sunteți gata să plătiți mai mult pentru o soluție fiabilă și sigură, atunci, desigur, nu are nici un sens să vă opriți opinia asupra apei tamerice.

Dacă capul copilului dvs. nu este doar o casă pentru păduchi, ci și un incubator pentru ouă, atunci o tinctură pe bază de plante nu va fi de ajuns. Va fi necesar să se completeze cursul tratamentului cu ceva care este capabil să elimine nits.

Una dintre opțiuni a fost deja prezentată mai sus - acestea sunt faguri speciale. Ele sunt la fel de bine pieptate și păduchi și nits. De asemenea, puteți utiliza șampoane medicate, dar trebuie să fiți atenți: prea multe efecte chimice pot afecta negativ starea de sănătate a copilului.

Prin urmare, alegeți medicamente ușoare, profilactice, cum ar fi cele fabricate pe bază de uleiuri esențiale.

Puteți, de asemenea, să completați. Samponarea regulată cu săpun de gudron este eficientă în sine și ca o prevenire a posibilelor iritații ale pielii datorate folosirii cocoșului.

Puteți face diferite decocții, de exemplu, din menta sau urzică.

Cursul de tratament și contraindicații

Se poate întâmpla ca după ce ați lucrat prin cap cu medicamente, păduchii vor supraviețui și vor continua să-i deranjeze pe copil. Chiar și în acest caz, tratamentul următor nu poate fi efectuat în următoarele câteva zile.

Repetați procedura într-o săptămână. Astfel vei distruge insectele rămași și îi vei distruge pe cei care au reușit în această perioadă să tragă din ouă. Dar nu poți folosi heleborea mai mult de trei sau patru săptămâni la rând.

Dacă nu vă ajută, atunci este mai bine să treceți la un mijloc mai eficient sau consultați un medic.

Pentru o listă completă de contraindicații, consultați instrucțiunile. Aici, pe lângă alergii și vârsta de până la 12 ani, menționăm o interdicție privind utilizarea tincturii în prezența rănilor la nivelul pielii, chiar dacă este mică, deoarece medicamentul poate intra în sânge, ceea ce poate fi fatal.

Utilizare inofensivă în prezența bolilor cardiace. Țineți tinctura într-un loc întunecat, la îndemâna copiilor, strângeți bine capacul.

După cum am văzut, apa de hellebore este un medicament cu eficacitate controversată, mai ales atunci când este folosit pentru copii. Lacul și disponibilitatea acestuia în orice farmacie este suprapusă de toxicitate și alergenicitate, precum și de incapacitatea de a fi folosit la copii.

Dar dacă copilul dvs. este deja destul de matur și sănătos, iar severitatea vătămării nu este mare, atunci acest medicament va justifica utilizarea sa cu grija și exactitate.

Avem, de asemenea, informații interesante despre șampoanele pediculozei la copii.

Videoclip util

Vizionați un videoclip pe tema: "Utilizarea remediilor populare pentru tratamentul pediculozei":

Chemerichna de la păduchi la copii

Atunci când un copil are o problemă cu păduchii, părinții caută un instrument care nu numai că îndepărtează eficient părul unei fiice sau fiu de păduchi și nits, dar va fi, de asemenea, sigur în copilărie. Este o apă celimerică folosită adesea pentru pediculoză? Pentru a afla, trebuie să vă dați seama ce face un astfel de medicament, cum funcționează și alte nuanțe de utilizare a acestuia la păduchi.

Ce este asta?

Apa Chemerichna, care poate fi achiziționată astăzi în orice farmacie, numită mijlocul, pe baza plantei medicinale helber Lobel, numit și un păpușar. Ingredientul activ al medicamentului sunt alcaloizii naturali ai craniului, care au un efect toxic asupra insectelor, bacteriilor și ciupercilor.

Deoarece acești alcaloizi au, de asemenea, un efect toxic asupra oamenilor, este necesară utilizarea foarte atentă a apei chimoretice în lupta împotriva păduchilor.

structură

100 ml de apă colerică conține:

 • 50 ml de tinctură alcoolică a rădăcinilor și rizomilor de hellebore
 • 50 ml de apă purificată

Formularul de eliberare

Instrumentul este produs în sticle care sunt fabricate din sticlă întunecată. În farmacie, puteți achiziționa ambele flacoane de 40 ml și un ambalaj mai mare - capacitate de 100 ml.

Principiul de funcționare

La contactul apei cu ciulină cu păduchi, agentul pătrunde prin acoperirea cu chitină și, de asemenea, curge în spiracle, care otrăvește insectele. Datorită alcoolului din compoziția unui astfel de medicament, alcaloizii lui Helmer pătrund treptat în corpurile de paraziți, rezultând că aproape întreaga populație de la larve la pădurile adulte moare destul de repede.

În același timp, atunci când se utilizează în mod corespunzător, alcaloizii plantei sunt greu absorbite de plante sau penetrează într-o cantitate mică, fără a intra în sânge.

Deși se crede că otravă hellebore și distruge nits, de fapt, medicamentul nu este în măsură să penetreze coaja lor densa.

În plus față de efectele antiparazitare, hemeritele au astfel de proprietăți:

 • Acțiune antifungică.
 • Efectul anestezic.
 • Excitare a sistemului nervos, care este înlocuit de depresie.
 • Extinderea vaselor.
 • Creșterea tonusului muscular scheletic.

Indicații pentru utilizare

Principala indicație pentru utilizarea apei heleborei astăzi este pediculoza. În acest caz, instrumentul poate și să se ocupe de cap și să-l folosească pentru a procesa haine, distrugând păduchile de corp. În plus, medicamentul este utilizat pentru artrita, gută, dureri musculare și nevralgii, deoarece are capacitatea de a atenua durerea în astfel de patologii.

Efecte secundare

Una dintre efectele secundare, dar în același timp, a efectelor pozitive ale apei tamerice este efectul benefic asupra părului. Medicamentul sporește fluxul de sânge la păr, elimină matreata, stimulează creșterea părului și, de asemenea, le face mai puternice și mai plăcute la atingere.

Utilizarea necorespunzătoare a apei procamera poate provoca greață, depresia inimii, vărsături, mâncărime pe piele, roșeață a pielii, senzație de arsură și furnicături la nivelul scalpului. Asemenea efecte de la alcaloizi la hellebore sunt posibile cu frecare activă în piele și utilizare reutilizabilă pe termen lung. Promovează penetrarea agentului în straturile profunde ale pielii și absorbția în sânge.

Contraindicații

Apa ceramică nu este utilizată dacă:

 • Scalpul unui copil este zgâriat sau are răni.
 • Piele inflamată sau acoperită cu erupție cutanată.
 • Există fonduri de intoleranță.
 • Copilul are mai puțin de 2 ani și jumătate. Mulți medici nu recomandă utilizarea acestui instrument la copiii sub 12 ani.

dozare

Instrumentul este folosit exclusiv în exterior într-o cantitate atât de mare încât părul este umezit din abundență, precum și scalpul.

Instrucțiuni de utilizare pentru a scăpa de păduchi și nits

 • Clătiți temeinic părul bebelușului utilizând șampon obișnuit.
 • Agitați sticla cu apă coagernă.
 • Luați un tampon de bumbac și aplicați cu ajutorul acestuia pe scalp, acordând o atenție suficientă tratării gâtului, templelor și pielea din spatele urechilor.
 • Strângeți părul copilului pe întreaga lungime a produsului, având grijă să nu părăsiți zonele brute.
 • Puneți un cap cu o pungă de plastic sau o batistă.
 • După 30 de minute, scoateți sacul sau batista, apoi clătiți-vă capul cu apă curgătoare.
 • Spalati scalpul si parul cu un simplu sampon.
 • Chiar și atunci când udați, piepteneți părul, folosind un pieptene frecvent pentru acest lucru (este mai bine să cumpărați un metal special). Aceasta va îndepărta păduchii adulți morți și paralizați de păr și, de asemenea, le va curăța parțial de nits.
 • În cazul în care o păducă viu este detectată pe cap după un astfel de tratament, procedura se repetă a doua zi.
 • Un alt tratament, o săptămână mai târziu, va ajuta la scăderea larvelor care au apărut de la nits, care nu au avut niciun efect asupra cocoșului.

Precauții raționale

Aplicând apă de la hellebore pentru a scăpa de păduchi de la un copil, este important să nu uitați de precauții:

 • Instrumentul nu trebuie administrat în niciun caz oral. După contactul cu apa spanz in masura chiar un mililitru în tractul gastrointestinal uman pot provoca intoxicații grave, manifestată prin greață, amețeli, vărsături și reacții alergice.
 • Medicamentul trebuie protejat de copii. Dacă un copil înghite accidental apa de hellebore, ar trebui să-i dați o mulțime de băuturi și să solicitați imediat asistență medicală.
 • Este inacceptabil ca apa cemerică să fie în contact cu membranele mucoase ale gurii, nasului sau ochilor. În cazul în care acesta se află încă pe membrana mucoasă, clătiți-l imediat cu un volum mare de apă curentă.
 • Dacă după aplicare copilul se plânge de senzație de fierbinte, mâncărime sau arsură, atunci medicamentul trebuie spălat imediat de pe cap.

depozitare

Ambalarea cu apă kemericheskoy ar trebui să fie păstrate într-un loc întunecos rece. Termenul de valabilitate al medicamentului este de până la 24 de luni.

opinii

Părinții care au folosit apă hellebore la copiii lor cu pediculoză notează ușurința utilizării medicamentului și prețul său scăzut.

În majoritatea cazurilor, ele subliniază faptul că păduchii din apa de la chemerichnoy mor rapid, dar unealta nu dă întotdeauna efectul complet.

Mulți spun că, chiar și atunci când au fost aplicați cu toate recomandările și instrucțiunile, nu au reușit să scape complet de toate nits. Din acest motiv, după 1-2 săptămâni, a fost necesar să se efectueze o reprelucrare pentru a ucide păduchii care au apărut din restul nits.

Cum să scapi de metodele populare de păduchi, vezi următorul videoclip.

Faptul că merită să știi în prezența păduchilor la un copil, cum să folosești drogul Paranit ca analog al apei de hellebore, vezi videoclipul

Chemerichna de la păduchi - avantajele și dezavantajele utilizării instrumentului

Momentele în care kerosenul a fost considerat cel mai bun remediu pentru păduchi au dispărut de mult. Astăzi, lupta împotriva pediculozei a dobândit forme mult mai civilizate. Medicamentele antiparazitare din farmacii abundă. Inclusiv ieftin, aparținând grupului de oameni. De exemplu, cum ar fi apa cemerică de păduchi și nits, a căror utilizare garantează un tratament rapid, ușor, complet pentru pediculoză. Așa este? Există unele capcane în utilizarea apei coderice? Descompunem întrebarea pe rafturi.

Informații generale

Medicamentul este un galben-brun, rădăcini turbiditate apoase alcoolice tinctură și rizomi de plante Veratrum Lobel (în „păpușar“ vulgar). Se prepară prin perfuzie de helebore în alcool 70% (etil), cu diluarea ulterioară a perfuziei cu apă purificată. Procentul de substanțe active și auxiliare 1: 1.

Forma de eliberare - soluție în flacoane din sticlă întunecată de 40, 50, 100 ml. Vândute în farmacii fără prescripție medicală.

Compoziția completă a medicamentului:

 • materii prime naturale;
 • alcool etilic;
 • apă distilată.

Care este efectul terapeutic al medicamentului pentru păduchi? Chemeritsa - este o iarbă otrăvitoare care crește în regiuni cu un climat temperat, în zona de stepă din Ucraina, sudul Rusiei. Toate părțile plantei sunt extrem de toxice, deoarece conțin un număr mare de compuși alcalinoizi naturali. Dar datorită alcaloizilor, păpușarul are proprietăți medicinale - antiparazitare, antiseptice, bactericide, antimicotice, tonice.

Pe insecte, incluzând păr, dulap, păduchi pubian, o soluție de tinctură de hellebore are un pronunțat efect insecticid, neurotoxic. Poison, care penetrează în corpul parazitului, afectează instantaneu sistemul nervos și reproductiv, blochează mușchii netezi ai intestinului unui adult. Ca rezultat al folosirii păduchilor de droguri, mor într-o jumătate de oră.

Eficiența în combaterea pediculozei este sporită de componenta alcoolică a soluției. La contactul cu alcool etilic, acoperirea cu chitină a insectelor este deteriorată, ceea ce facilitează penetrarea substanțelor otrăvitoare în organele sale interne, spiracole. În plus, alcoolul dizolvă substanța adezivă, care se atașează la firele de păr și degresează suprafața părului. Datorită acestui fapt, combinarea paraziților morți și a ouălor acestora după folosirea instrumentului este foarte facilitat.

Câte proceduri sunt necesare pentru a elimina complet păduchi și nits? Majoritatea covârșitoare a parazitilor adulți mor după un singur tratament al capului cu apă piperică. Nits sunt pieptănate și luate cu mâinile.

Procedura repetată se efectuează ca o prevenire și eliminare a păduchilor extrași din ouă după prima procedură. Cu o infecție puternică vor fi necesare 3-4 proceduri.

În general, este posibil să scapi de păduchi și de nits cu ajutorul apei cemerice în medie pentru 2 proceduri cu un interval de 7 zile. Cursul de tratament al pediculozei avansate nu depășește trei săptămâni.

Atenție! Dacă rezultatul tratamentului este nesatisfăcător, utilizarea apei cemerice este oprită. Pentru a scăpa de păduchi utilizați medicamente antiparazitare recomandate de medic.

Cum să aplicați

Ce este necesar pentru procedură

 • sticlă de apă chemerichnoy;
 • bumbac (tampon) sau burete, bucată de tifon, seringă fără ac;
 • capac de duș sau pungă din plastic (plastic);
 • batistă sau prosop;
 • mănuși din cauciuc;
 • șampon neutru (pentru copii);
 • pieptene + pieptene cu dinți frecvenți.

Instrucțiuni de utilizare

 1. Spălați capul cu șampon. Ștergeți, dar nu uscați, cu un prosop de baie.
 2. Apa din flacon este agitat viguros pentru a distribui uniform sedimentul. Nu arunca.
 3. Purtați mănuși de unică folosință pentru a vă proteja împotriva contactului cu substanța otrăvitoare a mâinii.
 4. Păr (umed) pieptene. Împărțit în fire fine. Procedura începe cu partea occipitală, procesând progresiv întregul cap.
 5. Umezi un tampon într-o soluție, puneți mașina pe păr de la rădăcini la vârfuri. Alternativ, umeziți fiecare parte, cu un proces special de îngrijire a spatelui capului, în spatele urechilor, zona de deasupra gâtului. Pentru a preveni scurgerea soluției de pe gât și pe frunte, bumbacul uscat din când în când îmbibă pielea de-a lungul părului.
 6. În întregime umezită cu soluția medicinală, părul este acoperit cu o pungă de plastic (un capac de duș este pus pe cap) și înfășurat într-o eșarfă. Lăsați timp de 30 de minute.
 7. După ce timpul alocat, batista și ambalajul sunt îndepărtate. Medicamentul este spălat mai întâi cu apă curentă, apoi cu șampon.
 8. Părul se umezește cu un prosop uscat, pieptene.
 9. Cu un pieptene groasă, piepteni cu grijă fiecare șuviță, alegând păduchii morți și imobiliari rămași după spălarea capului.

Este important! În timpul procedurii, copilul nu ar trebui să aibă voie să-și mănească și să-și atingă părul. Dacă se întâmplă acest lucru, produsul trebuie spălat imediat cu săpun.

Eficacitatea procedurii depinde nu numai de dozarea corectă și uniformitatea aplicării medicamentului, ci și de calitatea pieptănării ulterioare a părului. Cu cât vor fi aleși cu mai mare atenție, cu mai multă atenție, cu atât mai mare este probabilitatea îndepărtării complete a paraziților.

Dacă este necesar, apa de hellebore este folosită din nou a doua zi și o săptămână mai târziu. Pentru a spori efectul terapeutic în timpul întreruperii între proceduri, se recomandă utilizarea produselor profilactice antiparazitare cu uleiuri minerale, decoctări pe bază de plante pentru clătirea părului.

Măsuri de siguranță

Simpla compoziție naturală a produsului nu înseamnă siguranța pentru o persoană. Apa Chemerichnaya este extrem de toxică! Utilizarea necorespunzătoare a soluției medicamentoase poate avea consecințe grave asupra otrăvurilor corporale, puternice, chiar fatale. În acest sens, prelucrarea capului trebuie efectuată cu o atenție deosebită, urmând instrucțiunile clare.

Înainte de prima procedură este necesar un test de sensibilitate. O picătură de medicament este aplicată la încheietura mâinii sau la îndoirea interioară a cotului. Dacă există o senzație de arsură, iritație, înroșire, mâncărime în decurs de o jumătate de oră, remedierea nu poate fi utilizată. Absența unei reacții alergice face posibilă aplicarea apei chimerice în tratamentul pediculozei.

Lucrează cu altoi alcoolici, ca și cu orice substanță toxică, numai în mănuși. Mai ales dacă pe palme, degete există răni, zgârieturi, alte daune. Procedura se realizează rapid pentru a evita contactul prelungit cu insecticidul.

Soluția de alcool poate provoca arsuri chimice ale țesuturilor subțiri ale mucoasei și pielii. Prin urmare, nu trebuie să permiteți apelor de protoni să pătrundă în pleoape, ochi, mucoasa a gurii, tractul respirator, canalele urechilor aleuriculelor. Dacă a apărut o neplăcere, spălați imediat produsul cu apă curentă.

Pentru a preveni intrarea vaporilor otrăviți în organele respiratorii, se recomandă efectuarea de manipulări în aer sau într-o cameră cu ferestre deschise. Pe tot parcursul procedurii, este necesar să se controleze răspunsul organismului la acțiunea medicamentului. La cele mai mici semne de indispoziție, apa chimerică se spală imediat din păr.

Atenție! În nici un caz nu trebuie permis un agent toxic să intre în sistemul digestiv. Chiar și o mică doză cauzează intoxicație severă. Din acest motiv, medicamentul trebuie să fie ținut la îndemâna copiilor mici.

Contraindicații

Contraindicația absolută a tratamentului pediculozei cu apă pomerică este deteriorarea integrității pielii scalpului.

În plus, este contraindicată utilizarea apei coamerice:

 • copii sub 12 ani;
 • femeile gravide;
 • mamele care alăptează;
 • persoanele cu intoleranță la componentele soluției terapeutice;
 • persoanele care suferă de boli ale sistemului cardiovascular.

În cazul în care pielea are zgârieturi, abraziuni, leziuni, zgârieturi, procedura trebuie amânată sau să se utilizeze un alt medicament mai sigur, împotriva păduchilor și a nits. Pentru a reduce procesul inflamator și a vindeca rapid rănile în timpul săptămânii înainte de tratarea capului de la paraziți, se recomandă spălarea părului cu săpun de gudron.

Efecte secundare

Rar, dar după aplicarea de apă proamerică la păr, pot apărea simptome de alergie și hipersensibilitate la medicament. Aceasta se manifestă sub formă de eritem, arsură, mâncărime a pielii. Dacă în timpul aplicării produsului urmează o astfel de reacție, procedura se oprește imediat, soluția se spală din cap cu apă caldă și șampon.

Otrare cu apă hellebore poate apărea din cauza unei încălcări a regulilor de utilizare, a supradozajului de droguri. Semne de intoxicație ușoară:

 • amețeli;
 • sete;
 • dureri de cap;
 • greață;
 • vărsături;
 • inima palpitații;
 • tahicardie.

Simptomele otrăvirii severe:

 • dificultăți de respirație;
 • vedere încețoșată;
 • o scădere bruscă a tensiunii arteriale;
 • lent inima;
 • convulsii;
 • leșin.

La apariția semnelor de intoxicare enumerate este necesar să se ia măsuri urgente pentru a elimina toxinele din organism. În cazurile de otrăvire severă cu apă promieră, îngrijirea medicală profesională și tratamentul special sunt indispensabile.

Atenție! Dozele excesive de medicament, nerespectarea intervalelor dintre proceduri, utilizarea apei piperice în interior este mortală!

Costul pentru

Popularitatea apei tamerice împotriva păduchilor și a nits se datorează nu numai eficacității ridicate a medicamentului, ci și prețului său scăzut. O sticlă de soluție medicală de 100 ml, în medie, în Rusia costă 25-35 de ruble.

Acest volum este suficient pentru tratamentul de 2-4 ori al capului, în funcție de lungimea părului. Prin urmare, costul întregului tratament de pediculoză cu apă hellebore nu depășește 35 de ruble. În forma ușoară a infecției, o singură sticlă va fi suficientă pentru tratamentul preventiv al păduchiilor și al nits de 3-4 persoane.

Pro și contra

Deoarece, pe lângă apă antiparazitară, nemerica are multe alte proprietăți vindecătoare, utilizarea produsului ajută la îndepărtarea nu numai a păduchilor și a nits, dar are și un efect pozitiv asupra stării părului și a scalpului.

Tinctura de alcool stimulează fluxul sanguin, accelerând astfel metabolizarea locală. Folicile obțin mai multe substanțe nutritive, vitamine și oxigen. Părul începe să crească mai repede, devenind mai gros, mai puternic.

Efectul antifungic și antiseptic al medicamentului ajută la eliminarea seboreei, matreții, simptomelor bolilor de piele fungice. În general, după tratamentul cu apă hellebore, se observă următoarele modificări:

 • activitatea glandelor sebacee este normalizată;
 • simptomele inflamației pe piele sunt reduse, rănile, abraziunile se vindecă mai repede;
 • părul devine matasos, strălucitor, mai puțin căzut.

Este important ca nu numai păduchii și nișe să fie supuse la distrugere, ci și microflora bacteriană și microorganismele fungice care afectează scalpul.

Dezavantajele apei hellebore includ inconvenientele de utilizare a medicamentului, precum si necesitatea tratamentelor parului repetate. Al doilea punct se datorează faptului că instrumentul nu este capabil să pătrundă sub coaja dense și să distrugă ouăle de păduchi. Prin urmare, după procesarea capului, trebuie să alegeți cu atenție nits. Procedura de prevenire trebuie efectuată de cel puțin 2 ori.

Este important să știți despre pediculoză:

Videoclipuri utile

Tratamentul pediculozei remedii folk.

Paduchi de cap. Cum să scapi de oaspeții neinvitați?

Apă Chemerichna: cum să scapi de păduchi prima dată și să nu te otrăvești

Nu vă puteți imagina cât de relevant este subiectul luptei cu păduchii obișnuiți! În grădinițe se declanșează epidemii care afectează aproape 100% din familiile ale căror copii se îndreaptă spre aceste grădini.

Acest lucru se întâmplă pretutindeni, chiar și în grădinițele și școlile private scumpe - totul este că un transportator de copii este suficient pentru a infecta întregul cerc social. Și apoi pediculoza cu viteza luminii se răspândește prin locuri de joacă, clinici, transport public...

Prin urmare, am în mod constant aceeași întrebare: cum să tratăm pediculoza? Pentru că o mulțime de bani, încercați să vă dați seama, mai ales pentru prima dată.

În opinia mea profesională, unul dintre cele mai eficiente mijloace de păduchi de astăzi este apa de la Chemerichna. În evaluarea noastră de fonduri pentru pediculoză, am pus-o pe primul loc, pentru că oferă un rezultat excelent din prima aplicație.

Dar! Funcționează numai dacă știți cum să o utilizați în mod corect. Iată câteva nuanțe pe care le voi discuta în detaliu:

Ce este apa Chemerichnaya?

Compoziția de tincturi

Apa Chemerichnaya este o tinctură alcoolică a plantei Hellebore Lobela, care este ingredientul activ. Puppeteer sau helebore Lobel - o planta otravitoare cu proprietati insecticide puternice (ucide insecte), crescand mai ales in Europa si Asia.

Arată ca o soluție de producție internă

Plante otrăvitoare fac alcaloizi, care se află în rădăcinile lor. Alcaloizii sunt morți de păduchi și de purici: ei erodează organele interne ale insectelor, ducând la moartea lor iminentă.

Prețul medicamentelor

Chemericheskuyu de apă pot fi cumpărate în orice farmacie, și va costa mult mai ieftin decât multe medicamente străine și interne. O sticlă de 100 ml costă doar aproximativ 25-30 de ruble - acesta este un plus tangibil.

O sticlă de 100 ml va fi suficientă pentru a scăpa de păduchi, chiar și cu câțiva oameni.

Principiul acțiunii apei de hellebore asupra păduchilor

Alcaloidele conținute în apa chimică încep să acționeze la începutul aplicării, afectând suprafața corpului de insecte. După câteva minute, alcaloizii penetrează tractul respirator și sistemul digestiv al paraziților, provocând daune grave tuturor organelor interne. Ca rezultat, toți indivizii adulți și larvele vor muri cu siguranță.

De ce este în compoziția tincturii spiritului? Alcoolul degresează suprafața părului, facilitând procesul de pieptănare a insectelor moarte și nits și contribuie la o absorbție mai eficientă a componentelor active (alcaloizi).

Apa de hellebore actioneaza asupra nits? A susținut că otrava pătrunde și în interiorul nits și le ucide. Cu toate acestea, nu este. Din păcate, chiar și cemerichnaya de apă nu este în măsură să pătrundă în coaja de protecție a ouălor de păduchi, prin urmare, pentru a scăpa de păduchi de la prima utilizare a calmeric de apă, este necesar de a pieptene bine nits după aplicarea sa.

Instrucțiuni de utilizare a apei de urzică

Pentru a vă asigura un rezultat excelent din prima aplicare și pentru a respecta toate precauțiile, urmați aceste sfaturi.

Ce este necesar pentru procedură:

 • Chemerichnaya apă, sticla de 100 ml.
 • Șampon.
 • Tampon de bumbac sau tifon.
 • O eșarfă, o pungă de plastic sau un capac pe capul de polietilenă.
 • Pieptene cu dinți rare.
 • Piesă metalică cu dinți frecvenți.

Instrucțiuni pas cu pas:

 1. Spălați-vă părul cu șampon obișnuit și cu un prosop.
 2. Combinați-vă părul și împărțiți-i în mai multe fire.
 3. Agitați sticla cu soluția.
 4. Umpleți un tampon în apa de la chemerichna și tratați cu atenție fiecare rând cu el la rândul său. Acordați o atenție deosebită spațiilor din partea din spate a capului, în spatele urechilor și la baza gâtului.
 5. Ridicați-vă părul și puneți o pungă, o eșarfă sau un capac pe cap. Lăsați o jumătate de oră.
 6. Scoateți sacul și spălați-l cu șampon în apă caldă. Ștergeți cu un prosop.
 7. Pieptanati-va parul cu un pieptene obisnuit pentru a pieptii ramasitele insectelor moarte.
 8. Luați un pieptene de metal și o fâșie de pieptene prin pieptene întregi pentru a scăpa de nits. Nu regretați timpul și efortul pe piept - efectul întregii proceduri depinde de calitatea acesteia.
Pieptenele trebuie să fie din metal - dinții săi nu-și pierd dorințele

Acordați atenție recomandărilor importante.

 • După o săptămână, verificați-vă capul pentru păduchi. Dacă ar fi fost lăsate nits pentru prima dată, larvele ar fi trebuit să fie extrase din ele. Repetați tratamentul până când începe să se înmulțească.
 • Dacă apare accidental apă chimică pe membrana mucoasă a ochiului, clătiți-o abundent cu apă curentă caldă.
 • Dacă după aplicare pacientul se simte greață sau amețit, trebuie să luați un sorbent (de exemplu, cărbune activat sau amestec) pentru a elimina substanțele active din organism.
 • Dacă simțiți o senzație puternică de arsură atunci când aplicați medicamentul, greața sau rulourile de amețeală, spălați cu toate acestea apa de hellebog cu șampon.
 • Medicii nu recomandă folosirea apei de hellebore pentru îndepărtarea păduchilor la copii sub 12 ani, deoarece acest medicament este foarte toxic.

Există contraindicații:

Înainte de a aplica apă hellebore în lupta împotriva păduchilor, asigurați-vă că nu este contraindicată pentru dumneavoastră. Cine nu ar trebui să folosească tinctură pentru a scăpa de păduchi?

 • Nu se recomandă utilizarea apei helebore pentru femeile în timpul sarcinii și alăptării, deoarece cercetările în acest domeniu nu au fost efectuate.
 • Pacienții cu boli infecțioase ale pielii sunt absolut imposibili.
 • Persoanele cu alergii cutanate.
 • Persoanele cu leziuni ale scalpului: răni neecurate, arsuri, abraziuni.

Mi-ar fi interesat să știu dacă printre cititorii site-ului sunt cei care nu au fost ajutați de apă de hellebore pentru a aduce păduchi? Distribuiți în comentariile și vă vom posta recenzia în articolul în sine.

Metodele de utilizare a apei de la hellebore: cum să etri păduchii și să nu vă otrăviți

Hellebore, care servește ca materie primă pentru preparare, este o plantă otrăvitoare. Datorită compoziției sale, distruge în mod eficient paraziți. Acest lucru a fost cunoscut acum sute de ani, tinctură activă utilizată în lupta împotriva pediculozei. Cu toate acestea, eliminarea păduchilor nu este singurul efect benefic al apei tactile. Se observă că, după ce părul hellebore devine mai puternic, începe să crească mai activ.

Efectul medicamentului, beneficiile și posibilul rău

Pomul de plante perene Lobel (uneori numit "puppeteer" sau "hellebore alb") se distinge prin proprietăți analgezice, antiparazitare. Planta este capabilă să furnizeze un efect antimicotic - pentru a suprima dezvoltarea infecțiilor fungice. Datorită acestor calități, diferite modalități de utilizare a apei tamerice sunt în cerere:

 • de la păduchi, nits;
 • pentru cresterea parului;
 • matreata;
 • pentru tratamentul fungilor.

structură

Apă Chemerichnaya concepute pentru a elimina păduchi, este produs sub formă de tinctură de alcool. Este un lichid maro, turbid care este vândut în sticle de sticlă întunecată. Uneori agentul poate conține sedimente. Este necesar să agitați sticla bine și tinctura va deveni din nou tulbure. Compoziția apei chimerice include:

 • tocata rhizome de helebore;
 • etanol alcool.

Indicații pentru utilizare

Singura indicație pentru utilizarea tincturii specificată în instrucțiuni este pediculoza. Medicamentul distruge păduchii și nitile care trăiesc pe păr și îmbrăcăminte. Dar, după cum arată practica, acest lucru este departe de singura patologie în care apa chimică este în cerere. Instrumentul ajută la tratarea diferitelor boli.

 • Psoriazis. Pentru erupții pe cap, medicii recomandă frecarea apei sallotice în pielea afectată. Acest lucru reduce foarte mult disconfortul.
 • Infecții fungice. Medicamentul este capabil să distrugă nu numai păduchii. Este, de asemenea, eficient împotriva fungilor.
 • Acnee. Apa Chemerichnaya poate elimina cauza rădăcină a bolii - căpușe parazitare, agentul cauzal de demodicoză.

După aplicarea de apă hellebore asupra scalpului, medicamentul provoacă iritarea pielii. Aceasta contribuie la expansiunea vasului, crește fluxul de sânge pe suprafețele tratate. Ca rezultat, foliculii de par primesc nutriție îmbunătățită, îmbogățită semnificativ cu oxigen. Datorită acestor proprietăți, apa hellebore va ajuta cu:

 • caderea parului;
 • alopecie;
 • coajă de grăsime;
 • prezența mătreață.

Contraindicații

Înainte de a aplica apă chimorezică, asigurați-vă că medicamentul nu vă dăunează sănătății. Tinctura are patru contraindicații.

 1. Sensibilitate individuală. Dacă vă decideți pentru prima dată să eliminați pădurea de pădure Chemerichna, nu uitați să testați pentru alergii. Și, numai în absența reacțiilor neplăcute, puteți folosi apa de vindecare pentru scopul propus.
 2. Infectează daunele. Este strict interzisă aplicarea tincturii la integratele deteriorate, în special în prezența infecției.
 3. Sarcina, alăptarea. Aceasta este o limitare parțială. Nu s-au efectuat studii privind efectele dăunătoare ale calibrului pentru femeile însărcinate sau care alăptează. Prin urmare, medicii îl prescriu numai în cazuri extreme, când toate riscurile sunt pe deplin justificate. În acest caz, mamele care alăptează sunt recomandate să renunțe temporar la alăptare.
 4. Vârsta copiilor. Copiilor sub doi ani este strict interzis să se aplice pe capul de apă seara. Nu se recomandă utilizarea acestui medicament pentru copiii cu vârsta sub 12 ani. Dar, dacă este necesar, medicul pediatru, după ce cântărește toate riscurile, poate prescrie acest instrument copilului.

Instrucțiuni pentru folosirea apei de la păduchi și a căderii părului

Medicamentul este destinat exclusiv utilizării externe. Datorită utilizării externe a medicamentului practic nu este absorbit. Dar dacă tinctura este folosită pentru o lungă perioadă de timp, frecându-se activ în piele, o parte din instrument este capabilă să pătrundă în circulația generală.

Controlul pediculozei

Caracteristici. Înainte de procedură, trebuie să vă spălați părul, piepteni cu atenție firele cu pieptene groase. Acest lucru va elimina unii dintre paraziți. Spuneți-vă în detaliu cum să utilizați apa coamerică de la păduchi și șoareci.

 1. Agitați puternic sticla.
 2. Este mai convenabil să aplicați produsul cu un tampon, deci luați un tampon de bumbac, înmuiați-l abundent în apă tamerică.
 3. Începeți cu zona bazală, lucrați cu atenție în toate zonele.
 4. Acordați o atenție specială spatelui capului și zonei din spatele urechilor, deoarece în aceste zone este observată cea mai mare acumulare de paraziți.
 5. Folosind pieptenele, piepteneți ușor toroanele, răspândind medicamentul pe întreaga lungime.
 6. Pune o palarie pe cap sau cravata o batista, ascunzand cu grija toate firele.
 7. Pentru a scăpa de păduchi, țineți apă de hellebore pe părul dvs. timp de 30 de minute.
 8. După îndepărtarea șnurului, asigurați-vă că ați pieptănat firele cu pieptene groase pentru a scăpa de paraziți morți.
 9. După procedură, spălați-vă bine părul cu șampon parfumat.

Consolidarea becurilor

Caracteristici. Utilizarea de apă hellebore pentru creșterea părului este în cerere. Drogurile vă permit să întăriți bulbii, împiedică pierderea. Trichologii afirmă că apa Chemerichnaya este capabilă să se lupte chiar și cu forme avansate de alopecie.

 1. Pe țesăturile umede, aplicați tinctura cu un tampon de bumbac sau o mică seringă (fără ac).
 2. Distribuiți unealta uniform în întreaga zonă rădăcină.
 3. Un pic masaj scalpului, crescând fluxul de sânge.
 4. Pieptene combină pieptenele pentru a distribui medicamentul de-a lungul întregii lungimi.
 5. Parul ar trebui să obțină o uleioasă ușoară.
 6. Apa Chemerichnaya oferă un efect puternic de uscare, deci la 15 minute după aplicare, frecați ulei de brusture în piele.
 7. După o astfel de frecare, puneți o pălărie pe cap, încălzită cu un prosop.
 8. Țineți masca timp de 25 de minute.
 9. Apoi clătiți cu apă caldă și șampon.

Efecte secundare

Apă Chemerichna aparține categoriei de substanțe toxice. Prin urmare, prin aplicarea acesteia, trebuie să respectați cu strictețe siguranța. Medicii recomandă să lucreze cu mănuși, care ar trebui aruncate imediat după eveniment. Uneori, efectul medicamentului poate fi însoțit de dezvoltarea efectelor secundare locale în zona de aplicare:

Aceste simptome semnalează sensibilitatea individuală, indică dezvoltarea alergiilor. Deci, nu așteptați sfârșitul procedurii. Spălați imediat produsul din păr cu un flux copios de apă. Pentru disconfort sever, puteți lua o pilula antihistaminic, de exemplu, Suprastin, Claritin, Loratadine.

Mult mai rău dacă drogul a intrat accidental înăuntru. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea atunci când nu există o spălare suficientă a mâinii de calitate după procedură. În astfel de situații, pacientul dezvoltă o intoxicare puternică. Se exprimă prin următoarele simptome:

 • senzație de gură uscată;
 • durere de cap severă;
 • greață;
 • diaree;
 • disconfort în zona subbelică.

În cazurile severe de otrăvire sunt posibile:

 • tulburări de ritm cardiac;
 • lent impuls;
 • scăderea bruscă a presiunii;
 • vedere încețoșată;
 • excitare excesivă;
 • convulsii;
 • pierderea conștiinței.

În cazul în care pacientul este intoxicat, pacientul are nevoie de tratament, așa că asigurați-vă că apelați o ambulanță.

opinii

Ajută apa de hellebore împotriva păduchilor și a nits? Medicii spun că medicamentul este eficient. Soluția de alcool dăunătoare sistemului de reproducere a păduchilor, dezactivează tractul intestinal. Astfel, apa hellebore îi privează pe paraziți de capacitatea de a se hrăni și de a se reproduce.

Opinii de apă chimerichnoe a pacienților în sine confirma eficacitatea medicamentului. Pentru a spori efectul terapeutic, pentru a preveni re-infectarea, luptătorii cu paraziți sunt sfătuiți să acorde atenție nu numai scalpului. Este necesar să se proceseze cu atenție hainele și lenjeria de pat, care adesea rămân adulți.

Folosesc cea de-a treia spălare decât apă chimerică (o freesc în rădăcinile părului înainte de spălare). Desigur, poate fi o sugestie de sine, dar se pare că pierderea părului a devenit mai puțină și arată într-adevăr mai bine, strălucitoare, ascultătoare, nu se murdărește mult timp. În general, apa de chemerichnaya este foarte otrăvitoare și utilizarea sa directă este tratamentul păduchilor... dar mulți oameni îl recomandă ca un remediu pentru căderea părului și creșterea. Chiar și pentru tratamentul cheiliei după radioterapie...

Multe preparate farmaceutice sunt foarte dăunătoare. Când fiica mea a adus acest animal cu câțiva ani în urmă, am cumpărat imediat cel mai mediatizat drog, dar nu ne-a ajutat. În același timp, am realizat un tratament complet al apartamentului, a lenjeriei de pat și a îmbrăcăminții. O săptămână mai târziu, copilul a început să piardă mult păr, iar păduchii nu au dispărut. Am citit un număr mare de forumuri și am găsit un preparat pe bază de plante - apă de hellebore. Deci, este tocmai apa Chemerichnaya, care costă un ban în farmacie, ne-a ajutat super și, în plus, chiar are proprietatea de a întări părul! Am repetat procedura cu apă chimerică de 2 ori și păduchii au dispărut pentru totdeauna.

Sunt în copilăria mea undeva unde am luat lucrurile astea (părul de sub fund, gros și subțire), maman a refuzat să-l taie. A turnat capul cu apă / tinctură de hellebore, sub polietilenă, apoi pieptănat / sortat... tras afară. Nu uitați că păduchii ucid droguri, că nu funcționează - trebuie să-l piepiniți foarte atent.

Cu mulți ani în urmă, când eram încă în clasa a IV-a, am reușit să ridic păduchi în lagăr. Mama a alergat imediat la farmacie și a cumpărat câteva borcane cu apă meteorică și un pieptene cu dinți frecvenți. Parul la acea vreme am avut foarte mult timp până la talie. Mai mult decât orice, îi era teamă că va trebui să taie chiar și un centimetru de păr. După mai multe utilizări de apă hellebore într-un complex cu păduchi de pieptănare, am reușit să scăpăm complet de acest flagel.

Apă Chemerichnaya de la păduchi și nits metoda de aplicare

Descrierea mijloacelor

Compoziția medicamentului este prezentată prin tinctură de alcool și apă distilată. Folosit numai pentru uz extern.

Prețul apei chimice variază în intervalul de 30-50 ruble pe sticlă, îl puteți cumpăra la o farmacie fără prescripție medicală.

Tinctura este făcută dintr-o plantă otrăvitoare perene de copac. Acesta conține un număr mare de alcaloizi, astfel că instrumentul are proprietăți antibacteriene, antiparazitare. Componentele au un efect negativ asupra sistemului nervos al paraziților, distrug mușchii netezi ai sistemului digestiv și împiedică reproducerea păduchilor. Conținutul de alcool asigură distrugerea substanței adezive, cu care nitiile sunt atașate la păr, facilitând astfel procesul de pieptene.

Paduchii pot fi indepartati de la un copil sau de la un adult in 1-2 tratamente. În cazurile de infecție severă, numărul de proceduri crește la 3-4. Atunci când se aplică apă hellebore la păr, moartea unei părți semnificative de adulți și larve este observată imediat, deoarece componentele active pătrund în corpul insectei prin spiracles.

Instrumentul nu numai că ajută la combaterea păduchilor, dar, de asemenea, promovează creșterea părului, le întărește, îmbunătățește structura. În plus, elimină matreata și previne pierderea parului. Recenzii de apă chemerichnoy de la păduchi și nits indica o eficiență ridicată, totuși, nota toxicitatea ridicată a medicamentului. Folosiți-le cu mare grijă. Inhalarea vaporilor și contactul apelor de piper pe piele pot determina creșterea strănutului, a ochilor apoși.

Tinctura vaginului pentru oameni este periculoasă dacă medicamentul este ingerat. În acest caz, ar trebui să luați imediat medicamente pentru a detoxifia organismul și pentru a contacta o instituție medicală. Dacă efectele toxice agresive ale medicamentului nu sunt echilibrate, moartea este posibilă.

Medicii care prescriu tratament pentru păduchi nu recomandă utilizarea instrumentului din cauza consecințelor negative cauzate de utilizarea necorespunzătoare. Din același motiv și având în vedere toxicitatea ridicată, metoda de utilizare a apei de hellebore pentru păduchii la copiii cu vârsta sub 12 ani nu poate fi luată în considerare. Pentru a scăpa de păduchi și niți la un copil, utilizați mijloace mai sigure.

Cum se utilizează apa de la Chemerichna

Nu puteți folosi tinctura chimoreică, dacă pielea are abraziuni, daune. Cu toate acestea, unul dintre principalele simptome de păduchi este mâncărime severă, cauzând zgârierea și, în consecință, formarea de răni. Dacă, din orice motiv, apa protonică este singurul medicament decât să-i otrăvești păduchii, atunci în câteva zile este necesar să vă spălați părul cu săpun de gudron sau cu șampon. Un remediu natural eficient elimină iritarea, calmează mâncărimea și accelerează vindecarea rănilor.

Înainte de a utiliza apă pentru păduche de cobalt, ar trebui să citiți instrucțiunile și posibilele simptome de otrăvire:

 • amețeli, vărsături;
 • convulsii, pierderea conștiinței;
 • slăbiciune, sete crescută;
 • inima palpitații;
 • excitabilitate;
 • arderea pe locurile tratate.

Este interzisă utilizarea medicamentului în timpul sarcinii, alăptării, copilăriei și intoleranței individuale la componente.

Instrucțiuni de utilizare a apei de la păduchi:

 1. Spălați-vă părul, piepterați părul și împărțiți-i în fire mici.
 2. Apa din păduchi este aplicată cu un tampon de bumbac sau o seringă. Pre-se agită bine.
 3. Pentru a procesa părul de-a lungul întregii lungimi, cu grijă deosebită asupra părții occipitale, temporale. Pentru a evita scurgerea produsului, umeziți părul cu tampon semi-uscat de mai multe ori în zona frunții. Dacă trebuie să se ocupe de capul unui copil de peste 12 ani, procedura este mai convenabilă pentru a începe din partea din spate a capului și capul trebuie înclinat. De asemenea, este necesar să se asigure că copilul nu își zgârie capul în timpul procesării, pentru a împiedica pătrunderea de substanțe toxice pe pielea mâinilor.
 4. Acoperiți-vă capul cu un capac din plastic, o pungă de plastic, o batistă. Spălați bine mâinile cu săpun.

În timpul procedurii este necesară monitorizarea stării generale. La cele mai mici semne de indispoziție, apa cemerică trebuie spălată imediat.

opinii

Dacă utilizați în mod corespunzător apă de la păduchi, atunci puteți să scăpați de paraziți la un moment dat. Am fost convins de asta din experiența mea. Înainte de asta, am cumpărat un șampon special împotriva pediculozei - mi-a irosit banii. Bunica mea ma sfătuit cu privire la apa de la hellebore. Prețul celor 40 de ruble este foarte jenant - este posibil să așteptăm orice efect pentru un astfel de cost ridicol. Cu toate acestea, am decis să încerc. Tratamentul a fost efectuat în mănuși de cauciuc, pe părul epuizat în conformitate cu instrucțiunile timp de 30 de minute. Așa cum ar trebui să fie, pieptănat ouăle de paraziți. În plus, a făcut tratamentul apartamentului de la păduchi. Sper că în viitor nu va trebui să mă confrunt cu pediculoza.

Despre apa chimica auzita de mama ei. Doar ea a uitat să o folosească corect. A început să caute rețete, cum să dilueze drogul. Sa dovedit că nu este necesar să se dilueze și este deja gata să fie aplicată. Efectele secundare după utilizarea sa nu sunt dezvăluite. Mi-a plăcut că părul nu și-a pierdut strălucirea și nu a fost ars, așa cum se întâmplă după folosirea produselor de păducel insecticid.

Ce este pediculoza, învățată în 30 de ani. A fost o rușine să mergem la farmacie pentru un agent antiparazitar. La sfatul unui prieten pentru îndepărtarea păduchilor dobândite de apă hellebore. Lucrează ca terapeut și a spus că nu este prescris oficial, deoarece tinctura este un drog otrăvit. Cu toate acestea, cu o utilizare atentă, puteți obține un rezultat bun. După ce i-am aplicat părului, am simțit o senzație ușoară de arsură, dar nu mai mult decât atât, așa că am procedat până la capăt. După pieptene în cap, nu exista nici un singur individ. Deci există încă medicamente eficiente ieftine pentru combaterea păduchilor de cap.

Apa de la Chemerichnaya nu mi-a fost deloc plăcută. De îndată ce a aplicat-o în părul ei, strănută imediat, lacrimi vărsate de la ochi, capul ei începu să-și mărească incredibil și arde. A trebuit să scot rapid instrumentul.

Apă Chemerichnaya

Descrierea din 08/20/2014

 • Nume latin: Aqua veratri
 • Codul ATH: P03AH
 • Substanța activă: rizomii de la Cameloras lobel cu rădăcini de tinctură (Veratri lobeliani rhizomatum cum radicibus tinctura)
 • Producător: Red Star, Ucraina

structură

În 100 ml de apă chimerică sunt conținute într-o proporție de tinctură de alcool 50/50 de rizomi și rădăcini de Hellebore ordinară (Veratrum Lobellianum Bernh) și apă purificată (Aquae Purificate).

Helminte de alcool tinctura este obținut prin insistența rădăcinile sale și rizomi pe etanol 70%.

Formularul de eliberare

Apa Chemerichnaya este produsă sub forma unei soluții pentru utilizare externă în sticle de sticlă întunecată cu un gât cu șurub. Capacitatea unei sticle - 40 sau 100 ml.

Soluția este un lichid galben maroniu, tulbure sau cu sedimente, dar când este agitat, sticla devine tulbure.

Acțiune farmacologică

Medicamentul aparține grupului farmacologic al agenților antiparazitici, insecticidelor și repellenților care afectează ectoparazitele (în special, artropodele care sugerează sânge - păduchi, țânțari, căpușe).

Farmacodinamică și farmacocinetică

Apă Chemerichnaya este folosit ca un protivopedikuleznogo (antiparazitare) mijloace. Medicamentul are un efect neurotoxic pronunțat asupra păduchilor adulți.

Proprietățile farmacologice ale soluției sunt determinate de proprietățile constituentei sale ca ingredient activ al heleborei - plante otrăvitoare perene din familia crinilor.

Toate părțile de craniu conțin alcaloizi din grupul ciclopentanperhidrofenantren și glicoalcaloizi (alcaloizi steroizi), care sunt compuși naturali care combină proprietățile de bază ale alcaloizilor și saponinelor steroizi.

Astfel, în iarbă ele conțin aproximativ 0,55, în rizomi - până la 1,3, iar în rădăcini - până la 2,4%. Din rădăcini și rizomi, se izolează alcaloidul de iervină (aminoalcool) și pseudo-nervina glicoalcoidului (cloroform).

În plus, în sezonul de vară, concentrația de alcaloizi din plantă scade brusc, iar în primăvara anului acesta crește, prin urmare, în lunile de primăvară heleborea este considerată cea mai otrăvitoare.

Elementul structural principal al tuturor alcaloizilor studiați ai helleborei sunt alcaminele (aminoalcoolii sau aminoalcoolii), care sunt baze secundare și terțiare, inclusiv ciclul piperidinic.

În practica medicală, preparatele de hellebore sunt folosite ca un remediu eficient împotriva ectoparazitelor, adică paraziți care trăiesc pe suprafața corpului și a organelor externe.

Folosit ca agent extern, soluția heleborei are un efect pronunțat anti-șifonare. În practica veterinară, un decoct preparat din rădăcini și rizomi ai craniului este prescris ca un mijloc de îmbunătățire a digestiei, precum și un emetic.

Experimentele au arătat că complexul de alcaloizi obișnuiți din chemeritsa contribuie, de asemenea, la scăderea indicilor tensiunii arteriale, în același timp crescând amplitudinea contracțiilor inimii, provocând iritația terminațiilor nervoase senzoriale, cauzează strănutul și tusea.

Administrarea orală provoacă vărsături. În țările străine, alcaloizii izolați din helebore sunt utilizați ca un agent antihipertensiv.

În special, protovetrathrinul, care face parte din plantă, are un efect hipotensiv lung: substanța reduce presiunea sistolică și diastolică, provoacă bradicardie, expansiunea lumenului vaselor de sânge, reduce volumul mic al fluxului sanguin.

În plus, reduce diureza și, într-o anumită măsură, are un efect hipotermic. Cu toate acestea, lărgimea efectului terapeutic al protoveratrinului este mică, astfel încât cel mai bun efect al utilizării sale este observat în stadiile inițiale (I-II) ale hipertensiunii. Este, de asemenea, uneori utilizat pentru eclampsie și preeclampsie.

Veratramin, care face parte din helebore, scade tensiunea arterială și frecvența cardiacă, are un efect blocant asupra presoreceptorilor sinusului carotidic și reduce excitabilitatea centrului vasomotor.

Germitrinul și neohermitrinul au un efect stimulator asupra baroreceptorilor vasculari (terminații nervoase sensibile în vasele de sânge care percep schimbări ale tensiunii arteriale și reglează reflexiv nivelul acestora) și, spre deosebire de proveratrin, dimpotrivă, sporește excitabilitatea centrului vasomotor.

Utilizarea pe scară largă a alcaloizilor hellebore este dificilă datorită toxicității lor ridicate.

Preparatele în care planta acționează ca substanță activă sunt utilizate exclusiv ca agent extern. Ele sunt eficiente ca antifungice, iritante și ameliorarea durerii.

Pe fundalul utilizării heleborei, tonul mușchilor scheletici crește semnificativ, vasele sistemului circulator se extind, sistemul nervos este excitat.

Soluția de alcool se aplică extern, frecându-se în scalp, matreată și creșterea părului. Utilizarea apei heleborei de la păduchi este, de asemenea, eficientă: medicamentul afectează în mod negativ starea musculaturii netede a tractului intestinal al paraziților și a sistemului lor reproducător, ca urmare a pierderii capacității de hrănire și reproducere.

În medicina populară, medicamentul este folosit pentru combaterea dependenței de alcool.

Ca remediu împotriva alcoolismului, apa vertebrală este administrată oral (în ciuda interzicerii acestei metode de aplicare prin instruire și a dezaprobării medicinii oficiale).

Mecanismul de acțiune al medicamentului se bazează pe capacitatea heleborei de a provoca o intoxicare puternică a corpului atunci când ia medicamente pe cale orală. Infuzia este amestecată fără cunoașterea pacientului la o băutură alcoolică, ca urmare a faptului că persoana este expusă otrăvirii.

Alcaloizii Hellebore (protoveratrin, nerv, etc.) au un efect stimulativ asupra sistemului nervos central și apoi îl blochează, ceea ce se manifestă prin următoarele simptome:

 • vărsături severe;
 • diaree;
 • excitarea generală a corpului;
 • deteriorarea bunăstării generale;
 • creșterea constantă a tonusului muscular, care dă drumul spasmelor;
 • insuficiență cardiacă acută.

În aproape 100% din cazuri, pacientul necesită spitalizare în spital și furnizarea de îngrijiri medicale. Această metodă de utilizare a apei de hellebore sugerează că, după ce a trăit un alcoolic, crezând că cauza tuturor este otrăvire cu alcool, va fi pentru totdeauna dezgustat cu el.

Cu toate acestea, un astfel de tratament al alcoolismului provoacă scepticism și respingere în rândul medicilor. În primul rând, corpul uman nu poate face față sarcinii și se va termina cu moartea.

Acest lucru se datorează faptului că chetorecina conținută în protoberatrin afectează extrem de negativ sistemele digestive și circulatorii, precum și creierul.

În al doilea rând, revizuirile utilizării apei procreative din alcoolism indică faptul că după recuperarea completă de la tratament, majoritatea persoanelor care suferă de dependența de alcool revin la dependența lor.

Pentru utilizarea externă, alcaloizii din helebore nu sunt practic absorbiți și nu au un efect resorbtiv (sau acesta este foarte nesemnificativ).

Utilizarea prelungită a apei de hellebore sau frecarea excesiv activă a medicamentului în piele poate duce la pătrunderea acestuia în țesuturile profunde și poate determina dezvoltarea diferitelor tipuri de efecte resorbante (în special intoxicația corpului).

Indicații pentru utilizare

Indicațiile pentru utilizarea apei de copac sunt:

Contraindicații

 • persoanele care au crescut sensibilitatea individuală față de componentele componente ale acestora;
 • în prezența leziunilor cutanate infectate;
 • femeile însărcinate și care alăptează;
 • copii sub 30 de luni.

Efecte secundare

În cazuri rare, apa hellebore poate declanșa dezvoltarea reacțiilor alergice locale, care se manifestă sub forma:

 • mâncărime;
 • senzație de arsură;
 • furnicături;
 • senzație de furnicături;
 • eritemul (înroșirea pielii) la locul de aplicare a medicamentului.

În caz de ingestie accidentală a medicamentelor pot apărea simptome de otrăvire:

În situații severe, poate exista o perturbare a ritmului și frecvenței contracțiilor musculare ale inimii, care sunt adesea însoțite de un puls lent. Uneori sistemul nervos este afectat, după cum reiese din:

 • convulsii;
 • creșterea excitării;
 • insuficiență vizuală;
 • pierderea conștiinței

Adesea, singurele semne de intoxicare cu alcaloizi hellebore sunt tulburările dispeptice și o încetinire accentuată a pulsului cu o scădere a tensiunii arteriale (datorită excitației nervului vag).

Instrucțiuni pentru apa Thymeric: modul de utilizare și regimul de dozare

Ca agent de păduchi, apa cemerică este utilizată ca agent extern. Înainte de a utiliza flaconul cu medicamentul este agitat viguros, după care, după ce ați pus pe mănuși de cauciuc, soluția este aplicată pe părul umed într-o cantitate necesară pentru umectarea părului și a pielii sub ele.

Pentru a maximiza efectul, instrucțiunea recomandă aplicarea uniformă a apei helmerice pe întreaga suprafață a capului, fără a uita tratarea zonelor situate în regiunea occipitală și în spatele urechilor.

Capul este legat de o eșarfă, iar preparatul este lăsat pe păr timp de douăzeci de minute sau o jumătate de oră. Apoi, parul este spalat bine cu sampon in apa calduta calduta si pieptanat bine cu un pieptene cu dinti frecventi pentru a indeparta insectele ucise in tratament.

Este permisă tratamentul repetat al capului cu un interval de 24 de ore. În cazul infestării secundare cu paraziți, procedura se repetă nu mai devreme de șapte până la zece zile.

Un efect secundar al tratării părului de la păduchi și nits este efectul asupra părului. După folosirea medicamentului, starea lor se îmbunătățește semnificativ, părul devine mai docil, strălucitor și matasos.

Îmbunătățește de asemenea starea scalpului:

 • conținutul său de grăsime este normalizat;
 • microorganismele patogene sunt distruse (inclusiv ciupercile care declanșează mătreața);
 • crește tonul vaselor de sânge ale capului;
 • fluxul sanguin la foliculii pilosi este imbunatatit (ca urmare, foliculii de par sunt mult mai bine aprovizionati cu oxigen si oligoelemente necesare).

Aplicarea pentru cresterea parului presupune aplicarea de cobalt la parul o data pe saptamana. În prezența patch-urilor chel, precum și a persoanelor ale căror alopecie a devenit o consecință a radioterapiei, este permisă ștergerea zonelor fără păr din pielea scalpului în fiecare zi.

Medicamentul se aplică folosind un burete, tampoane sau discuri din bumbac, perii, perii. Unii oameni iau o cantitate de apă chimică într-o seringă medicală, le răspândesc în mod egal deasupra părților și apoi își pieptănă părul.

Permiteți și luați o sticlă de plastic cu găuri în dop și aplicați produsul astfel rădăcinilor părului.

Persoanele cu dependență de alcool și rudele lor cunosc, de asemenea, ce este apa chimică. Utilizarea medicamentului în interior cu o porție de alcool poate declanșa simptome de intoxicare a organismului, în care băutura alcoolică poate da vina băuturii alcoolice.

După ce i-au oferit îngrijire medicală și au restaurat corpul, poate apărea o aversiune constantă la alcool. Cu toate acestea, un astfel de "tratament" este destul de periculos, deoarece duce adesea la consecințe grave pentru sănătatea umană și poate duce chiar la moartea sa.

Dacă totuși alte metode s-au dovedit a fi ineficiente și utilizarea heleborei este considerată ca fiind singurul panaceu, atunci trebuie amintit că apa chimistului chimistului din alcoolism nu este folosită din cauza riscului ridicat de reacții adverse. În schimb, medicina tradițională sfătuiește să pregătească un decoct de rădăcină a plantei. Dar când îl folosiți din alcoolism, dozajul trebuie respectat foarte strict.

Reteta pentru decoctionarea radacinilor si rizomilor de hellebore este urmatoarea: 1 lingurita de materii prime (radacinile uscate, sfarcate ale plantei) se toarna cu 50 de grame de apa clocotita si se infuzeaza timp de o ora, apoi se scurge prin tifon si se curata intr-un loc racoros.

Decorțul rezultat este permis să se păstreze nu mai mult de cinci zile. Ei o folosesc adăugând o picătură de trei ori pe zi, două picături (nu mai mult!) Pentru alimente și băuturi (nu alcoolice).

În acele zile în care pacientul nu consumă alcool, bulionul nu este adăugat la alimente pentru a dezvolta în mod corespunzător voma și efecte laxative. Dacă nu se observă efectul terapeutic preconizat din utilizarea medicamentului, dozajul crește treptat cu o picătură pe zi (dar nu mai mult de cincisprezece picături).

Dacă dozele mari se dovedesc a fi ineficiente, merită să opriți tratamentul și să solicitați ajutor de la un specialist.

supradoză

Chemeritsa este o plantă foarte toxică. Intrarea la o doză egală cu 1 gram duce la deces.

Cu tratament prelungit, precum și cu depășirea sistematică a dozelor recomandate, alcaloizii conținute în apa colerică pot determina apariția unor efecte resorbtive care se manifestă sub forma:

 • greață;
 • vărsături severe;
 • o scădere accentuată a tensiunii arteriale;
 • pronunțată, care este însoțită de o creștere accentuată a numărului de salivă și transpirație secretate, de scaune libere, de constricție a elevilor, de încetinire a ritmului pulsului, de scădere a tensiunii arteriale, de respirație astmatică;
 • asuprirea activității muschiului inimii.

Un număr mare de alcaloizi care intră în circulația sistemică pot declanșa stop cardiac. Din acest motiv, administrarea orală a medicamentului este inacceptabilă.

Pentru a oferi prim ajutor în caz de ingestie accidentală a apei colerene, victima este prescrisă:

 • lavajul gastric cu soluții de tanin, care se caracterizează prin proprietățile lor de bronzare;
 • administrarea orală a unei suspensii de cărbune activ sau lut alb;
 • luarea de droguri carminative;
 • saline laxative;
 • irigarea cu o soluție de novocaină de două procente (dacă sunt afectate membranele mucoase).

Tratamentul este specific. Terapia implică administrarea de medicamente anticholinergice (injectate intravenos cu o soluție de atropină 0,1%), medicamente care îmbunătățesc funcția inimii și a sistemului vascular și, de asemenea, înseamnă că normalizează funcția tractului gastro-intestinal.

interacțiune

Interacțiunea cu alte medicamente nu a fost detectată.

Condiții de vânzare

Apa Chemerichnoe poate fi utilizată ca medicament fără prescripție medicală.

Condiții de depozitare

Medicamentul este lăsat să fie depozitat într-un loc închis la culoare. Temperatura optimă nu este mai mare de 20 ° C.

Deoarece apa Chemerichna este toxică atunci când este ingerată, aceasta este depozitată ca o substanță toxică într-un loc inaccesibil pentru copii.

Perioada de valabilitate

Instrumentul își păstrează proprietățile farmacologice timp de 2 ani. După această perioadă nu este permisă utilizarea acestuia.

Instrucțiuni speciale

Medicamentul poate fi aplicat exclusiv pe pielea intactă.

Datorită probabilității mari de manifestare a acțiunii resorbtive atunci când se utilizează, evitați contactul cu ochii, mucoasele, rănile, arsurile sau suprafețele iritate, precum și în gură (atunci când pătrunde în stomac și sânge, medicamentul acționează ca o otravă puternică).

Spălați-vă bine mâinile cu apă și săpun, după aplicarea apei de hellebore.

Ca o măsură preventivă, pentru a evita re-infectarea cu paraziți, în același timp cu tratamentul, trebuie efectuată dezinfectarea îmbrăcămintei, lenjeriei și lenjeriei.

Utilizarea apei helebore în pediatrie

Medicamentul este interzis să se utilizeze pentru tratamentul copiilor sub 30 de luni. Utilizarea la copii sub 12 ani este permisă de un medic.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Nu s-au efectuat studii clinice privind utilizarea femeilor însărcinate cu apă procamerică și a celor care alăptează.

Din acest motiv, tratamentul cu femeile însărcinate este prescris exclusiv în cazurile în care beneficiile pentru mamă depășesc riscurile potențiale pentru copilul nenăscut. Tratamentul se efectuează în conformitate cu indicații stricte și sub supravegherea constantă a medicului curant.

Dacă este necesară numirea apei parenterale la femeile care alăptează, alăptarea este întreruptă pe durata tratamentului.

Chemerichnoe Opinii

Recenzile de apă chimerică cu păduchi arată că, în ciuda prețului scăzut, instrumentul este foarte eficient și ucide în mod eficient nu numai adulții, ci larvele lor.

Rating-ul mediu al medicamentului pe diferite forumuri și site-uri de revizuire este de 4,5 puncte pe o scară de cinci puncte. Poate că singurul dezavantaj al apei de grund este considerat de mulți că sunt doar efectele secundare care apar după folosire, și anume, furnicături și o ușoară senzație de arsură în locurile de aplicare.

Avantajele includ:

 • costul redus al fondurilor;
 • eficacitate ridicată în lupta împotriva păduchilor (unele recenzii ne permit să concluzionăm că apa pomerică era deseori mai eficace decât omologii mai costisitori);
 • eficiente în combaterea scabiei.

În plus, medicamentul sa stabilit ca un mijloc ieftin și de încredere pentru creșterea și întărirea părului. Iritând scalpul, apa cemerică mărește tonul vaselor de sânge, stimulând astfel fluxul sanguin și îmbunătățind procesele de nutriție ale foliculilor de păr și le furnizează suficient oxigen.

Ca un remediu pentru alcoolism, apă campion a câștigat recenzii destul de amestecate. Unii oameni notează eficacitatea acestuia, cu toate acestea, majoritatea profesioniștilor din domeniul medical sunt de acord că riscurile pentru un pacient depășesc efectul potențial al tratamentului.

Din acest motiv, înainte de a utiliza medicamentul ar trebui să cântărească cu atenție toate argumentele pro și contra, precum și să consulte cu un specialist.

Preț chemerichnoy apă

Medicamentul aparține categoriei de medicamente accesibile: prețul de apă chimerică în Ucraina variază de la 18 la 28 grivne. În Rusia, puteți cumpăra drogul la un preț de 9 ruble la 21 de ruble.