Mehendi, dansuri de burtă, dulciuri orientale, serii de dragoste turcească - popularitatea tuturor acestor lucruri se datorează interesului compatrioților noștri în viața și cultura din Est. Exact același rezultat natural al curiozității a fost utilizarea coloranților naturali de henna și Basma pentru vopsirea părului. Locuitorii din India, Iran, Sudan și alte țări au folosit de mult timp materii prime vegetale pentru a deveni mai atractive, pentru a face culoarea naturală a buclelor mai strălucitoare, iar firele în sine sunt mai sănătoase. Pentru a afla cum să vopsiți părul cu henna și basma la domiciliu, alegeți proporțiile potrivite și amestecați ambele componente, este suficient să citiți acest articol cu ​​fotografii, sfaturi și instrucțiuni detaliate.

Care sunt beneficiile?

Ambele vopsele au o compoziție complet naturală, deoarece sunt fabricate din plante. Pentru a obține henna, frunzele inferioare ale pădurii Lawsonia sunt lipsite de frunze, iar pentru frunzele Basma de indigofere din familia leguminoaselor se rup. În primul caz, pudra are un verde, iar în al doilea - o culoare gri-verde.

Atenție! Principalul avantaj al ambelor mijloace este nu numai economisirea, ci și în efectul terapeutic asupra părului: întăriri, bucle nutritive, care reglează activitatea glandelor sebacee.

Henna în formă de culori pure, în culori roșii. Există și alte soiuri, cu care puteți obține o nuanță de aur, roșu, câteva tonuri de maro.

Dacă se folosește numai vopseaua pentru colorare, părul devine albastru-verde. Prin urmare, pulberea din frunzele de indigofer nu este aproape folosită ca un colorant independent și, în cele mai multe cazuri, este amestecată cu henna. Un astfel de tandem beneficiază de ambele componente: combinația neutralizează pigmenții strălucitori și creează nuanțe naturale frumoase, naturale. Care dintre ele depinde exact de raportul dintre agenții de colorare.

Pro și contra

Avantajele coloranților naturali:

 • beneficii fără îndoială pentru păr. Cu ajutorul lor, puteți rezolva multe probleme - pierderea, creșterea lentă, matreata, conținutul excesiv de grăsime al capului;
 • îmbunătățirea stării generale a părului, care devine strălucitoare, mai groasă, frumoasă;
 • primind diferite nuanțe fără influență chimică de către un permanent;
 • pictura eficienta a parului gri, cu o combinatie a celor doua componente (henna in sine, spre deosebire de Basma, nu se descurca bine cu "argintul" din par);
 • posibilitatea de a combina cu alte ingrediente naturale, permițând diversificarea paletei originale (aceasta include sucurile de plante, decocturile de ierburi, condimente, ceai, cafea);
 • cost redus de coloranți;
 • ușurința de utilizare la domiciliu;
 • hipoalergenic.

Dacă intenționați să faceți haina henna și basma, luați în considerare și dezavantajele:

 • cu utilizare frecventă, efectul de vindecare devine greu de văzut, deoarece pulberile naturale pot fi dăunătoare: să usuce părul;
 • pentru a repara, trebuie să muncească din greu. Henna și Basma nu sunt "prietenoși" cu compuși chimici;
 • după procedură este dificil să se scape buclele reziduurilor de vopsele constituite din particule de iarbă. Este nevoie de mult timp și spălați cu răbdare părul;
 • un timp părul emană un miros deosebit;
 • pentru a ridica umbra dorită de la prima dată este destul de dificilă. Adesea trebuie să experimentați proporții și compoziții pentru a obține ceea ce aveți nevoie.

Consiliul. La momentul cumpărării, verificați dacă termenul de valabilitate al materiilor prime naturale nu a expirat. Calitatea sa determină direct rezultatul picturii.

Contraindicații

Dacă toroanele sunt uscate, fragile sau scalpul este prea uscat, este mai bine să amânați ambalajul cu pulberi până la momente mai bune. O alternativă poate fi o combinație a acestora în cazul colorării cu kefir, smântână, uleiuri. Nu se recomandă efectuarea procedurii în timpul sarcinii și alăptării: modificarea fondului hormonal va afecta negativ modul în care va cădea vopseaua.

Trebuie să aveți grijă să folosiți ingrediente naturale pe buclele luminoase, pentru că puteți obține nuanțe urâți galbui-verzi.

Vopsirea nedorită a părului cu henna și basmo după un recent perm sau cu o compoziție permanentă, semi-permanentă. În primul caz, așteptați îndreptarea rapidă a buclelor, în al doilea - pentru a obține o schemă de culoare neuniformă.

În mod similar, nu ar trebui să aplicați vopsele de amoniac sau amoniac de la producătorii bine-cunoscuți pe părul colorat, dacă ați folosit pudră de legume înainte. Cel mai probabil, noua culoare vă va dezamăgi, dacă apare deloc pe capul părului.

Este important! În unele cazuri, chiar pulberile de origine vegetală pot provoca o reacție alergică: mâncărime, înroșire, umflături. Testați coloranții pe pielea de la încheietura mâinii sau de la cotul cotului.

Nuanțe și proporții

Imediat trebuie menționat că informațiile privind numărul de medicamente sunt de natură consultativă. Este posibil să fie necesar să ajustați proporțiile într-o direcție sau alta. Depinde mult de structura, starea, culoarea parului. Înțelegeți cum culoarea combinată corespunde așteptărilor dvs., va fi posibilă numai prin experiență. Cu fiecare nouă culoare, tonul va apărea mai puternic și va deveni mai bogat.

Dacă amestecați henna cu basma în cantități egale, veți obține culoarea castanului de intensitate diferită (pe blondă - mai ușoară, pe păr brun - cu strălucire de cupru). Păstrați amestecul pe cap timp de 1-2 ore. Pentru alte combinații, utilizați următoarele rapoarte:

 • Blonda este rezultatul amestecării a 3 părți de henna și a unei părți din basma. Culoarea va apărea într-o jumătate de oră. Nuanța originală a părului trebuie să fie ușoară.
 • Roșu. O varietate moale de scheme de culori strălucitoare este obținută prin combinarea hennei și basmei într-un raport de 2: 1. Reteta este potrivita pentru blonde si necesita pasta sa dureze mai mult de 10-15 minute.
 • Bronz. Raportul dintre culori este același, de la 2 la 1, dar aplicați amestecul pe bucle întunecate și nu-l spălați timp de 30 de minute. Modificarea posibilă a proporțiilor: 1,5 părți henna plus basma în aceeași cantitate (1 parte).
 • Ciocolata, maro. Această culoare oferă o combinație de 1 lob de pudră din Lawsonia lor și 2 lobi - mijloace de indigofer. Compoziția este lăsată pe păr timp de 15-50 de minute.
 • Culoarea neagră este obținută prin utilizarea aceleiași proporții, 1: 2, și creșterea timpului de expunere la 1,5-2 ore.

Este posibil să se aplice mijloace nu numai sub forma unui amestec omogen, ci și la rândul său. În acest caz, durata de colorare depinde de culoarea pe care trebuie să o obțineți în cele din urmă:

 • dacă este blond, aplicați mai întâi henna timp de 60 de minute, apoi basmu timp de 20 de minute;
 • Doriți ciocolată bogată - lăsați timp pentru prima componentă ca mai înainte, pentru al doilea, creșteți-l la 40-50 de minute;
 • pentru a obține negru, pentru henna, ia 40 de minute, pentru basma - 2 ore.

Rețineți că cantitatea de pulbere de care aveți nevoie pentru vopsire depinde de lungimea, grosimea părului, precum și de raportul pe care îl preferați. Pentru toroane scurte și medii, este posibil să fie nevoie de 100 până la 300 de grame de substanță uscată, pentru cele lungi - 300-500 grame.

Reguli și caracteristici, Sfaturi pentru aplicații

 1. Pentru diluarea bazei, este necesară apă. Acest colorant, spre deosebire de henna, nu se teme de apa clocotita si temperatura ridicata.
 2. Este mai bine să diluați pulberea de la Lawson cu kefir (dacă părul este normal sau uscat) sau suc de lamaie, apă și oțet (dacă firele sunt uleioase). Mediul acidic contribuie la o culoare strălucitoare și bogată.
 3. Conectați soluțiile gata făcute înainte de utilizare, dar asigurați-vă că nu sunt prea fierbinți.
 4. Nu utilizați pentru prepararea și aplicarea compoziției produselor metalice.
 5. După colorare, compoziția se va spăla mai ușor dacă în faza de preparare se introduc 1-2 gălbenușuri de ou.
 6. Uleiul cosmetic, decoctul de glicerină sau glicerina din farmacie adăugat la soluție nu permite părul uscat.
 7. Prea multă basma în legătură cu henna poate da buclelor o culoare verde.
 8. Vopseaua ar trebui să aibă o consistență medie. Un amestec prea lichid va curge peste față, haine, ducând la disconfort. Foarte groasă se va întări mai repede decât părul va primi o nouă umbră.
 9. Temperatura compoziției trebuie să fie moderat caldă. Colorantul rece este mai lent, iar colorantul fierbinte poate provoca arsuri.
 10. Când se face colorare acasă, în special bucle lungi, este convenabil să se utilizeze o baie de apă pentru încălzirea preparatului.
 11. Părul trebuie să fie curat, uscat sau ușor umed. S-a dovedit că pigmentul penetrează mai bine în structura țesăturilor umede.
 12. Dacă utilizați un amestec de ingrediente vegetale, asigurați-vă că vă împachetați capul cu polietilenă, apoi cu un prosop.
 13. Atunci când aplicați vopseaua separat, puteți încălzi părul numai în timpul aplicării hennei. Fără aceasta, culoarea va fi foarte luminată. Basma nu necesită astfel de măsuri.
 14. Pentru a crește circulația sângelui și pentru a spori efectele agenților de colorare, distribuiți-le de-a lungul părului, beți ceai cu ghimbir, lamaie sau o băutură alcoolică ușoară.
 15. Nu folosiți șampon și balsam, spălând henna și basma. Această regulă este valabilă pentru primele trei zile după procedură.
 16. Pentru a fixa culoarea, clătiți-vă capul cu oțet sau bulion de broască (o lingură de orice ingredient pe litru de apă rece).
 17. Dacă umbra rezultată pare prea luminată, utilizați uleiul de măsline. Distribuiți-o doar prin păr înainte de o altă spălare a părului.
 18. O culoare prea închisă poate fi ușurată prin spălarea buclelor cu apă și oțet sau suc de lămâie.

Consiliul. Clătirea cu henna și basma vă va ajuta să actualizați culoarea și să o faceți mai luminată. Luați 25 de grame de ambele produse, se dizolvă în 1,5 litri de apă clocotită. Tulpina se răcește și se aplică după cum se intenționează. Puteti lua aceeasi cantitate de apa cu 50 de grame de henna.

Tehnici de pictura

Există două moduri de colorare a părului cu henna și basma: separate și simultane. Conform recenziilor, ambele oferă aproximativ același rezultat. Cu toate acestea, în cazul aplicării secvențiale a coloranților, este posibil să se controleze culoarea care este obținută și să se ajusteze direct în timpul procedurii.

Pentru ambele metode, va trebui să pregătiți:

 • 2 rezervoare pentru soluții de amestecare;
 • același număr de perii sau bureți (în funcție de metoda aleasă);
 • 2 linguri sau betisoare pentru amestecarea amestecului;
 • pieptene;
 • clipuri de păr sau pini de păr;
 • vaselină sau cremă de grăsime;
 • sac de polietilenă, capac de duș sau film agățat;
 • un prosop care nu deranjează murdăria;
 • mănuși;
 • impermeabil peignoir / halat vechi sau tricou.

Cum să pictezi cu henna și basma prin metoda simultană:

 1. Se dizolvă pulberile în recipiente diferite, apoi se amestecă.
 2. Se aduce compoziția la o temperatură de 40 ° C și se lasă într-un castron cu apă fierbinte pentru a se răci.
 3. Lubrifiați linia parului cu o cremă de grăsime (vaselină).
 4. Purtați mănuși, halat de baie sau tricou.
 5. Împărțiți părul în 4 zone: occipital, coroană și două temporale. Asigurați-vă fiecare cu barete.
 6. Colorarea începe de la gât. Împărțiți această parte a buclelor în fire separate.
 7. Aplicați un pic cald fiecăruia succesiv. Deplasați-vă de la zona rădăcină la vârfuri.
 8. Apoi, tratați în același mod zonele temporale și coroana.
 9. Puneți părul într-un bun, puneți-l pe un capac de înot (pachet) sau înfășurați un film în jurul capului.
 10. Apoi, înfășurați prosopul cu un prosop.
 11. După ce așteptați timpul potrivit, clătiți amestecul cu cantități abundente de apă caldă.

Consiliul. Dacă pudra rămasă este îndepărtată, aplicați puțină balsam pe părul vopsit, deoarece nu puteți utiliza șampon.

Culoarea într-un mod separat este aproape aceeași:

 1. Pregătiți prima henna - este întotdeauna aplicată mai întâi.
 2. Protejați-vă îmbrăcămintea cu un halat de baie, mâinile cu mănuși și pielea de pe frunte, temple și gât cu cremă sau jeleu de petrol.
 3. Formați din capul părului 4 zone, prindeți-le cu cleme.
 4. Tratați buclele în același mod ca și atunci când vopsiți în mod simultan.
 5. După ce a trecut timpul necesar, clătiți cu apă. Puteți folosi balsamul.
 6. Apoi dizolvați basma, distribuiți-o la fire.
 7. Nu-ți înfășeri capul.
 8. După o perioadă de timp stabilită, spălați colorantul.

Un mod separat practicat de multe ori pentru a obține negru.

Culoarea parului gri

Henna este rar utilizată ca o vopsea independentă pentru părul gri, numai dacă pe firul firului există puțin "argint". În caz contrar, se pare o culoare foarte portocalie portocalie. Combinația cu Basma face posibil să se înmoaie un pic, să mușchii umbra strigătoare, pentru ao face mai naturală.

Grilajele gri sunt puțin supuse la colorare, prin urmare, necesită câteva proceduri sau expunerea pe termen lung a compoziției (până la 5-6 ore). Parul moale va absorbi pigmentul mai rapid, dur - mai lent.

Punct important! Pentru a picta parul gri, cel mai bine este să acționați în etape, cauzând amestecul într-un mod separat. Saturația nuanței va depinde de timpul de expunere al fiecărei componente.

Există astfel de recomandări:

 • Pentru a obține o blondă, inclusiv foarte ușoară, henna ar trebui să afecteze părul timp de 2-5 minute. Apoi, părul se toarnă cu Basma și se spală imediat cu apă;
 • pentru o blondă mai închisă, aplicați un amestec de pulbere de Lawsonia timp de 8-10 minute, un produs din indigoferă timp de 4-5 minute;
 • nuanțele luminoase sau întunecate de maro sunt rezultatul expunerii hennei timp de 10-40 de minute, Basmas - 5-30 minute. Cu cât este mai lung, cu atât este mai saturat tonul. Este necesară creșterea timpului proporțional pentru ambii coloranți;
 • Pentru a obține o culoare de castan, aplicați în mod consecvent ambele medicamente timp de 20-25 sau 40-45 de minute fiecare (pentru o versiune mai ușoară sau mai închisă, respectiv);
 • este posibil să-l vopsești negru dacă stai mai întâi henna și apoi basma timp de 1-1,5 ore.

Materiile prime naturale de origine vegetală fac posibilă obținerea unei culori noi și, în același timp, tratarea părului. Doar nu vă implicați în ingrediente naturale. Este suficient să actualizați culoarea la fiecare 2-3 luni și să vă răsturnați rădăcinile în restul timpului.

Experimentând proporțiile de henna și basma, puteți alege cea mai de succes nuanță pentru păr.

Henna și Basma

Este greu de imaginat o femeie care nu și-a supus părul schimbări revoluționare cu ajutorul colorantului. Unii folosesc în acest scop coloranții cei mai rezistenți la contrast, alții experimentează cu șampoane și tonice colorate, altele preferă numai produse naturale fără substanțe chimice. Ultimul grup include henna și basma.

Care este diferența dintre basma și henna?

Henna și Basma, fiind coloranți de origine vegetală, diferă una de cealaltă, nu numai prin faptul că prima este obținută din frunzele de legum, iar cea de-a doua - de indigoferă. Ele nu sunt aceleași în ceea ce privește gama de efecte asupra scalpului și părului, în momentul utilizării, culoarea părului colorat. În plus, henna este un colorant independent, dar Basma poate fi utilizat numai în tandem cu pulbere de mylar, în cazul în care scopul de colorare nu este bucle albastru-verzui.

La Basma a dat culoare negru pe păr, este nevoie de un catalizator sub formă de henna.

Caracteristici de henna:

 • Hipoalergenice. Nu cauzează scalabilitate, iritație, mâncărime și pete;
 • Întărește foliculii de păr, accelerează creșterea părului, normalizează circulația sângelui, previne pierderea părului;
 • "Rezolvă" cântarele de păr, făcând buclele netede și strălucitoare, făcând pieptenerul mai ușor;
 • Reduce fragilitatea și procentul de diviziuni;
 • Ea afectează pielea ca antiseptic, îmbunătățind starea ei în cazul problemelor cu mătreața și părul gras.

Caracteristicile folosirii lui Basma:

 • Ea are un efect ferm asupra foliculilor de par, reduce pierderea parului;
 • Creează un film de protecție pe fiecare păr, protejându-l de efectele nocive ale factorilor externi: raze UV, vânt, apă sărată;
 • Lupteaza matreata, normalizeaza glandele sebacee;
 • Creste densitatea parului, face ca parul sa fie mai luxos si mai voluminos;
 • Colorarea părului dă un efect de durată, chiar și pe părul gri;
 • Diferența principală de la henna este că nu poate fi utilizată cu greu fără alte coloranți;
 • Nu are contraindicații.

Este important să urmați instrucțiunile pentru colorarea henna și basma:

 • Utilizați numai vopsea naturală fără a adăuga substanțe chimice;
 • Să aibă grijă de păr după vopsire. În sine, coloranții vegetali dau un efect bun de părăsire, dar părul necesită hidratare suplimentară, nutriție și protecție. Luați buclele lor numai din mijloacele obișnuite: măști, balsamuri, seruri, vitamine;
 • Utilizați henna nu mai mult de o dată la fiecare 3-4 săptămâni. Există riscul ca acesta să usuce părul, să îl facă fragil și instabil la factorii nocivi;
 • Aplicați henna sau basma pe un păr curat, spălat cu șampon. Dar, după pătarea de la folosirea săpunului, este mai bine să refuzați. Dye întărește în structura părului numai pentru 2-3 zile.

Henna iraniană

În forma sa pură, dă o nuanță "clasică" de cupru-roșie, dar atunci când adaugă alte componente, culoarea poate varia de la cupru la lumină până la întuneric. Ea are, de asemenea, un efect tonic asupra părului, stimulează creșterea, dă strălucire, împiedică fragilitatea și alte probleme. Are un miros ușor de ascuțit și măcinare grosieră.

indian

Spectrul de culori este mai divers și vă permite să alegeți o nuanță cât mai aproape de culoarea parului natural. Cea mai înaltă calitate este considerată henna brună. Datorită măcinării fine, este ușor diluat, se potrivește bine, se spală cu ușurință. Henna indiană acționează repede, are un miros plăcut și un efect de durată.

turcă

Substanță, oferind nuanțe mai restrânse și nobile. Acesta diferă de indian și iranian în sensul că, pentru a obține un rezultat, este necesar să păstrați puțin părul.

negru

Nu o singură substanță componentă. Compoziția conține, de asemenea, ulei de cuișoare și cacao, unele elemente chimice. Negrul henna nu este mai periculos decât culorile artificiale persistente, dar nu mai este 100% natural și inofensiv. Înlocuirea hennei negre terminate poate fi compusă din casă. Pentru aceasta este necesar să luați două cote de basma pentru un lob de henna, să adăugați cuișoare de pământ, cafea neagră sau ceai puternic pentru ei.

incolor

Henna incoloră sau transparentă nu modifică culoarea buclelor, dar are un spectru practic identic de acțiuni. Îl folosesc ca o mască sau un șampon natural pentru păr, dând puterea părului, strălucirea și frumusețea. Există multe rețete pentru măști de păr multi-component cu pulbere incoloră. De exemplu, cu suc de lamaie, miere, gălbenuș, uleiuri, vitamine.

lichid

Produsul este gata de utilizare. Liquid Lawson are o consistență cremoasă, convenabilă pentru aplicarea pe bucle, este vândută într-un plic în formă finită, nu are componente artificiale în compoziție.

Basma, spre deosebire de henna, este doar o singură culoare.

Care este mai bine?

Întrebarea este controversată și chiar nu este în întregime corectă. Ambii coloranți vegetali au avantajele și dezavantajele lor, însă alegerea finală a produsului depinde de culoarea părului originală și dorită. Hemna naturală și basma conferă rezistență părului, densitate, sănătate, dacă sunt utilizate corect. Prin încălcarea recomandărilor de utilizare, vă puteți răni părul, în ciuda faptului că coloranții înșiși sunt ecologici și siguri. Efectul negativ al pudrei de Lavson și pulbere de indigo este pe buclele care au fost supuse unui produs chimic. Se îndreaptă mai repede, devin mai rigizi și mai uscați.

De asemenea, în grupul de risc - proprietarii părului prea uscat și deteriorat. Astfel de vopsele colorate în forma lor pură se vor face și mai uscate, fragile și predispuse la deteriorări. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că proprietarii de păr uscat sunt sortite să folosească numai culori artificiale. Pentru a folosi henna pe părul capricios, trebuie să alegeți baza pe care va fi pregătit amestecul. Bazele de ulei și lactate sunt cele mai potrivite: ulei de măsline sau de brusture, zer, kefir, cremă groasă. Basma se diluează exclusiv cu apă fierbinte.

Dezavantajele includ durata procedurii de colorare. Timpul de expunere nu poate dura mai mult de 15 minute, dar aplicarea amestecului în bucle necesită mai mult timp decât aplicarea consistenței cremoase a culorilor artificiale. Spălați amestecul de legume este, de asemenea, mai greu. Nerespectarea proporțiilor, ca și aplicarea henna sau basma pe părul vopsit, poate duce la rezultate imprevizibile. Hair adesea dobândesc nuanțe nenaturale de albastru, roz, cires, albastru spectru, și spălați-le poate fi foarte dificil.

Cine poate folosi?

Coloranți de legume - un produs universal. Ele sunt hipoalergenice, inofensive și afectează ușor structura părului. Vopseaua pe bază de henna și basma poate fi utilizată la orice vârstă, nu dăunează în prezența bolii și în timpul sarcinii. Puteți picta cu henna și basma cu orice culoare originală a părului, trebuie doar să calculați corect proporțiile și timpul. Culoarea maro deschisă este mai sensibilă, astfel încât umbra va apărea mai strălucitoare și mai rapidă pe ea, pentru negru va dura mai multă răbdare și timp, pentru că maro sunt potrivite culorile hennei indiene și turcești, atât în ​​formă pură cât și combinată. Culoarea neagră pentru părul întunecat, care va sublinia frumusețea lor, poate fi obținută fără a adăuga Basma. Este suficient să folosiți henna gata cu unt de cacao și cuișoare.

Pentru buclele gri sunt recomandări speciale. Pentru inceput, este mai bine sa pictezi peste Sedin cu o nuanta usoara de henna si apoi sa o reciti cu un amestec de henna si basma, altfel exista riscul de a deveni umbra prea luminos, nenatural si foarte rezistent. De asemenea, în amestecul pentru părul uscat se recomandă adăugarea unei linguri de ulei de bază, de exemplu, de măsline. Acest lucru îi va proteja de uscăciune și fragilitate și va oferi o atenție deosebită.

Ce se întâmplă dacă se amestecă?

Combinația - henna plus basma extinde foarte mult gama de culori pentru vopseaua de păr. În funcție de proporții, pigmentul roșu de henna va fi mai mult sau mai puțin vizibil, iar basma neagră va da o culoare blond deschisă sau saturată. Puteți combina culorile cu mai multe metode:

separat

Aceasta implică aplicarea în fază a hennei, apoi Basma. Procedura începe cu prepararea părului. Trebuie să fie spălate cu șampon, cu un prosop, puțin uscat într-un mod natural. Nu folosiți uscător de păr, acesta poate usca fire. În timp ce părul este uscat, amestecați henna în proporțiile potrivite într-un castron și amestecați bine. Aplicați amestecul cald pe păr, pornind de la partea din spate a capului și împrăștiindu-l cu atenție de la rădăcină la vârf, cu un pieptene și o perie specială. Puteți să vă masați cu mâini în genți. Apoi, trebuie să vă înfășurați capul în polietilenă și un prosop sau să vă puneți o pălărie, pentru a rezista la timpul necesar vopsirii culorii dorite. Spălați temeinic scalpul și buclele cu apă la o temperatură confortabilă. Puteți folosi balsam de păr. Când părul vopsit este uscat, repetați procedura folosind un nou amestec.

simultan

Esența sa este vopsirea părului cu un amestec de henna și basma. Pentru a pregăti vopseaua, ambele pulberi sunt diluate în diferite vase în conformitate cu regulile care sunt prescrise pentru fiecare dintre ele pe ambalaj. Când amestecul este răcit la o temperatură de 40 de grade, trebuie să fie bine amestecat și pus într-un castron cu apă caldă, astfel încât masa totală să nu se răcească în proces. De asemenea, ar trebui să înceapă în partea din spate a capului, împărțind firele de-a lungul despărțirii și mutându-se de la rădăcini la vârfuri. După timpul dictat de rezultatul dorit, amestecul poate fi spălat de păr, bucle tratate cu balsam-clătire.

Cum se amestecă?

Raportul corect de materie colorantă - cheia pentru un rezultat bun. Pentru a nu intra într-o situație neplăcută, atunci când culoarea rezultată este foarte departe de cea așteptată, este important să calculați proporțiile și timpul în avans. Pentru confort și precizie, există o masă specială de proporții și timp, în funcție de culoarea parului original și de rezultatele așteptate. Tehnologia de preparare a amestecului este destul de simplă. Pentru vopselele de henna și basma, trebuie:

 • Determinați culoarea originală a buclelor pe o masă specială. Puteți găsi pe pachet cu pulbere sau pe Internet;
 • Se calculează cantitatea potrivită de grame de pulbere uscată pe baza lungimii părului. De exemplu, 30-50 g dintr-o componentă este suficientă pentru bucle scurte, iar lungimea până la umerii necesită 130-150 g fiecare. Valoarea corespunzătoare poate fi, de asemenea, calculată din recomandările privind pachetul;
 • Pe baza rezultatelor dorite, măsurați în grame substanța din pulbere;
 • Se diluează recipientele individuale de henna și basma, urmând instrucțiunile. Este important să rețineți că henna își pierde proprietățile dacă este diluată cu apă fierbinte, iar Basma, dimpotrivă, se dizolvă numai la o temperatură de 80-90 de grade. Este necesar să se combine guma după răcire la o temperatură confortabilă;
 • Amestecul rezultat poate fi amestecat din nou, când este infuzat puțin și aplicat pe păr cu o perie specială.

Dar, chiar cunoscând secvența de acțiuni, nu este atât de ușor să vă vopsiți părul corect cum pare la prima vedere. Este important să urmați câteva recomandări utile:

 • Pregătirea și amestecarea vopselelor trebuie realizate în china folosind linguri de lemn sau perii speciale. Metalul se poate oxida, iar plasticul, atunci când interacționează cu apa fierbinte, eliberează substanțe nocive, care nu vor beneficia de păr;
 • Cu cât este mai proaspătă pulberea, cu atât va fi mai bine capturată, deci atunci când cumpărați, este important să acordați atenție datei de fabricație. Atunci când se diluează materia uscată imediat înainte de vopsire, este de asemenea necesar să se țină seama de faptul că amestecul mai curat, cu atât va funcționa mai bine;
 • Dacă unele ingrediente trebuie să fie adăugate calde, ar trebui încălzite într-o baie de apă;
 • Timpul de vopsire este foarte important. Trebuie să selectați cu atenție numărul corespunzător de minute sau ore, pe baza recomandărilor din tabel. Pentru a nu fi confundat, este necesar să se efectueze un test preliminar de culoare pe o fâșie de păr necorespunzătoare;
 • Înainte de colorare, este imperativ să se protejeze pielea frunții, urechilor, gâtului și mâinilor cu mănuși, cremă pentru bebeluși grași și haine cu gât mare și umeri închis. De asemenea, trebuie să așezați podeaua în zona de lucru cu petală sau ziare;
 • Efectul de seră va spori eliberarea colorantului din substanță în bucle. Nu este necesar să purtați o pălărie de polietilenă pentru henna, dar pentru Basma este necesar;
 • Este necesar să spălați rămășițele de pulbere din păr pentru o perioadă lungă de timp și temeinic, spălând firele sub apă curgătoare. Dacă acest lucru nu se face, peleții mici vor trebui să fie împletiți cu pieptenele după ce părul sa uscat;
 • Este necesar să nu vă spălați părul cu șampon în primele două sau trei zile. În acest moment, pigmentul se manifestă numai. S-ar putea să existe un sentiment înșelător că sa dovedit a fi prea luminos și, după ce a folosit șamponul, culoarea nu va fi suficient de intensă;
 • Rezultatul optim se manifestă în păr după prima spălare. Dacă este planificată o sărbătoare importantă sau o întâlnire, această caracteristică este foarte importantă în considerare;
 • Dacă rezultatul nu este încă satisfăcător, merită tratat buclele pictate cu nucă de cocos caldă sau ulei de măsline, înveliți cu film și încălziți cu un prosop. După câteva ore, clătiți bine cu șampon.

Modalități de utilizare

Retetele pentru fabricarea vopselelor din ingredientele vegetale de la domiciliu sunt foarte diverse. O compoziție adecvată este selectată în funcție de tipul și culoarea parului. Pentru tipurile de lumină, se recomandă utilizarea amestecurilor cu mai mult henna decât basmas. Pentru femeile cu păr brun și blond închis, proporțiile vor fi 1: 1; bruneturile sunt mai bine ghidate de predominanța basmei. În plus față de basma și henna, vopselele de casă pot conține și alte componente:

 • Cahor sau suc de afine. Când se adaugă la henna dă o nuanță de "mahon";
 • Cafea de cafea. Pentru părul colorat în ciocolată, henna trebuie diluată cu o cafea fiartă caldă;
 • Suc de sfecla În forma proaspătă, când este adăugată amestecului, se dau nuante nobile de visiniu. Același efect poate fi obținut prin aplicarea frunzelor de ceai foarte groase, a sucului de carne, a carcasei;
 • Musetel. Colorarea părului cu un amestec de pudră de frunze de lavsonie și musetelă cu mâncare atentă conferă buclelor o culoare caldă, de aur și de aur. O culoare similară se poate obține prin înlocuirea mușețelului uscat cu turmeric.
 • Saffron. Interesant joc de miere dă vopsea, care a adăugat floarea de șofran. Pulberea trebuie fiartă timp de două minute, se adaugă rebarberea și se amestecă amestecul. Nu este nevoie să adăugați prea mult, să-l formați pe vârful cuțitului;
 • Cuișoare de câmp. Intareste pigmentul negru si de culoare castan intr-un amestec de basma si henna, face ca culoarea sa fie bogata si multifata. Cafeaua, coaja de nuci la sol, ceaiul negru servesc ca ajutoare pentru cuișoare;
 • Cacao. Dacă vopseaua este o culoare naturală de castan cu o nuanță brună moale, atunci trebuie utilizată pudră de cacao. El se descurcă perfect cu această sarcină, conferindu-i părului o frumusețe naturală și un joc interesant de culoare;
 • Sare. Adăugarea de sare ajută la dezvăluirea tuturor posibilităților sale în materie de colorare. Îmbunătățește eliberarea pigmentului prin combinarea pulberii cu un lichid, ceea ce are ca rezultat un castan adânc, bogat în castan sau în nuanțe întunecate. De asemenea, sarea de mare intareste in plus foliculii de par si se ocupa de sanatatea scalpului;
 • Ulei de brusture. Ușor pentru părul uscat și slab în compoziția măștii cu henna. În acest caz, puteți utiliza henna obișnuită și incoloră. Masca cu ulei de brusture va preveni caderea parului, va face parul mai gros si bine ingrijit, neted, puternic si elastic;
 • Chefir. Mastile cu henna pe kefir, cu utilizare regulata, asigura intarirea parului si activarea cresterii, conferindu-le un aspect sanatos, stralucire si volum;
 • Un ou Masca de henna incoloră cu adăugarea de gălbenuș de ou este utilizată pentru densitatea și creșterea activă a părului. Pentru un efect mai bun, puteți adăuga vitamine și uleiuri esențiale. Cele mai versatile sunt retinolul, tocoferolul, acidul ascorbic, uleiurile de bază de măsline, castor, caise, ulei esențial de avocado, jojoba, macadamia;
 • Miere. Mastile cu miere naturala refac perfect, hrănesc și întăresc buclele deteriorate. Pentru a face amestecul cât mai util posibil, este mai bine să nu diluați henna cu apă, ci cu ser încălzit. Cu cât miere este mai lichidă, cu atât mai ușor va fi să o spălați din păr.

Există și alte rețete concepute pentru diferite tipuri de probleme sau pentru păr normal. Nu este greu să le ridici, principalul lucru este să cunoști trăsăturile părului și să ai un scop specific.

După vopseaua obișnuită

Întrebarea reală pentru cei care au decis să utilizeze coloranți naturali pentru transformare - este posibil să aplicați henna și basma pe părul deja vopsit. Nu se recomandă acest lucru. Rezultatul poate fi imprevizibil și va fi foarte dificil să blochezi culoarea urâtă. Problema deosebită este reprezentată de pictura secundară a buclelor albite. Pe ele henna și basma pot apărea în nuanțe violete, albastre și verzi.

Procesul invers este, de asemenea, imposibil. Nici un colorant artificial nu poate bloca complet culoarea parului vopsit cu henna sau basma. Pigmentul roșu sau negru va "străluci" prin noua culoare, ceea ce îl va face neuniform și coafura inexactă în aparență. Încercările de a decolora părul vor duce la manifestarea schemelor de culoare albastru-gri, smarald și murdar.

Cât de mult să păstrăm?

Timpul este unul dintre factorii decisivi în colorarea părului. Rezultatul final depinde în mod direct de cât de mult amestecul de colorare a afectat buclele. Folosind henna și basma, ar trebui să urmați tabelele speciale în care sunt incluse culorile și timpul de vopsire recomandat. Dacă părul aparține unei blonde blonde, va dura între 1 și 20 de minute pentru a schimba culoarea, în funcție de rezultatul dorit. Blondele naturale vor avea nevoie de 5-25 de minute pentru un efect de durată. Dark Blond necesită 8-10 sau 25-35 de minute. Parul brun deschis are nevoie de 10 până la 45 de minute, întunecate - până la o oră și jumătate. La părul de castan și negru, puteți păstra amestecul timp de până la 2 ore, pentru cei cu părul brun - până la 3. Numărătoarea inversă începe din momentul în care părul este complet acoperit cu amestec și acoperit cu polietilenă.

Cât de des pot folosi?

În ciuda faptului că henna și basma au un efect cosmetic și terapeutic, nu ar trebui să vă vopsiți părul în fiecare săptămână. Frecvența recomandată de utilizare este vopsirea părului o dată la 4 săptămâni, apoi rezultatul va fi de înaltă calitate, frumos și rezistent. Utilizarea mai frecventă a hennei poate duce la consecințe negative. Buclele vor deveni uscate și fragile, va fi imposibil să le reprogrameze într-o altă culoare. Coafura va creste in volum si va incepe sa arate mai magnifica, dar nu deloc datorita faptului ca parul va deveni mai gros. Vopsirea frecventă cu henna "împarte" cântarele de ceară de păr, făcându-le proeminente în toate direcțiile, datorită căruia părul devine pufos și voluminos. Va fi foarte dificil să remediați astfel de daune, prin urmare trebuie să fie respectată utilizarea hennei și a basmei.

opinii

Cosmeticele naturale din ingrediente pe bază de plante, care este ușor și convenabil să se pregătească acasă, este foarte popular printre sexul echitabil. Henna și Basma, printre altele, au câștigat laude. Ele prețuiesc în principal naturalețea, beneficiile părului și nuanțele bogate. Coloranții naturali ecologici nu sunt greu de pregătit acasă, folosind rețeta pentru a crea umbra dorită. De asemenea, printre aspectele pozitive se remarcă disponibilitatea ingredientelor necesare pentru vopsirea părului cu henna și basmoy. Proprietățile cosmetice ale hennei incolore merită o atenție deosebită. Se utilizează nu numai în măștile pentru păr, ci și în îngrijirea pielii.

Cum sa vopsesti parul cu henna si basma? Ghid pas pascal

Schimbarea coafurilor prin vopsirea părului este una dintre cele mai căutate opțiuni, deoarece este posibilă îndeplinirea sarcinii, nu numai în salon, ci și acasă. Datorită efectului negativ posibil asupra buclelor de compoziții de vopsea finite, multe fete și femei doresc să își vopseze firele cu amestecuri naturale. Vorbim despre utilizarea hennei și a basmei acasă, care, în funcție de raportul ales, dă nuanțe de la tonuri de maro aurie la aproape negre.

Culoarea părului Henna și Basma este garantată că va avea un efect pozitiv asupra structurii sale datorită proprietăților sale unice.

Materiile prime pentru producție sunt frunzele plantei Lavsonia, care, după recoltare și uscare, sunt măcinate la o pulbere. La domiciliu, utilizați numai un produs proaspăt cu o culoare verde-gălbui. Componentele de henna sunt uleiurile esențiale, taninurile, care contribuie la întărirea, regenerarea după terapie intensivă cu ajutorul unui uscător de păr, al cleștelor, al coloranților chimici. Lanțurile arată strălucitor și pufos, opresc oprirea, elimină matreata și reduc impactul negativ al radiației ultraviolete. Particularitatea este de a obține o culoare stabilă fără a se încorpora în structura părului.

Se obține din frunzele plantei indigofore, care, asemenea hennei, sunt zdrobite în pudră cenușie-verde. Rezultatul este o îmbunătățire a stării coafurii datorată activării creșterii, restaurării structurii fiecărui păr, întăririi foliculilor, eliminării matreții și stralucirii crescute.

Diferența dintre basma și henna este utilizarea posibilă numai în combinație cu a doua componentă datorită culorii sale verzi. Henna, pe cont propriu, produce diferite tonuri roșii (în funcție de paleta originală).

Ca o regulă, rezultatul după colorare cu Basma și henna durează aproximativ un an și jumătate până la două luni. Uneori există o schimbare treptată a tonului cu trecerea paletei în nuanțe roșii sau albastre-violete, ceea ce indică necesitatea re-corecției.

Opțiunile de culoare a părului după vopsire

Atunci când intenționăm să picteze cu un amestec de henna și basma, ne putem aștepta la următoarele rezultate în funcție de timpul de expunere:

 • Blondă. Pentru a face acest lucru, nu mai mult de 20 de minute.
 • Brown. Lăsați o oră și jumătate.
 • Culoarea neagră neagră. Se obține prin păstrarea a aproximativ 2-3 ore.

Asigurați-vă că luați în considerare relația dintre lungimea părului și cantitatea de pulbere. Opțiunile sunt posibile (se indică greutatea fiecărei componente):

 • păr scurt - 100 g;
 • la gât - 200 g;
 • lungime medie - 300 g;
 • la talie - 500 g

Dacă tonul se dovedește a fi prea luminos, după terminarea procedurii, buclele sunt șterse cu ulei vegetal încălzit, iar după 25 de minute, încuietorile se spală bine cu șampon și apă caldă.

Posibile rapoarte și nuanțe obținute

Se amestecă henna cu basma în proporție pentru a asigura rezultatul dorit:

Rezultatul vopsirii casei este afectat de compoziția amestecului, care este pulbere de ras:

 • Folosind extractul de musetel farmaceutic, este posibil să se creeze nuanțe de aur roșu. Iarba se prepară la o viteză de două linguri de o cană de apă clocotită.
 • Se amestecă basma, henna și cafeaua preparată, se obține o culoare bogată în castan. Conform rețetei, o lingură de cafea măcinată este preparată cu un pahar de apă clocotită.
 • Combinația de ingrediente naturale cu cacao vă permite să obțineți un ton palid de castan. Pentru a prepara soluția într-un pahar cu apă, se diluează o lingură de cacao.
 • Puteți folosi vinul "Cahors", oferind culoarea mahonului.

Cea mai ușoară opțiune de gătit este diluarea pulberii cu apă.

Pentru a avea ca rezultat colorarea părului de henna, cu adăugarea Basma a așteptat:

 • Componentele sunt amestecate în smalț sau faianță, excluzând contactul cu metalul.
 • Prepararea compoziției și aplicarea se face în mănuși de cauciuc.
 • Dacă, după vopsire, se exprimă o nuanță ușor verzui, merită să așteptați câteva zile până la oxidarea completă a basmei. Dacă este necesar, re-vopsea cu henna.
 • Cu utilizarea frecventă și contactul prelungit cu toroanele, există riscul de uscare.
 • Tonarea cu basma și henna, perm permanent, albirea și expunerea la vopselele chimice sunt proceduri incompatibile datorită tonului imprevizibil produs la ieșire. Intervalul dintre acestea trebuie să fie de cel puțin 14 zile.
 • În prezența buclelor gri, este adesea imposibil să colorați parul calitativ prima dată, astfel încât sesiunea se repetă, mărind timpul de expunere.

Caracteristicile tehnicii de colorare

Procedura se desfășoară în etape:

 • În recipiente adecvate, componentele sunt amestecate, umplându-le cu lichid cu o temperatură de 75 până la 85 de grade. Amestecul finit ar trebui să aibă consistența unei creme groase, nu sunt permise bulgări. Pentru o mai mare saturație a nuanțelor, puteți adăuga la Basma ulei de lavandă sau ylang-ylang.
 • Buclele sunt spălate și pieptănate bine.
 • Conform liniei de creștere, pielea este smântână cu cremă de grăsime sau jeleu pentru a exclude vopsirea pielii.
 • Acoperiți complet umerii pentru a proteja hainele de vopseaua naturală, deoarece nu este posibilă spălarea acesteia din material.
 • Aplicarea compoziției cu o perie cosmetică pornește din partea din spate a capului, trecând fâșia prin fir pe întreaga lungime.
 • La capăt, capul este acoperit cu polietilenă și un prosop cald.

Este important să ne amintim că colorarea părului gri necesită o abordare specială, care implică alternarea aplicării hennei la păr, și apoi - în combinație cu basma.

În cazul în care rezultatul nu este încă îndeplinită așteptările și există o dorință de a spăla vopseaua, ajutați retete:

 • Parul uleios este tratat prin frecarea în el a unei tincturi de ardei roșu. Masca țineți timp de aproximativ 20 de minute și spălați-vă cu apă caldă și șampon.
 • Pentru toroanele normale compoziția adecvată de 50 ml de brandy și un gălbenuș. Aplicați și lăsați timp de o oră, apoi spălați cu apă la temperatura camerei.
 • Când bureții uscați sunt eficienți, este un amestec de o pereche de gălbenușuri de ou, 4 linguri de ulei de ricin sau de brusture, oa treia linguriță de praf de muștar.

Măștile de ulei pe bază de brusture, in, maslin și ricin funcționează bine. Durata expunerii - aproximativ un an și jumătate până la două ore.

Îngrijire după pictura

 • În primele trei zile după vopsire, buclele nu sunt spălate pentru a spori rezistența culorii.
 • Se recomandă îngrijirea ulterioară și spălarea capului pentru folosirea apei fierbinți în combinație cu un șampon ușor.
 • Pentru o conservare mai lungă a umbrelor, se prepară o clătire de la 25 g de henna și fiecare baștină, care este extrasă într-un litru și jumătate de apă. Soluția este utilizată numai în forma filtrată.
 • Îngrijirea suplimentară a părului după spălare asigură lapte acru, zer, caș. Curățătoare eficiente - perfuzie de mentă, oțet de cidru de mere.
 • Trecerea la efectele coloranților chimici este posibilă nu mai devreme de 4-6 luni.
 • Tintarea se face prin aplicarea compoziției numai pe rădăcinile regresate. Colorarea completă se face numai prin procedură.
 • Bună îngrijire pentru buclele după măști de basma și henna - care conțin proteine ​​oferite în departamentele cosmetice.

Respectarea sfaturilor de mai sus este o garanție a păstrării pe termen lung a culorii strălucitoare și strălucirii părului, menținându-și sănătatea.

Recenzii de aplicații

"Am susținut nuanțe de ciocolată cu henna iraniană de peste șapte ani. Chimicalele chimice nu se utilizează nici măcar o singură dată. Foarte mulțumit de tonul său. Singurul dezavantaj al acestei metode poate fi numit dificultatea spălării pulberii. Restul rezultatelor este complet pozitiv. "

"Feedback-ul meu cu privire la utilizarea henna și basma este, din păcate, negativ. Poate că amestecul sa dovedit a fi învechit sau mi-am pierdut niște nuanțe, dar în cele din urmă am o nuanță de mândrie de nedescris. Compoziția în sine a fost abia spălată, acum nu știu cum să corectez imaginea unei sirene. Prietenii îți sfătuiesc să încerci din nou culoarea.

"Henna a fost întotdeauna folosită de mama mea, am decis, de asemenea, să-i urmez tradițiile și să nu-i regret. Proporția componentelor selectate de mine vă permite să păstrați un ton frumos de bucle, făcându-le vizual gros, moale și ascultător în stil. În plus, îmi răsfăț în mod regulat firele cu măști pe bază de henna iraniană (de exemplu, în combinație cu kefirul), care sunt absolut inofensive. Chiar și după o lungă ședere în soare deschisă, coafura rămâne bine îngrijită, părul strălucește și nu se usucă prea mult ".

Anna, Nijni Novgorod.

"Experiența mea este de asemenea pozitivă. Amestecând henna și basma într-un raport de 1: 1, obțin o nuanță superbă de lumină de castan, care, în mod ideal, îmi scoate ochii și pielea. Categoric nu accept vopselele chimice, deci intenționez să folosesc în continuare compuși naturali dovediți ".

Basma, beneficiile și rănirea părului. Instrucțiuni pentru prepararea și colorarea părului cu henna și basma

Ce este Basma?

Basma este o vopsea naturală cunoscută de omenire din cele mai vechi timpuri. Funcția sa principală a fost întotdeauna vopsirea părului, deși uneori a fost folosită pentru a conferi țesăturilor culoarea dorită.

Substanța în cauză este o pulbere cu o culoare gri-verde. Este produsă dintr-o plantă tropicală de indigofer, a cărei frunze uscate sunt măcinate pentru a obține consistența dorită.

Beneficiu și rău

Printre proprietățile pozitive ale acestui instrument sunt:

 • Este un produs ecologic care nu poate afecta părul și scalpul;
 • Poate vindeca ranile;
 • Îndepărtează procesele inflamatorii;
 • Compoziția conține vitamina C, ceară, diverse rășini, tanini, substanțe minerale care au un efect de vindecare asupra firelor deteriorate;
 • Rezistă pierderea, întărirea foliculilor de păr;
 • Previne mătreața;
 • Distruge bacteriile dăunătoare care provoacă agenți patogeni ai scalpului;
 • Promovează creșterea buclelor sănătoase și puternice;
 • Crește volumul, creând un sentiment de păr gros, care este important pentru cei care sunt natural subțiri și nu foarte groși;
 • Potrivit pentru scalpul sensibil;
 • Buclele devin strălucitoare, dobândesc o culoare întunecată bogată.

Când intenționați să vă vopsiți părul cu Basma, mai întâi trebuie să știți despre daunele pe care le poate provoca:

 1. Este greu să se spele și necesită pentru o perioadă considerabilă de timp;
 2. Atunci când apare colorarea pentru prima dată sau după utilizarea altor vopsele, basma poate apărea în culori imprevizibile;
 3. Nu poți să faci o permă pentru păr, pentru că poți să-ți faci un verde pe cap;
 4. Culoare slabă a părului gri, făcându-i vizibile pe fundalul general;
 5. Cu o utilizare frecventă, firele sunt uscate și fragile.

ATENȚIE! Basma înainte de utilizare combinată cu henna. Acest lucru vă va proteja de a obține o nuanță verde, albastră pe fire.

Ce culoare oferă basma naturală?

Fără utilizarea aditivilor, Basma naturală oferă o nuanță albastră sau verde. Depinde de culoarea parului natural. Henna vă va ajuta să le oferiți umbrele necesare. Se adaugă la vopseaua analizată într-o anumită cantitate.

Combinație de henna și basma

Acordând atenție la ce umbră doriți să obțineți pe cap, trebuie să respectați diferitele proporții ale acestor două componente:

 1. Va fi posibil să obțineți o culoare de castan dacă amestecați basma cu henna în cantități egale;
 2. Pentru a face firele să obțină un ton negru cu o nuanță albastră, combinați o parte din henna și exact două ori mai multă basma;
 3. Dacă vrei să faci o nuanță de bronz, pregătește o cantitate destul de mare de basma și henna, valoarea căreia ar trebui să fie de două ori mai mare.

IMPORTANT! Respectați recomandările experților în pregătirea vopselei, precum și metodele de aplicare a acesteia, pentru a obține rezultatul dorit.

Pentru a nu strica aspectul, vopsea o curl cu mijloacele în cauză, evalua rezultatul și ia în considerare dacă vrei să te vezi așa în oglindă.

Cum să pregătiți o soluție și să alegeți o umbră

Pentru a evita surprizele pe cap, pregătiți un amestec de basma și henna și aplicați-o ușor într-o mică parte a firelor. Țineți-vă pentru o anumită perioadă de timp și spălați-vă. În cazul în care nu știți care este rezultatul după aplicarea vopselei, amintiți-vă că va fi dificil sau aproape imposibil să-l spălați. Dacă culoarea rezultată vă convine, continuați procedura de colorare.

Prepararea soluției este după cum urmează:

 1. Se amestecă vopselele într-o formă uscată;
 2. Se încălzește apa la 90 de grade și se adaugă treptat la pulbere;
 3. Dacă doriți să dați părului o nuanță interesantă, adăugați componente suplimentare în locul apei;
 4. Masa finită ar trebui să semene cu smântână groasă;
 5. Adăugați câteva picături de ulei esențial, astfel încât părul să nu fie uscat și vopseaua este mai ușor de stabilit.

Unele componente vă vor ajuta să diversificați culoarea basmei și să o faceți mai unică:

 • Ceaiul verde va ajuta la obținerea nuanței de culoare castaniu deschis;
 • O infuzie de ceapă va da firelor o culoare maro;
 • Sucul de suc va face parul dvs. roz sau violet;
 • Un arc albastru va da o nuanță purpurie;
 • Cafea proaspăt măcinată va face firele de ciocolată brunetă.

Proporțiile corecte pentru a obține culoarea potrivită.

Va fi posibil să obțineți umbra dorită numai dacă se respectă proporția necesară a celor două componente:

 1. Se amestecă aceeași cantitate de basma și henna și se poate obține o nuanță maro deschisă sau palidă de castan;
 2. O lingură de henna și două linguri de basma vor da o culoare bogată în maro sau castan;
 3. Pentru a da firelor o nuanță de bronz sau cupru, combinați o lingură de Basma și două linguri de henna;
 4. Raportul 1: 3 (henna și basma, respectiv) va da negru cu nuanță albastră.

Culoarea părului Henna și Basma

Vopseaua naturală considerată este destul de specifică. De aceea, trebuie să știți cum să efectuați corect procedura de schimbare a culorii părului la domiciliu.

Metode de pictura

Există două moduri de colorare:

 1. Amestecarea componentelor în formă uscată una cu cealaltă;
 2. Aplicați în mod constant și spălați fiecare dintre ele (utilizate cel mai adesea pentru părul gri pentru a obține o colorare mai uniformă).

Cât de des puteți picta

Modificarea culorii firelor Basma nu poate fi mai mult de o dată pe lună. În caz contrar, ele pot deveni suprascrise și pot pierde puterea.

Instructiuni de colorare

Pentru a evita consecințele nedorite, este necesar să se efectueze procedura de colorare în conformitate cu regulile și recomandările de bază. Luați în considerare în detaliu:

 • Primul pas este să vă spălați părul cu șampon obișnuit, fără a utiliza balsam;
 • Aplicați crema pe față (va facilita spălarea petelor);
 • Pregătiți amestecul necesar, aplicați-l imediat cu o perie specială pe fire;
 • Începe să distribuie masa pe partea din spate a capului, deoarece pe ea ar trebui să fie un pic mai lung pentru a pata uniform;
 • După aceea, trecem treptat la temple, pe frunte și pe coroană;
 • Pensula ar trebui să se deplaseze către vârfurile firului din rădăcini;
 • Ștergeți pielea din jurul părului și a întregului material în exces;
 • Acoperiți părul cu o pălărie sau o pungă de plastic.

ATENȚIE! În timp ce vă aflați în poziție sau alăptați, aplicați mai întâi o cantitate mică de cerneală pe piele și așteptați câteva minute. Cu aspectul de roșeață, pete sau mâncărime de a utiliza acest instrument este strict interzis pentru tine.

Cât de mult să păstrăm

Totul depinde de tipul de păr, de grosimea firelor și de culoare. Cu cât sunt mai ușoare, cu atât mai mult se va schimba umbra. Dacă doriți să obțineți o culoare bogată, atunci trebuie să păstrați vopseaua mai mult timp.

Pentru nuante frumoase, există un anumit timp de expunere a vopselei pe păr:

 • Blonda - 30 de minute;
 • Castaniu galben - nu mai mult de o oră;
 • Castaniu maro - o oră și jumătate;
 • Cupru sau bronz - o oră și jumătate;
 • Negru, obținând o nuanță albastră - aproximativ 4 ore.

Cum se spală

Pentru spălare folosiți numai apă caldă obișnuită. Clătirea părului are loc până când apa este complet transparentă. Șampoanele și balsamurile nu pot fi aplicate, deoarece pot ușura tonul buclelor.

În cazul în care vopseaua a fost supraexpusă și culoarea sa dovedit a fi foarte întunecată, puteți să vă spălați capul cu săpun. În unele cazuri, sucul de lamaie ajută.

Îngrijirea părului după vopsire

După ce rămășițele amestecului au fost spălate, firele pot fi tratate cu un lichid acidificat. Se adaugă oțet sau suc de lămâie. Acestea vor face firele mai strălucitoare și strălucitoare. Încercați să uscați buclele cu un uscător de păr cât mai puțin posibil, pentru a nu le răni sau a le usca.

Ancheta: Cum vă vopsiți părul?

Total voturi: 52. Total membri: 52.

Caracteristicile părului de vopsire negru

Atingerea culorii în cauză este destul de simplă. Pentru a face acest lucru, faceți henna timp de 60 de minute, spălați și colorați firele cu basma. Cu cât este mai lung pe păr, culoarea va deveni doar negru sau va avea o nuanță albastră (dacă timpul procedurii ajunge la 4 ore).

Culoarea ciocolatei

Această culoare frumoasă se poate obține prin adăugarea la henna (maximum 25 g) de cafea proaspăt măcinată în cantitate de 1 linguriță. Puteți fierbe cafeaua timp de 5 minute, răciți-o și apoi adăugați-o la masa uscată.

Pictura henna si parul gri basma

Egal de a picta peste benzi obișnuite și gri va avea în mai multe vizite. Mai întâi de toate, distribuiți henna, clătiți-o și apoi tratați firele cu basma. Lăsați-l în conformitate cu rezultatul dorit:

 • Până la trei minute - culoarea nisipului;
 • Nu mai mult de cinci minute - blond deschis;
 • De la 8 la 10 minute - blondă întunecată;
 • Aproximativ 20-25 de minute - maro cu umbra deschisă;
 • O jumătate de oră - natural cu păr brun;
 • Aproape 40 de minute sunt maro inchis;
 • 45 de minute este o culoare frumoasă de ciocolată;
 • O oră și mai mult - negru.

În cazul în care culoarea nu se schimbă în timp, iar rădăcinile gri încep să crească, este suficient doar pentru a le tenta și a nu atinge întregul păr.

Sfaturi pentru vopsirea părului la domiciliu

Dacă vă decideți să vă vopsiți părul acasă, nu uitați de câteva trucuri care vă vor ajuta să obțineți efectul dorit:

 1. Aplicați numai pe firele umede. Dacă acestea sunt pre-uscate într-un mod natural sau cu un uscător de păr, vopseaua va merge rău;
 2. Asigurați-vă că locul în care veți efectua întreaga procedură a fost închis cu polietilenă. Acest lucru se explică prin faptul că o dată pe orice suprafață va fi destul de dificil să ștergeți instrumentul4
 3. Trebuie să purtați mănuși și să vă acoperiți umărul cu un prosop inutil înainte de vopsire;
 4. Aplicați basma pe bucle numai o perie specială;
 5. Pentru a menține vopseaua care curge prin părul dvs., adăugați puțin glicerină, un decoct de semințe de in sau ulei obișnuit. Prezența unor componente suplimentare nu va afecta culoarea;
 6. Este mai bine să se amestece basma și henna într-un recipient din sticlă, plastic sau porțelan, pentru a nu provoca oxidarea cu metalul;
 7. Nu lăsați masa finită până la următoarea dată, deoarece culoarea nu va fi așa cum a fost planificată;
 8. Când cumpărați un produs, studiați compoziția acestuia. Trebuie să fie natural;
 9. Nu cumpărați vopsea expirată;
 10. Oțetul de cidru de mere, care se adaugă la procesul de clătire, va face părul mai moale și mai strălucitor.

Recenzii și recenzii

Opiniile lui Basma sunt destul de diferite. Potrivit multora, dacă este folosit corect, conform tuturor instrucțiunilor și recomandărilor, cineva va putea întotdeauna să obțină efectul dorit.

Unii utilizatori susțin că nu au fost deloc mulțumiți de rezultat, deoarece, după spălarea vopselei, părul sa dovedit a fi mai întâi verde și apoi a schimbat umbra de mai multe ori pe zi.

Iranian basma artcolor

Ea are un efect de regenerare, fermitate. Făcut dintr-un arbust unic care crește în Iran. Această vopsea este bogată în vitamine și oligoelemente care protejează părul de efectele mecanice și de mediu externe. Se recomandă utilizarea acesteia la femeile în vârstă de 18 ani. Înainte de utilizare, firele sunt mai întâi vopsite cu henna și apoi aplicate la basma. Perfect pentru toate tipurile de păr.

Indian natural

Se face conform rețetei clasice. Conține vitamine și oligoelemente care protejează buclele și nu le pot face rău. Particularitatea acestui instrument este că se amestecă uscat cu henna și se aplică numai în această formă pe fire curată. Pentru a obține efectul maxim de colorare, spălați amestecul cu apă caldă. Pentru a salva rezultatul, nu vă spălați capul în următoarele 2-3 zile.

Folosirea de basma pentru par de orice marcă este o soluție excelentă pentru a oferi unicitatea aspectului său. Parul este bogat, frumos, devine puternic, strălucitor. Urmați procedura conform instrucțiunilor și veți fi pe deplin mulțumiți și nu veți fi dezamăgiți de rezultat.