Cu o asemenea boală ca mătreața, majoritatea oamenilor sunt familiari. Această problemă este foarte neplăcută. În plus, partenerii săi esențiali sunt pielea grasă sau uscată, iritarea și mâncărimile. Matreatul este considerat un defect cosmetic și este o cauză gravă pentru apariția disconfortului social și psihologic. Cum de a vindeca această boală? Aceasta va necesita o abordare integrată care să ia în considerare toate procesele care cauzează această patologie. Acestea pot include:

- perturbarea funcționării diferitelor organe și sisteme;
- factori externi;
- proceselor locale.

Cum de a restabili sănătatea pe scalp? Astăzi, pentru a elimina această problemă, există o varietate de mijloace externe. Dintre toate acestea se poate distinge șamponul cu mătreață. Recenzile experților confirmă faptul că acesta este cel mai eficient mijloc al impactului său. Este, de asemenea, de remarcat faptul că acesta combină perfect două funcții - igienă și vindecare.

Tipuri de șampon pentru mătreață

Cum de a alege un instrument care va împiedica erupția de "zăpadă albă" pe păr și îmbrăcăminte? Sampoane de mătreață terapeutică realizate în farmacie. Dar, înainte de a le cumpăra, se recomandă să vă familiarizați cu speciile existente pentru a alege cea mai potrivită opțiune. Cum sunt șampoane cu matreata?

Acestea sunt clasificate după cum urmează:

1. Exfolierea. Compoziția acestor șampoane include acid salicilic și sulf. Aceste două ingrediente perfect exfoliază pielea. Sub influența lor sunt distruse fulgi de mătreață, transpirații scade și celulele nu se lipesc împreună.
2. Antibacteriene. Acestea sunt șampoane care conțin oktopriroci și zinc. Prima dintre aceste două componente ajută la încetinirea activității vitale accelerate a celulelor, rămânând în păr și pe scalp pentru o lungă perioadă de timp. A doua componentă, care conține sampoane antibacteriene de mătreață, este zinc. Acesta este un element foarte eficient. Are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antimicotice destul de lungi.
3. Antifungice. Aceste șampoane cu mătreață includ clotrimazol, ketoconazol și disulfat de seleniu. Ultimul dintre aceste componente este un agent antifungic remarcabil care inhibă simultan procesul de secreție a sebumului. Clotrimazol servește la restabilirea echilibrului microflorei scalpului. Dar ketoconazolul ajută la eliminarea patologiei, chiar și în cea mai neglijată formă a acesteia.
4. Pe baza extractelor de plante. Ca parte a acestor șampoane, puteți găsi adesea celandină sau gudron. Aceste fonduri sunt recomandate pentru păr legate de tipul de grăsime. Componentele lor principale reduc rata de exfoliere celulară, în timp ce îndepărtează excesul de grăsime.

Luați șampoane pentru mătreață la farmacie. Aceste fonduri, emise de companii farmaceutice, vor avea un efect terapeutic excelent. Aceste șampoane pentru mătreața, produse de companiile cosmetice și vândute în afara lanțurilor de farmacii, vor fi utile doar pentru prevenirea bolii.

Ce să alegeți pentru tratament?

Eficiența mijloacelor aplicate depinde direct de calitatea acestora. Șampoanele bune pentru mătreața de păr au o consistență groasă. În plus, nu există parfumuri în compoziția lor. În formularea șampoanelor medicinale trebuie să existe zinc, sulf sau gudron. În plus, compoziția acestor fonduri sunt substanțe care contribuie la restabilirea funcționării normale a glandelor sebacee. Companiile de cosmetice sunt recomandate să se folosească numai după terminarea întregului curs de eliminare a problemei cu șampoane medicale.

Ce să cumpărați pentru a obține cel mai mare efect? Cel mai bun șampon pentru mătreață este unul adaptat tipului de păr și naturii problemei. La urma urmei, unele produse sunt destinate numai pentru pielea uscată, altele - numai pentru uleiul, și încă altele - pentru iritare. De aceea, înainte de a cumpăra, ar trebui să citiți cu atenție adnotarea medicamentului sau să consultați un dermatolog.

Șampoane profesionale

Aceste produse se caracterizează prin specializarea lor îngustă și prin influența activă asupra problemei existente. În plus, când îl folosiți, scalpul este perfect curățat.

Care este categoria de valoare pentru șamponul profesionist pentru mătreața? Prețul produselor de la "Kerastaz" și "Schwarzkopf" începe de la 500 de ruble. În formularea acestor fonduri sunt componente scumpe. Cu toate acestea, compoziția acestor șampoane include multe coloranți și arome.

"Nizoral"

Pana in prezent, ratingul celor mai populare sampoane din farmacie incepe cu el. În întreaga lume, Nizoral sa stabilit numai din partea cea mai bună. Acest instrument are proprietăți antifungice și antiinflamatorii. Efectul se manifestă datorită prezenței ketonazolului în compoziția sa.

Nizoral este un șampon destinat combaterii patologiilor fungice ale pielii corpului și capului. În scopuri terapeutice, se recomandă utilizarea zilnică. Principalele indicații de utilizare sunt:
- seboree;
- pityriasis versicolor;
- matreata;
- eczema seboreică.

Un remediu foarte eficient care afectează însăși esența bolii este șamponul Nizoral pentru mătreața. Prețul mediu este de 540 de ruble pe sticlă de 60 ml.

Ketonazolul, fiind o substanță organică, încalcă structura microorganismelor care apar, împiedicând reproducerea și dezvoltarea acestora. Cel mai bun șampon pentru bărbați, femei și copii afectează aceste tipuri de ciuperci:

- drojdie de bere;
- dermatofiti;
- zumitsety;
- streptococi;
- stafilococi;
- dimorfică.

Numeroase recenzii de utilizare confirmă faptul că Nizoral este un excelent ajutor în lupta împotriva mătreții. Cu toate acestea, există un punct negativ. Când utilizați Nizoral, părul își pierde strălucirea frumoasă și devine fragil. Secretul unui astfel de impact constă în momentul utilizării fondurilor. Instrucțiunile pentru medicamentul recomandă să nu îl țineți după aplicare timp de mai mult de cinci minute. Iată de ce ingredientele nutritive și hidratante conținute în Nizoral nu au timp să acționeze în totalitate. Potrivit experților, pacienții cu păr uscat și piele sensibilă ar trebui să achiziționeze analogi ai acestui instrument, care au un efect mai blând.

Șampon pentru mătreață "Nizoral", al cărui preț este destul de ridicat, economic de utilizat. Acest lucru este posibil datorită spumei sale remarcabile. Cele mai multe recenzii confirmă faptul că Nizoral este un șampon eficient pentru mătreața. Cu toate acestea, la unii pacienți, la 6-12 luni după curs, a apărut mătreața. Astfel de revizuiri sunt de obicei lăsate persoanelor care nu au fost supuse unui examen medical preliminar și au primit Nizoral fără prescripție medicală.

"Sebozol"

Acest șampon este un analog al lui Nizoral, care conține ketonazol și care are un efect similar. Prețul mediu al fondurilor este de 280 de ruble la o sută de mililitri.

Șamponul pentru mătreață "Sebozol" se utilizează atât în ​​cosmetologie, cât și în dermatologie. În același timp, are efecte antifungice și antimicrobiene și, de asemenea, este capabil să restabilească structura deteriorată a părului și să elimine simptomele de seboree.

De asemenea, utilizatorii iau notă că utilizarea sa vă permite să vă spălați cu atenție părul și să eliminați mătreața, eliminând în același timp senzația de mâncărime. Dacă se utilizează regulat Sebozol, problema este rezolvată pentru o perioadă lungă de timp. Șamponul afectează leziunile de drojdie și fungice ale pielii, nu numai ale capului, dar și ale feței și corpului. Este recomandat pentru eliminarea bolilor cum ar fi dermatita seboreică, matreata, scabie.

"Soultz"

Utilizarea acestui instrument poate vindeca scalpul matreții. Componenta principală a șamponului este seleniul disulfitului.

Conform multor consumatori, cel mai bun șampon pentru mătreață este Sulsena. Acest instrument are următoarele avantaje:

- inhibă matreatul și restabilește celulele deja moarte ale epidermei, producând efect keratolitic;
- inhibă creșterea agenților patogeni de drojdie, având un efect fungicid;
- reînnoiește celulele epidermei, restabilind funcționarea glandelor sebacee, prezentând un efect citostatic.

"Sulsena" de la matreata - sampon este destul de accesibil pentru consumatorul mediu. Costul său începe de la 140 de ruble. Acest instrument curăță perfect părul și scalpul, eliminând diverse contaminanți și eliminând mătreața. Toate acestea devin posibile după ce seleniul disulfitic activ conduce la o stare normală a secreției de grăsime a pielii. În acest caz, părul va avea un aspect sănătos și bine îngrijit. În plus, seleniul disulfit afectează în mod specific drojdia, care este cauza matreții.

Această companie produce o varietate de produse cosmetice medicale, care s-au îndrăgostit de mulți consumatori. Atenția merită șampoane și mătreață de la acest producător. Ce ne oferă Vishy? Șampon pentru șampon cu matrițe Vichi Dercos. Există mai multe tipuri de instrumente ale acestei linii. Toate acestea au o consistență cremoasă groasă și o culoare galben strălucitoare. Mirosul acestor șampoane prezintă o aromă de mentă abia perceptibilă. În timpul utilizării, șamponul îi satisface pe consumatori cu spumă abundentă, ceea ce îl face foarte economic. O trăsătură distinctivă a instrumentului este înfundarea sa dificilă. În orice caz, o peliculă subțire va rămâne pe suprafața pielii. Acesta va oferi un efect de durată, producând un efect preventiv prelungit împotriva apariției ulterioare a matreții.

Componenta principală a șamponului Vichi este disulfitul de seleniu. Are un puternic efect anti-fungic și antiseptic, dezinfectând delicat și ușor suprafața pielii.

"Vichy" - cel mai bun șampon pentru mătreața de tip gras seboree. În caz contrar, remedierea provoacă mâncărime, intensifică descuamarea și este pur și simplu ineficientă.

Sticlele de șampon Vichy pot fi achiziționate numai de la lanțul de farmacii. Instrumentul este oferit într-un volum de 200 ml la un preț de aproximativ 500 de ruble.

"Dermazol"

Numele acestui șampon indică orientarea sa terapeutică. Dar merită să ne amintim că utilizarea sa este recomandată numai după o consultare prealabilă cu un specialist și strict conform instrucțiunilor.

Dermazol - șampon foarte eficient împotriva mătreaței. Comentariile consumatorilor confirmă acest lucru. Cu toate acestea, faptele de reacții negative ale scalpului la acest instrument. Acestea apar, de regulă, atunci când sunt utilizate cu încălcarea instrucțiunilor.

Șamponul "Dermazol" este potrivit și pentru spălarea simplă a părului. Pentru a face acest lucru, o sumă destul de mică de fonduri în valoare de 10-15 ml. Cel mai mare efect este posibil atunci când frecați șamponul în piele și țineți-l până se clătește timp de câteva minute. Frecvența recomandată a procedurilor este de 1-2 ori în două săptămâni.

În aparență, "Dermazolul" este similar cu șamponul obișnuit cosmetic. Are o culoare delicată roz și un parfum floral puternic.

Compoziția include ketoconazol. Această substanță activă inhibă activitatea vitală a multor tipuri de ciuperci patogene. Cu toate acestea, nu este periculos pentru scalp. Datorită ketoconazolului, șamponul elimină mâncărimea pielii, suprimă focarele proceselor inflamatorii, reduce cantitatea de fulgi de mătreață.

Dacă doriți să scăpați de problema dvs. pentru o perioadă lungă de timp, atunci nu trebuie să vă limitați la o singură utilizare a "Dermazol". Cursul tratamentului trebuie să fie lung.

"Kloran"

Șampoanele de mătreață ale acestui brand sunt destinate părului de orice tip. Acestea arata ca un gel vâscos de culoare portocalie si au un parfum floral luminos. Un astfel de miros este dat produsului prin nasturțiu în compoziția sa. Conform feedback-ului utilizatorilor, Șamponul "Kloran" dă o spumă groasă, bogată în spălare și are o capacitate excelentă de a conferi un volum remarcabil părului slab și subțire.

Samponul conține acid salicilic, care este un agent antifungic eficient. Utilizarea regulată a sculei reduce activitatea glandelor sebacee și porii înguste. Acidul crește rata de regenerare a celulelor epidermale, eliminând rapid manifestarea externă a patologiei.

Costul samponului "Cloran" este destul de ridicat. O sticlă de 250 ml va costa cumpărătorul de la 420 la 500 de ruble.

"Fitoval"

Acest șampon dermatologic este produs de concernul farmaceutic KRKA. Compania oferă o întreagă linie de produse anti-mătreață, care este concepută atât pentru terapie intensivă, cât și regulată.

Pirothionul de zinc este prezent în aceste șampoane. Acesta este un luptator foarte serios pentru mătreață, eliminând problema în sine. În plus, această substanță restabilește procesele din glandele sebacee și reglează keratinizarea pielii. Ca urmare a utilizării produsului, inflamația este eliminată și cantitatea de matretă este redusă.

Șampoanele "Fitoval" sunt vândute în farmacii. Costul lor variază de la 120 la 220 ruble pe sticlă.

Șampon salicilic

Utilizarea acestui tip de instrument Stopproblem poate face față în mod eficient matreții. Și îi permite să facă acid salicilic, care face parte din șampon. În plus față de această componentă, rețeta include extracte din diverse plante medicinale. Un efect ușor asupra scalpului vă permite să aplicați în mod eficient șampon pentru a elimina problemele din adolescență.

Produsul seamănă cu gelul în consistență, are o culoare albastră și un miros neutru, cu o aromă ușoară de ierburi. Când este folosit, se formează o spumă groasă. Compania oferă șampoane pentru diferite tipuri de păr - uleioase, normale și uscate.

În ciuda prezenței în compoziția acidului salicilic, instrumentul nu se aplică terapeutic. Acesta poate fi folosit pentru spălarea feței, precum și un gel de duș.

Cele mai bune sampoane medicinale pentru mătreața care pot fi achiziționate la farmacie

Fiecare persoană, cel puțin o dată în viața sa, sa confruntat cu probleme cum ar fi mătreața. Formațiile scalabile mici nu sunt doar neplăcute în aspect, ci se pot dezvolta și într-o problemă mai gravă a pielii scalpului în stadiul avansat - chelie.

Ca o regulă, în primul rând, oamenii care nu au putut evita acest flagel, recurg la utilizarea produselor de pe piața de masă.

Cosmetica de acest tip are adesea mai multe dezavantaje decât aspectele pozitive, deci este mai bine să folosiți șampoane terapeutice speciale care pot fi achiziționate la farmacie. Am ales, în opinia noastră, cele mai bune șampoane pentru mătreață care sunt vândute într-o farmacie. Lista este prezentată mai jos.

Evaluarea șampoanelor farmaceutice pentru mătreața

Deci, ați fost la farmacie și ați pierdut într-o mare selecție de medicamente. Cel mai eficient mijloc, cel mai adesea recomandat de tirologi, va fi descris mai jos.

"911"

Acest agent de curățare are un puternic efect de exfoliere.

În plus, este conceput pentru a reduce populația de ciuperci de drojdie multiplicate, care, la rândul lor, sunt factori în apariția bolilor de pe scalp.

Șampon pentru tratamentul seboreei, are o compoziție foarte ușoară, care nu irită pielea capului, curăță efectiv matreata și alți contaminanți în viața pacientului. Nu are nici un efect dăunător asupra părului și scalpului.

Compoziția acestui agent terapeutic sunt: ​​apă, laurilsulfat de sodiu, glicerină, amidă de acid gras din ulei de nucă de cocos, gudron de mesteacăn, acid citric, sare, amidon, conservant Kathon CG, parfum.

Cursul de tratament implică utilizarea de șampon de două ori pe săptămână timp de o lună. Pacienții tratați cu acest medicament, au remarcat eficacitatea acestuia, îmbunătățind aspectul părului în combinație cu un preț acceptabil. Nu s-au observat defecte. Costul șampoanelor pentru mătreață la farmacie nu depășește 110 ruble pe ambalaj.

"Mikozoral"

Datorită substanței sale active, care este ketoconazolul, acest șampon normalizează numărul de ciuperci de drojdie de pe pielea capului și luptă eficient cu produsele activității vitale, care sunt mâncărime, senzație de arsură, roșeață.

În plus față de substanța activă, în compoziția "Mykozoral" sunt incluse următoarele substanțe suplimentare: apă purificată, sulfat de lauret de sodiu, acid clorhidric într-o concentrație scăzută, glicerină.

Tratamentul cu mătreață se efectuează în conformitate cu aceleași reguli ca șamponul descris mai sus: este necesar să se curățe părul și scalpul cu "Mycousral" de două ori pe săptămână, care urmează un curs lunar.

Deși pacienții au remarcat eficacitatea ridicată a acestui medicament, dar acest lucru nu a fost lipsit de defecte.

Prețul acestui tratament este puțin mai mare decât șamponul anterior. Costul samponului împotriva mătreții într-o farmacie va fi de 150 de ruble.

"Panthenol"

Acest medicament conține în structura sa, un instrument indispensabil ca pantenolul. În procesul de intrare în organism se transformă în acid pantenotovoy.

Pe lângă faptul că șamponul luptă efectiv împotriva mătreții, are și o serie de proprietăți suplimentare, printre care: restabilirea structurii buclelor pe întreaga lungime, stimularea creșterii de noi toroane, o creștere semnificativă a volumului de păr, oferind un efect calmant, hidratant și hrănit.

În plus față de substanța activă, șamponul conține: clorură de sodiu, apă purificată, acid lactic, oxipon, cocamidă și arome.

Categoria populației supuse tratamentului cu "Panthenol" a luat act de acțiunea sa rapidă, care sa manifestat deja după o săptămână de terapie medicală. Numărul de cântare albe pe pielea capului a scăzut în mod semnificativ, firele au devenit mai dense, au dobândit un aspect voluminos.

Singurul dezavantaj care a fost remarcat de utilizatori este prețul ridicat al medicamentului. Sampon medical pentru matreata, farmacia vinde la pretul de aproximativ 400 de ruble. Cursul recomandat de tratament este de o lună. Este recomandabil să vă spălați părul cu acest instrument la fiecare două zile.

"Seborin"

De regulă, acest medicament este ideal pentru proprietarii de păr gras. Eficacitatea sa "Seborin" este obligată la substanța activă, care este Climbazol. În plus, medicamentul are adjuvanți puternici.

De exemplu, acidul salicilic este cunoscut pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Alantoina are un efect bun de hidratare, esențial pentru combaterea matreții și seboreei.

În plus, structura medicamentului este cofeina și un complex mare de substanțe vitaminice, care au un efect regenerant asupra întregului cap de păr.

Șamponul este interpretat ca un mijloc de marcă profesională și creat de dermatologi, ceea ce îl face absolut sigur de a utiliza și reduce apariția reacțiilor alergice la aproape zero.

În cea mai mare parte, evaluările pentru tratamentul cu acest medicament au fost pozitive. Șamponul a reușit să facă față sarcinii și a avut un impact pozitiv suplimentar asupra aspectului buclelor. Dar o mică parte din cei care au folosit-o era încă nefericită, pentru că șamponul nu a ajutat să scape de mătreață.

Pentru a evita dezamăgirea, trebuie să vă consultați cu specialistul dumneavoastră. În plus, o anumită categorie de oameni prețul medicamentului părea prea mare. Costul samponului din seborrhea din farmacie este de 200 de ruble, ceea ce este destul de acceptabil pentru un brand profesional.

Acest medicament este potrivit pentru utilizarea zilnică. Nu există restricții asupra cursului, terapia durează până când problema este complet eradicată.

"Bioderma"

Acest medicament face parte din marca cosmeticelor profesionale. Compoziția produsului diferă prin aceea că, în locul sulfatului laureat de sodiu obișnuit, este inclusă glicolul de capril, care, la rândul său, este o substanță mai naturală și mai utilă. În plus, aminoacizii din ovăz conține numeroase cantități de minerale și vitamine benefice pentru păr.

Acidul lactic, care este de asemenea inclus în compoziție, asigură înmuierea pielii capului și hidratarea acestuia. Manitolul, un derivat al fructozei, regeneră celulele pielii care au fost afectate de radiațiile ultraviolete.

De asemenea, în "Bioderma" sunt prebiotice de origine naturală. Dar, ca orice agent de curățare, compoziția șamponului nu era fără emulgatori și conservanți. Din fericire, concentrația lor în acest preparat este minimă. Matreatul este eliminat datorită complexului extrem de activ de ingrediente antifungice. Vitamina B6 previne recurența bolii.

La etapele inițiale ale tratamentului este necesar să se utilizeze șampon de până la 4 ori pe săptămână. Perioada de tratament este de o lună. Dintre aceste deficiențe, sa remarcat un preț destul de ridicat de 1.500 de ruble.

"Libriderma"

Acest șampon își datorează eficacitatea la zinc în compoziția sa. În plus, curăță perfect firele din produsele reziduale.

Performanța sa a fost dovedită de mulți pacienți. După mai multe utilizări, Libridder își arată efectul.

Compoziția sa nu conține substanțe de origine artificială. Din neajunsuri, s-a observat că samponul nu spumă bine. Prețul de aproximativ 400 de ruble părea ridicat pentru unii pacienți.

"Dermazol"

Un șampon bun pentru mătreață. Ingredientul activ al medicamentului este deja dovedit în lupta împotriva unei populații mari de drojdie - ketoconazol.

Utilizarea prelungită duce la moartea ciupercilor dăunătoare. De regulă, perioada de tratament este de 3-8 săptămâni. Dacă după terminarea tratamentului nu a fost posibilă eliminarea problemei, atunci este necesar să se recurgă la o altă metodă de tratament.

Pacienții au fost foarte mulțumiți de șampon, dar unii au dezvoltat o pierdere profundă de fire, o decolorare a părului și senzații de mâncărime. În timpul sarcinii și alăptării, este recomandabil să alegeți un alt medicament!

„Biocons“

Ingredientul activ al șamponului este același ketoconazol. Un ingredient suplimentar benefic este uleiul de arbore de ceai.

Remediul a primit recenzii mai puțin bune decât omologii săi. Pacienții au remarcat că Biocon nu se descurcă pe deplin cu această problemă, după terminarea tratamentului și a recuperării mătcii cursul apare din nou.

Dintre avantaje, putem identifica un cost redus, care este mai mic de o sută de ruble, un efect de hidratare. Cum arată șamponul cu mătreață, poți să privești fotografia mică din partea stângă.

"Nizoral"

Principala substanță este ketoconazolul. În plus, șamponul conține colagen, destinat să consolideze structura parului, precum și imidochemul, care are proprietatea de a elimina ciuperca. Compoziția include acid clorhidric, care poate afecta apariția iritațiilor și mâncărimi!

De regulă, Nizoral a primit un număr destul de mare de voci bune, dar în unele cazuri a apărut mătreața. Un dezavantaj poate fi prețul substanțial al medicamentului. Samponul terapeutic anti-mătreață din farmacie costă 600 de ruble pe 50 ml. Cursul de tratament de la 15 la 30 de zile.

"Ch'ing"

Ingredientele active aici sunt piritionul de zinc.

Samponul vindecător pentru mâncărime și mătreață conține climbazol, uree, pantenol, care au efecte antimicrobiene, hidratante și antibacteriene.

Perioada de tratament va fi de o lună.

Samponul a demonstrat eficacitatea sa, care a fost remarcată de un număr mare de persoane tratate. S-au identificat deficiențe.

"Tar Tar"

După cum sugerează și numele, substanța principală este gudronul. Completați scorțișoară de droguri și ghimbir, care este cunoscut ca un bun activator al creșterii părului. Samponul curativ pentru seboree este excelent, nu a existat nici o recurență, precum și cazuri de inutilitate.

Dintre minusuri, pacienții au observat un miros destul de picant, care se stinge pe fundalul rezultatelor rapide ale tratamentului.

A fost observat de mulți că mătreața a scăzut după prima utilizare. Cursul dorit de tratament este de la o lună la 17 săptămâni.

Keto Plus

Ingredientul activ este ketoconazolul. Șamponul elimină în mod eficient manifestarea bolii, precum și mâncărimea și iritarea datorată efectului antifungic. De regulă, șamponul își arată eficacitatea în cazurile de seboree ușoare.

În stadiile avansate ale medicamentului nu mai este posibilă. Perioada de tratament este de o lună, aplicarea se face nu mai mult de două ori pe săptămână.

Mulți pacienți care au recurs la utilizarea acestui instrument au remarcat că medicamentul nu este economic.

"Friderm"

Substanța activă este zinc. Lupteaza efectiv matreata si manifestarile sale. Menține echilibrul optim al pH-ului scalpului.

Tratamentul se efectuează de două ori pe săptămână în primele două săptămâni, apoi de două ori pe parcursul a 8 săptămâni. Dacă este necesar, puteți reveni la curs.

Dintre avantaje, se remarcă eficiența ridicată a șamponului, din minus, acesta este un preț ridicat.

"Fitoval"

Componenta activă a acestui instrument este ciclopiroxolamina. Substanță auxiliară - un extract de salcie albă, care nu numai că se luptă activ cu manifestări de mătreață și seboree, ci și normalizează pierderea excesivă de toroane. Completează compoziția zincului, cunoscută pentru proprietatea sa pentru a lupta împotriva funcționării excesive a glandelor sebacee.

Cercetarea clinică și empiric demonstrează că "Fitoval" este cel mai eficient mijloc de a rezolva problema. Revizuirile pacienților au arătat că șamponul își arată eficiența după mai multe aplicații.

Pentru a scăpa complet de mătreață, trebuie să completați cursul recomandat, care este o lună. Nu s-au observat defecte. Pentru ca terapia să aibă un rezultat calitativ, alegerea mijloacelor trebuie efectuată cu un specialist!

Trebuie să ne amintim că auto-medicația este inadecvată aici. Drogurile împotriva șampoanelor anti-mătreață au, fără îndoială, un efect, dar nu ar trebui să întârzieți să mergeți la dermatolog când apar primele sindroame ale mătăcilor.

4 cele mai bune șampoane pentru mătreață

Mătreața este dificil de atribuit problemelor globale ale omenirii, dar poate distruge viața unui individ, precum și o ciumă medievală.

O panică reală se așează în suflet când, experimentând pe propriul său piele (literalmente) o cantitate imensă de șampone cu mătreață "super-eficace", în căutarea celor mai bune și fără a primi scutirea dorită, suferința începe să studieze mai profund problema și învață: mătreața nu este doar judecata personală a lui Dumnezeu. Aceasta este o boală fungică care are nevoie de tratament.

Deci este: ceea ce suntem obișnuiți să considerăm un defect cosmetic, de fapt, este rezultatul activității vitale a unui microorganism patogen care funcționează pe scalp cu puterea și principala. Patogenicitatea condiționată a ciupercilor înseamnă că în starea normală a corpului (inclusiv pielea) este inofensivă, deoarece creșterea este suprimată de alți reprezentanți ai microflorei pielii. Dar, odată ce ceva nu merge bine, ciuperca începe să se multimeze viguros - slăbesc pielea, perturbe procesul normal de împărțire a celulelor și, ca rezultat, vedem ceea ce vedem: "ninsoarea" particulelor de piele care nu au putut suporta o astfel de viață, desprins.

Cea mai mare parte a șampoanelor aflate în vânzare ca "eliminând mătreața", de fapt, o spală calitativ, fără a afecta cauzele apariției acesteia. Șampoanele deosebit de eficiente pot spăla sebumul atât de bine (componenta principală a mediului nutritiv pentru ciupercă) că aveți speranța că ciuperca este înfrântă. Dar durează 1-2 zile, iar mătreața se întoarce pe umerii tăi sau se uită la rădăcini de păr...

Deci, există instrumente care să vă ajute într-adevăr să scăpați de acest dezastru rupt și mâncărime? Din fericire, da. Trebuie să-i căutați în farmacie. Și cu acest lucru trebuie să ne dăm seama: care dintre remediile pentru mătreața recomandate de dermatologi și cosmetologi pot fi considerate printre cele mai bune.

Nizoral, Sebozol, Dermazol
cele mai bune șampoane cu mătreață

Ingredientul activ al șamponului pentru mătreață "Nizoral" - Ketoconazol (analogi ai "Nizoral" - "Dermazol", "Sebozol"). Costul unei sticle de 60 ml este de aproximativ 550 de ruble.

Ketoconazolul poate fi considerat pe bună dreptate cel mai bun agent antimicotic conceput pentru a combate mătreața. Trăsătura sa distinctivă este "omnivor": afectează o gamă largă de microorganisme care cauzează leziuni fungice ale scalpului.

Beneficii. Nizoral are o consistență groasă și uniformă, ceea ce ușurează îndeplinirea condiției "nu spălați 5 minute". Aplicați la păr și puteți efectua proceduri de igienă pentru alte domenii strategice importante ale corpului.

Având în vedere gama largă de ketoconazol, Nizoral poate fi utilizat pentru a trata alte boli ale scalpului cauzate de ciuperci - pitiriazis versicolor, seboree uleioase și uscate, etc. Nu vă grăbiți să trageți concluzii dacă considerați că Nizoral trage vrăbii - pentru că aveți doar mătreață, și nu niște șindrilă acolo! Problema este că activitatea pe termen lung a ciupercilor pe scalp slăbește imunitatea locală, ceea ce facilitează decontaminarea pielii de alte microorganisme mai puțin plăcute. De aceea, lăsați Nizoral în trusa de prim-ajutor, chiar dacă mătreața vă lasă. Până când microflora pielii își restabilește performanța normală, acest șampon poate fi totuși util.

Dezavantaje. Pentru cei care sunt obișnuiți cu aplicarea șamponului, spălați imediat și uitați de păr înainte de spălarea următoare, metoda de aplicare a produsului va părea incomodă. Dar acest lucru nu este nimic în comparație cu statisticile: Nizoral și-a demonstrat eficacitatea în 96% din cazuri. Deci, nu este o problemă să păstrați șamponul pe părul dvs. timp de 5 minute, care cu o astfel de probabilitate mare vă va scuti de mătreață.

Concluzii. Sampoanele pe bază de ketoconazol sunt cele mai bune șampoane pentru mătreață cu rate excelente de eficacitate. 10 puncte din zece.

Recenzii. "Tatăl meu folosește întotdeauna un astfel de șampon, spune el, el ajută bine. Nu există aproape nicio matretă cu Nizoral, iar atunci când se trece la un alt șampon, apare din nou mătreața. Costurile nu sunt destul de ieftine pentru un șampon, dar există un efect. "

Algopiks
cel mai bun sampon pentru tratamentul matretii complexe

Costul unei sticle de 200 ml este de aproximativ 250 de ruble.

Principalele ingrediente active ale acestui șampon sunt gudronul și acidul salicilic. Ambele ingrediente au un efect antifungic pronunțat, iar acidul salicilic, printre altele, "perfectă" perfect pielea și părul, înlăturând ciupercile din mediul nutritiv.

Beneficii. Șamponul are un efect puternic antimicotic și antibacterian. Este eficient la riscul unei infecții secundare sau a unor astfel de probleme deja întâlnite. De fiecare dată când vă zgâriați capul în timpul unei mancarimi, vă veți deteriora ușor pielea. Pentru dvs., acestea sunt zgârieturi microscopice, invizibile și imperceptibile. Pentru bacterii, aceasta este Drumul Mare de Mătase, prin care acestea pătrund în mod liber în piele, devenind cauza unor noi "bucurie", dintre care cele mai nevinovate sunt infecțiile pustuloase.

Algopix cel mai bine sa stabilit ca un tratament pentru matreata de diferite origini, ca una dintre componentele terapiei complexe. Acest lucru înseamnă că, în cazuri dificile, când mătreața este complicată sau însoțită de alte patologii, tratamentul cu medicamente speciale + Algopix este cea mai scurtă cale spre recuperare.

Dezavantaje. Cei care s-au plâns de necesitatea de a rezista la Nizoral pe păr timp de 5 minute, cu Algopix nimic de făcut. Producătorul promite că veți obține cel mai bun efect, lăsând șamponul timp de până la 10 minute.

De asemenea, nu ar trebui să utilizați șampon pentru răni pe scalp - dacă simțiți o senzație de arsură în timp ce spălați părul, spălați-l și nu-l utilizați până când integritatea pielii nu este complet restaurată.

Și pentru ca acest lucru să nu vină ca o surpriză pentru dvs., ne amintim o zbuciumă în unguent într-un butoi de miere. Mai exact, într-o sticlă de șampon. Miros, sincer, un amator. Prin urmare, dacă combinați tratamentul cu mătreață cu Algopix cu o vacanță pe care o petreceți în retragere mândră, nu vă veți înșela.

Concluzii. Unul dintre cele mai bune remedii pentru mătreață, plin de ingrediente naturale și sănătoase, dar nu toată lumea va suporta mirosul său natural. Evaluat 9 din 10.

Recenzii. "Am cumpărat-o pe sfat și, sincer, m-am îndoit de eficacitatea lui, dar mi-a îndeplinit toate așteptările, după ce a doua spălare mătreața aproape a dispărut, capul mi-a încetat să mănânce, spumă perfect, un fel de alunecos, aparent de aceea este bine distribuit prin păr “.

Instant Clear de la L'Oreal Professionnel
cel mai bun sampon pentru prevenirea mătcii

Costul unei sticle de 250ml. este de aproximativ 700 de ruble.

Principalul ingredient al acestui șampon este piritionul de zinc, care reglează activitatea glandelor sebacee. În plus, compoziția Instant Clear include un complex vitamino-proteic, lipide și substanțe biologic active, normalizând creșterea și starea părului.

Beneficii. Da, nu există substanțe antifungice în acest șampon care să vă scutească de mătreață odată pentru totdeauna. Dar, având în vedere capacitatea acestui instrument de a normaliza producția și secreția de sebum, se poate spune: cu Instant Clear, ciuperca va trebui să urmeze o dietă rigidă, deoarece, datorită piritei de zinc, mediul nutritiv nu devine atât de hrănit. Prin urmare, utilizarea Instant Clear în combinație cu agentul antifungic va accelera procesul de vindecare și la sfârșitul tratamentului va contribui la prevenirea recidivei. Un bonus suplimentar este acela de a îmbunătăți aspectul părului, care rar rămâne atractiv și strălucitor după apariția mătcii.

Dezavantaje. Instant Clear nu este un remediu, așa că nu va funcționa pentru a scăpa complet de mătreață. Cu excepția cazului în care, în mod temporar, când nu ați decis încă alegerea unui șampon medicinal, iar reflexia în oglindă necesită deja urgent ceva de făcut cu părul, pentru a le oferi un aspect mai curat.

Concluzii. Unul dintre cele mai bune instrumente profesionale pentru imbunatatirea calitatii parului si prevenirea matretii, care apare datorita excesului de piele gras a scalpului. Dar mătreața instant nu este vindecarea instantanee. 8 puncte din zece.

Recenzii. "Prietenul meu are întotdeauna acest șampon. Fiind la locul ei, m-am îndrăgostit să încerc - nu am mai folosit niciodată șampon profesional (nu aveam destui bani). Acum cumpar acest sampon doar neaparat. Efectul este incredibil. Mătreața nu este deloc, părul este neted, strălucitor și vreau să le ating și să le ating - super. "

Soultz
cel mai bun remediu pentru mătreața și părul gras

Costul unei sticle de 150ml. este de aproximativ 280 de ruble.

Ingredientul activ al samponului - disulfură de seleniu - are mai multe acțiuni simultan. În primul rând, reglementează activitatea glandelor sebacee, împiedicând crearea unui mediu nutritiv pentru ciuperci. În al doilea rând, normalizează ciclul de împărțire a celulelor pielii, împiedicându-le să se coacă și să exfolieze prea repede (rezultatul căruia, de fapt, vedeți în rădăcinile părului matreții). Și cel de-al treilea șampon întrerupe procesul de creștere și reproducere a fungului, pentru care, în principiu, a fost creat.

Beneficii. Triple action este o solutie excelenta pentru cei care nu vor sa piarda timpul in eliminarea treptata a ciupercilor, indepartarea matretii si normalizarea "grasimii" parului. O simplă metodă de aplicare - "expunerea" timp de 3 minute a lui Sulsen pe păr - nu va împovăra nici măcar cele mai aglomerate.

Dezavantaje. Disulfura de seleniu are un efect asupra unui singur reprezentant al ciupercilor care produc mătreață. Prin urmare, dacă șamponul nu a produs nici un efect - mergeți la un dermatolog pentru a efectua teste și a identifica microorganismul responsabil pentru mătreața dumneavoastră personal. Sau mergeți la instrumentul care constă din substanțe antimicotice cu spectru larg. Miros - un alt șampon minus. Chiar si prin parfumurile rafinate, lumanarile delicioase ale aromelor farmaceutice isi fac drumul.

Concluzii. Instrumentul este eficient, dar nu pentru toată lumea. Pentru fiabilitate, trebuie să vizitați mai întâi un medic care va efectua testele necesare și va determina "agentul cauzal" al matreții. 7 puncte din 10.

Recenzii. "Am folosit Sulsena cu mulți ani în urmă, când încă nu au existat alte remedii pentru mătreață. Cu o lună în urmă, a devenit necesar să se vindece mătreața de la fiul său. Sulsena nu se schimbă - este la fel de rapidă, dar părul trebuie spălat foarte atent, altfel ar părea murdar și gras ".

Ce trebuie să știți?

După cum am menționat deja, cauza matreții este o ciupercă oportună, care este prezentă constant pe scalp. Din ciuperca în sine vă va salva instrumentele potrivite. Dar pentru a preveni recurența, este necesar să se elimine cauza creșterii și reproducerii necontrolate a acestui microorganism: creșterea formării de grăsimi în scalp. În plus față de recomandările referitoare la cazul dvs. specific, pe care un dermatolog vă va oferi, există o listă de reguli generale care pot facilita foarte mult lupta împotriva matreții:

 • Excludeți din dietă (sau reduceți la minim consumul acestora) alimente și mâncăruri afumate, grase, prăjite, picante și condimentate. Toate acestea cresc producția de sebum, ceea ce, în consecință, contribuie la crearea unui mediu favorabil "ciupercilor".
 • Păstrați scalpul la o temperatură normală. Nu aveți nevoie să puneți un termometru pe spatele capului - purtați pur și simplu pălării potrivite pentru sezon și nu setați poziția maximă a termostatului la uscătorul de păr atunci când uscați părul. De asemenea, iubitorii de schimbări frecvente ale imaginii cu ajutorul perucilor vor trebui să se limiteze: dueturi precum "peruca - vreme caldă" și "perucă - umiditate ridicată a aerului" - care vor ajuta ciuperca să înflorească în culori violente.
 • Nu purtați pălării strânse și, dacă aveți părul lung - încercați doar după cum este necesar pentru a le strânge în ciorchini și cozi strânse. Întreruperea circulației sanguine în scalp este unul dintre motivele pentru procesul de excreție sebacee.

Astfel, o combinație de șampon de mătreață și un set de reguli simple vă va ajuta să vă curățați scalpul și părul strălucitor. Fiți sănătoși și lăsați sezonul de ciuperci să vă fie întotdeauna în spatele părului!

Șampon de mătreață medicală din farmacie

Exfolierea excesivă a particulelor scalpului provoacă disconfort oricărei persoane. Patologia se dezvoltă datorită efectelor negative externe, anomaliilor organismului sau defectelor locale, prin urmare este necesară o abordare integrată a tratamentului. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să cumpărați un șampon de mătreață la farmacie. Este ușor de utilizat și combină funcția de igienă cu vindecarea.

Cum să scapi de mătreață

Câți oameni au încercat rețete pentru tratamentul bolilor de pe scalp - nu se iau în considerare. Săpun de uz casnic sau de gudron, piper, sifon, ceapă - lista poate fi nesfârșită. Numai cine știe dacă unul dintre mijloace va ajuta o anumită persoană și în ce măsură? Este mai bine să folosiți o metodă dovedită și să cumpărați șampon medicamentat pentru mătreața enervantă în farmacie și nu în magazinul obișnuit de produse cosmetice.

Cum sa alegi un sampon de vindecare

Vândute în departamentele cosmetice ale produselor de îngrijire a părului pot efectua numai prevenirea depunerii scalpului. Alte cerințe sunt impuse șamponului de mătreață medicală din farmacie. El este obligat:

 • acționează asupra mecanismului de peeling excesiv al scalpului chiar și în forme complexe ale bolii, de exemplu, dermatită seboreică;
 • să fie în siguranță și confortabil;
 • au efecte antifungice;
 • elimina inflamația și keratinizarea excesivă a epiteliului.

structură

Săpunul matreții medicale din farmacie este un remediu. Compoziția trebuie să includă ingrediente care luptă activ cu bacterii care cauzează peelingul pielii și dermatitele seboreice. Printre aceste componente se remarcă:

 1. Pirithionul de zinc este o substanță antifungică care afectează în mod activ natura agenților patogeni de drojdie.
 2. Climbazolul și disulfura de seleniu sunt agenți cu efect similar cu piritiona de zinc.
 3. Octopirox - structura chimică a substanței coincide cu ADN-ul celulelor fungice. Dacă octopiroxul intră în microorganisme, atunci activitatea lor normală va fi întreruptă, dezvoltarea va încetini și reproducerea se va opri.
 4. Clotrimazol - o substanță care duce la moartea completă a ciupercilor de drojdie.
 5. Ichtiolul este un component antiinflamator și antiseptic cu efect de peeling.
 6. Substanța organică de gudron, dezinfectarea zonelor afectate, creșterea circulației sanguine.
 7. Acidul salicilic este o componentă care inhibă transpirația și glandele sebacee. Are un efect exfoliant și antimicrobian.

Cele mai eficiente șampoane medicale

Măduvele remedii sunt reprezentate de o gamă largă de modele scumpe și ieftine, ceea ce face ca alegerea celor mai buni dintre ei să fie dificilă. Fiecare persoană are caracteristici individuale, prin urmare este necesar să se ia în considerare compoziția medicamentului, instrucțiunile de utilizare și tipul de păr. Folosind trucurile de publicitate, o persoană poate cumpăra un șampon medicinal pentru mătreață și în farmacie. Instrumentul va aduce cu siguranță rezultatul așteptat, deci trebuie să explorați mai multe opțiuni.

Sebozol

 1. Ingrediente: ketoconazol, apă purificată, clorură de sodiu etc.
 2. Indicatie: un tratament cuprinzator al dermatitei seboreice, pityriasis versicolor.
 3. Aplicați: frecați 5 ml în scalp, apoi aplicați buclele ude. Masaj pentru a spuma. Clătiți după 5 minute. Pentru a reduce manifestările matreții, utilizați medicamentul timp de o lună cu o frecvență de până la 2 ori pe săptămână.
 4. Pret: 100ml cost 300-400 p.
 1. Ingrediente: bisabolol, olina piroctonă, molecule active.
 2. Indicații: matreata, mâncărime, iritarea scalpului.
 3. Aplicare: stoarceți mătreața Vichy Dercos pe palmă și frecați scalpul și părul. După masaj, clătiți cu apă curentă.
 4. Pret: 600-700 r.

gudron

 1. Ingrediente: gudron de mesteacăn, ulei de nucă de cocos, glicerină, parfum parfumat.
 2. Indicații: psoriazis, seboree, peeling al scalpului, eșec al glandelor sebacee, infecții fungice.
 3. Aplicare: părul umed și aplicați mașina. Masaj pentru spumare, clătiți cu apă caldă după 3 minute.
 4. Pret: un instrument profesional poate costa 100-150 p.

Sulsen Forte

 1. Ingrediente: extract de rășină din rădăcină de brusture, aditivi de condiționare.
 2. Indicații: matreata, violare a structurii părului.
 3. Aplicare: se spală produsul pe părul umed, se clătește cu apă caldă după 3 minute. Utilizați trei ori pe săptămână timp de 1,5-2 luni.
 4. Preț: 100-120 p.

Fitoval

 1. Ingrediente: drojdie medicală, zinc, vitamine.
 2. Indicații: păr deteriorat, dur și dezordonat, prevenirea matreții.
 3. Aplicare: aplicați părului umed, după masaj, lăsați timp de 10 minute, apoi clătiți cu apă curentă. Permisă de 2 ori într-o singură procedură. Poate fi folosit ca remediu obișnuit.
 4. Preț: 300-400 p.

cai putere

 1. Ingrediente: ketoconazol, acid citric, compoziție de parfum.
 2. Indicații: părul bogat în grăsimi, mătreața, toroane plictisitoare și fragile.
 3. Aplicare: spălați șamponul pe un păr umed curat cu o mișcare de masaj, apoi clătiți cu apă caldă.
 4. Preț: 400-500 r.

Ce șampon ajută mai bine la matreata

Când cumpărați un șampon, trebuie să vă uitați la compoziția și tipul de păr, pentru care se recomandă utilizarea instrumentului. Producătorul indică aceste informații pe sticla în sine. În plus, obișnuită este separarea șampoanelor după vârstă și sex. Pentru părul copiilor, produsele pentru adulți vor fi prea agresive, iar șampoanele pentru femei și bărbați au parfumuri diferite.

Pentru copii

Următoarele produse sunt considerate mai potrivite pentru părul pentru copii:

 1. Zincul Friderm. Cremă colorată cu antifungice și inhibă creșterea microorganismelor. Componenta principală din compoziție este zincul. Aplicați cu pierdere intensă a părului, dermatită atopică și seboreică, lichen multi-colorat. Samponul pentru mătreață pentru copii este utilizat pentru tratarea alergiilor. După spumarea pe părul umed, acesta trebuie spălat cu apă caldă menajeră. Frecvența utilizării - de 2 ori pe săptămână. Preț 600-700 p.
 2. Nizoral. Medicament antifungic anti-mătreață în farmacii. Componenta principală este ketoconazolul. Indicațiile sunt dermatita seboreică, pitiriazis versicolor și matreata. Puteți folosi copiii din copilărie, adolescenți și adulți. Pentru dermatita seboreică, șamponul capului de două ori pe săptămână. Cursul maxim de tratament este de o lună. Prețul samponului de la 600 p.
 3. Frizerm tar. Un șampon de mătreață cu gudron de cărbune. Recomandat să se utilizeze pentru seboree, acnee, psoriazis, eczeme. Agitați bine înainte de aplicare. Prima dată când aplicați șampon, frecați și clătiți. Așteptați 3 minute a doua oară și apoi clătiți-vă capul. Fonduri de preț - de la 500 la 600 p.

Pentru bărbați

Rating-ul șampoanelor pentru sexul mai puternic este reprezentat de astfel de mijloace:

 1. Bărbați Nivea. Un bun sampon cu extract natural de bambus elimină efectiv matreata. Recomandat pentru utilizare zilnică. Un instrument foarte ieftin, prețul său este de 150 p.
 2. Natura Siberica. Cel mai puternic antiseptic din cauza extractului de mușchi de stejar din compoziție. Distruge ciuperca, elimina matreata. Aplicați o cantitate mică părului. După un mic masaj, clătiți-l. Preț de la 300 r.
 3. Himalaya. Șampon pentru mătreață. Acesta conține ulei de arbore de ceai, bucle hidratante uscate și reducerea peelingului. Este permisă aplicarea zilnică. Șamponul trebuie aplicat pe părul umed, după 2 minute. Masaj cu apă caldă. Costul fondurilor de la 150 la 200 p.

Dacă matreța provine de la șampon

Folosirea produselor de șampon nu pentru tipul de păr vă duce la o mai slabă depunere a pielii. În astfel de cazuri, se recomandă să nu mai utilizați șamponul. Dacă instrumentul este nou, atunci poate este doar o reacție la schimbarea compoziției de detergent. Apoi ar trebui să urmăriți ceva timp - mătreața poate trece de la sine. Dacă nu se întâmplă acest lucru - contactați un specialist.

Prevenirea dermatitei seboreice

Pentru a preveni bolile mai grave, se recomandă câteva condiții simple:

 • utilizarea detergenților adecvați;
 • luând vitamine;
 • igienă;
 • alimentația adecvată, excluderea alergenilor;
 • stilul de viață activ și întărirea;
 • tratamentul bolilor infecțioase.

Feedback asupra rezultatelor cererii

Am folosit un șampon numit Alerana, dar, din anumite motive, am obținut și mai multă mătreață. Farmacie sfătuită înseamnă "cai putere". Mi-au spus multe lucruri pozitive despre asta, așa că am decis să încerc. Părul deveni puternic și strălucitor, uită complet de mătreață. Prețul este justificat, prin urmare, sfătuiesc toate femeile.

Svetlana, 33 de ani

Parul era lipsit de viață, rapid gras. Am încercat totul, chiar și un șampon solid cu nămol medicinal din lacul Saki. Am decis să merg la doctor. Am învățat despre diagnosticul meu - seboreea uleioasă. Atribuit "Nizoral". Imediat după aplicare a matreții a început să se retragă, dar după terminarea tratamentului, simptomele bolii au revenit. Peste 3, acest șampon, nu aș pune.

Alexandru, 28 de ani

Cel mai eficient pentru mine a fost șamponul anti-mătreață Nivea pentru bărbați. Se reface și curăță delicat scalpul, care dă o nouă forță, energizează. Prețul se potrivește cu calitatea. O opțiune bună pentru un cadou de vacanță. În plus, a început să folosească alte produse cosmetice de la această companie. Îi sfătuiesc pe toți oamenii.

Cum sa alegi un sampon medicamentos pentru matreata intr-o farmacie? Privire de ansamblu asupra brandurilor populare ale producătorilor bine-cunoscuți

Acum, în transport sau într-un loc public, există rareori oameni care au o jachetă sau o rochie în zona umărului acoperită cu scări albe murdare. Dar asta nu înseamnă că mătreața a dispărut undeva, iar omenirea a scăpat de acest fenomen neplăcut.

Sampoanele moderne eficiente anti-mătreață se luptă activ cu problema, ajută la vindecarea bolilor de la nivelul scalpului. Rezultatul - un fenomen estetic scăzut se poate observa din ce în ce mai puțin. De ce apar scări? Ce șampon terapeutic pentru mătreață? Farmacia are o mulțime de compuși activi de la companii bine-cunoscute. O examinare a instrumentelor populare vă va ajuta să faceți o alegere.

Cauze ale matretii

Moartea celulelor pielii, în loc să fie dată de natură, este vina ciupercii de drojdie care trăiește pe scalp. Uneori, acest "parazit" nu se manifestă de mulți ani, o persoană nici măcar nu bănuiește ce mătreață este.

În anumite condiții, ciuperca începe să se înmulțească, celulele mor, ocolind procesul de deshidratare. rezultat:

 • lipesc scânteiere albicioase.

Aderarea infecției provoacă dezvoltarea seboreei. Pentru mătreață se adaugă:

 • mâncărime persistente;
 • iritație, roșeață a scalpului.

Factorii care declanșează dezvoltarea ciupercii:

 • imunitate slăbită;
 • masele incorect alese, șampoanele pentru păr;
 • adesea colorat, în special cu formulări ieftine, iritând epiderma pe cap;
 • situații stresante;
 • dependența de alimentele sărate, grase și picante;
 • deficit de vitamina (parul apare adesea în primăvară).

Cum să folosiți ulei de migdale pentru păr? Aflați toate secretele aplicației.

Cum sa faci un ombre pentru parul scurt? Citiți răspunsul la această adresă.

Prezentare generală a brandurilor populare de șampoane farmaceutice

În lanțul de farmacii și în magazinele de cosmetice există mai multe articole pentru tratamentul matreții, seboreei uscate și grase. Unele șampoane bune de mătreață se luptă și împotriva pitiriazei.

Ce șampon cu mătreață este mai bun? Fiecare compoziție are avantaje proprii. Descrierea succintă a șampoanelor terapeutice și cosmetice vă va ajuta să găsiți "medicamentul" dumneavoastră.

Nizoral

Instrumentul popular de pe piață nu este primul an. Mulți oameni folosesc acest șampon.

 • ingredient activ - ketoconazolul are un puternic efect antifungic;
 • medicamentul este recomandat pentru tratamentul și prevenirea bolilor de piele;
 • cu cruste seboreice, o abundenta de fulgi de piele moarta, privarea agentului se aplica pe parul spalat, distribuit pe piele si toroane. După 5 minute, clătiți;
 • după câteva tratamente, mâncărimea este redusă, peelingul este redus;
 • pentru tratament, lubrifiați scalpul de două ori pe săptămână, pentru profilaxie, o dată la fiecare 12-14 zile;
 • efectele secundare sunt rare;
 • Prețul mediu al șamponului pentru mătreață Nizoral (sticlă de 60 ml) este de 400 de ruble.

Sebozol

Drogul a apărut relativ recent, dar a devenit rapid popular. motive:

 • lupta activă împotriva bolilor fungice, psoriazisul seboreic, dermatita seboreică, pityriasis versicolor;
 • preț rezonabil.
 • ingredientul activ este ketoconazolul. Sunt prezente acidul citric și glicerina;
 • înseamnă efect dăunător asupra ciupercilor, bacteriilor, îndepărtează fulgi moarte, elimină manifestările seboreice;
 • medicamentul normalizează sensibilitatea pielii;
 • Aplicați șamponul Sebozol pentru mătreață pe păr curat, ușor umed, spumant. După cinci minute, clătiți bine capul;
 • în timpul tratamentului, utilizați sebosol timp de o lună. Tratați scalpul de câteva ori în timpul săptămânii. Prevenirea se face o dată la fiecare 7-14 zile;
 • uneori șamponul provoacă mâncărime, uscăciune sau, dimpotrivă, părul uleios crescut;
 • Prețul sticlei de 100 ml - 230 de ruble.

Soultz

De-a lungul anilor s-au vândut farmacii cunoscute anti-mătreață. Înainte de apariția cosmeticelor moderne și a șampoanelor medicale moderne, mulți oameni au cumpărat Sulsen. Există o pastă cu același nume pentru tratamentul bolilor dermatologice. Medicamentul a câștigat multe feedback pozitiv.

 • ingredientul activ este disulfura de seleniu. Substanța afectează în mod intenționat "vinovatul" apariției cântarelor, iritație, mâncărime;
 • molecula substanței active este introdusă în peretele celular al ciupercilor, încalcă procesul de divizare și reproducere;
 • Moleculele SeS2 sunt fixate pe scalp, normalizează activitatea glandelor sebacee, împiedică mătreața;
 • compoziția terapeutică are un efect fungicid, citostatic, keratolitic;
 • spălați-vă părul, distribuiți un șampon Sulsen mătreață, spumă. După 3 minute, clătiți bine. Repetați imediat tratamentul, clătiți bine părul și pielea din nou;
 • utilizați Sulsen o dată pe săptămână. Efectul excelent oferă o combinație de concentrații de șampon și pastă de 1 și 2%;
 • Prețul mediu al unei sticle PET este de 150 ml - 270 de ruble, pastă Sulsen Forte - 70 de ruble.

Keto plus

Un medicament modern cu efect activ asupra pielii afectate. Reface rapid echilibrul pe scalp, normalizeaza actiunea glandelor sebacee, afecteaza in mod nefavorabil fungi de drojdie si dermatofite.

 • Ingredientul activ este ketoconazolul, care neutralizează flora patogenă. Un alt ingredient activ este piritionul de zinc. Substanța ameliorează iritarea, ameliorează mâncărimea;
 • cu utilizarea regulată trece dermatita seboreică, numărul de cântare de lacrimă scade brusc;
 • aplicați compoziția pentru a curăța părul umed, faceți o spumă bună, după 3-5 minute, îndepărtați cu apă caldă;
 • utilizați Keto Plus de două ori pe săptămână pentru a trata bolile dermatologice. O dată pe lună este suficient pentru profilaxie;
 • Prețul mediu al unei sticle de 60 ml este de 400-550 ruble.

Fitoval

Șamponul conține ingrediente active și extracte de plante pentru tratamentul scalpului. Instrumentul este recomandat pentru dermatita seboreică, mătreața, psoriazisul scalpului.

 • ingrediente active - ihtiol ușor, gudron, climbazol. Substanțele au un efect anti-seboreic marcat;
 • Rozmarinul și extractele arnica de munte reduc inflamația, îmbunătățesc microcirculația în straturile superioare ale epidermei pe cap;
 • pantenolul înmoaie efectul componentelor chimice în sampon;
 • Aplicați preparatul pe buclele umede spălate, masați bine scalpul. Țineți masa spumoasă timp de 3 minute, scoateți aparatul Fitoval sub apă curgătoare. Re-tratare recomandată;
 • utilizați compoziția o dată sau de două ori pe săptămână;
 • pentru seborrhea Folosirea samponului Fitoval timp de 4-16 săptămâni, cu psoriazis - de la 8 la 12 săptămâni. Consolidarea efectului va ajuta lotiunea de matreata Fitoval;
 • Prețul mediu este de 300 de ruble.

Aflați totul despre beneficiile și aplicarea părului de cătină.

În acest articol, citiți despre produsele de laminare a părului.

Du-te aici http://jvolosy.com/problemy/vypadenie/lechenie-doma.html și citiți informații despre remedii folk pentru căderea părului.

Tar 911

Agentul are un efect dăunător asupra ciupercilor de drojdie, are un efect antiinflamator, sebostatic. Îmbunătățește activitatea glandelor sebacee, există o dezinfectare a epidermei.

 • Componenta principală este gudronul. Sunt prezenți acizi organici, rășini, toluen;
 • remedia miroase mai degrabă neplăcut, dar mirosul dispare repede din păr;
 • spuma în timpul procesării nu se datorează foarte mult procentului mare de ingrediente naturale;
 • coerența este destul de lichidă, drogul nu este consumat foarte economic;
 • parul umed cu șampon de gudron, distribuie compoziția pe întreaga lungime, masați pielea, lăsați timp de 3 minute;
 • spălați-vă capul cu apă fierbinte;
 • compoziția curăță blând părul și epiderma, buclele devin moi, ascultători;
 • curs - 21 de zile. Utilizați produsul de câteva ori pe săptămână;
 • Prețul mediu al unei sticle de 150 ml este de 130 de ruble.

Clear vita abe

Samponul popular anti-mătreață vine în mai multe variante. Există fonduri pentru femei și bărbați.

 • ca parte a produsului există o formulă unică care hrănește straturile profunde ale epidermei;
 • potrivit pentru utilizarea frecventă, curăță blând părul și pielea, îngrijește ușor;
 • pielea de pe scalp este vindecată, precondițiile pentru apariția unui număr mare de particule moarte de epidermă dispar;
 • comentarii despre șampon diverse. El a ajutat unul, alții nu au văzut un rezultat notabil;
 • Prețul mediu de 400 ml - 310 ruble.

Săpun pentru mătreața copiilor

Perturbarea glandelor sebacee la copii este rară. Cel mai adesea, mătreața apare de 12-13 ani la începutul adolescenței. Dacă găsiți semne de apariție excesivă a scalelor moarte la copii, asigurați-vă că vă consultați cu un dermatolog și tricholog. Medicul vă va spune ce șampon să alegeți.

Pentru copii, puteți recomanda mijloace hipoalergenice de la bine-cunoscuta companie Bubchen. Compoziția detergenților moi - extract de mușețel, glicerină, proteine ​​din grâu. Aproape nici vopselele și parfumurile. Producătorul de produse cosmetice pentru copii garantează o îngrijire delicată pentru pielea delicată a copilului.

Un alt instrument bun - șampon Friderm pentru copii. Farmacia prezintă o serie de medicamente cu diverse ingrediente active. Fiecare are un efect pronunțat:

 • zinc - potrivit pentru tratarea matretii;
 • un remediu cu un echilibru PH este necesar pentru prevenirea bolilor dermatologice ale scalpului delicat la copii;
 • Gudronul este recomandat pentru a combate pielea grasă și părul crescută.

Utilizați anti-seboree de două ori pe săptămână. Aplicați compoziția pentru prima dată, clătiți imediat, în timpul celui de-al doilea tratament, asigurați-vă că așteptați 5 minute, apoi clătiți-vă capul cu multă apă caldă.

Costul mediu al șampoanelor Bubchen este de 130-180 de ruble, marca Frieder 150 ml - 560-800 ruble.

Prevenirea mătcii

 • Țineți părul și scalpul curat. Grijă slabă este cauza iritației, apariția mâncărimei și a diferitelor boli, penetrarea infecției;
 • consolidarea sistemului imunitar, apoi ciupercile de drojdie vor fi într-o stare "inactiv";
 • selectați produse de îngrijire a părului de înaltă calitate;
 • refuza alimente picante, grase, sărate;
 • în timp, începeți lupta împotriva paraziților pe scalp;
 • asigurați-vă că organismul obține suficiente vitamine;
 • încercați să fiți mai puțin nervoși.

Mătreața nu numai că cauzează sentimente neplăcute în ceilalți, ci face o persoană confuză cu manifestările seboreice. Excesul de baloane albice indică trezirea ciupercii pe scalp, disfuncții interne.

Cum de a alege un șampon cu mătreață? Răspunsul se găsește în următorul videoclip:

Ca acest articol? Abonați-vă la actualizările site-ului prin RSS, sau stați la Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Twitter sau Google Plus.

Abonați-vă la actualizările prin e-mail:

8 COMENTARII

Este foarte dificil să găsiți un sampon pentru tine. Dar dacă știți ce fel de mătreață este îngustată în căutare. Am mătreață uscată, tricologul a recomandat șamponul de vindecare Sebopyrox-911. După câteva spălări, scalpul sa oprit la zgâriere și mătreața a căzut pe umeri. Deci, acel șampon selectat în mod corespunzător este cheia pentru un tratament cu mătreață de succes.

Recent am întâlnit șamponul Naftaderm. există, de asemenea, un astfel de unguent... ca parte a uleiului de naftalină, respectiv, cu probleme ale pielii, inclusiv mătreața excelentă. Ma ajutat bine. și sentimentul că părul a devenit mai mult!))

Un alt șampon bine-cunoscut - cai putere cu ketoconazol este, mi-am cumpărat acest lucru, m-au ajutat

Am suferit de mătreață timp de cinci ani înainte de a începe să folosesc Hempina. Vă recomandăm o compoziție foarte bună.

În farmacie, farmacistul a sfătuit samponul cu ketoconazol, am ales marca de cal a tuturor, a venit la un preț și mi-a plăcut volumul, care a fost grozav pentru acești bani, chiar mai târziu a rămas după curs, bineînțeles, mătreața nu sa întors.

Am fost ajutat de mătreață ca un șampon cu puterea de serie a ketoconazolului, în general a îndepărtat rapid mâncărimea - prima dată și mătreața în sine în 3-4 zile în total. Și, desigur, este vândut într-o farmacie.