Intorcandu-ma in studiul cosmeticelor, mi-am dat seama ca sampoanele de ras nu sunt doar o tendinta la moda, ci chiar o necesitate. Și de ce toată lumea cumpără încă șampoane cu SLS și SLES când au fost studiate și scrise deja multe despre răul lor?

Ajutor scurt, dacă cineva nu știe încă:

SLS (lauril sulfat de sodiu, lauril sulfat de sodiu, SLS), SLES (sulfat de sodiu lauret, sulfatul lauret de sodiu, SLES) - curățare ieftine puternice și agenți de spumare. Se utilizează în majoritatea detergenților care ar trebui să aibă spumă (pastă de dinți, gel, săpun, șampon, produse de curățat etc.). Poate provoca iritarea pielii, se acumulează în organism. Îndepărtează puternic pielea și părul, provocând mătreața, sfărâmarea, fragilitatea și căderea părului.

Sa dovedit că prefixul "organic", "ecologic" și "natural" nu este întotdeauna o garanție că nu există SLS și SLES în șampon. Voi spune mai mult, chiar și atunci când producătorul indică "fără SLS și SLES", atunci compoziția lor poate include substituenți mai puțin nocivi, cum ar fi cocosulfatul de sodiu, sulfatul de miriți de sodiu. Înșelându-te la fiecare tură și trebuie să fii chimist sau cosmetolog pentru a găsi un remediu blând. Dar, de cele mai multe lucru pentru a găsi un șampoane relativ inofensiv am făcut pentru tine, și de a oferi ușor să le) amintiți-vă în același timp, am făcut o selecție din cele mai bugetului, deoarece pentru a găsi Balsam zilnic pentru 100500 UAH este mult mai ușor)

1. Sampoanele fără sulfat ale producătorului ucrainean YAK. Ei folosesc Coco-Glucosid ca principal agent de curățare și suflare (SLS și SLES substitute).

Coco-glucozida (Coco-Glucose) este un detergent foarte slab, produs prin fermentarea zahărului de porumb și a zahărului de cocos. Această componentă este compatibilă cu toate tipurile de piele și este suficient de blând pentru a fi utilizată în produsele pentru copii.

Prezentat în 3 linii (produse farmaceutice, cosmetice și organice + șampon pentru bărbați). Alegerea este variată și variată în fiecare linie.

Cost - de la 45 UAH.

Puteți cumpăra în farmacii și magazine online.

2. Sampoanele fără sulfat de producție rusească Rețetele bunicii lui Agafya. Vreau să vă atrag imediat atenția asupra faptului că unele dintre șampoanele lor conțin sulfat cocos de sodiu nociv (seria Agafia de prim ajutor, baia Agafia). Prin urmare, aveți grijă și căutați în sulfatul de magneziu Laureth. De exemplu, am o colecție de volum și pompă despre care am scris deja aici.

Magneziu Laureth Sulfat este un surfactant cu proprietăți de curățare. Agentul tensioactiv usor, nu irită pielea și ochii, este utilizat pe scară largă în produsele de igienă intimă.

Cost - de la 45 UAH.

Puteți cumpăra în Auchan și în magazinele online.

3. Șampon fără sulfat Planeta Organica. De asemenea, produse în Rusia și, de asemenea, unele dintre șampoanele lor conțin sulfat cocos de sodiu dăunător (fii atent). Magneziu Laureth Sulfat și lauril glucozid sunt utilizate în produsele care sunt de interes pentru noi.

Lauril glucozidul este absolut netoxic, deci nu există nici un rău asupra corpului uman. Proprietățile utile ale componentei includ moale, efect de curățare excelent și condiționare a părului. Nu există surse de încredere cu cercetări reale privind efectele negative.

Cost - de la 50 UAH.

Puteți cumpăra magazine Auchan online.

4. Șampone fără saturație Natura Siberica (Rusia). Ca parte a glucuronurii de lauril. Citiți cu atenție compozițiile!

Cost - de la 100 UAH.

Puteți cumpăra magazine Auchan online.

După cum puteți vedea, șampoanele fără sulf sunt destul de comune și la prețuri accesibile. Aici puteți adăuga producători cum ar fi Organic Life, Love2mix Organic, Dushka, Mandarin alb...

Aceasta este o selecție a celor mai ușor accesibile instrumente. Cauta sampoane mai mult de 120 UAH - nu văd nici un punct. Alegerea este atât de mare. Sunt mulți producători de buget, dar nu-mi amintesc pe toți. Și nu este necesar, este mai bine să ne amintim componentele care sunt dorite sau nedorite în compoziție.

Nedorite: cocosulfat de sodiu, sulfat de miriț de sodiu...

Valid: Sulfat de magneziu lauret, Lauril glucozid, Coco-Glucozid...

Totuși, nu pot să nu remarcăm că în lumea modernă este foarte dificil să abandonăm complet șampoanele fără sulfat. De ce? Se pare că produsele de coafat și de îngrijire a părului (cum ar fi balsamuri, balsamuri, măști etc.) utilizează astfel de componente (siliconi și alții ca ei) care tind să se acumuleze în păr, ceea ce nu este bun (de ce nu este bine? pentru un alt articol). Și numai detergenții foarte puternici le pot spăla, cel puțin parțial. Prin urmare, cu aprovizionarea cu sampoane de sulfat nu pot să mă despart complet...

Samponul organic este baza părului sănătos

Sampoanele organice sunt o alegere excelentă pentru cei care aleg să se protejeze de efectele agresive ale produselor chimice. Cumpărarea șamponului, acordați atenție ingredientelor din compoziția sa: natura face posibilă alegerea exactă a părului dumneavoastră.

Atenția și îngrijirea părului vă vor reveni cu bucle frumoase, radiante.

Sampoanele organice sunt o alegere excelentă pentru cei care aleg să se protejeze de efectele agresive ale produselor chimice. Ca regulă, termenul "organic" înseamnă un produs realizat sau cultivat singur. Desigur, puteți face întotdeauna sampon la domiciliu, dar este destul de laborios și este posibil să nu aveți ingredientele necesare.

Piata moderna este o varietate de sampoane organice, cumparand asta, puteti fi sigur ca acesta este un produs cu adevarat natural.

Cumpărarea șamponului, acordați atenție ingredientelor din compoziția sa: natura face posibilă alegerea exactă a părului dumneavoastră. Aromele naturale de lavandă și iasomie sunt potrivite pentru scalpul sensibil și pot fi folosite și de copii, deoarece sunt complet hipoalergenici. Ceaiul verde, camelia albă și ginsengul vor ajuta părul să se usuce pentru a menține mai multă umiditate în interiorul vostru, iar rozmarinul este un ajutor excelent în tratamentul matreții.

Compoziția șamponului este, de obicei, o coloană destul de largă și lungă, dar cel mai important lucru din toată această abundență de cuvinte este baza samponului (agent de spumare). Acesta este de obicei indicat în primele rânduri, iar părul depinde de calitatea acestei componente.

Este demn de remarcat faptul că cele mai periculoase elemente de bază sunt cele mai frecvente pe piața de masă:

(SLS) - lauril sulfat de sodiu, amoniu lauril sulfat, amoniu laureth sulfat de sodiu, sulfat de sodiu lauret, TEA Layril sulfat, TEA Laureth sulfat și colab.

Aceste substanțe, care sunt în mod esențial de formare a spumei, sunt foarte agresive, încalcă echilibrul acido-bazic al scalpului, distrug proteina care formează părul, dăunează-l.

Rezultatul utilizării unor astfel de componente în șampon poate fi părul inutil de "pufos" - un semn de deteriorare a cântarelor părului, în timp ce cel mai adesea arborele de păr este expus și expus la bacterii și murdărie.

Folosind regulat, acest șampon va duce la o "grăsime" excesivă, la subțierea structurii și chiar la căderea părului, precum și la apariția capetelor "preferate".

Cele mai benigne substanțe active includ:

• TEA Sulfat de laurii (Triethanolamine Lauryl Sulfate)

• DEA Oleth-3 fosfat

• Myristamide DEA, Stearamid MEA

• Cocamidă MEA, Lauramide DEA

• Sulfat de myree de sodiu și sulfat de myristil eter de sodiu

• Cocoil isetionat de sodiu

• Sulfatul de magneziu Laureth

• Sulfat de myree de sodiu și sulfat de myristil eter de sodiu

Și cele mai bune și cele mai sigure ingrediente active ale șamponului sunt bazele organice moi:

• Decil Glucosid sau decil poliglucoză

• Lauroil sarcosinat de sodiu

• Lauril sulfoacetat de sodiu sau hidroxipropilsulfonat de lauriiglucozide de sodiu

• Sulfosuccinatul de laură de disodiu

Șampoanele organice de înaltă calitate nu ar trebui să fie găsite într-un supermarket obișnuit, sunt mult mai probabil să apară în magazinul de produse cosmetice profesionale sau pe Internet.

De regulă, costul acestor șampoane este semnificativ mai mare decât cel al detergenților de calitate inferioară, totuși merită, având în vedere în special faptul că astfel de șampoane sunt consumate, sunt de obicei mai economice.

Alegeți un șampon fără siliconi, sulfați și parabeni, pe bază de ingrediente organice, iar parul va străluci cu sănătate și frumusețe!

Magneziu Laureth Sulfat

Bună, draga Ecogolics, voi izbucni, dacă nu-mi împărtășesc emoțiile de la folosirea măștii antiinflamatoare a feței cu enzime de secară organică de la Levrana. Cum îmi place acest ambalaj în Levran - dincolo de cuvinte! 30 ml. acest remediu minunat. citiți mai departe

Buna ziua fete si baieti mici Aroma de pretutindeni in jurul nostru, unii ne plac, unii pe care nu-i observam deloc, dar de la unii suntem intors. Unii dintre noi acuză cu energie, alții se relaxează. Și, bineînțeles, aromele trebuie să fie naturale. citiți mai departe

Almond salut tuturor! Vreau să vă prezint Crema de față (pentru pielea uscată) cu ulei de migdale de Pretty Garden. Faceți cunoștință! Crema este într-un tub, mi se pare din plastic moale. Îmi place cu adevărat logo-ul Pretty Garden - o inscripție. citiți mai departe

Sulfat în sampon: bun sau rău?

Cosmetica fără sulf se câștigă din ce în ce mai multă popularitate. Magazinele străine online se aruncă cu o mulțime de mărci care produc produse cosmetice organice. Este destul de ciudat că această tendință câștigă popularitate doar în țările CSI. Dar chiar acum puteți găsi cu ușurință produsele cosmetice cu cuvintele "Fără SLS" pe rafturile din supermarketuri.

Deci, care este răul de sulfați?

Sulfații sunt substanțe active de suprafață, produse petroliere. Proprietatea lor principală este capacitatea de a forma spumă. După cum știți, spuma este necesară pentru a curăța eficient pielea și părul. Prin urmare, sulfații sunt adăugați la șampoane, curățare facială, geluri de duș, pulberi și chiar și paste de dinți.

Cea mai cunoscuta reprezentare a sulfatilor este laurii sulfatul de sodiu (SLS). Recent, publicul discută din ce în ce mai mult despre această componentă. Se crede că SLS poate provoca astfel de fenomene neplăcute ca roșeața pielii, uscăciunea, mâncărimea. La persoanele cu alergii, aceste componente pot provoca o reacție alergică.

Studiile științifice au arătat că utilizarea unui produs cosmetic cu o concentrație de laurilsulfat de sodiu de două sau mai multe procente poate duce la înroșirea pielii. Totuși, ideea este că concentrația SLS în produsele cosmetice este mult mai mică decât două procente. Aceasta înseamnă că probabilitatea efectelor nocive asupra corpului este prea exagerată. Se demonstrează că această componentă poate provoca iritarea pielii cu expunere prelungită mai mult de o oră. Prin urmare, cu un contact scurt, probabilitatea reacțiilor adverse este minimă.

Ca regulă, cosmeticele nesulfate sunt mai scumpe. În loc de sulfați, astfel de mărci utilizează componente de detergent de origine vegetală, de exemplu, coco glucosidă sau lauril glucozidă. Ele sunt considerate surfactanți moi. Producția în sine a acestor componente este mai scumpă decât sulfatul. Prin urmare, acest lucru este afișat în politica de prețuri. Prin urmare, pentru achiziționarea de șampon fără sulfat va trebui să furculiță.

Ce va spune compoziția?

Deci, v-ați decis să cumpărați, de exemplu, sampon fără sulfat. Eticheta frumoasă spune că nu conține sulfați. Desigur, nu ar trebui să aveți încredere orb în ceea ce promite producătorul. Deci, întoarceți flaconul cu șampon și citiți compoziția.

sodiu laurii sulfat (SLS) sodiu lauret sulfat (SLES) amoniu laurii sulfat, magneziu laurii sulfat - toate acestea sunt sulfați. Marcile cosmetice folosesc adesea un truc inteligent. În literele scrise de pe ambalaj, scrie că șamponul nu conține sulfați. Și cumpărătorul de încredere îl primește. Într-adevăr, șamponul nu poate conține laurii sulfat de sodiu. Dar merită studiat compoziția și puteți vedea că aceasta include, de exemplu, sulfatul de magneziu lauretat. Desigur, această componentă este mai puțin agresivă. Poate în efectul său un astfel de șampon și nu rău. Dar producătorul, care își amăge clienții, nu mai inspiră încredere. Prin urmare, aveți grijă, merită să plătiți pentru un astfel de șampon, care, în esență, nu respectă promisiunile producătorului?

Chiar mai prudent ar trebui să se aplice producătorilor care pretind că șampoanele lor sunt complet naturale și nu conțin substanțe chimice. Se datorează agenților tensioactivi și părului de curățare. În acest caz, șamponul pur și simplu nu ar fi capabil să îndeplinească principala cerință: curățarea scalpului și a părului.

Deseori, producătorii merg mai departe, declarând că și măștile și balsamurile pentru păr nu conțin sulfați. După cum deja știți, sulfații sunt utilizați pentru spumare. Amintiți-vă de măștile și balsamurile pe care le-ați folosit. Spumă? Pentru astfel de produse cosmetice, sulfații nu sunt folosiți a priori, indiferent de marca, deoarece nu sunt necesare aici.

Care sunt caracteristicile utilizării șampoanelor fără sulfat?

Deoarece surfactanții mai moi sunt utilizați în șampoanele fără sulfat, aceste șampoane formează mai puțină spumă. Cum să vă adaptați la acest lucru? Principala regulă - este necesar să umezi bine părul. Apoi se toarnă o mică cantitate de șampon în palmă, se adaugă puțină apă și se emulsifică, apoi se aplică pe cap. În acest fel veți crea volumul necesar de spumă. Nu va trebui să vă spălați părul a doua oară.

În ce cazuri încă nu trebuie să renunți la șampoane cu sulfat? Șampoanele cu sulfat au un efect pronunțat de curățare. Aceste șampoane fac bine cu scalpul gras. Sampoanele fără sulfat au proprietăți ușoare de detergent și nu pot curăța pielea și părul la fel de eficient ca și sulfatul.

Înainte de a vă decide să cumpărați un șampon fără sulf în urmărirea inofensivității, gândiți-vă la instrumentele care sunt în casa dvs. Sunteți gata să aruncați toate fondurile existente care nu îndeplinesc cerințele de siguranță și cumpărați altele noi? Machiaj preferat, pastă de dinți, pulbere de spălat? Răspundeți cu sinceritate la întrebarea: cât de mult dăm organismului, folosind produse cosmetice dăunătoare? Și cât de mult rănesc corpul, ducând un stil de viață greșit, mâncând alimente proaste, punându-vă în stres? Răspunzând la aceste întrebări, puteți înțelege dacă acest lucru este necesar pentru dvs. Sau povestiri despre pericolele de sulfat nu este altceva decât o marcă de marketing?

Grigorov Valeria, comentator medical

8,938 vizualizări totale, 9 vizualizări astăzi

Șampone fără sulfat de lauret de sodiu

Desigur, sarcina de șampon pentru a curăța și întări parul. Dar, în cele mai multe cazuri, el joacă un rol complet diferit. În medie, pentru fiecare an, fiecare persoană utilizează 1,5 litri de șampon. Și cu ea, nu numai suplimente naturale pe bază de plante și uleiuri, dar și sulfat de lauret de sodiu intră în corpul nostru.

Este dăunător? Și dacă da, cât de mult? Există șampoane fără sulfat de lauret de sodiu?

Sulfați în șampoane

Luați samponul dvs. preferat și citiți cu atenție compoziția sa. Pun pariu că prima din lista de ingrediente va fi fie SLS, fie SLES, sau ALS sau ALES. Acest lucru nu este altceva decât spălarea elementelor de bază ale șamponului. Și din punct de vedere chimic - sulfații obișnuiți. Poate chimia să beneficieze de organism? În cele mai multe cazuri, desigur, nu. Și sulfații nu fac excepție.

Adăugarea de sulfați la șampon este cel mai simplu mod de a obține o spumă groasă, precum și a elimina sebumul din păr și scalp. Și cel mai ieftin mod. Concentrația de sulfați în șampon este diferită: există mai multe dintre ele în produsele pentru păr uleios și puțin mai puțin pentru părul uscat și normal. SLS și SLES sunt folosite în șampoane mai scumpe, iar ALS și ALES sunt mai ieftine. Găsirea samponului fără sulfat de sodiu, chiar și într-un mare centru comercial, nu este o sarcină ușoară!

De mult timp sa crezut că sulfații din produsele cosmetice sunt unul dintre factorii care provoacă dezvoltarea cancerului. Dar, în 2000, a fost publicat un raport în jurnalul oficial al Colegiului American de Toxicologie, care a eliminat acest mit.

Studiile pe termen lung au arătat că sulfații nu sunt cancerigeni. Se pare că puteți respira ușor și continuați să utilizați șampoanele preferate cu sulfat. Dar nu este așa de ușor! Te-ai intrebat vreodata de ce, dupa ce ai folosit acest sau ce remediu ai pielea, alergiile si parul tau devine plictisitor si fragil? Și aici ne întoarcem din nou la sulfați și influența lor asupra sănătății noastre.

Oamenii de stiinta au aratat ca o concentratie mare de sulfat in sampoane poate irita pielea si mucoasele ochilor, iar penetrarea acestor substante in organism poate duce nu numai la deteriorarea organelor sistemului respirator, ci si la perturbari ale creierului.

Lauryl sulfat, lauret sulfat de sodiu, laurii sulfat de amoniu - care este diferența?

După cum am aflat deja, cele mai frecvente sulfați din șampoanele noastre sunt SLS și SLES. Ele sunt adesea confundate, dar în realitate ele sunt două ingrediente diferite care diferă nu numai în ceea ce privește proprietățile lor chimice, ci și în gradul de pericol pentru organism.

Laurilsulfat de sodiu Lauril sulfat de sodiu (SLS) este un detergent ieftin derivat din ulei de nucă de cocos și ulei. Acesta este ingredientul cel mai periculos în șampoanele pentru păr. El elimină foarte repede grăsimea de la orice bază și, de asemenea, spumă perfectă. Acesta este motivul pentru care este utilizat pe scară largă în industrie pentru a scăpa de grăsimi în garaje și garaje, degresarea motorului și în produsele pentru spălarea mașinilor.

De asemenea, SLS este indispensabilă pentru industria cosmetică. Cu ajutorul său, în cercetarea științifică și în clinicile cosmetice, acestea provoacă iritații pe pielea oamenilor și animalelor în timpul diferitelor experimente. Și apoi testați medicamente noi pentru tratamentul acestor iritații.

Oamenii de știință de la Colegiul Medical din cadrul Universității din Georgia au efectuat studii care au arătat că SLS intră foarte rapid în corpul uman prin piele, intră în ochi, ficat, rinichi, inima și creierul unei persoane și rămâne acolo mult timp. Aceeași cercetare sugerează că SLS este capabil să schimbe compoziția proteinică a celulelor ochilor noștri și să provoace o cataractă.

Și încă o "surpriză" a acestui sulfat: poate provoca întârzierea dezvoltării la copii. Mi se pare că acest lucru este deja suficient pentru a renunța definitiv la utilizarea șampoanelor care conțin laurii sulfat de sodiu. Și "bonusul" de la acest sulfat: contribuie la pierderea parului, distrugerea foliculilor de păr, precum și apariția mătcii. Cred că întrebările legate de "securitatea" SLS nu mai apar.

Rețineți că unii producători maschează acest sulfat cu numele frumos "ingrediente derivate din nucă de cocos". Sfatul meu: evitați aceste produse cosmetice dacă calitatea acestora nu este confirmată de certificatele internaționale de calitate.

Laureth sulfat de sodiu (Sodiu de sodiu Laureth sau SLES) este un ingredient utilizat în șampoane și geluri de duș pentru formarea de spumă. De asemenea, ca SLS, este foarte ieftin și formează baza săpunului cosmeticelor. Se folosește ca un înveliș de șampon pentru a crea iluzia unui instrument scump. SLES este utilizat în industria textilă ca agent de umectare. În funcție de gradul de rău pentru corpul nostru, lauretul este oarecum inferior la lauril. Dar oamenii de stiinta numesc de asemenea unul dintre cele mai periculoase substante chimice din cosmetice. SLES provoacă o iritare gravă a membranelor mucoase.

Deoarece această substanță este folosită nu numai în șampoane, ci și în geluri de duș și produse igienice intime, trebuie să știți că SLES spală stratul natural de protecție a pielii, ceea ce reduce foarte mult rezistența organismului la bacterii. Lauret este un excelent conducător de substanțe toxice. Intră cu ușurință în compuși cu alte ingrediente, formează nitrați și dioxine și le transportă foarte repede la toate organele. SLES este foarte alergenic, prin urmare este complet contraindicat pentru utilizarea de către femeile gravide și copii.

ALS și ALES sunt lauril amoniu și sulfat de lauret. Aceste sulfați se dizolvă foarte repede în apă și se spală bine. De aceea, acestea sunt adesea folosite în cosmetice, cum ar fi șampoane sau geluri de duș. Moleculele acestor substanțe sunt foarte mici, astfel încât acestea penetrează cu ușurință prin piele în organism. Foarte agresive, sunt cancerigene. Din fericire, laurii sulfat de amoniu ALS și ALES sunt utilizate în cosmetice mult mai puțin frecvent decât alte sulfați.

Sampoane fără sulfat: care este utilizarea?

O alternativă la șampoane cu sulfați este numai cosmeticele naturale și organice. De regulă, calitatea oricărui produs cosmetic organic este confirmată de un certificat internațional. Producătorii de șampoane fără sulf înlocuiesc sulfații cu componente vegetale: lauret sulfosuccinat (lauret sulfosuccinat), lauril glucozid (lauril glucozid), cocoglucosid (cocoglucosid), derivat din ulei de nucă de cocos și glucoză. Și deși și numele acestor înlocuitori "dau" chimia, dar puteți fi siguri de siguranța și de organitatea lor.

Pentru a rezuma: ce este utilizarea șampoanelor fără lauril și sulfat de lauret? Sampoane fără sulfat:

 • Nu încălcați pH-ul natural al mediului corporal, nu uscați și nu iritați pielea;
 • Riscul de chelie de matreata, acnee, boli de ochi este minimizata;
 • Nu există niciun risc pentru sănătatea copiilor;
 • Părul va fi gros și puternic, mai puțin fragil, nu va pierde culoare;
 • Și totuși: producția de șampoane fără sulfați poluează mediul mult mai puțin!

Rețineți că șampoanele care conțin baze de detergent naturale nu spumează atât de intens ca șampoanele care conțin sulfat. Dar acest lucru nu înseamnă că astfel de produse cosmetice purifică părul mai rău.

Top șampoane fără sulfat:

Șampone Natura Siberica fără sulf fără sulf

Natura Siberika este singura marcă rusă a cărei calitate a produsului este marcată cu certificatul ICEA. Întreaga serie de șampoane nu provoacă alergii sau mâncărime ale scalpului. Mulți cumpărători din recenziile lor scriu că după utilizarea regulată a produselor cosmetice ale acestui brand de păr mai puțin murdare, ceea ce vă permite să vă îndepărtați de șamponarea zilnică. Desigur, acest lucru nu înseamnă că murdăria se va lipi mai puțin de părul tău. Dar șampoanele non-sulfat vă permit să reglați producerea de sebum, ceea ce înseamnă că părul devine mai puțin grăsime. Gândește-te la asta, pentru că acum 20-30 de ani ne-am spălat părul o dată pe săptămână, și în același timp părul ne-a arătat grozav. Și toate pentru că SLS și SLES nu au fost încă folosite în șampoanele noastre.

Cele mai populare șampoane Natura Siberică fără sulf

 1. Șampon pentru păr obosit și slab
 2. Protecție pentru șampon și stralucire pentru părul vopsit și deteriorat
 3. Șampon neutru pentru scalp sensibil

Șampone fără sulfat de lauril "Rețetele bunicii lui Agafya"

Pe Internet veți găsi un număr aproape egal de suporteri și oponenți ai produselor acestei fabrici rusești de cosmetice. Dar nimeni nu poate argumenta cu faptul că există o serie mare de șampoane non-sulfat în această linie cosmetică. Cea mai importantă problemă cu utilizarea acestor produse cosmetice este că părul devine obișnuit cu materia organică de foarte mult timp. Dar așteptați câteva săptămâni, iar părul vă va încânta cu culoarea restaurată și volumul gros;

Cele mai populare sampoane fara sulfat Retete bunica Agafi

 1. Șampon pentru păr: Black Agafya Șampon împotriva matreții
 2. Samponarea serii pe apa topita: Agafya sampon de casa pentru fiecare zi
 3. Șampon împotriva căderii părului pe baza a cinci plante de săpun și perfuzie de brusture

Șampoane fără LOGONA

Lagon este un brand german ale cărui produse sunt certificate de BDIH. Această marcă de calitate exclude automat utilizarea de sulfați sau parabeni ca ingrediente. Șampoanele acestui brand sunt adesea folosite ca remediu pentru păr. Alege produsul potrivit pentru tipul de păr și pentru a rezolva exact problema ta: ruperea parului, matreata, părul uscat sau gras, etc.

 1. Bamboo Cream Șampon
 2. Volum de sampon cu miere și bere
 3. Șampon pentru mătreață Juniper

Șampone fără sulfat de lauret de sodiu Aubrey Organics

Șamponele de marcă Aubrey Organics: o listă de certificate internaționale care confirmă calitatea produselor vorbește de la sine: NPA, BDIH, USDA. Aceste certificate, fără excepție, interzic utilizarea chimiei în produsele cosmetice. Prin urmare, puteți cumpăra cu siguranță șampoane ale acestui brand! Potrivit producătorului (care, apropo, este susținută de revizuirile clienților), toate produsele acestui brand sunt potrivite pentru persoanele cu piele sensibilă și alergică.

 1. Șampon pentru tratamentul părului cu par de ceai verde
 2. Swimmers Normalizing Shampoo pentru stilul de viață activ (Șampon normalizat pentru un stil de viață activ)
 3. Șampon de echilibrare a proteinelor GPB-Glicogen (Șampon echilibrat cu proteine ​​glicogenice)

Sampon pentru copii fără sulf

Pentru multe mumii, este extrem de important să se găsească un șampon pentru copii nesulfat - la urma urmei, acesta nu mușcă ochii copilului, iar copilul nu este expus riscului bolilor de piele (cum ar fi eczeme). Chiar dacă ați cumpărat deja un șampon fără sulf, nu vă recomandăm să-l spălați. Pielea bebelușului este mult mai delicată și mai des susceptibilă la reacții alergice. Mai jos este o listă de șampoane fără linguri special concepute pentru copii.

 1. Da la bebelușii morcovi pentru parfumuri și spălarea corpului
 2. Avalon Organics Șampon ușor de tăiat Spălarea corpului
 3. Baby Șampon pentru albine și spălare

După cum puteți vedea, șampoanele noastre, literalmente, sunt pline de surprize neplăcute. Și nu numai șampoane, sulfații conțin de asemenea geluri de duș, săpunuri lichide și paste de dinți. Prin urmare, înainte de a cumpăra citiți cu atenție compoziția acestora, acordați atenție la disponibilitatea certificatelor internaționale de calitate. Mai bine, faceți șamponul la domiciliu cu mâinile dvs. - pentru că acesta este singurul mod în care vă puteți asigura 100% siguranța și calitatea sa.

Urmăriți un videoclip pe tema: Habitat. Șampon pe cap

Compoziția unui șampon bun - componente utile, dăunătoare și inutile

Bună ziua dragi cititori!

De foarte mult timp am incercat diverse produse cosmetice pentru ingrijirea parului: medicamente, profesionale, naturale.

Sa observat o dietă specială și a încercat să înțeleagă vitaminele pentru păr.

Și, în final, am ajuns la concluzia că am petrecut o mare cantitate de timp, bani și chiar produse utile, tocmai pentru nimic.

Am zburat în special cu șampoane, cumpărând ceva care pur și simplu nu mi-a putut rezolva problemele cu părul.

Doar acum, am dat seama în sfârșit că 90% din toate șampoanele sunt doar mișcări bine promovate de marketing.

Cele mai multe dintre ele nu pot opri caderea parului, imbunatatesc cresterea lor si imbunatatesc starea generala.

Prin urmare, am decis să vă împărtășesc informații despre cum să economisiți bani pe șampoane, ce componente sunt incluse în compoziția șampoanelor pentru păr.

Care dintre ele vor fi complet inutile pentru parul tau, ce poate înlocui șamponul și ce ar trebui să facă parte dintr-un bun șampon de păr.

Din acest articol veți afla:

Compoziția componentelor șamponului și a proprietăților acestora

Deci, mai întâi, să înțelegem ce este samponul.

Principalele componente ale oricărui șampon:

 • Bază sau detergent (apă și surfactant)
 • Agenți speciali care oferă șampon proprietățile sale
 • Conservanți pentru a asigura o durată mare de depozitare
 • Ingrediente care asigură echilibrul pH-ului șamponului
 • Coloranți, arome, stabilizatori, agenți de îngroșare etc.

Cel mai adesea, atunci când alegem un șampon, acordăm atenție punctului doi!

Considerăm cu atenție eticheta și vedeți componente ca antioxidanții, vitaminele, extractele din plante, acizii fructiferi, praful de perle, colagenul etc., ca parte a produsului.

Se pare că, cu o astfel de compoziție, șamponul pur și simplu nu poate fi inutil și va face cu siguranță părul nostru moale, sănătos, puternic și strălucitor!

Din păcate, acesta este doar un alt mit (la fel ca biotina) sau o altă mișcare inteligentă de marketing.

Principalele ingrediente active ale oricărui șampon

În ciuda faptului că eticheta cu șampon poate fi inscripția "Șampon hidratant cu proteine, vitamine, ulei de rozmarin, extract de nucă de cocos și musetel", componentele principale ale acestui șampon și ale oricărui alt șampon vor fi:

 • apă
 • Baza șamponului este un surfactant, un agent tensioactiv (detergent sau surfactant) care formează spumă și îndepărtează murdăria din păr.

Acestea ocupă aproximativ 50% din compoziția de bază a șamponului, restul de 50% împărtășesc coloranții, agenții de îngroșare, arome, siliconii, conservanții și alte substanțe utile pe care le citiți pe eticheta pentru sampon.

Șampon de bază sulfat - componentele cele mai dăunătoare ale șamponului

Ca surfactant, Lauryl Sulfat de sodiu laurii sau lauret, Lauryl Sulfat de amoniu (sau amoniu) (SLS și SLES) se utilizează cel mai adesea în șampoane, care pot curăța perfect parul de grăsime și murdărie și formează o spumă puternică.

Dar, aceste componente au un efect foarte agresiv iritant asupra scalpului și un efect cumulativ.

Aplicând în mod constant aceste șampoane, transformați scalpul în foarte sensibil, uscat și iritat, care va mânca în mod constant, se va îndepărta și va elimina sebumul în cantități care trebuie să vă spălați părul în fiecare zi.

Și datorită tuturor acestor lucruri, părul tău se va sfărâma și va avea doar o privire oribilă.

Noțiuni de bază bune

Următoarele baze servesc ca un substitut mai bun și mai blând pentru aceste surfactanți:

 • TEA Sulfat de laurii (Triethanolamine Lauryl Sulfate),
 • TEA (Trietanolamină),
 • Cocamida dea,
 • DEA-cetil fosfat,
 • DEA Oleth-3 fosfat,
 • Myristamide DEA,
 • Stearamida Mea,
 • Cocamida Mea,
 • Lauramide dea,
 • Linoleamida mea,
 • Oleamide dea,
 • TEA-Lauryl Sulfat,
 • Sodiu de miriț de sodiu și sulfat de myristil eter de sodiu,
 • Cocoil isetionat de sodiu,
 • Magneziu Laureth Sulfat,
 • Coco Glucozidă, Sulfat de Miret de Sodiu și sulfat de miristil eter.

Șampoanele cu astfel de baze pot provoca o reacție complet diferită, ceva care se potrivește cu unul, cauzează mătreață și mâncărime în altul sau usucă părul într-o treime.

Dar, în esență, ele sunt, de asemenea, capabile să irită pielea, așa că personal nu-mi voi cumpăra un șampon cu astfel de elemente de bază.

În plus, am verificat deja majoritatea pe capul meu, deci dacă aveți scalp uscat și sensibil, aceste elemente de bază nu vă vor salva.

Topul de bază

Acestea includ în mod obișnuit surfactanți neionici și / sau surfactanți amfoterici. De regulă, ele sunt mult mai scumpe decât cele de bază ieftine.

Acestea sporesc mai puțin, spre deosebire de SLS, dar restaurează perfect scalpul, nu-i încalcă pH-ul și nu provoacă iritații.

Pentru mine, am identificat următoarele baze bune în șampoane și le pot recomanda în siguranță pentru utilizare.

 • Cocoamidopropil betaina
 • Decyl Glucosid sau decil poliglucoză
 • Lauroil sarcosinat de sodiu
 • Laurilsulfonatul de sodiu
 • Disodic Laureth sulfosuccinat

De regulă, astfel de șampoane sunt greu de găsit în magazinele obișnuite de produse chimice de uz casnic sau pe piața de masă. Ei trebuie să se uite în magazinele de produse cosmetice ecologice sau profesionale.

Sunteți foarte norocoși dacă găsiți un șampon care constă în întregime din unele dintre aceste baze sau din complexul lor.

Cel mai adesea, acestea sunt adăugate ca oa doua componentă la bazele mai agresive pentru diluarea lor.

Marci de sampoane bune cu produse esențiale moi și sănătoase

Pentru o scurtă descriere a fiecăruia dintre aceste elemente de bază, am adăugat o legătură într-un șampon adecvat care îl conține.

Nu pentru publicitate, ci pentru ca, dacă cineva decide să cumpere un astfel de instrument, știe unde se poate face și în ce branduri de produse cosmetice pot fi găsite.

 • Cocoamidopropil Betaină este un surfactant alergenic foarte ușor și scăzut. Este produsă din acizi grași din ulei de nucă de cocos. Conținut în multe șampoane Jason Natural
 • Decyl Glucosidul sau decilpigglucoza este un agent tensioactiv ușor constând din glucoză derivată din amidon de porumb, acizi grași de nucă de cocos. Pe această bază, Avalon Organics și Biotene H-24 își fac celebrul șampon.
 • Lauroil Sarcosinatul de sodiu este un surfactant natural obținut prin reacția de nucă de cocos și ulei de palmier cu zahăr și amidon. O bază populară pentru șampoane pentru copii găsite în produsele BabySpa
 • Lauryl sulfoacetat de sodiu - Agent tensioactiv natural sigur, derivat din sarcozină - un aminoacid natural care se găsește în legume și fructe. Absolut nu irită pielea, în mod ideal îngrijește cu atenție părul și restabilește structura. Această bază este prezentă în șampoanele organice de către Alba Botanica

Disodium Laureth Sulfosuccinatul este un agent tensioactiv cu un efect dermatologic ușor, utilizat adesea în șampoanele și șampoanele pentru scalp sensibil pentru copii. Șampoanele pe această bază reprezintă marca "Nature's Gate"

 • Aceasta poate include, de asemenea, baze de săpun organice din rădăcină de săpun, săpun sau nuci de săpun.

Folosind șampoane pe astfel de baze, veți reuși să restaurați complet pielea capului, ceea ce înseamnă că, cu o utilizare constantă și o utilizare adecvată, vă veți oferi părului un aspect sănătos și frumos.

Din cele de mai sus, am folosit al doilea, al treilea și al cincilea. Și numai al treilea șampon nu mi-a răspuns așteptările.

Dar, aici vreau să subliniez un factor important în alegerea unui șampon, trebuie să țineți cont de tipul de păr.

Deoarece șamponul aceluiași brand, dar cu o compoziție ușor diferită, vă poate afecta parul în moduri absolut diferite.

Agenți speciali sau alte componente ale șamponului

Acestea sunt, după cum am spus, acele substanțe care se presupune că umple șamponul nostru cu proprietăți benefice.

Vreau să vă spun despre acele componente care pot fi incluse în compoziția șampoanelor pentru păr, dar în același timp să fie complet inutile pentru ei.

Ingredientele de șampon inutile

 • siliconi

Conceput pentru a netezi balanțele părului și pentru a le face netede și strălucitoare. adică, atunci când siliconul este aplicat părului deteriorat, cântarele sunt netezite, siliconul reflectă lumina și părul începe să strălucească.

După cum înțelegeți, nu are loc o restaurare a părului, iar siliconii acumulați fac părul mai greu și îl strică.

 • Vitamine și provitamină în șampoane

Cei care înțeleg compoziția chimică a părului știu că nu există vitamine în el. Prin urmare, nici o vitamină din afară, aplicată extern la păr, nu va afecta în nici un fel starea lor, prin capete, nici nu vor pătrunde acolo.

Prezenta vitaminei in sampon este inutila. Vitaminele nu ar trebui să fie turnate pe cap, ci luate pe cale orală și este cel mai bine făcut folosind produse vegetale naturale sănătoase.

 • Acid de fructe

Foarte des în compoziția șampoanelor găsiți acizi de fructe. Se crede că acestea hidratează părul, care este un mit absolut. Cel mai bun pentru ca părul să folosească fructe în interior.

Spre deosebire de pielea noastră, părul nu are riduri și nu serveste întotdeauna ca indicator al vârstei.

Punerea șampoanelor cu un complex antioxidant super pe păr nu va afecta starea părului nostru. Acesta este doar un aditiv inutil pentru a da importanță șamponului și pentru a-și crește valoarea.

 • Extracte din plante diferite

Foarte adesea vedem șampoane în cadrul cărora se găsesc extracte de ierburi diverse (extract de aloe, frunze de mesteacăn, urzică, musetel, coapse etc.)

Eficacitatea lor va depinde întotdeauna de cantitatea acestor componente. În cazul în care acestea vor forma baza de șampon (și astfel de sampoane există într-adevăr), atunci este posibil ca aceste componente vor fi în măsură să îmbunătățească starea parului, dar în cazul în care aceste componente vor fi foarte putin (care este cel mai adesea găsit în șampoane ieftine), că efectul aplicării prezentei samponul va fi zero.

Fiți atenți la ce loc sunt extractele de plante de pe etichetă cu șampon, dacă este mai aproape de sfârșit, atunci un astfel de șampon nu are sens să se ia.

Acordați o atenție deosebită faptului care extrase vor fi enumerate acolo.

De exemplu, dacă vedeți în extractul de șampon trandafir, magnolie albă, lotus și alte plante exotice, puteți fi siguri că aceste ingrediente sunt adăugate acolo în cele mai mici cantități și numai pentru inscripția de pe etichetă. În plus, nimeni nu știe ce calitate au fost aceste extracte.

Multe șampoane promite protecția UV a părului. Cu toate acestea, cele mai multe studii moderne arată că utilizarea unor astfel de șampoane oferă doar o protecție minimă a părului împotriva radiațiilor UV.

Și chiar dacă șamponul poate conține componente valoroase, care ambele pot influența pielea capului nostru sau în păr în sine (cum ar fi miere, lăptișor de matcă, mentol, argila, hidrolizate proteice, ceramide, extracte din plante, lecitină, vegetală sau uleiuri esențiale), cele mai multe dintre ele "lucrează" exact 2-3 minute, până când spălați șamponul de pe cap.

Prin urmare, dacă doriți ca aceste componente să demonstreze efectul lor terapeutic, nu spălați imediat șamponul, ci lăsați-l să funcționeze timp de cel puțin 10 minute. În special, dacă șampon cu efect de balsam pe uleiuri naturale.

CONCLUZIE

Când citiți etichetele și uitați-vă la componentele șampoanelor, amintiți-vă că dintre toate enumerate și poate exista mai mult de 30, doar 2 sau 3 vor acționa efectiv pe părul tău.

Ingredientele rămase vor provoca aspectul, siguranța, culoarea și aroma șamponului și vor îmbogăți pur și simplu compoziția pe etichetă, forțându-vă să o cumpărați, să vă cheltuiți banii pentru ceva care nu vă va afecta părul atunci când este folosit.

Prin urmare, atunci când cumpărați un șampon, nu trebuie să acordați atenție întregii sale compoziții bogate, numelui și descrierii, publicității.

Cele mai nocive ingrediente ale samponului

 • DIETHANOLOMINE (DEA)
 • ftalați
 • LAS-Tensid (LAS-TENSID)
 • benzen
 • Propilenglicol
 • parabeni
 • triclosan
 • și alte componente periculoase.

SECRETUL MEU

Timp de mai mult de o lună, după sfatul lui Rickett Gofshtein (specialist mondial în trichologie), am refuzat, în general, sampoanele, înlocuindu-le cu săpun castilian (bazat pe măsline, nucă de cocos, castor și unt de shea). Și îmi place foarte mult

Nu are efect iritant, spala usor parul si spuma bine. În același timp, scalpul este restabilit și greutatea sa este reglată, care este cel mai important factor pentru părul sănătos.

Și acest săpun poate servi ca o bază excelentă pentru șampoane de casă.

Apropo, săpunul negru african are același efect. Dar, voi spune despre asta în detaliu în următoarele posturi.

Asigurați-vă că urmăriți acest videoclip interesant cu rețete pentru șampoane de casă care vă vor ajuta să vă restabiliți părul în mod natural.

ÎNCONJURAȚI GRUPELE MELE ÎN REȚELE SOCIALE

Compoziția șamponului, surfactanților, bazelor de detergent ușoare.


Baza de spalare a samponului.

Întreaga conversație despre sulfați, răul său este redus la subiectul unei substanțe de suprafață - detergent, spălând baza șamponului. Despre ea vreau să furnizez informații.
-Detergenții (surfactanții) sunt anionici, cationici, neionici și amfoterici. Mai multe informații despre ele vor fi plasate în partea de jos a articolului, citiți pe cei interesați.

Cele mai populare agenți tensioactivi în ordinea descrescătoare a pericolului lor.

-Lauril sulfat de amoniu (lauril sulfat de amoniu) - este aproape niciodată folosit, dar dacă îl vedeți la baza produsului, aruncați-l fără să vă gândiți.
-Sulfat de amoniu Laureth (sulfat de amoniu) - găsit în Beer-ul lui Shin pentru Cynthia Lush, de exemplu. Pătrunde ușor în piele. În doze mari, toxice, cancerigene, mutagene.
-Sodiu de sodiu Laureth (sulfat de lauret de sodiu) - cele mai multe șampoane conțin aceste baze de detergent. Citiți despre ele la sfârșitul articolului.
-TEA Laureth Sulfate (TEA Laureth Sulfate) - aceste surfactanți în compoziția de șampoane mai scumpe.

Pentru a reduce daunele cauzate de agenții tensioactivi de mai sus, se poate adăuga o a doua componentă de detergent la șampon, mai moale pentru diluarea primului, deși nu cred cu tărie că cei care au o reacție la sulfați vor ajuta foarte mult. Acest lucru (în ordine de reducere a riscurilor):

- Cocamidopropil betaină (aproximativ de mai jos) - este produsă din acizi grași din ulei de nucă de cocos. Serveste ca surfactant. Marcat cu simbolul "Pericol". Folosit în șampoane în combinație cu alți agenți tensioactivi (surfactanți). Substanță sintetică. Cauzează iritarea pleoapelor, încercați să nu cădeți în ochi.
- Cocamidopropil sulfobetaină
- Lauret - 11 carboxilat de sodiu - nu a găsit o descriere, dar, pe baza acesteia, toate șampoanele pentru copii "fără lacrimi"
- Sulfosuccinatul de sodiu este un surfactant care îmbunătățește dispersia și menține stabilitatea principiilor active pe membrana mucoasă.
- Cocoamfodiacetat de sodiu - îndepărtează ușor impuritățile fără a deteriora pielea, curăță-o, crește permeabilitatea stratului cornos pentru o penetrare mai profundă a ingredientelor active.
- Glyceret Kokoata este un surfactant ușor de origine naturală.

Întrebați - de ce nu faceți șampoane pe ele și nu diluați bazele mai nocive mai puțin dăunătoare? Totul este foarte simplu - șampoanele de pe aceste baze nu se spumă bine, se încurcă părul. Consumatorul în masă va refuza pur și simplu să cumpere astfel de șampoane, în ciuda efectului lor mai puțin dăunător asupra părului și scalpului. O altă problemă serioasă este asocierea SLS cu dioxinele și nitrații carcinogeni. SLS reacționează cu multe ingrediente ale produselor cosmetice pentru a forma nitrozamine (nitrați). Aceste nitrați intră în sânge în cantități mari atunci când se spală cu șampoane și geluri, luând băi și aplicând substanțe de curățat. Multe companii maschează adesea produsele lor SLS ca fiind naturale, indicând "derivate din nucă de cocos". Marcat cu semnul "Pericol".

Înlocuirea celor de mai sus, Recomandate de unele surse:

-Disodiu sulfosuccinat lauret (disodiu Lauret sulfosuccinat) - detergent (detergent), pe baza de palmier sau ulei de nucă de cocos - este foarte bine tolerat de piele și mucoase (nu atât de înclinați să aibă încredere în descrierea găsit pe site-ul producătorului șampon în descrierea compoziției). Și nu cred corect - văd informații că ar trebui evitată.
-Lauril glucosidă (lauril glucosidă) - Nu am găsit nimic despre el, dar nu cred că locurile de producție, acolo este scris despre sls că este un surfactant de calitate și inofensiv.
-Cocoglucosidul (cocoglucosidul) este un surfactant natural amfoteric. Se prepară din glucozid natural și ulei de nucă de cocos. Gentle pe piele. (Este într-adevăr așa?)

Căutați mai multe SAW-uri cu informații despre ele:

-Sulfat de sodiu de sodiu - Poate conține nivele periculoase de oxid de etilenă și / sau de dioxan
-1,2-dioxan: (alcooli etoxilați, 1,4-dioxan, polisorbați și laurete) - găsiți în șampoane, balsamuri, loțiuni de curățare facială, creme, săpunuri, precum și diverse detergenți de uz casnic. Pătrundeți ușor în piele și în aer cu corpul. Carcinogen puternic. În cantități mari cauzează cancer al septului nazal, distruge ficatul.
-Cocomide DEA - prezentă în principal în șampoane. Conține nitrozamine, care sunt cunoscute ca agenți cancerigeni.

DEA (Diethanolamine) - MEA (monoetanolamină) - TEA (trietanolamină), și altele: Cocamide DEA, fosfat DEA-cetil, DEA Oleth-3 fosfat, Miristamida DEA, stearamidă MEA, Cocamide MEA, Lauramida DEA, Linoleamide MEA, DEA oleamida, TEA-Lauryl Sulfat. Utilizate ca emulgatori și agenți de spumare în loțiuni de curățare facială, șampoane, loțiuni și băi de corp, săpunuri etc. Etanolaminele irită ochii, pielea și membranele mucoase, provoacă dermatită. Dietanolamina pătrunde ușor în piele și se depozitează în diferite organe. Testele pe animale au arătat că această substanță poate fi toxică pentru rinichi, ficat, creier, măduvă spinării, măduvă osoasă și piele. Aceste substanțe sunt cancerigene.

-Lauramide DEA, Acidul Lauric este de obicei obținut din ulei de cocos sau de laur. Inclus in baza pentru productia de sapun, deoarece creeaza o buna spuma. Într-o formulă cosmetică, aceasta reacționează cu alte componente, producând nitrozamine, carcinogene cunoscute. Se usuca parul, pielea. Cauzează reacții alergice.
-Sodiu de sodiu C12-13 Pareth Sulfat este o componentă sintetică extrasă din petrol și oxid de etilenă. Serveste ca emulgator. Această componentă este marcată cu simbolul internațional "Pericol".
-Lauryl Poliglucoza este o componentă semi-sintetică extrasă din acizi grași. Serveste ca surfactant.

Acum, o mică experiență personală și opinia mea:
DESPRE NEGATIVE! Pentru a-mi confirma cuvintele, i-am cumpărat șamponul Bubchen pentru INFANȚII (Vă rugăm să rețineți, copii, de asemenea, pe sls). În el:
-Cocamidopropil betaina
-Cocoglucoside

Am trecut la asta, când părul meu a căzut în spălare la maximum 5 bucăți, după trei spălări am primit din nou o grămadă întregă. Atât de mult pentru șamponul pentru copii. Am scris deja despre sampoanele Logona. Șamponuri moi și naturale, conservate cu alcool (cu siguranță sunt mai bune decât parabenii, dar părul este doar jumătate mort) Iată compoziția Logony (de exemplu, șamponul Gingko Biloba):

Aqua (Water), Coco Glucoside, alcool *, Glicerina, Disodiu Cocoil glutamatul, cocoil de sodiu glutamatul, gliceril oleat, Sodium PCA, Extract de Ginkgo biloba, Calendula officinalis Flower Extract *, Hidrolizat de mătase, PCA Etil Cocoil Arginate, betaină, Triticum Vulgare ( Grâu) extract de branza, guma de xanthan, stearoil lactilat de sodiu, parfum (uleiuri esentiale), limonen, acid fitic, acid citric
Sodiu PCA (NAPCA) - Sintetic preparat poate usca serios pielea si provoca alergii. La inceput am fost fericit, asa cum sa dovedit. Bineînțeles, părul începu să iasă din nou cu el.


Folosit mai departe compania Aeto Barex. Scriu câteva componente.

- Lauril glucozid
- Disodic Laureth sulfosuccinat
- Lauril betain
- Cocoglucosidă
- Laureth-2

Judecand dupa faptul ca samponul nu a oprit caderea, dar si uscat parul, concluzionam ca si acest buchet nu este deosebit de bun. Recenziile negative pentru acest șampon nu sunt, de asemenea, rare. Le-am citit destul.

DESPRE POZITIVE!

Acum folosesc masca minerală de întărire Daniel Jouvance în loc de șampon, trebuie să o diluez cu apă, apoi devine asemănătoare cu șamponul, spuma și spală părul, dar nu se usucă și părul nu se desprinde. Am încercat să dezasamblu compoziția, am găsit sulfatul de magneziu lauret

Iată ce scrie despre el: un surfactant cu proprietăți de curățare. Agentul tensioactiv usor, nu irită pielea și ochii, este utilizat pe scară largă în produsele de igienă intimă.

Decil glucosidă (decil glucozid) - Un surfactant ușor neionic constând din zaharuri (glucoză) derivate din amidon de porumb și acizi grași (decanol - alcool decilic) de nucă de cocos. Prin urmare, până acum acest lucru este singurul lucru de care nu îmi va fi frică ca făcând parte.


S-a dovedit că sulfații sunt prezenți și în unele balsamuri și balsamuri (pentru a fi spălate mai bine). Citiți compoziția aparatelor de climatizare Lush, cum ar fi Culoline sau Vanilla.


Informații suplimentare pe această temă:

Detergenți anionici (conținând ioni negativi) sunt substanțele cele mai frecvente folosite în șampoane, geluri de spălare. Sunt ieftine și au proprietăți bune de curățare. Surfactanții anionici sunt ușor îndepărtați din păr.
Surfactanții cationici (conțin ioni pozitivi) sunt utilizați mai puțin frecvent și în concentrații mari. Mulți dintre ei provoacă iritare atunci când intră în ochi. Acestea sunt utilizate în principal în șampoane, dar nu și în balsamuri.
Agenții tensioactivi neionici sunt utilizați în loțiuni pentru a crea o emulsie.
Surfactanți amfoterici (conțin ioni pozitivi sau negativi, în funcție de pH-ul șamponului). Surfactanții amfoterici sunt utilizați în șampoane pentru părul deteriorat și uscat.
Laureth Sulfat de sodiu (SLES) (Loret Sodium Sulfate) este un ingredient similar în proprietățile SLS (lanțul esteric adăugat).

Ingredient numărul unu în curățare și șampoane. Este foarte ieftin și se îngroațește atunci când se adaugă sare. Formează o mulțime de spumă și dă iluzia că este groasă, concentrată și costisitoare. Acesta este un detergent destul de slab. Utilizat ca agent de umectare în industria textilă.

SLES reacționează cu alte ingrediente și formează, pe lângă nitrați, și dioxinele.

Marcat cu semnul "Pericol".

Laurilsulfatul de sodiu (SLS) este un detergent ieftin derivat din uleiul de nucă de cocos care este utilizat pe scară largă în produsele de curățare cosmetice, șampoane, geluri de baie și duș, conservanți de spumă etc.

Este cel mai periculos ingredient din produsele de păr și de îngrijire a pielii.

În industrie, SLS este utilizat pentru curățarea pardoselilor din garaje, degresoare de mașini, produse de spălare auto etc. Este un agent foarte coroziv și îndepărtează cu adevărat grăsimea de pe suprafețe. Studiile de la Colegiul Medical al Universității din Georgia au arătat că SLS penetrează ochii, precum și creierul, inima, ficatul etc., și rămâne acolo. Acest lucru este în mod special periculos pentru copii, în țesuturile cărora se acumulează în concentrații ridicate. Aceste studii arată, de asemenea, că SLS modifică compoziția proteică a celulelor oculare ale copiilor și întârzie dezvoltarea acestor copii cauzând cataractă. SLS curăță, prin oxidare, lăsând un film iritant pe pielea corpului și părului. Poate contribui la pierderea parului, matreata, care actioneaza asupra foliculilor de par. Părul se usucă, devine fragil și se împarte la capete.