Mătreața este o combinație de cauze (sau sindrom), care se caracterizează printr-un proces accelerat de exfoliere a particulelor de piele (sub formă de scale) pe o perioadă relativ lungă. Mătreața se găsește cel mai frecvent pe scalpul acoperit cu păr.

Matreatul nu trebuie confundat doar cu scalpul uscat. În cursul vieții umane, există o moarte constantă a celulelor pielii și o ușoară decojire a scalpului este normală (aproximativ 487.000 celule pe 1 cm2).

Mătreața este o boală comună a scalpului și afectează aproape jumătate din populația de diferite vârste, gen și etnie.

Cauze ale matretii

Matreatul apare de obicei ca urmare a trei factori sau a combinațiilor lor:

1. Lucrarea incorectă a glandelor sebacee (sau seboree)

Seborrhea - un concept general de matreata, este o boala. Într-un sens general, este un dezechilibru al formării grăsimilor, ceea ce duce la o scădere sau creștere a producției de sebum și la o schimbare a compoziției chimice a secreției sebacee. Acest proces poate apărea din cauza tulburărilor metabolice cronice, a stării generale a sistemului imunitar, a vârstei și a sexului, a tiparelor dietetice și a contaminării pielii.

Distingeți grăsimea seboree (lichidă și groasă) și uscați.

Cu seborea lichidă uleioasă, porii sunt lărgiți, pielea strălucitoare și părul de pe cap pare uleiat, adesea lipit împreună în fire. Părul este acoperit cu cânii gălbui, adesea apar pustule pe scalp.

Cu o seboree groasă uleioasă, elasticitatea pielii este redusă, poate apariția de comedone (plug de corn, anghilă neagră). Părul de pe cap este strâns și aspru.

2. Leziunile cutanate fungice

Cu o secreție redusă de sebum, scările acoperă bogat părul și scalpul. Acest proces se numește seborrheză uscată (mătreață). Acest fenomen este asociat cu procesul de activare a ciupercii, denumit "Pityrosporum Ovale" sau "Malassezia Furfur".

Cu o bună imunitate, ciuperca se comportă stabil. Cu un dezechilibru fizic și mental puternic, cu încălcarea pe termen lung a dietei, ciuperca este activată, ceea ce duce la accelerarea creșterii celulelor epidermice. Perioada de pelerinare a pielii durează 5 până la 7 zile (în absența bolii, această perioadă durează aproximativ o lună).

Ca urmare, un număr mare de scale peste normale. Dacă acest proces este însoțit de iritații ale scalpului, mâncărime și pete individuale de roșeață, atunci putem vorbi despre dermatită seboreică. Părul, în acest caz, devine fragil, subțire și uscat.

3. Caracteristicile individuale ale corpului

Acestea includ particularitățile secreției pielii și structura ei, predispoziția ereditară și schimbările sezoniere. Alte caracteristici includ următoarele motive:

 • Persoanele cu anumite afecțiuni ale pielii, cum ar fi psoriazisul și eczemele, sunt mai susceptibile de a suferi de apariția mătcii.
 • Adulții cu boală Parkinson și alte boli neurologice sunt mai predispuși la mătreață și dermatită seboreică.
 • Pacientii de orice varsta care au suferit atacuri de cord si accidente vasculare cerebrale, precum si unii oameni cu sisteme imunitare slabe, sunt mai predispuse la matreata decat altele.
 • Unii experți consideră că persoanele care nu consumă suficiente alimente care conțin zinc, vitamine și anumite tipuri de grăsimi sunt mai predispuse la mătreață.
 • Supratensiune mintală. Mulți experți cred că există o legătură între stresul frecvent și multe probleme de piele.
 • Studiul a arătat că 10,6% dintre persoanele cu HIV sunt susceptibile la dermatită seboreică.

Toate cele de mai sus conduc la concluzia că toate procesele și fenomenele care duc la mătreață sunt controlate și controlate.

Remedii pentru mătreață

Din fericire, aceste procese pot fi gestionate. În cazuri ușoare, este suficient să găsiți un șampon adecvat pentru mătreața unei anumite compoziții și să vă stabilizați stilul de viață.

În majoritatea cazurilor, apariția mătreții, în formă ușoară, nu necesită o vizită la medic. Cu toate acestea, dacă starea scalpului se deteriorează și utilizarea șamponului tratat nu aduce rezultatul dorit, trebuie să consultați un medic. Un medic poate diagnostica dermatită seboreică sau altă boală asociată care necesită anumite condiții de tratament.

Cele mai multe produse pentru mattie sau șampoane antifungice (șampoane cu mătreață) conțin cel puțin unul dintre următoarele ingrediente active:

 1. Pirithionul de zinc este un agent antibacterian.
 2. Sulfura de seleniu este responsabilă pentru reducerea ratei producției celulare.
 3. Sulf - ajută la îndepărtarea fulgi de mătreață.
 4. Ketoconazolul este un ingredient antifungic foarte eficient. Majoritatea persoanelor care utilizează produsele ketoconazol sunt mulțumiți de rezultate. Șamponul cu acest ingredient poate fi utilizat atât de tineri, cât și de bătrâni.
 5. Acid salicilic - o componentă exfoliantă.
 6. Uleiul de arbore de ceai - Acest ulei este extras din arborele de ceai australian (Melaleuca Alternifolia). Putem spune că, în prezent, producătorii de șampoane, din ce în ce mai des includ în compoziția uleiului de arbori de ceai. Uleiul de arbore de ceai este antifungic și antiseptic. Cu toate acestea, unii oameni pot fi alergici la acest tip de ulei.

Soluția ideală ar fi alegerea unui astfel de șampon, în care există două sau trei dintre componentele de mai sus.

În plus față de șampoane, pentru a combate seborrhea, utilizarea și cremele:

 1. Creme cortizonice - reduce inflamația. Această cremă se poate cumpăra peste contorul de 0,5% sau 1% concentrație. Crema este utilizată de două ori pe zi, rezultatul va apărea numai după câteva zile. Acest tip de cremă este disponibilă ca loțiune pentru scalp. Aplicați o dată pe zi, de preferință pe părul umed după șamponare. Poate fi folosit cu șampoane medicinale.
 2. Creme antifungice. Efectul acestor creme vizează reducerea numărului de organisme de drojdie care trăiesc pe piele. Clotrimazole Cream 1% și Miconazole Cream 2% sunt disponibile fără prescripție medicală. Cremele antifungice se aplică o dată sau de două ori pe zi.

Cum să scapi de mătreață

Săpunurile matreoase terapeutice, precum și cremele medicale, trebuie utilizate în timpul stadiului activ al seboreei. Odată cu diminuarea manifestării bolii, este necesară reducerea utilizării preparatelor medicamentoase și, ulterior, trecerea la utilizarea produselor de igienă de zi cu zi. În cazul unei alte apariții a bolii, cremele și șampoanele pot fi refolosite.

Se poate întâmpla ca, odată cu reapariția bolii, remediile pe care le-ați folosit în timpurile anterioare ar putea fi acum ineficiente. În acest caz, va trebui să utilizați alte șampoane și / sau creme cu componentele de mai sus.

Regulile de bază pentru utilizarea șampoanelor terapeutice. Samponul trebuie aplicat pe părul umed și lăsat pe scalp pentru o perioadă de aproximativ cinci minute. Dacă șamponul este spălat prea repede, ingredientele active nu vor avea timp suficient pentru a acționa.

Regulile de bază pentru utilizarea cremelor terapeutice (măști, loțiuni). Cremele de vindecare sunt folosite în combinație cu șampoanele terapeutice. Masti si lotiuni se scot pe scalp timp de 20-30 de minute.

În paralel cu utilizarea agenților terapeutici, trebuie să urmați următoarea dietă simplă. Alimentele consumate ar trebui să fie bogate în vitamine și fibre. În dieta ar trebui să fie produse lactate. Consumul de grăsimi și dulci trebuie să fie limitat. De asemenea, se recomandă utilizarea zilnică a cel puțin două litri de apă pură.

Remedii populare pentru matreata

Tratamentul cu măduvă la domiciliu poate fi la fel de eficient ca și tratarea tratamentelor scumpe.

Mască pe bază de ouă. Trebuie să bați două ouă într-o cantitate mică de apă caldă. Aplicați amestecul pe păr timp de zece minute, apoi clătiți. Această procedură ajută la prevenirea matreții.

Mască pe bază de suc de portocale și aloe. Aveți nevoie de două lingurițe de suc de aloe și două lingurițe de suc de portocale, un gălbenuș de ou. Toate componentele sunt agitate la o consistență uniformă și aplicate pe scalp. Clătiți cu apă caldă după 40 de minute. După aplicarea unei astfel de măști, ar trebui să clătiți părul cu un decoct preparat din coapsa (care poate fi cumpărat la farmacie).

Rinser bazat pe calendula. O lingură de calendula (luați inflorescența) turnați două cești de apă fierbinte 80% timp de 30 de minute. După spălarea părului, introduceți perfuzia în scalp, apoi puneți o pungă de plastic pe cap, scoateți sacul după 30 de minute, nu spălați părul. Această procedură se recomandă de două sau trei ori pe săptămână.

Mărește clătirea de mușețel. Două linguri de mușețel (inflorescență) se toarnă un litru de apă și se fierbe timp de cinci minute. După răcire, frecarea bujorului în scalp.

Mărește clătirea de mușețel. Pregătiți o infuzie de inflorescențe de mușețel în raport de 1 la 10. Spălați capul de perfuzie de două sau trei ori pe săptămână, numărul de proceduri de la 10 la 15. Acest curs poate fi repetat în două sau trei săptămâni.

Curățarea pe bază de tămâie. 4 linguri de cimbru se toarnă 0,5 litri de apă și se fierbe timp de 10 minute. Agenți de răcire și tulpină, se aplică pe părul umed, umezindu-le complet. Nu clătiți cu apă. Poți folosi după fiecare șamponare.

Clătiți din ciuperci. În 0,5 litri de apă caldă este necesar să se dizolve o lingură de sare de mare. Aplicați soluția pe părul curat și umed și clătiți bine după 5 minute. După clătirea părului într-o altă soluție (adăugați o linguriță de suc de lamaie la 0,5 litri de apă).

Uleiuri pentru păr. O lingură de brusture sau ulei de ricin amestecat cu zece linguri de tinctură de spirit de calendula (vândute într-o farmacie). Utilizați pentru frecare în scalp de două ori pe zi.

Atunci când utilizați orice produs medical, este necesară consultarea unui specialist.

Mătreața: simptome și tratament

Matreata - principalele simptome:

 • Scalpul deranjant
 • Cântare în păr

Mătreața implică un astfel de sindrom, ale cărui manifestări constau în creșterea ratei de exfoliere a particulelor solzoase din piele într-o anumită perioadă de timp. Mătreața, ale cărei simptome constau în apariția unor scări albe caracteristice pe scalp în combinație cu mâncărime, este o boală destul de frecventă, care, în ciuda securității sale medicale, acționează ca o cauză a inconvenientei grave și a deteriorării calității vieții.

Descrierea generală

Cele mai multe mătreață apare pe scalp acoperit cu cantități abundente de păr. În anumite cazuri, este complet dificil să se vindece complet, și totuși, cel mai adesea acest fenomen este supus unui anumit control datorită măsurilor adecvate de influență. De exemplu, forme ușoare de matretă provoacă necesitatea spălării minuțioase a capului pentru acest lucru, ce trebuie făcut zilnic și folosind un șampon neagresiv și ușor. Dacă mătreața se manifestă într-o formă mai încăpățânată, atunci se folosesc șampoane cu efect terapeutic special concepute pentru combaterea acesteia.

Cum arată mătreața? Această întrebare nu este probabil o întrebare pentru mulți cititori, deoarece, cum ar fi publicitatea și prevalența acestui fenomen - toate acestea dau o idee generală despre mătreață și forma sa. Cu toate acestea, vom desemna exact ceea ce este matreata si este un fulg alb-galben. În plus față de mâncărime deja observate, acest fenomen este, de asemenea, însoțit de aspectul părului plictisitor, fragilitatea lor. De asemenea, părul devine strălucitor, uleios. Un astfel de fenomen ca matreata poate actiona ca rezultat al unui numar de boli, cum ar fi seborea, leziunile cutanate fungice, psoriazisul. Stresul nervos, deficiența anumitor vitamine (grupurile A, B) poate provoca matreata.

Factori suplimentari care provoacă apariția mătcii sunt îngrijirea necorespunzătoare a părului, un anumit tip de tulburări gastro-intestinale, unele tipuri de boli. Este mătreața care acționează ca o cauză comună care provoacă căderea părului, care, prin urmare, în timpul oricărei examinări devine un defect cosmetic grav în ceea ce privește propriul impact.

Mătreața: Cauze

Ca principalul motiv pentru care apare matreata, este considerata o stare modificata a scalpului, provocata de o crestere prea intensa a culturii fungice corespunzatoare. Aceasta este ciuperca malassezia furfur, este un eșantion opțional al microflorei scalpului. Dacă sunt prevăzute condiții adecvate, atunci activitatea vitală a acestei ciuperci nu este însoțită de manifestarea oricărui simptom. Dar, ca factor predispozant pentru activarea sa, se pot lua în considerare absolut orice factori, inclusiv variantele enumerate în revizuirea generală. Adică, acești factori sunt considerați încălcări ale glandelor sebacee, tulburări de alimentație, tulburări hormonale dintr-un motiv sau altul (menopauză, pubertate, sarcină etc.).

În multe cazuri, cauzele matreții se reduc la influențe pur externe asupra părului și scalpului. Aceasta este alegerea greșită a produselor de îngrijire a părului, părului permeabil, colorarea frecventă, uscarea prin suflare, produsele folosite pentru coafuri (geluri, lacuri etc.). Schimbarea microflorei se poate datora și neglijării purtării pălăriilor în timpul sezonului rece și, dimpotrivă, a purtării lor excesive.

Din nou, bolile gastro-intestinale, patologiile bronhopulmonare, imunitatea redusă pot duce la activarea ciupercii. Activitatea acestei ciuperci duce la o schimbare a ciclului de dezvoltare inerent celulelor epidermei, motiv pentru care ele sunt decojite fără a trece complet ciclul, ceea ce, la rândul său, conduce la apariția unor scale caracteristice de culoare deschisă. Concentrarea matreții este dictată de particularitățile activității ciupercii, de aceea este permisă ca o variantă a localizării acesteia într-o anumită zonă a capului și o înfrângere totală a pielii.

Am identificat o serie de motive care provoacă matreata.

 • Impactul fungice malasseziafurfur, ne-am oprit deasupra acestui factor provocator dandy, este unul dintre principalii factori in luarea in considerare a cauzelor matretii.
 • Pielea uscata. Uscarea excesiva a pielii este una dintre cele mai frecvente cauze ale matretii. Acest factor provoacă apariția predominantă a matreții în timpul iernii, caracterizată prin caracteristici suplimentare care cauzează pielea uscată, iar acest lucru este un consum redus de lichid, utilizarea de echipamente de încălzire, radiatoare (inclusiv aerul suprascris) și uscarea permanentă a părului cu ajutorul unui uscător de păr. Este de remarcat că atunci când mătreața apare pe fundalul uscăciunii excesive a pielii, fulgii ei sunt mai mici, nu sunt atât de lipiciosi și grași ca în alte forme de manifestare a acesteia.
 • Pielea grasă, starea iritată a pielii. Ca o cauză comună care provoacă apariția susținută a matreții grosiere, boala este considerată ca dermatită seboreică. Înfrângerea acestei boli apare nu numai pe scalp, ci și pe pielea din alte zone, în care se află, de asemenea, glandele sebacee. În special, pot fi sprâncenele, zonele din spatele urechilor, zonele paranazale, zona sternului și bustul, uneori chiar și crăpăturile sunt afectate, iar mătreața poate apărea, de asemenea, în mod corespunzător.
 • Rare spalarea capului Daca capul este spalat rar sau incorect, aceasta duce la acumularea celulelor moarte ale pielii pe scalp, care, la randul lor, sunt amestecate cu grasime. Ca rezultat, mătreața apare sub formă de fulgi mari.
 • Psoriazis. Psoriazisul este o boală cronică, ca urmare a faptului că stratul celular superior al pielii este supus unei divizări prea rapide. Din acest motiv, chiar la rădăcinile părului, celulele moarte ale pielii încep să se acumuleze în cantități mari și, la rândul lor, formează un tip gros de nuanță argintie (aceasta este o mătreață mare de argint). În principal datorită impactului psoriazisului, pielea din zona cotului, pe genunchi și de-a lungul corpului este afectată, în timp ce scalpul este afectat, dimpotrivă, oarecum mai puțin frecvent.
 • Hipersensibilitate la impactul produselor de păr. Aici, din nou, am alocat deja produse de styling, coloranți pentru păr, șampoane și alte opțiuni. Trebuie remarcat faptul că dacă produsele de styling sunt folosite prea des, acest lucru provoacă matreata. Dacă mătreața este rezultatul unei reacții alergice la utilizarea acestor agenți, atunci refuzul de a le folosi ulterior sau alegerea unui mijloc alternativ pentru a asigura un rezultat adecvat poate duce la dispariția mătreții de la pacient.

Factorii de risc care cauzează matreata
În plus față de cauzele matreții, este de asemenea obișnuit să se identifice o serie de factori, datorită cărora se obține un rezultat similar. Acestea includ următoarele opțiuni:

 • Vârsta. Se observă că mătreața apare în principal la o vârstă fragedă, iar acest rezultat este menținut până la vârsta de mijloc. Între timp, o astfel de tendință nu determină deloc faptul că nu va exista matreata la o vârstă mai înaintată. Mătreața la copii nu este, în principiu, caracteristică pentru această grupă de vârstă.
 • Identitatea sexuală. Mătreața la bărbați apare mai des decât mătreața la femei, pe baza căreia s-au format anumite ipoteze despre ea, care, în special, se aruncă asupra rolului hormonilor sexuali masculini în procesul de apariție. Din nou, având în vedere faptul că la bărbați, glandele sebacee sunt mai mari decât glandele sebacee la femei, această caracteristică este, de asemenea, considerată un factor predispozitiv pentru apariția mătcii la bărbați.
 • Caracteristici alimentare. Lipsa consumului de vitamine din anumite grupuri, precum și zincul și grăsimile nesaturate - toate acestea conduc la un risc crescut de mătreață.
 • Unele boli. Este dificil să se justifice acest factor, dar sa observat că, în anumite boli neurologice (boala Parkinson etc.), atunci când se suferă de stări stresante (cu atac de cord concomitent, accident vascular cerebral), se determină un grad mai ridicat de susceptibilitate la dezvoltarea dermatitei seboreice și, la apariția mătcii. De asemenea, condițiile de imunodeficiență provoacă matreata.

Mătreața: simptome. Diferența în comparație cu seboreea

Mătreața și seborrhea pot fi generalizate, dar există o diferență între ele, pentru înțelegerea ei, să dezvăluim esența celor două opțiuni.

Mătreața, așa cum am identificat în principiu, se referă la degroșarea scalpului, în unele cazuri însoțită de mâncărime și, uneori, de piele uscată. Având în vedere că mătreața este unul dintre principalele simptome ale seboreei, acestea sunt adesea asociate unele cu altele, deși, din nou, acest lucru nu este chiar adevărat. Mătreața, de exemplu, poate exista independent, acționând ca o stare fiziologică (normală) a scalpului, manifestându-se în principal din zona occipital-parietală sub formă de scale mici caracteristice.

Dar seborrhea este o condiție oarecum mai gravă în care scalpul este supus la schimbare. Modificările sale funcționale de stare, în special, reprezintă o încălcare secretoare a acelor funcții care sunt efectuate de glandele sebacee. Aceasta duce la o secreție crescută de sebum, precum și la o schimbare a compoziției sale calitative. Manifestarea seboreei este observată în acele zone în care se află glandele sebacee, iar această față, pieptul superior, regiunea interscapulară și, de fapt, părul părului capului. În scalpul capului sunt observate cele mai pronunțate schimbări, care sunt însoțite, de asemenea, de apariția în numărul abundent de scale mari de plăci. Formarea lor este cauzată de o piele uleioasă excesivă, datorită căruia în plăci se face lipirea particulelor de piele cornificată. Părul se schimbă cu seboree, devenind gras și strălucitor, devin repede murdar, lipiți împreună în fire. Creșterea secreției de sebum, provocând astfel de modificări, apare în mod intensiv intensiv cu creșterea activității fizice și mentale, cu temperatură ridicată a corpului și a aerului, precum și cu agitație.

Seborrhea începe în principal în timpul restructurării hormonale a corpului, ceea ce este important, de exemplu, în timpul pubertății, dar acest lucru nu exclude posibilitatea apariției acestuia în alte perioade de viață. Seborrhea poate fi uleioasă, uscată sau amestecată. Seborea uleioasă se caracterizează printr-un astfel de simptom major, ca pielea strălucitoare și uleioasă, ca o altă complicație neplăcută a acestei boli, acnee. Seborrhea uscată, dimpotrivă, se caracterizează prin excreție sebacee redusă, combinată cu o acoperire practic continuă a scalpului și a părului cu fulgi de mătreață. În acest caz, părul este subțire, uscat, divizat și fragil. În plus, forma uscată de seborrhea este adesea însoțită de pete pe pielea membrelor și trunchiul de nuanță roșiatică sau roz. Manifestări suplimentare pot consta într-o mâncărime (mai ales agravată după spălare), o senzație de strângere a pielii. Seborrhea uscată este uneori însoțită de manifestări minore sub formă de uscăciune și degresare, motiv pentru care este confundată cu matreata; în plus, chiar și un dermatolog cu experiență în unele cazuri are dificultăți în instalarea diagnosticului corect și adecvat al pacientului.

În ceea ce privește seboreea mixtă, se manifestă într-o formă combinată, cu simptomele de seboree uscate (pe zona păroasă a scalpului) și simptomele de seboree grase, marcate pe pielea feței.

tratament

Este destul de simplu să se diagnosticheze mătreața însăși, dar este mult mai dificil să se determine exact ce a declanșat activarea acesteia. Având în vedere acest lucru, în unele cazuri, pentru a scăpa de mătreață este destul de dificil, procesul poate fi amânat pentru o lungă perioadă de timp. Dacă mătreața pare ușoară, fără a fi asociată cu nici o boală dermatologică sau neurologică, mătreața este eliminată prin afectarea nivelului de piele grasă a scalpului datorită spălării zilnice a scalpului cu ajutorul unui șampon ușor (când se înlocuiește versiunea utilizată anterior) și, de asemenea, prin ajustarea modului de viață. Ajustarea modului de viață implică restricții în consumul anumitor tipuri de alimente (grase, prajite, picante), includerea în dietă a alimentelor bogate în fibre și a vitaminelor (grupa B).

În cazul unui dezechilibru actual, care acționează ca principala cauză provocând apariția mătcii, această problemă este rezolvată prin creșterea consumului de lichide (apă minerală, ceai, sucuri etc.). De asemenea, este posibil să se determine o astfel de relație - de obicei este însoțită de uscăciunea severă a pielii, combinată cu descuamarea.

Tratamentul matretii implica si eliminarea expunerii, provocata de procedurile de coafura, inclusiv uscarea cu uscator de par. În plus, se recomandă utilizarea pieptenilor pe bază de lemn natural atunci când acestea se înlocuiesc periodic datorită absorbției lor crescute de sebum. În plus, medicamentele terapeutice prescrise care abordează problema matreții. Compoziția acestor medicamente include componente antifungice speciale. Este posibil ca șamponul pentru mătreață să fie selectat și pentru o perioadă lungă de timp - aceasta este o problemă care este rezolvată individual, bazată în mod specific pe factor, fie că este adecvată într-un anumit caz sau nu.

Există o anumită clasificare a șampoanelor cu mătreață, subliniem principalele poziții din ea:

 • Șampoane cu zinc tip mătreață Acest tip de șampoane cu compoziție proprie conțin substanțe antifungice și antibacteriene - piritionul de zinc, datorită efectului său scăzând, respectiv, cantitatea de ciuperci care provoacă dezvoltarea dermatitei seboreice și a matreții.
 • Tar sampoane. Datorită șampoanelor care conțin gudron de cărbune, rata de exfoliere și reînnoirea ulterioară a celulelor pielii părului părului capului scade, respectiv, astfel de șampoane sunt destul de eficiente în combaterea matreții. Eficacitatea utilizării lor este observată în tratamentul psoriazisului și dermatitei seboreice.
 • Șampone cu acid salicilic. Printre aceste șampoane sunt "scrumbiile pentru scalp", cu ajutorul lor eliminând particulele de formare a matreții. Utilizarea unor astfel de șampoane necesită luarea în considerare a unor factori, cum ar fi o suprasolicitare semnificativă a scalpului, pe care o provoacă, datorită căreia, de asemenea, poate apărea și mătreața în viitor. Pentru a compensa acest efect se poate datora utilizării în paralel a aparatului de aer condiționat de înaltă calitate, utilizat imediat după spălarea capului.
 • Șampon cu sulfură de seleniu. Acest tip de șampon reduce intensitatea procesului de reînnoire a celulelor pielii pe scalp, în plus, acestea pot avea un efect inhibitor corespunzător, care vizează reducerea numărului de ciuperci malassezia. Aplicați aceste șampoane ar trebui să fie atent, deoarece efectele lor pot duce la decolorarea părului gri, vopsit sau blond. De asemenea, este important să spălați bine părul după spălare și, în general, să urmați instrucțiunile de utilizare.
 • Șampoane cu ketoconazol. Ketoconazolul acționează ca o componentă activă antifungică cu un spectru larg de acțiune. Utilizarea șamponului în compoziție cu o astfel de componentă face posibilă obținerea unui rezultat eficient în astfel de cazuri în care șampoanele matreoase folosite anterior nu au condus la un anumit rezultat.

Dacă, în lupta împotriva mătreaței, utilizarea șamponului în principiu nu conduce la o soluție la această problemă și, de asemenea, dacă există anumite boli interne, împotriva cărora apare mătreața, se pot prescrie proceduri de fizioterapie.

Atunci când se efectuează proceduri crio-masaj, de exemplu, există un efect consistent asupra vaselor scalpului, datorită căruia se îngustă și se extind alternativ, rezultând o îmbunătățire a microcirculației și o alimentație adecvată a foliculilor. În plus, datorită criogazării, este posibilă, de asemenea, creșterea imunității locale, datorită căreia este posibil să se blocheze efectele ciupercilor și manifestarea simptomelor care sunt relevante pentru matreata. Apropo, după tratamentul cu criomasaj, preparatele medicamentoase aplicate pe piele pentru a lupta împotriva mătreții sunt absorbite cu o eficiență mai mare și, prin urmare, rezultatele din utilizarea lor sunt, de asemenea, mai pronunțate ulterior.

Este indicat, de asemenea, pentru darsonvalizarea matreții a scalpului atunci când se utilizează un electrod de scufundare în vid. Datorită iritației pielii la nivelul reflexului, tonul vascular se îmbunătățește, ceea ce, la rândul său, duce la o îmbunătățire a metabolismului. Datorită curentului de înaltă frecvență, este posibil să se curețe pielea de matretă și are, de asemenea, un efect cauterizat și antiinflamator, și acest lucru este deosebit de important, deoarece mătreața este adesea însoțită de zgâriere și zgâriere. Darsonvalizarea are, de asemenea, un efect calmant asupra stării sistemului nervos.

Având în vedere faptul că mătreața este o problemă psihologică în majoritate, adică se exacerbează, așa cum am desemnat deja, pe fondul stresului sau a bolilor nervoase, efectul pe care îl suportă, pe cheltuiala lor, devine o cauză a creșterii simptomelor. Prin urmare, dacă se oferă o combinație de proceduri de fizioterapie cu preparate cosmetice terapeutice, atunci efectul va fi multifatal, adică îndreptat simultan la eliminarea excitației nervoase și îndepărtarea mătreții. De asemenea, adăugăm că, deși mătreața nu este o boală care pune viața în pericol pentru pacient, nu trebuie permisă o combinație de auto-medicație cu terapia medicală prescrisă de un medic, altfel un exces de substanțe active poate provoca seboree, care, la rândul lor, este mult mai dificil de tratat.

Tricologul medicului se ocupă de tratamentul mătcii și ar trebui să i se adreseze atunci când apar simptomele corespunzătoare.

Dacă credeți că aveți mătreață și simptomele caracteristice acestei boli, atunci trichologul vă poate ajuta.

De asemenea, sugerăm utilizarea serviciului nostru online de diagnosticare a bolilor, care selectează posibile afecțiuni bazate pe simptomele introduse.

Cauzele matretii asupra capetelor femeilor si tratamentele cele mai eficiente

Potrivit statisticilor, o treime din populația lumii se confruntă cu mătreață. Fulgi de zăpadă în păr în mod semnificativ strică aspectul, capul începe să mâncărime. Într-un cuvânt, nu poate dura atât de mult, iar femeile frumoase sunt gata să facă orice sacrificii pentru a scăpa rapid de această problemă. Cum să tratăm mătreața la femei și să împiedicăm apariția ei în viitor? Veți găsi răspunsuri la aceste întrebări în articol.

De ce femeile au mătreață

Dandrupsul pe cap la femei este destul de comun. Apariția unui defect cosmetic indică o încălcare a muncii coordonate a glandelor sebacee și a corpului în ansamblu și, uneori, semnalează probleme grave de sănătate.

Ce este matreata? Viața unei celule de epidermă durează doar 28 de zile, după aceasta, moare, o nouă apare în locul ei. Acest proces se numește regenerare. Dacă toți indicatorii activității organelor și sistemelor unei femei sunt normali, atunci aceste schimbări trec neobservate, fără a provoca disconfort.

De îndată ce balanța este deranjată, celulele încep să se divizeze rapid, particulele vechi ale epidermei se acumulează la suprafață. Astfel de clustere se numesc matreata. Acestea pot fi albe sau gălbui (pentru proprietarii părului gras).

Să vedem de ce apare mătreața pe cap. Motivele aparitiei sale sunt destul de putine, noi denotam principalele:

 • afectarea metabolismului, care slăbește rezistența organismului la factorii patogeni;
 • hormonii instabili afectează de asemenea starea pielii, pot fi asociate cu medicamente hormonale;
 • boli ale organelor sau sistemelor de organe, în special sistemele nervoase și endocrine, boala gastrointestinală;
 • imunitate slabă;
 • ereditate;
 • modificări ale glandelor sebacee;
 • dezvoltarea bolilor dermatologice (răni, cruste, seboree, dermatită alergică și altele);
 • colorarea frecventă, expunerea la diferiți compuși chimici;
 • lipsa de vitamine, microelemente și alte componente importante din corpul unei femei;
 • stresul frecvent, suprasolicitarea în termeni fizici și emoționali;
 • uscăciunea crescută a scalpului datorată îngrijirii necorespunzătoare, coafura frecventă cu un fier curling, fier de călcat;
 • produsele pentru îngrijirea părului nu se potrivesc cu tipul de păr, sunt alese incorect;
 • activarea fungului de drojdie Pityrosporum Ovale, care a condus la o încălcare a microflorei pielii capului;
 • factori externi (vreme, ecologie defectuoasă).

Rețineți că utilizarea incorectă a măștilor naturale de casă poate provoca mătreața la femei. Îngrijirea specială este recomandată de specialiști pentru a trata măștile care vizează creșterea accelerată a buclelor.

Primele semne

Nu este necesar să așteptați până când "ninsoarea" neplăcută acoperă întregul cap, puteți anticipa problema într-un stadiu incipient. Acest lucru va facilita foarte mult procesul de tratament și va aduce frumusețea mai puțină durere.

Principalele simptome ale matretii sunt:

 • o cantitate mică de baloane albe pe păr, îmbrăcăminte, umeri după pieptene;
 • buclele au devenit mai uscate, stralucitoare, stralucirea naturala, stralucirea este pierdut;
 • pielea devine iritabilă, apare roșeață;
 • capul incepe sa mancarimi;
 • se pot forma cruste;

Dacă ați observat semne similare în dvs., mergeți imediat la o întâlnire cu un dermatolog, dermatolog sau tricholog. Nu se auto-medichează. Mătreața poate fi nu numai un defect cosmetic, ci și un semn al bolilor complexe, este imposibil să întârzie tratamentul (psoriazis, dermatită).

Metode de luptă

Matreatul la femei necesită un tratament complex, care este prescris numai de un specialist. Mai întâi de toate, el efectuează o examinare aprofundată a pielii capului pentru a determina din ce mătreață apare la pacient. Numai după stabilirea unui diagnostic sunt administrate medicamentele adecvate.

Există mai multe modalități de a elimina defectele cosmetice: medicamente (folosind unguente, șampoane speciale), utilizarea de tehnici moderne (de exemplu, mezoterapie, terapie cu leech) și remedii folclorice.

Tratamentul medicamentos

Principala metodă de eliminare a "zăpezii" din păr este folosirea șampoanelor terapeutice, a lotiunilor și a unguentelor. Ele au acțiune antifungică, peeling, componentele active ale produsului stabilizează glandele sebacee, umple celulele epidermei cu vitamine și substanțe nutritive.

Printre șampoanele matreoase sunt foarte populare:

 • Nizoral. Ketoconazolul este utilizat ca substanță activă. Are un efect antifungic ridicat, se utilizează pentru a trata dermatită seboreică, pitiriază și mătreață. După prima utilizare a produsului, se reduce vizibil mâncărimea, peelingul cutiei. Utilizat pentru prevenirea și tratamentul bolilor. Cursul de tratament este de la 2 la 4 săptămâni, trebuie să vă spălați părul la fiecare 3 zile. Dacă utilizați șampon în scopuri profilactice, este suficient să vă spălați capul în fiecare săptămână sau o săptămână. Costul fondurilor - 430-800 ruble, în funcție de volum și producător.
 • Perhotal este un analog al lui Nizoral. Ketaconazolul este, de asemenea, utilizat ca ingredient activ. Cursul de tratament durează până la 8 săptămâni, trebuie să vă spălați părul de 2 ori pe săptămână. Pentru preț, instrumentul este mai ieftin decât Nizoral.
 • Sulsen Forte (Sulsen Șampon 2%). Ingredientul activ este sulsen. Deep purifica integratele, normalizeaza glandele sebacee, creste fluxul de sange, este folosit pentru tratamentul si prevenirea matretii. Conține un complex de suplimente naturale, datorită cărora mâncărimea, iritarea scalpului dispare repede. Nu necesită utilizarea aerului condiționat după spălare, deoarece include un aditiv condiționat.
 • Nodul Bioderma DS. Un excelent medic pentru dermatita seboreică, psoriazis, ameliorează matreata. Componentele active ale produsului, în special acidul salicilic, ihtiolul, extractul de kelp, au un efect benefic asupra microflorei integrinei, contribuie la distrugerea rapidă a ciupercilor care provoacă matreata. În compoziție nu există gudron, arome dăunătoare. Cursul de tratament este de 3 săptămâni în funcție de utilizarea șamponului de până la 4 ori pe săptămână. Biodema Node DS poate fi utilizat ca agent profilactic, pentru aceasta spălați-vă părul cu acest agent de mai multe ori pe săptămână. Costul produsului este de aproximativ 1500 de ruble pentru 125 ml. În plus, producătorul oferă o serie de produse cosmetice medicale pentru a combate mătreața și bolile asociate.
 • Șampon intensiv Vichy Dercos pentru mătreață. Produsul nu conține parabeni, coloranți, sulfați. Formula unică a produsului include olina piroctonă, acidul salicilic și apa termală Vichy Spa. În complex, ele influențează activ problema, garantează un rezultat decent după prima aplicare. Compania oferă mai multe opțiuni pentru șampon: pentru pielea sensibilă, tipul de păr uscat și gras. Costul fondurilor - 800-850 ruble.

Tratamentul medicamentos implică utilizarea de unguente medicamentoase. Este de remarcat faptul că unguentul este considerat mai eficace, deși la un cost scăzut sampoane și loțiuni pentru matreata.

Excelent recomandate astfel de medicamente:

 • Zincul unguent. Instrumentul reduce inflamația, are proprietăți antiseptice înalte. Pentru proprietarii de păr uscat, preparatul este suplimentat cu câteva picături de ulei vegetal. Aplicați unguentul poate chiar și în timpul sarcinii și alăptării fără riscul de a dăuna copilului. Pentru a scăpa de mătreață, se recomandă aplicarea unei metode cu un strat moderat pe zonele afectate ale capului de două ori pe săptămână. Durata tratamentului este de 1-2 luni, depinde de gravitatea problemei.
 • Paste Sulsen. Este considerat un instrument eficient și accesibil pentru combaterea mătcii, seborrhea scalpului, psoriazis. Compoziția selectată competent are un efect antifungic, antiinflamator și antiseptic ridicat, elimină problema caderii parului. Pasta se aplică părții rădăcinii după spălarea părului, după 15 minute produsul este spălat. Cursul de tratament durează o lună, unguentul se aplică de 2 ori pe săptămână. Prețul pastelor Sulsen-forte este de 60-100 de ruble.
 • Unguent sulfuric. Diferă în eficiența ridicată și cursul mai lung al tratamentului. Medicamentul se aplică pe un scalp curat și uscat timp de 5 minute, după care rămân resturile fondurilor. Este necesar să frecați unguentul de 2-3 ori pe zi timp de 5-10 zile, în funcție de diagnostic. După cursul de tratament, pentru a stabili rezultatele, se recomandă utilizarea șampoanelor speciale cu adaos de gudron, zinc, pe bază de ketoconazol. Este inacceptabil să se utilizeze medicamentul la femeile gravide în timpul alăptării. Costul unui tub de unguent (25 g) - o medie de 50 de ruble.

O categorie separată de medicamente pentru matretare este o mască. Măștile conțin vitamine și suplimente nutriționale care îmbunătățesc starea buclelor, întăresc structura lor și elimină "zăpada" neplăcută pe cap.

Astfel de mijloace rămân populare pe piața modernă:

 • Mască de masaj anti-mătreață vitală. Instrumentul are proprietăți antifungice și antimicrobiene ridicate, se descurcă rapid cu mâncărime și conținuturi ridicate de grăsimi ale scalpului. Masca conține olamină de piroctonă, extract de brusture și alte ingrediente active care contribuie la rezolvarea rapidă a problemei și întăresc foliculul de păr. Masca de la producătorul italian este frecat în scalp, timpul de acțiune înseamnă 10-15 minute. Repetați procedura trebuie să fie de 1-2 ori pe săptămână, cursul de terapie este de 3-5 săptămâni. Se recomandă folosirea simultană a măștii cu șampon și loțiune din seria specificată. Acest lucru va accelera în mod semnificativ procesul de vindecare. Costul măștii este de aproximativ 350 de ruble.
 • Masca de namol pentru păr Scalp Mască de noroi Dolmen. Produsele de păr de la celebra companie iordaniană au o compoziție bogată și naturală. Acesta conține noroi de la Marea Moartă, uleiuri vegetale și extracte de plante medicinale. Instrumentul hidratează, hrănește scalpul uscat, elimină pruritul și scârțâitul. Se recomandă să faceți o mască pe părul curat de 1-2 ori pe săptămână, procedura durează doar 5 minute. Realizarea în mod regulat a măștii va face părul matasos, docil și radiant, fără nici un indiciu de mătreață. Mască preț - 750 ruble.
 • Masca peeling pentru scalp Masc Mascarilla. Poate fi folosit pentru a combate boala sau pentru a preveni apariția acesteia în viitor. Microparticulele speciale, acizii bine aleși în combinație cu un complex de suplimente nutritive active vă permit să eliminați rapid defectul și iritabilitatea integrității, pentru a normaliza echilibrul hidric al pielii. Aplicați pe o suprafață uscată fără a spăla mai întâi părul timp de 15 minute. După o anumită perioadă de timp, clătiți cu apă caldă. Producătorul recomandă folosirea unei măști de păr cu șampon de pe aceeași linie. Costul produselor de păr - 850 de ruble.

Atenție! Înainte de a aplica masca, șamponul sau unguent, efectuați un test de sensibilitate. Aceasta va salva de la complicația problemei și iritație, erupții cutanate alergice.

Remedii populare

Medicina tradițională oferă o mulțime de rețete pentru compoziții, va reduce mâncărimea și simptomele unei boli neplăcute a scalpului. Alegeți, dar rețineți că unele remedii folk pentru a scăpa de problema nu va reuși. Acestea sunt utilizate în combinație cu medicamentele.

Opțiuni pentru remedii folk pentru păr, care vor fi utile pentru eliminarea mătreață, multe.

Oferim mai multe rețete eficiente și căutate.

 1. Mască de brusture. Toată lumea știe despre proprietățile de întărire, restaurare și vindecare a răului de brusture. Puteți să-l utilizați în lupta împotriva "fulgilor de zăpadă" din părul vostru. Sunteți obligat să se toarnă o lingura. l. tocate rădăcină de brusture cu un pahar de nerafinat, mai bine decât ulei de măsline. Acoperiți bine și lăsați într-un loc întunecos, dar cald timp de 2 săptămâni. După o perioadă de timp frecați lichidul de 2 ori pe săptămână înainte de a spăla părul. După o oră, spălați resturile unei emulsii de brusture folosind șampon.
 2. Balsam de urzici. Urzica este cunoscută de mult timp pentru proprietățile sale antiinflamatoare, este un antiseptic excelent. În plus, planta este bogată în substanțe nutritive și vitamine, după un curs de proceduri medicale, părul devine puternic, matasos, mai puțin căzut. Ai nevoie de frunze proaspete ale plantei (5, Art. N.) și frunze de urzică uscată (2 linguri. L.), le umple cu apă (200 ml) la fierbere. Capacitatea cu bulion se trimite în baia de apă timp de 10 minute. După o anumită perioadă de timp, presați bulionul. După fiecare șamponare, clătiți părul cu decoctul pregătit. Permiteți frecarea sculei înainte de a spăla capul.
 3. Compozitia uleiului - o alta optiune de a intari parul si de a scapa de matreata. Se amestecă în proporții egale uleiuri vegetale preferate (arbore de ceai, mentă, smirnă, lamaie, patchouli sau musetel). Se amestecă amestecul în scalp timp de 2-3 minute, până când agentul este absorbit. După o oră puteți să vă spălați părul. Se recomandă repetarea procedurii de până la 3 ori pe săptămână.
 4. Mască cu pâine neagră. Se rumegă o felie de pâine, se toarnă apă fiartă peste ea. Se lasă amestecul să se răcească și să se frece. După 3-5 minute, clătiți părul cu apă curată și rece. Instrumentul este inofensiv pentru păr, fără dependență.
 5. Mască de ouă. Bateți 1 ou până la spumare, adăugați aceeași cantitate de iaurt (iaurt) la masa ouălor. Se amestecă bine masca și se freacă în scalp. Înfășurați părul în polietilenă, prosop cald. După o oră, spălați resturile măștii cu apă rece. Efectuați o mască de ou nu mai mult de 3 ori pe săptămână.

Metode alternative

Problema scalpului poate fi, de asemenea, eliminată prin metode moderne, acestea fiind efectuate într-un salon de cosmetică sau salon de înfrumusețare, sub îndrumarea unui specialist cu experiență. Acestea includ:

 • darsonvalizarea (masaj folosind un dispozitiv darsonval portabil);
 • hirudoterapia (procedura pentru lipirea punctelor de acupunctura);
 • criomasaj (masarea suprafeței capului cu gheață uscată sau azot lichid);
 • puncție laser (efect laser asupra problemei);
 • mezoterapia (procesul de introducere a componentelor nutriționale, medicamente prin injecții intradermice).

Atenție! Pentru a scăpa rapid și permanent de mătreață, nu este suficientă o metodă. Experții insistă asupra tratamentului complex, aderării la o dietă strictă.

Sfaturi de recuperare rapidă

Indiferent de cauza matretii la femei in timpul tratamentului, este important sa respectati aceste reguli:

 1. Imaculat urmați instrucțiunile și instrucțiunile medicului curant.
 2. Rețineți că produsele care conțin alcool usucă puternic pielea, complică doar problema.
 3. Nu zgâriați, nu vă zgâriați capul, ca să nu vă răniți carcasa. Prin răniți, puteți purta o infecție, provocați supurație.
 4. Utilizați un pieptene moale și nemetalice.
 5. Refuzați să se usuce prin suflare, să-și schimbe stilul cu clesti și să se călgâie.
 6. Utilizați șampoane terapeutice de înaltă calitate.
 7. Este imposibil sa vopsiti parul, sa folositi produse de styling agresive. Acordați mai multă atenție nutriției, acoperirii cu umiditate.
 8. Revizuiți alimentele, adăugați la alimentație alimente mai sănătoase, fructe și legume proaspete. Refuzați de alcool, prăjită, sărată și afumată. O astfel de dieta vă permite să normalizați metabolismul, accelerați recuperarea.

Măsuri preventive

Pentru a preveni apariția mătreaței în viitor, experții recomandă utilizarea periodică a șampoanelor medicinale, a lotiunilor și a măștilor. O atenție deosebită este acordată prevenirii hrănirii. Mai multe alimente sănătoase și sănătoase! Uitați de mâncare junk și fast-food.

Și, în cele din urmă, urmăriți-vă dieta, odihniți-vă mai mult, nu fiți nervos. Tulburările în tractul gastro-intestinal, stresul constant în cele mai multe cazuri devin cauza dezvoltării unei afecțiuni cosmetice.

Videoclipuri utile

Cauzele matretii si ce se ascunde.

Matreata - cauze si tratament. Cum să scapi de mătreață.

Matreata. Cauze, tratament acasă cu medicamente și remedii folclorice

Tratamentul eficient al acestei boli este posibil numai cu identificarea corectă a cauzelor matreții. Identificarea independentă a originii matreții este foarte dificilă, așa că trichologii recomandă contactarea acestora pentru sfaturi detaliate și identificarea problemelor reale de sănătate.

Cauzele și tratamentul matreții este, de asemenea, posibil la domiciliu. Cu toate acestea, pentru a scăpa efectiv de această problemă, este necesar să se consulte cu un specialist, să ia medicamente și să folosească metode populare de acțiune îndreptată.

Cauze ale matretii

Dermatologii și trichologii identifică o serie de cauze ale mătcii.

Greșită îngrijire a părului

Mulți oameni neglijează acest motiv și nu acordă o mare importanță normelor elementare pentru îngrijirea părului.

Greșelile în îngrijirea părului pot fi următoarele:

 1. Selecție greșită de produse pentru îngrijirea părului și a scalpului. Mulți oameni nu știu că șamponul, balsamul, măștile și produsele de styling trebuie selectate pentru tipul de scalp. Compoziția acestor produse este dominată de selecția specială pentru un tip specific de complexe de substanțe care, dacă sunt folosite în mod necorespunzător, pot provoca mătreața;
 2. Utilizarea necorespunzătoare a produselor de îngrijire a părului. Înainte de a utiliza orice produs de îngrijire, trebuie să cunoașteți instrucțiunile și metoda de utilizare. Șampoanele trebuie spălate bine, mai ales în zona capului. Balsamurile trebuie aplicate în principal pe bucle, retragându-se de la rădăcini de 3-5 cm. Trebuie să spălați măștile cu uleiuri esențiale cel puțin de 4 ori cu șampon. Dacă nu utilizați aceste sfaturi minime, atunci pe scalp poate apărea un film care înfundă porii, precum și un strat nedorit de produse, care duce inevitabil la mătreață;
 3. Dacă se utilizează în mod necorespunzător, poate apărea mătreața. Gelurile norocoase, de spumă, trebuie să fie spălate de păr și în nici un caz să nu repetați stilul de două ori pe părul nedormit. Sampoanele populare uscate sunt adesea folosite în loc de cele obișnuite, uitând că astfel de produse sunt produse SOS și nu înlocuiesc spălarea părului cu șampon lichid. Se recomandă spălarea acestui șampon în aceeași zi după aplicare. Altfel, mătreața nu poate fi evitată;
 4. Utilizarea regulată a unui uscător de păr, a dispozitivelor de îndreptat părul și a periilor poate provoca uscarea pielii pe cap și detașarea cântarelor în cantități mari;
 5. Folosirea altor instrumente pentru păr: perii de păr, benzi de cauciuc, pini și purtarea pălăriilor altor persoane. Dacă o persoană care a împrumutat toate aceste lucruri are mătreață, atunci ea poate fi ușor transmisă prin ele.

Efectele externe asupra factorilor nocivi de păr

Influența mediului extern poate, de asemenea, să afecteze negativ starea de sănătate a scalpului.

În sezonul cald - razele soarelui și în frig - temperatura minimă și vântul, factori foarte traumatizanți pentru pielea capului. Dacă o persoană nu poartă pălării, atunci la un moment dat poate duce la mătreață.

Situația ecologică este un factor important care afectează sănătatea părului. Praful, gazele de evacuare, apa clorinată - cauzează înfundarea porilor pielii pe cap și scurgerea rapidă a stratului superior al celulelor.

Încălcarea proceselor metabolice în organism, în activitatea organelor interne

Cauzele interne ale matretii:

 • diverse boli cronice. Corpul luptă pentru mult timp "pentru uzură", iar sistemul imunitar este redus drastic. Mătreața poate fi un răspuns;
 • boli asimptomatice. Persoana nu cunoaște prezența unor astfel de boli și nu ia nicio măsură. Organismul începe să sugereze în mod indirect proprietarului său că există un eșec grav și apare mătreața;
 • abuzul de alcool, țigări, consumul de stupefiante, stresul, dieta neechilibrată conduce la perturbarea proceselor metabolice din organism și, ca rezultat, la mătreață;

Fumatul afectează în mod negativ nu numai activitatea plămânilor, ci și alte sisteme de activitate vitală datorită intoxicației treptate a organismului cu nicotină

 • pietre în vezica biliară, rinichi, depozite de sare, boală tiroidiană, tractul gastrointestinal pot provoca matreata;
 • care trăiesc în zone cu condiții nefavorabile de mediu și de muncă asociată cu intrarea constantă a substanțelor toxice în organism reconstruiește procesele metabolice din organism și cauzează tulburări ale pielii sub formă de matreata.
 • Afecțiuni fungice ale scalpului

  Ciuperca din pielea capului are multe specii. Poate provoca matreata si poate provoca senzatii neconfortabile. La domiciliu, este imposibil să se identifice tipul de boală fungică și este necesar să se efectueze o examinare specială de către un medic.

  Dacă nu vă urmați dieta zilnică, mâncați mereu produse din făină, dulciuri, alimente grase și foarte sărate, atunci este posibil ca scalpul să nu răspundă cel mai bine.

  Simptomele ciupercii scalpului includ:

  • scăderea severă a părului și deteriorarea acestuia;
  • uscăciunea și pierderea firelor de strălucire sănătoase;
  • exfolierea puternică și vizibilă a scalpului și apariția "insulelor" peeling;
  • părul fragil, pornind de la rădăcini.

  După ce ați distins aceste simptome, este necesar să treceți testele și să începeți un tratament amănunțit.

  Dieta necorespunzătoare, lipsa vitaminelor și a nutrienților

  Alimentația neadecvată poate provoca matreata. Dacă nu vă urmați dieta zilnică, mâncați mereu produse din făină, dulciuri, alimente grase și foarte sărate, atunci este posibil ca scalpul să nu răspundă cel mai bine.

  Mâncărurile picante determină, de asemenea, o activitate excesivă a glandelor sebacee. Lipsa de fibre utile: fructe și legume proaspete, precum și diverse cereale va duce la zgârierea stomacului și va răspunde la mâncărimea scalpului. Balanța de apă trebuie de asemenea să fie respectată cu strictețe, este cel care ajută la curățarea corpului.

  Experții cred că drojdia este cea mai frecventă cauză a mătcii. Aceștia sunt asistenți arzătoare în formarea ciupercilor. Drojdie este conținut în produse de panificație, coacere, produse de bere. La domiciliu este bine să evitați să preparați produse de patiserie și pâine pe bază de drojdie.

  Lipsa de vitamine și substanțe nutritive joacă un rol semnificativ în bolile scalpului. În principiu, dacă nu există vitaminele A, E și B în regimul alimentar, stratul superior al epidermei este decojit cu plăci, părul își pierde elasticitatea și cade.

  Cand apare matreata, este necesar sa se revizuiasca dieta in favoarea produselor sanatoase, naturale bogate in vitamine si substante nutritive.

  Lipsa vitaminei B se caracterizează prin lipsa fluxului sanguin și a oxigenului la foliculii de păr, pierderea pigmentului natural al părului, suspendarea creșterii și dezvoltării foliculilor de păr, transformarea defectuoasă a aminoacizilor care împiedică matreata.

  Lipsa cantității necesare de vitamine A, E, C în organism este însoțită de o încălcare a sistemului imunitar, deteriorarea circulației sanguine a scalpului și distrugerea foliculilor de păr.

  Lipsa de fier, zinc, calciu, seleniu, siliciu, magneziu ameninta parul cu cele mai neplacute semne externe si este o cauza integrala a matretii.

  Fiți atenți! La domiciliu, identificarea absenței anumitor vitamine, minerale și substanțe nu este posibilă. Pentru a face acest lucru, trebuie să efectuați un examen medical și să treceți toate testele.

  Eșecul hormonal

  Insuficiența hormonală apare în organismul uman atunci când nivelul hormonilor masculini din sânge se modifică. Acest hormon mărește producția de sebum, care menține cântare moarte pe cap și, de asemenea, le strânge împreună. Aceasta duce la detașarea celulelor prin straturi.

  Factorii care afectează eșecul hormonilor:

  • întreruperile hormonale sunt cele mai frecvente pentru adolescenți și femei în timpul menopauzei. Mătreața în aceste situații este un fenomen trecător;
  • Săriturile hormonale se datorează uneori unor factori ereditare. În cazul în care familia a crescut de grăsime, atunci este transmisă cu gene;
  • boli asociate asociate vârstei înaintate sau cu probleme pe nervii solului: schizofrenia, boala Parkinson, convulsii epileptice, psihoze;
  • efectul advers al medicamentelor. Femeile au adesea contraceptive pe bază de hormoni;
  • boli bazate pe înfrângerea sistemului vegetativ: sistemul nervos, gastrointestinal, sistemul nervos central;
  • diverse boli infecțioase;
  • încălcarea proceselor metabolice în organism.

  Fii atent! În timpul schimbărilor hormonale, matreata poate provoca boli grave. Tratamentul la domiciliu poate face situația să se înrăutățească.

  Șocuri stresante și emoționale

  Stresul este considerat una dintre principalele cauze ale tuturor bolilor cunoscute la om. Mătreața nu face excepție.

  Ce poate provoca situații stresante:

  • sentimente pentru cei dragi;
  • evenimente tragice legate de pierderea rudelor;
  • supraîncărcarea nervilor la locul de muncă;
  • lipsa sistematică de somn;
  • tulburări nervoase cronice;
  • lipsa nutrienților esențiali în organism;
  • boli și operații;
  • muncă excesivă.

  Pentru a scăpa de mătreață în acest caz, trebuie să eliminați sursa stresului.

  Dacă au apărut schimbări grave emoționale în viață, atunci când corpul ajunge la fostul său echilibru emoțional, mătreața va trece de la sine.

  Erodenie ereditară

  O boală genetică care este însoțită de mătreață este psoriazisul. Cu stres sever, imunitate redusă, oboseală constantă, această boală se poate dezvolta.

  Grupul de risc include cel mai adesea tinerii sub vârsta de 30 de ani. Dacă o boală similară a fost observată într-o familie sau într-o persoană din rude îndepărtate, aceasta ar fi putut fi transmisă de mai multe generații.

  Identificarea corectă a diagnosticului va ajuta un dermatolog sau un triholog cu o examinare completă a corpului.

  Principalele simptome ale seboreei

  Seborrhea este o boală de piele care apare în timpul activității neregulate a glandelor sebacee.

  Simptomele seboreei:

  • buclele devin grase în seara după spălare dimineața;
  • scalpul este acoperit cu "insule" de cântare lipite;
  • buclele conțin luciu uleios;
  • mâncărime apare în scalp;
  • capetele se sparg, se sparg, inceteaza sa radieze un aspect sanatos;
  • rănile apar adesea și zonele pieptănate devin inflamate.

  Tratamentul eficient al mătreții acasă

  Matreata (cauzele si tratamentul la domiciliu) este un obstacol important pentru parul sanatos.

  Prima modalitate prin care mulți oameni recurg la un șampon special pentru mătreață. Pe piață, alegerea acestor produse este mare, iar efectul acestora nu este întotdeauna pozitiv. Prin urmare, eliminarea mătreții ar trebui să fie efectuată în mod cuprinzător, folosind toate metodele dovedite: substanțe chimice, precum și măști de casă.

  Masti de matreata

  O matreță umedă se caracterizează prin acumularea de fulgi gălbui mari, cu o siluetă puternică a scalpului și prin lipirea firelor între ele.

  Pentru tratamentul mătcii se folosesc măști speciale pentru păr și scalp

  Pentru tratamentul acestui tip de mătreață folosiți măști de casă:

  Fii atent! Dacă muștarul este neplăcut pentru a arde pielea, masca trebuie spălată imediat.

  Mastile pentru tratarea matretii uleioase ar trebui sa fie folosite nu mai mult de 1 sedinta in 7 zile. Dacă orice componentă cauzează senzații neplăcute pe piele, mâncărime, înroșire, răni, atunci această prescripție trebuie exclusă.

  Masti de matreata

  Masticul uscat este marcat de prezența acestuia în cantități mari, de dimensiuni mici, însoțite de mâncărime. Părul își pierde apariția anterioară, apare obscuritatea, creșterile pierderilor, sfaturile se sfărâmă.

  După aplicarea mască pe scalp și păr, pentru o absorbție mai bună a compoziției, este necesar să înfășurați capul cu pelicula agățată

  Tratamentul homeopatic al mătcii trebuie să fie efectuat în mod cuprinzător, folosind toate metodele dovedite: substanțele chimice, precum și măștile acasă, determină motivele preliminare.

  Măști recomandate pentru tratamentul matreții uscate:

  Masti pentru a scapa de matreata uscata sunt facute o data in 7 zile pana cand se obtine un rezultat pozitiv. Pentru prevenirea unor astfel de rețete se utilizează 1 dată pe lună.

  Remedii populare pentru mătreață la domiciliu

  Dacă cauzele identificate ale matreții nu se referă la perturbări hormonale, boli fungice, tulburări ale organelor și sistemelor corporale, atunci puteți folosi metode tradiționale de tratament la domiciliu.

  Otet al matretii

  Oțetul este un mijloc alternativ în lupta împotriva mătreții. Prețul este bugetat, iar gama de aplicații este mare.

  Pentru tratamentul matretii, se recomanda alegerea otetului de cidru de mere, deoarece are proprietatea de a normaliza circulatia sangelui si vindeca pielea.

  În primul rând, se recomandă efectuarea unui experiment și alegerea unei măști ușoare pe bază de oțet. În acest caz, este necesară diluarea oțetului cu apă într-o cantitate de 1: 1. Aplicați pe scalpul și părul hidratat. Păstrați în valoare nu mai mult de 5 minute.

  Dacă mătreața este prea puternică, trebuie să alegeți o altă metodă. Reteta ramane acelasi, dar capul este invelit cu plastic si un prosop. Acest remediu trebuie păstrat timp de 40 de minute, apoi spălați capul cu metoda obișnuită.

  Învelirea acetică trebuie efectuată de curs: de 2 ori pe săptămână timp de aproximativ 2 luni.

  Un fapt interesant! Oțetul cu utilizare frecventă poate usca scalpul și buclele. Pentru a echilibra umiditatea, se recomandă utilizarea balsamului de păr după astfel de proceduri.

  Suc de matreata

  Soda are proprietăți antiseptice excelente, ajută la curățarea scalpului acumulărilor sebacee, reduce pruritul.

  Cele mai potrivite pentru persoanele cu matreata uleioasa.

  Măști simple folosind sifon:

  1. Soda-ovaz - fulgi pre-zdrobit de fulgi de ovăz în cantitate de 50 de grame. amestecat cu 30 de grame. sifon. Apoi, se adaugă apă caldă în proporțiile necesare pentru a aduce amestecul într-o stare proastă. Este scins pe scalp si lasat timp de 7 minute. După ce a fost spălat cu șampon;
  2. Miere-amestec de sodă - miere în cantitate de 50 de grame. încălzit la o temperatură confortabilă, se adaugă la 1,5 sec. l. sodă și distribuită pe scalp. După 5 minute. spălați în mod obișnuit.

  Utilizarea acestor măști trebuie să fie respectată de 2 ori pe săptămână. Ciclul de utilizare este conceput pentru o lună.

  Este important să vă amintiți! Soda este o substanță chimică naturală și poate provoca o reacție alergică.

  Sare de mătase marină

  Proprietăți de sare de mare:

  • curățarea scalpului la domiciliu de la cântare moarte;
  • restaurarea glandelor sebacee;
  • ucide ciupercile și bacteriile, provocând adesea mătreața;
  • promovează eliberarea de oxigen în celulele scalpului;
  • opreste pierderea parului.

  Utilizarea sarei marine este variată.

  Peelingul de sare este cel mai eficient tratament cu matreata.

  Ingrediente: la 3 lingurițe. sare mina fin măcinată adăugați 4 linguri. l. apă. Se amestecă și se presară pasta aplicată pe scalp cu mișcări de masaj. Îndepărtați scalpul cu apă, pentru a nu vă răni.

  Soluție pe bază de sare cu adaos de uleiuri esențiale. Amestecat 3 linguri. l. balsam, 2 linguri. l. sare de mare, 4 picaturi de ulei esential. Pentru a elimina tribologii mătreați sfătuiți să folosească uleiul esențial de lavandă, arbore de ceai, lamaie.

  Masca rezultată este distribuită ușor prin mișcările de masaj la rădăcinile părului timp de 3 minute, fără a afecta lungimea și sfârșitul.

  Compușii de sare nu ar trebui să fie păstrați mult timp pe păr. După un masaj ușor, trebuie spălat cu șampon.

  Măștile de sare sunt, de asemenea, incluse în complexul de tratare a mătreațelor.

  Mască de sare cu o banană: se înmoaie 1 banană într-un blender și se adaugă 1 lingură. l. sare de mare. Masați ușor în scalp, împachetați o pungă de plastic și un prosop. După 30 de minute șampon capul tău.

  Cojile și măștile cu sare de mare sunt recomandate să nu depășească o dată în 3 săptămâni. Pentru prevenție, procedura poate fi continuată o singură dată într-o lună și jumătate.

  Fiți atenți! Procedurile de sare sunt contraindicate pentru utilizarea în răni, zgârieturi, diverse leziuni ale scalpului.

  Aloe suc de matreata

  Sucul de Aloe este un antiseptic natural eficient, utilizat ca ingredient pentru măștile de mătreață, precum și un instrument separat.

  Sucul de Aloe în forma sa naturală se aplică peste noapte cu ajutorul mișcărilor de masaj din rădăcinile firelor. După trezire, clătiți părul în mod obișnuit. Frecvența procedurilor depinde de neglijarea bolii. Pentru a accelera efectul folosirii aloe, puteți aduce până la 3 sesiuni pe săptămână. Sucul de Aloe ajută, de asemenea, la ameliorarea durerilor de cap.

  Masca matreata cu suc de aloe se face conform urmatoarei retete: 3 linguri. l. suc de aloe, 1 lingura. l. tinctura de flori de calendula, 1 lingura. l. Ulei de ricin, 1 lingura. l. miere de albine. Toate componentele sunt bine amestecate și împrăștiate pe scalp și în încuietori timp de 2 ore.

  Pentru acțiunea de mască profundă este recomandat să înfășurați un prosop cu o pungă de celofan. Apoi, părul se spală în mod obișnuit. După o astfel de procedură, mâncărime dispare, matreatul devine mult mai puțin, părul pare mai sănătos. Faceți o mască cel puțin o dată pe săptămână până când se obține un rezultat pozitiv.

  Masti de maturitate

  În bulbul de ceapă există o cantitate uriașă de minerale utile, oligoelemente, vitamine care vă vor ajuta să scapi de mătreață și, în același timp, să întăriți părul slăbit.

  Ceapa ar trebui folosită prin frecare.

  Setul de ceapă este legat într-o țesătură de tifon, iar scalpul este frecat cu bucata rezultată. Procedura se face în 30 de minute. înainte de spălarea firelor. Pentru a vindeca mătreața puternică, repetarea acestui proces este necesară o dată pe zi.

  Pentru soiuri uscate de masca matreata este preparat de la 1 lingura. l. ceapă de ceapă, 2 lingurițe. l. Uleiul de ricin și 2 linguri. l. vodca. Se freacă masa preparată în scalp timp de 35 de minute. înainte de al spăla.

  Pentru tipul de matreță de coajă de ceapă adecvată pentru mătreață, în cantitate de 50 grame. Acesta trebuie perfuzat timp de 40 de minute. pe apă fiartă. Această perfuzie este utilizată după spălarea părului pentru clătire. Deoarece ceapa are proprietatea colorării, oamenii cu bucle ușoare ar trebui să fie atenți la un astfel de remediu.

  Un fapt interesant! Atunci când se utilizează proceduri de ceapă, rămâne o aromă persistentă neplăcută, prin urmare, după spălarea părului cu șampon, se recomandă clătirea capului cu o compoziție de 2 lingurițe. l. suc de lamaie și 1 l. apă.

  Tablete de aspirină pentru mătreață

  Folosit ca remediu pentru tratamentul mătcii acasă. Aspirina este adăugată la cantitatea necesară de șampon și este utilizată pentru șamponarea unică. Șamponul este mai bine să se ia cu o compoziție naturală, astfel încât componentele chimice să nu intre într-o reacție imprevizibilă și să nu strică buclele.

  Pentru a utiliza această metodă, trebuie să luați 1 tabel. aspirina, se macină în pulbere și se completează cu 2 lingurițe. l. șamponul tău. Apoi aplicați un mijloc de mișcări de masaj în rădăcini și distribuiți tot părul. Clătiți sub apă caldă.

  O mască de mătreață pe bază de aspirină este ușor de preparat. Trebuie încălzit 2 linguri. l. ulei de brusture, masă zdrobită 3 aspirina, atașați 3 linguri. l. suc de lamaie și 1 gălbenuș de pui. Amestecul se întinde pe scalp și pe întreaga lungime.

  Păstrați această mască este de cel puțin 20 de minute. După clătire cu șampon.

  În cazul în care la 5 masă pounded. aspirina adauga 5 picaturi de eter de lavanda si 1 lingura. l. ulei de semințe de struguri, atunci o astfel de mască va ușura mâncărimea capului. Țineți instrumentul cel puțin 15 minute. și clătiți cu mult șampon.

  Oua matreata

  Cea mai ușoară rețetă: bate albul de ou și amestecați cu gălbenușul. Spălați părul cu șampon și aplicați masa de ouă din rădăcini și pe întreaga suprafață a firelor. După 30 de minute clătiți capul cu apă.

  Rețete de masă de ouă de pui:

  1. Cu kefir - anti-mătreață foarte eficientă. 4 Art. l. kefir, 3 linguri. l. ulei de măsline, 1 gălbenuș de pui. Acest amestec este timp de 120 de minute. îngrădit pe scalp și de-a lungul părului. Se încălzește cu celofan și un prosop, spălat cu șampon. Utilizați de 2 ori în 7 zile pentru efectul dorit;
  2. Cu glicerină - bateți 1 ou până se spumă, adăugați 1 linguriță. glicerină și 1 linguriță. suc de lamaie. Aplicați pe scalp și înfășurați cu un prosop cu un film. Păstrați cel puțin 60 de minute. Se spală cu apă caldă și șampon. Frecvența utilizării: de 2 ori în 7 zile timp de 1 lună;
  3. Cu decolorare de musetel - beți 2 linguri. l. flori de mușețel, conduceți în albusul de ou și adăugați 5 picături de vitamină A. Bateți bine compoziția. Masați cu atenție masa rezultată cu mișcări de masaj peste cap și spălați cu șampon. Pentru a practica astfel de măști este nevoie de 2 ori în 7 zile timp de o lună.

  Mătreață rădăcină de brusture

  Buretele este o plantă bogată într-o cantitate imensă de vitamine, oligoelemente și substanțe vindecătoare.

  Rădăcină de brusture este o parte din multe produse folosite pentru a vindeca părul. Proprietatea sa principală este lupta împotriva matreții, mâncărimea pielii, vindecarea rănilor.

  Retete pentru mătreață cu rădăcină de brusture:

  1. Decoction de rădăcină de brusture - este necesar să se macină 3 linguri. l. rădăcină și fierbeți 30 de minute. cu 2 pahare de apă clocotită. Pentru a accepta în interior pe 1/2 pahare de supă în 40 de minute. înainte de mese timp de 2 luni;
  2. Un amestec de ierburi și rădăcină de brusture - luate 1 lingura. l. rădăcină de brusture zdrobit, 1 lingura. l. Plantații de musetel, 1 lingura. l. succesiune, 1 lingura. l. tansy, 1 lingura. l. porumb mătase. Toate ingredientele sunt turnate într-o cratiță de smalț, umplută cu 1 litru. fierbere de apă și lăsând la căldură scăzută timp de 20 de minute. Bulionul este filtrat prin tifon și lăsat să se răcească. Se folosește ca o clătire de păr. De asemenea, puteți bea și dimineața pentru 0,5 sticlă;
  3. Rădăcină de brusture cu ulei vegetal - rădăcină de brusture măcinat 1 linguriță. l. 3 st. l. ulei vegetal. Este plasat într-un container de sticlă timp de 60 de minute. Apoi, substanța rezultată este filtrată și încălzită la o temperatură confortabilă. Frecarea în scalp este recomandată de 2 ori în 7 zile. Cursul tratamentului este de 10 proceduri.

  Ulei de brusture pentru matreata

  Tricologii sfătuiesc să utilizeze ulei de brusture pentru tratamentul matreții uleioase și uscate. Ajută bine la bolile fungice ale scalpului și ajută glandele sebacee.

  Masca pentru a scăpa de mătreața uscată cu usturoi este preparată la o viteză de 1 cap de usturoi și 50 de grame. ulei de brusture. Usturoiul este zdrobit într-o masă ciudată și adăugat la uleiul preîncălzit. Totul este bine agitat și amestecul este distribuit ușor pe scalp.

  Trebuie spălat în mod obișnuit la 2 ore după aplicare. Se recomandă această procedură de cel puțin 10 ori.

  Uleiul de brustură ajută, de asemenea, în forma sa naturală pentru tratamentul seboreei.

  Pentru aceasta 3 linguri. l. Uleiul de brusture ar trebui să fie scufundat într-o baie de apă, buclele ar trebui împărțite în porțiuni clare și să frecați produsul de rădăcini. Mijloacele rămase de a răspândi toată lungimea buclelor.

  Acoperiți capul cu o pălărie de plastic și un prosop. Așteptați aproximativ 60 de minute. și spălați-vă bine capul cu șampon.

  Pentru eficiența tratamentului, procedura se face de 2 ori pe săptămână timp de aproximativ 2 luni. Pentru profilaxie 1 dată în 14 zile.

  Ulei de mătănii

  Uleiul de ricin este recomandat pentru a scăpa de diferite cauze ale matreții. Acesta este cel mai versatil mijloc de gătit acasă.

  Masca pentru a scapa de matreata uleioasa include: 1 lingura. l. Ulei de ricin, 1 lingura. l. suc de aloe, 1 lingura. l. suc de lamaie, 1 lingura. l. miere naturală.

  Ingredientele se amestecă bine și sunt distribuite pe tot parcursul părului timp de 30 de minute. Curăță amestecul cu șampon.

  Pentru matreata uscata ar trebui sa folositi 2 linguri. l. ulei de măsline, 2 linguri. l. Uleiul de ricin, sucul din prima lămâie. Se amestecă ingredientele amestecate pe scalp timp de 30 de minute. și clătiți-vă cu șamponul.

  Astfel de măști sunt făcute într-un curs de 7-8 proceduri, de 2 ori în 7 zile.

  Ulei de matreata din copaci de ceai

  Uleiul din arbore de ceai este unul dintre cele mai puternice uleiuri esențiale de matreță.

  Pentru masca de tratament se iau 2 linguri. l. ulei de măsline și 5-7 picături de ulei de arbore de ceai. Treceți treptat în scalp și lăsați timp de 60 de minute. Clătiți bine părul cu șamponul dvs. preferat.

  Pentru a elimina matreata si excesul de grasime al scalpului va ajuta aceasta reteta. Pentru ca baza să fie fiartă cu 500 ml. apă, se adaugă la 5 picături de ulei de lavandă și arbore de ceai. Toate componentele se amestecă bine și strălucește într-un tub cu pulverizare. Aplicați pe păr și pe scalp.

  Pentru mătreața grasă salvează adăugarea de ulei de arbore de ceai la șampon. Înainte de spălarea părului, se toarnă cantitatea necesară de șampon și se adaugă 3 picături de arbore de ceai.

  Fiți atenți! Pentru persoanele cu maturiță uscată, adăugarea uleiului de arbore de ceai în șampon este contraindicată datorită proprietăților puternice de uscare a acestui instrument.

  Săpun de mătreață de spălat

  Cauza mătcii este adesea bolile fungice. Sapunul pentru spalatorie se descurca perfect cu distrugerea ciupercii, indeparteaza mancarimea, vindeca ranile pe scalp. Acest instrument trebuie utilizat cu prudență, deoarece conține o cantitate mare de alcaline.

  La domiciliu, cel mai bine este să folosiți consistența lichidului de săpun lichid. Dar dacă nu este la îndemână, atunci puteți freca o bucată de săpun de răzuitorul de bucătărie.

  Sapunul frecat într-un mic ras este umezit cu apă și distribuit uniform pe cap. O folie de plastic este pusă pe partea de sus și o astfel de mască este lăsată pe cap toată noaptea. Dimineața, amestecul este spălat cu apă, părul este clătit cu decoct de pe bază de plante. Puteți face procedura o dată pe săptămână. Curs - 10 sesiuni.

  Ei bine ajuta sapunul ras in compozitie cu ulei de migdale si sifon. 2 linguri. l. ulei de migdale, primul. l. săpun, 1 linguriță. soda este amestecată în măcinat și frecată în scalp. După 15 minute spalati parul ca de obicei. După aplicarea unui balsam hidratant pe fire.

  Săpun de mătreață

  Țesutul de mesteacăn este un antiseptic indispensabil, care se luptă cu diferite tipuri de ciuperci, potrivite pentru tratamentul matreții abundente.

  Pentru a scapa de mătreață, se recomandă să se umezească bine părul cu apă, să se ușureze gudronul în mâini și să se răspândească spuma pe scalp cu mișcări de masaj.

  Țineți apăsat timp de 5 minute. și se spală cu apă caldă. Apoi, utilizați balsam de păr. Pentru ca părul să nu absoarbă mirosul de gudron, trebuie să le clătiți cu o soluție de apă cu oțet de cidru de mere.

  În cazul în care la 5 masă pounded. aspirina adauga 5 picaturi de eter de lavanda si 1 lingura. l. ulei de semințe de struguri, atunci o astfel de mască va ușura mâncărimea capului.

  Dacă pielea este hipersensibilă, trebuie efectuat un test simplu înainte de utilizare. Spuma din săpun de gudron este aplicată la încheietura mâinii și această zonă este monitorizată timp de 1,5 ore. Dacă nu există iritații, roșeață și mâncărime, atunci sapunul poate fi aplicat pe pielea capului.

  Trichologilor li se permite să utilizeze această metodă nu mai mult de o dată pe săptămână. În caz contrar, uscarea scalpului nu poate fi evitată, prin urmare mătănii pot apărea de 2 ori mai mult decât înainte de utilizarea săpunului.

  Zmeura de mătase decoction

  Urzica conține o mulțime de aminoacizi esențiali, vitamine, uleiuri esențiale. Decortele pe bază de plante cu urzică au fost folosite din timpuri străvechi pentru a vindeca mătreața și seborrhea.

  Pentru prepararea decoctului au fost necesare frunze uscate, cumpărate la o farmacie sau recoltate independent.

  Iarba uscată se toarnă 500 ml. apă și lăsând într-o baie de apă timp de aproximativ 20 de minute. Apoi se răcește timp de 2 ore. Decocția rezultată trebuie diluată în porții cu șampon și spălați-vă părul. De asemenea, vă va ajuta să vă arătați părul frumos și să vă accelerați creșterea.

  Pentru a reduce scalpul scârțos, este util să aplicați o combinație de urzică și colț. Plantele se iau în proporție de 1: 1 și se prepară 1 litru. apă fiartă. Infuzia este îndepărtată într-un loc întunecat timp de 3 ore și apoi filtrată prin țesătură de tifon. După spălare este necesar să se clătească părul cu o perfuzie de cel puțin 2 ori în 7 zile.

  Mătreața Calendula

  Mătreața (cauzele) și tratamentul la domiciliu sunt strâns legate de proprietățile vindecătoare ale cannabulei.

  Tinctura si decoctul de calendula sunt utilizate pe scara larga in eliminarea acestei boli.

  O tinctură de flori de culoare neagră cumpărată la o farmacie se recomandă să fie aplicată pe scalp cu un tampon de bumbac umed. Apoi, părul este încălzit cu un prosop timp de 5-7 minute. Sentimentele după aplicare pot să nu fie confortabile și pielea se poate prinde.

  Aceasta nu este o contraindicație de utilizare, cu excepția cazului în care ați observat alergie la calendula. Părul este bine spălat cu apă și apoi cu șampon. Rețeta se face 1 dată pe săptămână. Cursul ajunge la o lună.

  Decoctionarea de la Calendula se prepara dupa cum urmeaza:

  • 50 gr. uscată calendula și 50 gr. Măcinările de musetel sunt amestecate cu 300 de gr. urzica frunze;
  • Amestecul este măcinat la o consistență uniformă în pulbere și se adaugă 500 ml. apă fierbinte;
  • bulionul se fierbe la foc mic timp de 10 minute;
  • în plus, este necesar să se răcească și să se tensioneze produsul.

  Este posibil să se aplice bulion ca un balsam de bucle, sau ca o mască pentru frecarea în rădăcini.

  Mătase populară terapeutică și cosmetică din farmacie

  Mătreața este considerată una dintre cele mai frecvente probleme în rândul persoanelor de toate vârstele. Puteți utiliza produse scumpe specializate pentru a trata această afecțiune, dar rețetele de casă vor veni mereu la salvare și vor economisi un buget. Principalul lucru de reținut despre toate nuanțele aplicării și rezultatul va fi pozitiv.

  Autor: Shutikova Yu.S.

  Cauzele și tratamentul matreții la domiciliu. video:

  Cauze ale matretii (extras din transmisia primului canal):

  Tratamentul cu măduvă la domiciliu: