În ciuda faptului că medicina modernă a făcut un pas îndrăzneț înainte și multe boli grave au devenit tratabile.

Psoriazisul este încă o boală cronică care este dificil de tratat prin mijloace chimice.

Este adevărat că un efect extern asupra pielii afectate în acest caz nu este suficient, deoarece cu psoriazis trebuie mai întâi să curățați sângele.

Dar există metode pe care puțini le cunosc, care, totuși, pot ajuta într-adevăr cu această boală.

Apoi, vă vom spune despre o nutriție adecvată, despre diete unice care sunt într-adevăr capabile să facă față manifestărilor negative ale psoriazisului și să le minimalizeze.

Cauzele psoriazisului

Astăzi sunt cunoscute următoarele cauze ale psoriazisului:

 1. Tulburări metabolice grave.

Acest proces poate fi cauzat de diverși factori, dintre care cea mai comună este fascinația cu diete rigide pentru pierderea în greutate.

Lipsa de substanțe vitale pentru organism, vitamine, microelemente conduce la un dezechilibru intern.

Organismul uman este un mecanism ciclic, în care munca unui sistem de organe este inextricabil legată de altele. Prin urmare, lipsa oligoelementelor duce la șocul organismului, care, la rândul său, se manifestă prin numeroase încălcări externe: vătămarea părului, a unghiilor și a pielii.

 • Utilizarea pe termen lung a medicamentelor, în special a antibioticelor, conduce la cele mai negative consecințe. Antibioticele, distrugând flora patogenă, distrug în același timp microflora utilă, care este o catastrofă pentru sănătatea umană.
 • Excesive mananca alimente grase, prajite. Dieta ar trebui să fie armonioasă, constând într-o mare parte din carbohidrații, proteinele ușor digerabile și numai într-o mică parte a grăsimilor și grăsimi sănătoase (uleiuri animale și vegetale), dar nu și substanțe cancerigene. Consumul zilnic de cartofi prajiti, gratar si alte excese este un factor in declansarea psoriazisului.
 • Oboseala cronică, lipsa somnului și, mai ales, stresul frecvent, cauzează și multe boli, inclusiv psoriazisul.
 • Probleme cu tractul gastrointestinal sunt, de asemenea, exprimate în bolile dermatologice.
 • Astfel, putem concluziona că, pentru a depăși psoriazisul, este necesar, în primul rând, să eliminăm cauza principală a apariției ei: dacă luați antibiotice, încetați să le luați și să curățați sângele, dacă este stres nervos, normalizați viața și dați corpului o odihnă foarte necesară. În al doilea rând - este o alimentație corectă, pe care depind în mod direct de sănătatea umană, de tinerețea și frumusețea.

  Regulile de bază ale hranei

  Psoriazisul este o boală dermatologică care exprimă probleme interne: funcționarea defectuoasă a anumitor sisteme de organe, tulburări metabolice, lipsa substanțelor esențiale. Care sunt caracteristicile primelor manifestări ale psoriazisului pe cap, citiți aici. Un rol special îl are alimentația în psoriazisul scalpului.

  În acest caz, trebuie să vă revizuiți complet dieta.

  Ar trebui să fie 90% compus din fibre, proteine ​​și numai 10% este alocată grăsimilor și carbohidraților ușor digerabili.

  Este important să consumăm cât mai multe vitamine posibil, și anume:

  • sucuri;
  • ceaiuri din plante;
  • legume de legume, cereale;
  • fructe uscate;
  • muesli;
  • produse lactate și produse lactate fermentate.

  Ce nu se poate mânca?

  Există o serie de produse care provoacă agravarea psoriazisului:

  • prăjit și afumat;
  • picant, peste sărat;
  • conservanți, coloranți;
  • citrice;
  • alcool, produse din tutun.

  Dieta pentru psoriazisul scalpului

  Până în prezent, există diete care pot îmbunătăți semnificativ starea generală a corpului și pot reduce manifestările negative ale bolii. Sunt trei dintre ele, fiecare dintre ele fiind interesant și bun în felul său, fiecare are propriile caracteristici.

  Dieta John Pegan

  Medic american, nutritionist, dermatolog, John Pagano timp de 20 de ani de practica medicala a facut o metoda unica de nutritie terapeutica pentru psoriazis.

  Tehnica constă într-un echilibru armonios al mediului acid-bază. Violarea pielii provocată de un eșec în echilibrul dintre acizi și alcalini ai corpului.

  Pentru a restabili corpul, este necesar să se normalizeze acest echilibru, care este direct legat de nutriție.

  Asta înseamnă că trebuie să numărați cât de mult sunt consumate produse care formează acid și alcalin și să le monitorizați echilibrul.

  Astfel, medicul a luat cereale (orez, hrișcă, grâu, rolul de grâu), pește și fructe pentru a forma acid. Pentru produsele lactate care formează alcalii, carnea de vită, legumele, verdele. Potrivit Pagano, fructele și legumele, verdele și legumele ar trebui să fie prezente în dietă. De asemenea, permite o cantitate mică de citrice.

  Dieta echilibrată, cu o predominanță de produse lactate

  Această dietă este dezvoltată pentru o perioadă de o săptămână. Se compune din următorul meniu:

  marţi:

  1. Mic dejun - ouletă de ou, ceai cu lapte.
  2. Pranz - supă de lapte.
  3. Cina - brânză de vaci.

  joi:

  1. Mic dejun - un desert de morcovi rasiți cu smântână.
  2. Prânz - supă de legume, hrișcă cu carne fiartă.
  3. Cina - legumă de legume.

  joi:

  1. Mic dejun - salată de fructe.
  2. Pranz - okroshka pe kefir.
  3. Cina - pește fiert cu varză tocată.

  marţi:

  1. Mic dejun - un pahar de suc de morcov, pâine.
  2. Pranz - supă de legume.
  3. Cina - săriți, înlocuiți cu ceai din plante și sucuri de fructe.

  vineri:

  1. Mic dejun - cereale cu lapte și unt.
  2. Pranz - borsch cu carne de vită.
  3. Cina - terci de hrișcă cu lapte.

  sâmbătă:

  1. Mic dejun - budinca de brânză de vaci.
  2. Pranz - omelet de ou cu legume.
  3. Cina - dor.

  Duminica:

  1. Mic dejun - un pahar de suc de fructe (de preferat morcov)
  2. Pranz - supă de legume cu chifteluțe.
  3. Cina - salata de legume cu adaos de porumb sau fasole.

  Postul terapeutic

  Beneficiile unui curs de lungă durată a postului terapeutic nu sunt cunoscute de mult timp. Această metodă este folosită pentru a trata multe afecțiuni, dar cel mai adesea este utilizată pentru combaterea bolilor dermatologice, esența cărora constă în tulburări ale proceselor metabolice și zgârierea corpului. Citiți mai multe despre tratamentul psoriazisului scalpului aici.

  Dar este necesar să se abordeze corect procedura de îngropare terapeutică, să nu se permită libertățile și, cel mai important, să nu se depășească perioadele specificate, pentru a evita agravarea situației.

  Deci, procedura de post pentru psoriazisul scalpului este calculata pentru nu mai mult de 30 de ore. Puteți efectua o astfel de procedură săptămânal, dar este mai bine, nu mai des decât o dată la 1-3 luni.

  Înainte de procedură, este necesar să pregătiți corpul, să îl curățați, pentru care cu o zi înainte de foame trebuie să treceți la o dietă ușoară, care până la mijlocul zilei este completă numai cu fructe și chefir.

  Apoi, după 20-30 de ore, se găsește din nou o dietă ușoară și după o zi vă puteți întoarce la o dietă echilibrată. De obicei, după o astfel de procedură, apare o îmbunătățire clară a stării pielii. Acum știți secretele unei alimentații adecvate în psoriazis. O abordare competentă în această problemă va reduce la minimum manifestarea acestei boli neplăcute sau o va vindeca cu totul.

  Și acum, să rezumăm: este necesar să consumăm mai multe fibre, verde, pește, cereale și să renunțăm la produse conservate în prajit, afumat, alcool și tutun. De asemenea, este important ca porțiunile să nu fie mari: supraalimentarea cu psoriazis este inacceptabilă. Hrana să fie fracționată - de 4-5 ori, dar în porții mici, atunci va beneficia. Să vă binecuvânteze!

  Videoclip util

  Urmăriți un film nutrițional despre psoriazis, inclusiv despre dieta Pagano:

  Dietă detaliată pentru psoriazis al scalpului - alimente permise și interzise, ​​un meniu de probă

  Medicii vorbesc despre boli cum ar fi psoriazisul - este un mod de viață. Dieta pentru psoriazisul scalpului este compilată în săptămâna următoare, lista de alimente interzise și interzise este introdusă în tabel. În funcție de exacerbare sau, dimpotrivă, îmbunătățirea compoziției dietei poate varia. Alimentele pentru psoriazis par a fi ceva plictisitor și sumbru, dar acest lucru nu este absolut cazul cu alegerea corectă a felurilor de mâncare și îngrijirea hranei.

  Ce este psoriazisul?

  Psoriazisul misterios este o boală autoimună non-contagioasă, manifestată prin simptome de eczeme, plăci caracteristice pe piele. Se produce la o vârstă fragedă. De fapt, aceasta este o sensibilizare constantă, un statut alergic al organismului. Ca orice conditie asemanatoare alergiilor, aceasta se corecteaza nu numai prin terapie medicala, ci si prin dieta. Nutriția pentru psoriazis pentru fiecare zi este selectată luând în considerare regulile generale, plus caracteristicile individuale ale organismului.

  Ce nu se poate mânca cu psoriazisul capului

  Fiecare pacient ar trebui să știe ce alimente nu pot fi consumate cu psoriazis. Utilizarea anumitor tipuri de alimente poate provoca o exacerbare a bolii. Încălcările grave ale regimului psoriazis al scalpului contribuie la răspândirea plăcilor în alte zone ale pielii care formează pete roșii sau pete pline de culoare. Există o noțiune de reacții individuale, așa că pacientului i se recomandă să facă cea mai detaliată listă a alimentelor "periculoase" și "sigure". Interdicțiile generale sunt:

  1. Alcoolul. Băuturi cu un anumit impact negativ asupra organismului, în special a ficatului, care este încărcat cu întreruperea alergenilor și a toxinelor.
  2. Carne de grăsime, cârnați, untură - alimente dăunează tractului gastrointestinal, provoacă exacerbări.
  3. Grăsimile din brânza de grăsime scalpul, agravează simptomele bolii.
  4. Semolina - restul cerealelor poate fi atunci când se face dieta din plăcile capului psoriazis.
  5. Fructe roșii și fructe de pădure - mango, căpșuni, cireșe, adică alergeni pentru organism.
  6. Coacerea și pastele din făină purificată cu conținut ridicat de gluten sunt complet inacceptabile în dietă.

  Ce puteți mânca cu psoriazis

  Meniul pentru psoriazis trebuie să fie variat și echilibrat. Dieta acordă o atenție deosebită microflorei intestinale: produsele cu lactobacili ajută la curățarea corpului de toxine și toxine, realizează desensibilizarea. Legume proaspete se pot mânca, carne slabă - iepure, carne de pui, curcan în formă fiartă, pot fi de asemenea coapte. În cantități limitate, este permisă adăugarea uleiului vegetal. Din grâu, hrișca este considerată cea mai folositoare. Cafeaua din meniu nu este permisă mai mult de o dată pe săptămână, dar ceaiul verde, ghimbirul - fără restricții.

  Nutriție pentru psoriazis

  Dieta pentru psoriazisul scalpului este parte a tratamentului, vindecarea organismului. Cu respectarea normelor de nutriție, consumul de alimente sănătoase în combinație cu consumul abundent de alcool (preferabil apa curată pentru scurgerea substanțelor toxice), exacerbarea are loc în decurs de două până la trei zile. În viitor, menținerea meniului ajută la evitarea unui dezechilibru al nutriției oligoelementelor - calciu, magneziu, fier, vitaminele B, A, C.

  Pentru femei

  Alimentele pentru psoriazis pentru femei trebuie să includă un conținut crescut de fier, deoarece pierderea de sânge are loc în fiecare lună. O atenție deosebită la dietă, alimentația adecvată ar trebui plătită în timpul sarcinii, alăptează. Fierul se găsește în astfel de alimente admise ca bananele, carnea de iepure, carnea de vită macră, hrișcă, făina de hrișcă. Din cele din urmă, puteți face produse de patiserie care nu sunt inferioare gustului la produsele de cofetărie interzise din magazin, și astfel să diversificați alimentele.

  Pentru bărbați

  Dieta masculină pentru psoriazisul capului se concentrează pe proteine, pe care sexul mai puternic ar trebui să le folosească mai mult decât femeile. O alegere excelentă a rețetelor alimentare va fi brânza gătită și coaptă, brânză cu conținut scăzut de grăsime, curcan. Uneori este permisă adăugarea ouălor în absența răspunsului organismului la acestea. Bărbații le place să mănânce mult, dar cu această boală trebuie să mâncați fracționat, în porții mici.

  Dieta pentru pacienții cu psoriazis

  Dermatologia și dietologia merg mână în mână. Alimentele alergice și condițiile autoimune răspund bine la terapia medicamentoasă, în combinație cu o dietă adecvată. Principiul general este o dietă sănătoasă, fără alimente fast-food, alcool, alimente cu indice glicemic ridicat, grăsimi și prăjite. Oamenii se sperie de meniul "plictisitor", "proaspăt", dar acest lucru nu este deloc cazul: puteți găti delicios, variat.

  Pagano dieta

  Una dintre cele mai bune din lume dieta recunoscută cu psoriazis de Pagano. Un dermatolog american specializat în problema psoriazisului și-a dezvoltat sistemul de nutriție la mijlocul secolului trecut. Până în prezent, este popular, iar numele medicului a devenit sinonim cu corectarea eficientă a condițiilor alergice, scăpând rapid de exacerbarea bolii. Principiile sunt:

  1. Beți multă apă. Pagano prescrie ceai cu ghimbir și apă.
  2. Cel puțin două litri și jumătate în apă pe zi pe adult.
  3. Fibră grosieră pentru curățarea intestinelor.
  4. Sucuri proaspete, cu excepția băuturilor obținute din fructe roșii, fructe de pădure. Ei bine, se potrivesc legumele, cu excepția tomatei.
  5. Se adaugă lecitină.

  Dieta focului

  Svetlana Mikhailovna Ogneva este dermatolog cu patruzeci de ani de experiență. Are propriul design nutrițional, ajutând la scăderea manifestărilor unei boli cronice. O dietă cu eficiență dovedită este considerată cea mai bună pentru rezidenții din Rusia, țările CSI, deoarece ia în considerare particularitățile climatului local și disponibilitatea produselor specifice. În plus, modul de foc este economic din punctul de vedere al costurilor financiare pentru meniul săptămânal.

  Modul de foc este un aliment cu suport permanent pentru sănătate. Se bazează pe echilibrul acid / alcalin din corpul pacientului. Medicul numește prevenirea artritei, artrozei, sporirea imunității ca efecte suplimentare. Ogneva recomandă să respectați o dietă nu numai pentru un pacient cu psoriazis, ci pentru orice persoană care dorește să scape de bolile sezoniere și să îmbunătățească starea corpului. Regulile sunt simple:

  1. Acidul este mai dăunător decât alcalinele. Ultimul trebuie să fie de cel puțin 80%.
  2. Legume, sucuri de legume - fără restricții.
  3. Varza este cel mai bun prieten al pacientului în absența gastritei și a altor boli gastro-intestinale.
  4. Abundența de fibre grosiere - și aceasta este ovazul, hrișcă, tărâțe - ajuta la curățarea corpului de substanțe nocive.
  5. Apă minerală - cel puțin două litri pe zi.
  6. Exercitii fizice recomandate si mersul pe jos in aer proaspat, impreuna cu emotii pozitive.

  Video: nutriție pentru psoriazisul scalpului

  Informațiile prezentate în articol sunt doar pentru scopuri informaționale. Materialele articolului nu necesită auto-tratare. Numai un medic calificat poate diagnostica și recomanda tratamentul pe baza caracteristicilor individuale ale unui anumit pacient.

  Dieta pentru psoriazis

  Psoriazisul este o afecțiune cronică neinfecțioasă a pielii asociată cu formarea leziunilor papulare roșu-argint. Această boală se poate manifesta ca urmare a unei încălcări a metabolismului general. Există dovezi că astfel de încălcări provoacă dizarmonie a microflorei stomacului cu intestinele, ceea ce duce la dermatoză, cum ar fi, de exemplu, psoriazisul scalpului. Dieta în acest caz este un factor important pe calea vindecării. Nutriția adecvată la psoriazis, împreună cu metodele de tratament al medicamentelor, are un impact semnificativ asupra evoluției bolii.

  Corpul uman reacționează individual, în fiecare caz, la o varietate de alimente și, prin urmare, este aproape imposibil să se dezvolte un meniu adecvat pentru toți cu psoriazis. Doar un dietetician poate determina ce să mănânce pentru psoriazis, într-un caz particular al bolii. Și la fel de bine, doar un specialist poate spune că este imposibil să mănânci cu psoriazis. Și deși publicațiile informaționale sunt pline de subiecte precum: psoriazis, dietă, tratament, numai un specialist calificat poate diagnostica și determina metode eficiente de vindecare.

  Nutriția adecvată pentru psoriazis


  O dietă pentru pacienții cu psoriazis, cu ajutorul unei selecții raționale a aportului alimentar, ar trebui să corecteze tulburările proceselor metabolice din organism și să prevină exacerbarea reacțiilor cutanate.

  Alimentele pentru psoriazis ar trebui să respecte câteva principii:

  • individual pentru fiecare pacient sunt alimentele determinate care pot determina reacții alergice, urmate de excluderea completă de la regimul alimentar;
  • abandonarea completă a utilizării băuturilor alcoolice;
  • consumând cantitati mici de 4-5 ori pe zi;
  • excluderea utilizării alimentelor prajite, afumate și condimentate;
  • reducerea utilizării sarei de masă;
  • evitarea utilizării produselor care conțin conservanți, emulsifianți, coloranți alimentari, stabilizatori, agenți de dezintegrare și alți aditivi artificiali;
  • interzicerea utilizării citricelor (exclude din dieta portocalele, mandarinele, lămâile, varul, grapefruitul);
  • respingerea carbohidraților ușor digerabili (produse din făină de calitate superioară, zahăr);
  • utilizarea de alimente vegetale - pe care le puteți consuma cu psoriazis în cantități predominante, cu excepția citricei, leguminoaselor și legumelor din familia nopții;
  • în dieta prevalența cerealelor (dieta hrișcă cu psoriazis este foarte populară);
  • consumul de produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi;
  • În dieta zilnică au fost incluse uleiurile vegetale care oferă dietă pentru psoriazis.

  Ce puteți mânca cu psoriazis

  La elaborarea meniului pentru săptămâna cu psoriazis, experții sugerează opțiunea pentru ziua:

  • Micul dejun: omeleț de ou, desert de morcovi fierți, ceai.
  • Prânz: supă de legume cu orez, carne de copt cu hrișcă, măr, o băutură de fructe uscate.
  • Cina: brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsime, cu smântână, budincă de legume, cafea cu lapte.
  • Înainte de a merge la culcare, se recomandă utilizarea chefirului cu conținut scăzut de grăsimi.

  Se crede că postul terapeutic pentru psoriazis duce la normalizarea proceselor metabolice. Cu toate acestea, opiniile oamenilor de știință cu privire la eficacitatea utilizării acestei metode diferă. Deoarece majoritatea pacienților cu metabolism lipidic este afectată, alimentația pentru psoriazis trebuie să se bazeze pe alegerea produselor cu o cantitate limitată de grăsimi. Astfel, dieta pentru psoriazis este adesea bazată pe utilizarea de alimente simple, variate și bogate în vitamine.

  Ce nu se poate mânca cu psoriazis?

  Nutriția adecvată pentru psoriazis se bazează pe respectarea regimului alimentar. Nutriție medicală pentru psoriazis Ogneva, un medic care se ocupă de hrana pentru psoriazis, prescripții, se bazează pe excluderea completă a laptelui condensat, înghețată. Mulți experți sunt în unanimitate în opinia că este necesar să se limiteze mirodeniile, condimentele, băuturile puternice.

  Dieta Pagano și Foc

  Pana in prezent, o dieta unica pentru psoriazis. Dieta cu foc si medicamente Pagano sunt cele mai cunoscute. Potrivit ambilor autori, alimentația medicală la psoriazis trebuie să asigure echilibrul acido-bazic necesar al organismului, astfel încât reacția alcalină să depășească cea acidă. Acest lucru este influențat de aportul alimentar și starea emoțională. Meniul pentru pacienții cu psoriazis pentru 70-80% ar trebui să fie alcătuit din produse care formează alcaline și 20-30% din formarea acidului. Ambii specialiști au rezolvat problema ce fel de dietă pentru psoriazis este cea mai acceptabilă și a sugerat liste de produse, dintre care există contradicții semnificative.

  Dieta Pgano pentru psoriazis include folosirea unor astfel de produse:

  • cereale - ovăz, grâu, orz, hrisca, mei de secară, tărâțe;
  • semințe întregi - susan, dovleac, floarea-soarelui, in;
  • pește (nu prăjite): ton, cod, păstrăv, macrou, cambulă, somon, păstrăv.

  Pagano consideră aceste produse ca fiind formatoare de acizi. Cu toate acestea, dieta pentru psoriazis cu Ognoy indică faptul că aceste alimente sunt alcaline. Nutriție medicală pentru psoriazis Ogneva recomandă combinate cu rețete de medicină tradițională.

  Dieta hrișcă pentru psoriazis este larg cunoscută, care este asociată cu efectul benefic al cerealelor asupra tuturor organelor din tractul digestiv. Alimentele pentru psoriazis, retetele pentru prepararea de feluri de mâncare dietetice nu sunt singurele metode de combatere a bolii. De exemplu, psoriazisul scalpului, o dietă în care nu este deosebit de diferită de principiile de nutriție pentru alte boli ale pielii, poate fi tratată cu ajutorul medicinii tradiționale. Dr. Ogneva combină alimentația terapeutică în psoriazis cu utilizarea ierburilor Altai și Far Eastern.

  Dieta pentru psoriazisul scalpului, care va ajuta la întârzierea reapariției bolii

  Psoriazisul este o boală comună a pielii la adulți și copii, care nu este transmisă prin contact sau prin picături de aer. Cauza bolii este încă necunoscută, spun doctorii doar factorii care îi însoțesc dezvoltarea. Până în prezent, boala este complet incurabilă, dar măsurile preventive regulate vor contribui la îmbunătățirea stării pacientului și la prevenirea recidivei. Dieta pentru psoriazisul scalpului este considerată un aspect important în prevenirea și tratamentul bolii.

  Ce afecțiune

  Psoriazisul este o boală a pielii non-contagioasă. Însoțită de apariția unei erupții cutanate extinse, care crește rapid în dimensiuni, este acoperită cu o floare albă cenușie. În viitor, există o peeling activă și crăpare, sângerarea rănilor. Placile psoriazice cauzează un mare disconfort pentru pacient, mâncând și rănit.

  Dacă nu luați în timp tratamentul bolii, sunt posibile complicații și înfrângerea întregului corp cu psoriazis.

  Psoriazisul scalpului afectează nu numai adulții, ci și copiii. Dacă o femeie are o înrăutățire a bolii în timpul sarcinii, atunci copilul are toate șansele de a suferi o boală imediat după naștere. Medicii susțin că există o tendință de creștere a dezvoltării psoriazisului la sugari și copii mici.

  Mecanismul psoriazisului în corpul uman nu este dezvăluit pe deplin, astfel încât toată lumea să poată atinge. Factorii asociați cu manifestarea bolii:

  • factor de ereditate;
  • tulburări ale tractului gastro-intestinal, dysbacteriosis;
  • imunitate, slăbită de bolile infecțioase și cronice din trecut;
  • susceptibilitatea la alergii;
  • întreruperi hormonale;
  • probleme cu sistemul endocrin.

  Mulți consideră că psoriazisul este un răspuns al organismului la nervi, stres, frustrare obișnuită și un dezechilibru al sistemului nervos în ansamblu.

  Este important! Boala este tratată într-un complex. Cursul de activitate include utilizarea externă și internă a medicamentelor, terapia cu vitamine și utilizarea metodelor alternative pentru întărirea sistemului imunitar. Corectarea hrănirii pentru un pacient cu psoriazis este considerată măsura inițială pe calea recuperării.

  Eliminați produsele dăunătoare

  Pentru psoriazisul scalpului, nutriționiștii recomandă aruncarea mai multor feluri de mâncare și tehnici de gătit. Printre produsele interzise au fost:

  • condimente calde, ceapă, usturoi și hrean;
  • cartofi;
  • paste făinoase din făină de grâu și produse de patiserie;
  • dulciuri, inclusiv ciocolată;
  • unele cereale (orz, porumb, orz, grâu);
  • cartofi;
  • fasole, mazăre;
  • roșii, suc de roșii, tomate, ketchup;
  • carne de porc, gâscă, rață și alte soiuri de carne grasă;
  • carne afumată, cârnați;
  • murături, sosuri;
  • conserve;
  • oua prajite;
  • produse lactate și produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi;
  • grăsime;
  • alimente cu OMG-uri, conservanți;
  • miere, căpșuni, citrice și alte produse alergene;
  • lapte, înghețată, brânză;
  • fructe de pădure neagră (coacăze negre, prune, afine);
  • cafea, băuturi carbogazoase;
  • alcool și băuturi care conțin alcool;
  • vinete, piper;
  • margarină și înlocuitori de unt, răspândit.

  Mâncărurile prajite, sărate, picante și afumate pentru cei care suferă de psoriazisul scalpului sunt strict interzise. În cazul în care omeleta, apoi numai abur, în cazul în care carne - apoi scăzut de grăsimi, soiuri dietetice. Alimentele cu conținut ridicat de aditivi alimentari sunt de asemenea interzise.

  Alimente sănătoase

  În tratamentul psoriazisului scalpului, experții recomandă adăugarea următoarelor produse alimentare și mâncăruri:

  • carne fiartă cu conținut scăzut de grăsimi;
  • pește sălbatic (merluciu, cod, știucă, biban, pollock);
  • legume proaspete sau aburit;
  • fructe și sucuri proaspete, cu excepția citricelor;
  • tărâțe de pâine;
  • porii fierți în apă (cu excepția orzului, grâului de porumb și de orz);
  • produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și produse lactate fermentate;
  • ulei de măsline și alte uleiuri vegetale;
  • compote, ceai slab preparat.

  Principalul accent în dietă este alimentele și mâncărurile cu conținut scăzut de grăsimi, în special aburit sau gătit.

  Punct important! Pentru funcționarea normală a tractului gastrointestinal și a sistemelor corporale, este necesar să se bea cel puțin 2 litri de apă purificată.

  Diete cunoscute pentru psoriazis

  Mulți specialiști în medicina alternativă susțin că psoriazisul poate fi vindecat prin înfometare. Nu toți pacienții sunt pregătiți pentru astfel de măsuri radicale, în plus, nutriționiștii de vârf au dezvoltat sisteme de nutriție pentru psoriazis și au dovedit beneficiile lor. Luați în considerare în detaliu.

  Dieta Pagano

  Unul dintre conceptele populare de alimentație sănătoasă pentru pacienții cu psoriazis a fost propus de John Pagano. Om de știință american a combinat o dietă strictă și un complex de proceduri de vindecare. Conceptul propus în practică și-a dovedit eficiența și a fost utilizat cu succes de medici timp de 20 de ani.

  Etapele tratamentului psoriazisului de la John Pagano:

  1. Curatarea profunda a corpului. În acest stadiu, este important să descărcați intestinele cu diete mono și să eliminați toxinele și toxinele din organism cu ajutorul enterosorbentelor. Cercetătorul insistă asupra celor mai stricte diete pentru fructe. A doua opțiune: dieta mono (citrice) mono timp de 3 zile sau o dietă multifruct, dar timp de 5 zile.
  2. Alimente sănătoase. Pagano a împărțit produsele alimentare în două grupe. Primul - cei care nu pot fi utilizați, al doilea - care este necesar de utilizat.
  3. Activitatea fizică pentru îmbunătățirea circulației și recuperării sângelui, alinierea coloanei vertebrale. Potrivit cercetătorului, circulația slabă este o altă cauză a bolilor cutanate dermatologice.
  4. Îngrijirea pielii. În acest stadiu este recomandat să se utilizeze serviciile saloanelor de înfrumusețare pentru a îmbunătăți și curăța maxim pielea. Baie de aburi, o baie, o saună va ajuta organismul și pielea să scape de toxine.

  Dieta conform recomandărilor lui John Pagano ar trebui să includă alimente formate în alcool 70-80% (sucuri de fructe, legume și fructe, apă) și 20-30% alimente care formează acid, cum ar fi carnea, cerealele, produsele lactate și produsele lactate, peștele și ouăle. Principiul dieta Pagano nu trebuie să perturbe echilibrul acido-bazic al organismului și să elimine supraîncărcarea.

  Caracteristicile dietei populare:

  1. Nu poți să mancati prea mult. Consumul de alimente este recomandat să se împartă în 5-6 abordări.
  2. Băutură abundentă în fiecare zi, cel puțin 1,5 litri de apă minerală purificată sau alcalină fără gaze.
  3. În plus față de apă, organismul ar trebui să primească zilnic ceaiuri din plante, legume proaspete și sucuri de fructe.
  4. Pentru a restabili echilibrul alcalin, lecitina se adaugă la rația zilnică în granule (1 lingură de trei ori pe zi, 5 zile pe săptămână).
  5. Pentru a asigura funcționarea normală a intestinului, începeți în fiecare dimineață cu o lingură de lingură. l. ulei de măsline.
  6. Pentru a combina produsele alimentare trebuie să fie corect. De exemplu, este inacceptabil să folosim în același timp brânza, laptele, iaurtul cu citrice, carnea cu alimente amidonice, fructele cu pâine sau cerealele.
  7. Grăsimi, coloranți, aditivi alimentari, zahăr, sare și mirodenii fierbinți - aceasta este otravă pentru organism, trebuie abandonate.
  8. Mai multe fibre. Utile cu psoriazisul vor fi migdale, cereale integrale, fierte în apă, pâine cu tărâțe.

  Pentru a dieta Pagano cu psoriazis a mers pentru a ajuta, utilizați sfatul de nutriționiști. Acestea vă vor învăța să combinați produsele potrivite, să vă alimentați zilnic, luând în considerare caracteristicile organismului.

  Punct important! Alimentele alergene sunt excluse din dietă în primul rând, chiar dacă sunt permise de masa Pagano.

  Dieta focului

  Svetlana Mikhailovna Ognevaya, dermatolog rus, a sugerat propriul concept de nutriție în psoriazisul scalpului. Dezvoltarea sa are unele diferențe față de dieta Pagano, dar, în general, principiul aderenței la echilibrul acido-bazic al organismului este același.

  Focul împarte toate produsele în grupuri:

  1. Produse de formare de alcalii și de formare a acizilor;
  2. Produsele sunt permise, interzise și nu sunt necesare pentru utilizare.

  O condiție prealabilă este utilizarea a 1,5-2 litri de apă necarbonată pură sau alcalină. Este de remarcat faptul că apa rece este cel mai bine absorbit, beți o jumătate de oră înainte de mese.

  Nutriția conform dietei Ognevoy are câteva caracteristici:

  1. Nu există restricții privind utilizarea sucurilor de fructe proaspete.
  2. Consumul de fructe este necesar fără coaja.
  3. Ceaiul negru, cafeaua, cacao trebuie înlocuite cu ceaiuri din plante, decocții de plante medicinale fără zahăr.
  4. Refuzarea completă a alcoolului, sodă, grasă, prăjită, dulce și sărată.
  5. Pregătiți alimentele în cuptor folosind o manșon de prăjire sau într-un cazan dublu, o aragaz sub presiune.
  6. Activitățile sportive, plimbările în aer proaspăt și un fond emoțional constant sunt ajutători siguri pentru o recuperare rapidă.
  7. Dieta trebuie observată nu numai în timpul tratamentului, ci și în viitor.
  8. Este permisă o doză unică de alimente interzise, ​​dar nu în timpul tratamentului și nu pe un stomac gol.
  9. Dacă respectați pe deplin regulile dietei și recomandările medicului, atunci nu va apărea nevoia de terapie suplimentară cu vitamine.

  Atenție! Dacă doriți să obțineți o remisiune stabilă a bolii (până la 10 ani), nu rupeți regimul alimentar.

  Meniul de probă pentru psoriazis pentru săptămână

  Nutriționiștii insistă asupra unor mese multiple pe zi (5-6 abordări). Deci, nu supraîncărcați corpul și lăsați-l să funcționeze în mod normal. Oferim un meniu exemplar pentru pacienții cu psoriazis pentru săptămâna împărțită în 5 mese (mic dejun, prânz, prânz, ceai de după-amiază și cină).

  luni

  Primul aport: terci de mei, condimentat cu piure de dovleac (250 g) și ½ linguriță. miere naturală, ceai proaspăt de mere și musetel;

  Recepție 2: două banane sau pere.

  A treia doză: o porție de borscht în apă (nu mai mult de 350 ml) cu două felii de pâine de tărâțe, 100 g carne macră fiartă și compot de fructe uscate.

  A 4-a doză: un pahar de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi sau chefir, fără zahăr și aditivi.

  A 5-a recepție: salată din legume proaspete, condimentată cu ulei de măsline, ciuperci fierte (100 g) și suc natural.

  marți

  1. Fulgi de ovăz cu nuci de pin sau migdale, banane și 200 ml de suc proaspăt stoarse.
  2. Două mere.
  3. Orez de legume orez, o felie de pâine, pește fiert cu conținut scăzut de grăsime și ceai din plante cu lămâie.
  4. Un pahar de kefir sau iaurt cu conținut scăzut de grăsimi.
  5. Salată cu varză proaspătă și castraveți, condimentată cu ulei de măsline, pește fiert (100 g) și compot de fructe uscate.

  miercuri

  1. Pulpă de legume, o felie de pâine de tărâțe și ceai de musetel.
  2. Banana sau mere.
  3. Salată de legume (250 g), o felie de brânză cu conținut scăzut de grăsime, ceai ușor preparat cu lămâie.
  4. 200 ml de iaurt.
  5. Tort de orz cu măsline, salată de legume și un pahar de bulion fără pădure.

  joi

  1. Terci de orez cu legume aburite, 3 felii de caise uscate si suc de mere.
  2. Două pere sau o banană.
  3. O farfurie de borșă (supă de sfeclă roșie) cu două felii de pâine integrală, carne de iepure fiartă (curcan), ceai din plante.
  4. Fruct jeleu (150 ml) sau compot de fructe uscate.
  5. Salată cu varză și roșii, pește fiert, o felie de pâine de tărâțe, ceai cu lamaie.

  vineri

  1. Oua fierte (2 buc.), Salata de legume si suc proaspat de mere.
  2. O banană și un pahar de compot de fructe uscate.
  3. Borsch pe apă, două felii de pâine, o porție de ciuperci fierte (100 g) și ceai de musetel.
  4. Un pahar de suc de pere și un măr.
  5. Hrană de hrișcă cu pește și legume coapte, o felie de pâine și ceai verde.

  sâmbătă

  1. Fulgi de ovaz cu o mana de stafide, ceai verde cu lamaie, 50 de grame de struguri proaspeti sau banane.
  2. Compotul de mere și fructe uscate.
  3. Boabe de broccoli cu două tăițe de pește de abur, 2 felii de pâine de tărâțe, ceai verde.
  4. Suc de mere și banane.
  5. Supă de supă cu legume, 2 felii de pâine, pește fiert și ceai din plante.

  duminică

  1. Ouă amestecate (200 g), o felie de pâine, salată de legume și ceai de musetel.
  2. Un pahar de kefir fără lapte sau de jeleu de fructe.
  3. Supă de legume cu orz, 2 felii de pâine de tărâțe, somon coapte într-un manșon și compot de fructe uscate.
  4. Două mere sau banane.
  5. Salată de legume cu varză de Peking, pește fiert și 2-3 felii de pâine, un pahar de suc proaspăt.

  Dieta propusă este aproximativă, puteți să vă diversificați sucurile de fructe și salatele de legume, să utilizați diferite soiuri de pește, să preparați vase pentru un cuplu sau să coaceți în cuptor.

  O alimentație adecvată în psoriazisul scalpului este o oportunitate de a îmbunătăți funcționarea organelor interne, a preveni supraîncărcarea organismului și recaderea bolii. Primele luni ale dietei par a fi un adevărat test, însă în viitor situația se va îmbunătăți și va deveni obișnuită. Gândește-te bine, fii mai puțin nervos și relaxează-te mai mult în aer liber! Să vă binecuvânteze!

  Videoclipuri utile

  Dieta alimentară în psoriazis, cauze, simptome, tratamentul psoriazisului. Complicațiile psoriazisului.

  Alimente în tratamentul psoriazisului. Rezultatele celor 7 luni de tratament. Experiența personală a recuperării.

  Dieta pentru psoriazisul scalpului

  Printre bolile cu natură inexplicabilă, psoriazisul ocupă un loc separat, deoarece dă o persoană o mulțime de disconfort, mai ales când apare pe cap. În plus față de mâncărime și mătreață scalabilă, părul începe să cadă. Cum este tratamentul psoriazisului pe cap? Primul lucru care vă va ajuta este o dietă.

  Cum să tratați psoriazisul

  Tratamentul psoriazisului este complex și are un caracter pe termen lung, deoarece nu puteți scăpa complet de boală: cu ajutorul terapiei, pacienții pot ameliora simptomele și perioadele de exacerbare. Se pare că remisia cu această afecțiune este considerată o stare sănătoasă. Tratamentul general poate include următoarele proceduri:

  1. Terapia locală a psoriazisului cu ajutorul unguentelor.
  2. Metode care utilizează radiații UV.
  3. Terapia sistemică pentru psoriazis: injecții cu medicamente sau pe cale orală.
  4. Dieta este necesară pentru prevenirea oricărei forme de psoriazis.

  Care ar trebui să fie puterea pentru psoriazis

  Dieta pentru psoriazisul scalpului este necesară deoarece această boală este însoțită de procese metabolice afectate. Limitarea condimentelor, grăsimile animale, alimentele sărate, o persoană descarcă ficatul și tractul gastro-intestinal. Dieta de psoriazis este îmbogățită cu produse proteice și vitamine, cum ar fi:

  1. Vitamina E. Promovează reînnoirea pielii, care este necesară pentru psoriazis, este inclusă în compoziția semințelor de floarea soarelui, ulei vegetal.
  2. Vitamina C. Intareste sistemul imunitar, se gaseste in cantitati mari in fructe si legume.
  3. Vitamina B. Reface metabolismul tulburat de psoriazis, poate fi găsit în hrișcă, tărâțe și pâine integrală.

  Mâncare recomandată

  Două diete pentru psoriazisul scalpului, dezvoltate de nutriționiștii Pagano și Ogneva, sunt recomandați pentru nutriție. Experții aderă la teoria că pentru a evita exacerbările bolii în organism trebuie să susțină echilibrul acido-bazic. Dietul se diferențiază numai proporțional cu cele două grupe de produse pe care se bazează.

  Dieta Pagano

  Un doctor pe nume John Pagano și-a dezvoltat propria dietă, care asigură funcționarea normală a organismului în psoriazis. Se bazează pe împărțirea produselor în două grupe, dintre care unul creează un mediu alcalin, iar celălalt - acid. Dieta Pgano în psoriazis necesită respectarea următoarelor reguli: alimentele trebuie fierte sau aburite, zilnic luați 3 linguri. l. granule de lecitină, bea numai apă minerală alcalină.

  Grup de produse

  Produse dietetice

  Produse interzise

  Cereale și făină

  Paste paste

  Drojdie de copt

  Miel de grăsime cu conținut scăzut de grăsime - de până la 2 ori pe săptămână

  Cârnați și salate

  Boiled - de până la 3 ori pe săptămână

  Orice conținut ridicat de grăsimi

  Miere de mușețel, salvie, mullein

  Dieta focului

  Dieta incendiu implică o zi obligatorie de descărcare de gestiune o dată pe săptămână, care vizează curățarea corpului, care este utilă în psoriazis. În acest moment, dieta se bazează pe kefir, brânză de vaci, mere sau legume. În caz contrar, această dietă pentru psoriazis se bazează, de asemenea, pe respectarea echilibrului acido-bazic datorită utilizării produselor autorizate și eliminării totale a interzisei, care este prezentată în mod clar în tabel.

  Grup de produse

  permis

  ilicit

  Cereale și făină

  Paste paste

  Miel de grăsime cu conținut scăzut de grăsime - de până la 2 ori pe săptămână

  Orice conținut ridicat de grăsimi

  Banana, pepene galben, mere proaspete separat de toate produsele

  Legume intermitente

  Meniul de probă pentru săptămână

  Ziua zilei de dieta

  mic dejun

  nosh

  prânz

  Ceai de după-amiază

  Cina

  Ovăz pe apă

  Meatballs cu paste făinoase

  Ceai marmeladă

  Varza si salata de mere

  Pishenka cu dovleac

  Sfeclă de salată și salată

  Borscht pe bulion cu conținut scăzut de grăsimi

  Cutlet cu abur

  Fluturaș pe o pereche

  Pui fiert cu varza tocata

  Paste cu garnitură de legume

  Ziua postului pe brânza de vaci, mere, chefir sau legume

  Ou fiert - 2 buc.

  Clatite cu smantana

  Miel cu dovlecei coapte

  Ovăz cu nuci

  Hrișcă cu gulă și mazăre

  Ce nu se poate mânca cu psoriazis

  Pentru a reduce incidența perioadelor acute de psoriazis, este necesar să se excludă din dietă produsele care provoacă deteriorarea stării pacientului:

  • cafea, ceai puternic;
  • condimente picante, sărate;
  • miere, dulciuri și produse bogate;
  • vase de carne puternice;
  • citrice;
  • alimente afumate, grase, prajite;
  • carne și pește;
  • sosuri, maioneza;
  • băuturi alcoolice.

  Ce puteți mânca cu psoriazis

  Pacienții cu psoriazis trebuie să fie incluși în dieta următoarelor produse:

  • verzui sub formă de salată, mărar, patrunjel, ceapă verde;
  • legume și fructe proaspete;
  • cereale sub formă de hrișcă, fulgi de ovăz, orez brun, pshenka - toate cu excepția grâului;
  • uleiuri vegetale;
  • boabe sub formă de lingonberries, afine, afine, considerate lideri în ameliorarea simptomelor de psoriazis.

  Video: dieta pentru pacienții cu psoriazis

  opinii

  Kristina, 28 de ani: Mama mea suferă de psoriazis: plăcile apar nu numai sub păr, ci și pe piele dincolo de granițele părului părului. Dieta strictă permanentă, nu respectă, ci restricționează pur și simplu alimentele interzise, ​​dar când localizarea cântarelor devine coturi și genunchi suplimentare, aceasta elimină brusc toate pericolele. Deci, psoriazisul se retrage.

  Olga, în vârstă de 35 de ani: Am primit psoriazis prin moștenire de la tatăl meu și am apărut mai aproape de 30, datorită unor sentimente puternice legate de muncă. Cu acesta din urmă, totul a fost bine, dar boala nu a putut fi vindecată. Am început să folosesc metoda doctorului Pagano: această dietă detaliată ajută cu adevărat la psoriazis, deoarece leziunile încep să se vindece. Vă sfătuiesc, deoarece este posibilă atenuarea simptomelor.

  Svetlana, 42: Am fost bolnav de psoriazis din tinerețe, așa că știu multe despre diete. Recent am trecut la metoda Ogneva - există o listă de produse, așa că pregătește-ți ceea ce vrei. Nu există dificultăți pentru o astfel de dietă pentru psoriazis, pentru că sunt indiferent la dulciuri și este ușor să excludem restul. Exacerbările apar rareori, prin urmare, sunt tratat acasă.

  Dieta eficientă pentru psoriazisul scalpului

  Astăzi nu există un medicament adecvat pentru vindecarea psoriazisului. Cu toate acestea, pentru a elimina simptomele bolii, puteți urma cursul ei cu ajutorul diverselor diete. Efectiv tratează psoriazisul seboreic al scalpului, dieta Pagano, precum și dieta Ohanian. Să încercăm să ne dăm seama ce fel de dietă pentru psoriazisul scalpului este mai bun.

  Ce este o dieta Pagano

  Această dietă este considerată una dintre metodele cele mai eficiente pentru a preveni moartea celulelor pielii capului în psoriazis. Medicii spun că dieta conform Pagano va face posibilă recuperarea de la psoriazis, precum și de la alte boli, însoțite de erupții pe piele.

  Principalele aspecte ale dietei

  Această dietă este concepută pentru 7 zile. Este necesar să se calculeze o dietă specială în care organismul se vindecă treptat. Principiul unei diete terapeutice este de a consuma cea mai mică cantitate de calorii cu cel mai mare beneficiu pentru organism. Pentru a obține rezultate reușite, este necesar să se efectueze proceduri cosmetice împreună cu o dietă, pentru a curăța pielea de pete. De asemenea, se recomandă evitarea stresului, a anxietății, deoarece acesta din urmă poate provoca apariția bolii.

  Etapele dietei Pagano

  Scopul principal al acestei diete terapeutice este de a corecta nutriția pentru a restabili echilibrul acido-bazic. Este necesar ca alcaline să prevaleze în acest proces.

  Întregul regim alimentar poate fi împărțit în următoarele etape:

  Etapa 1 Constă în utilizarea doar a merelor timp de 3 zile. În plus, în acest stadiu este necesar să se efectueze următoarele clase și proceduri care ajută la curățarea și vindecarea corpului:

  • curatarea cliselor;
  • vizite la baie si sauna;
  • masaj terapeutic, precum și relaxare;
  • yoga, pilates, callanetics;
  • exerciții regulate (alergare, înot sau mers pe jos).

  Este necesar să se monitorizeze permanent starea corpului. Întrucât, primind un număr mic de calorii, nu poate face față nici sarcinilor minore.

  În ziua 4, 0,5 litri de iaurt fără conservanți se adaugă la dietă pentru a restabili microflora intestinală.

  Etapa 2 În acest stadiu este necesar să se limiteze puterea. Un meniu special este dezvoltat pentru săptămână. Cu toate acestea, alimentele consumate trebuie să păstreze cantitatea maximă de nutrienți. Pentru a restabili balanța acido-bazală, trebuie să includeți alimente care conțin vitamine și proteine.

  Există o masă specială de produse care este permisă cu această dietă.

  Etapa 3 În acest stadiu, corpul este detoxificat. Este necesară curățarea pielii în centre medicale specializate sau în saloane de înfrumusețare.

  Aderarea exactă la fiecare etapă va ajuta la ameliorarea simptomelor bolii și la obținerea unei remiteri prelungite.

  Nu limitați durata dietei, deoarece este calculată luând în considerare toate substanțele nutritive și oligoelementele importante. De obicei, o astfel de hrană este prescrisă timp de 30 de zile. După aceea, se recomandă să se continue utilizarea produselor din dieta Pagano.

  Recomandări generale

  Pentru a obține cele mai bune rezultate pozitive, trebuie să respectați aceste reguli:

  1. Trebuie să mâncați moderat și să nu mâncați prea mult. Recomandate mese split.
  2. Pentru a salva toate substanțele necesare, trebuie să gătiți alimente fără grăsime.
  3. Pentru a evita problemele cu scaunul, se recomandă utilizarea alimentelor bogate în fibre.

  Ce dietă va fi mai eficientă pentru a solicita medicului. El va determina severitatea bolii și vă va spune cum să rezolvați în mod eficient cu ea.

  Ohanyan Dieta

  Un terapeut de succes și biochimist Marva Ohanian a dezvoltat o dietă specială, care are ca scop curățarea corpului de substanțe toxice acumulate și care este utilizată efectiv pentru a trata psoriazisul capului.

  Caracteristicile postului

  Această dietă eficientă vizează curățarea completă a corpului de elemente dăunătoare care provoacă dezvoltarea diferitelor patologii, inclusiv psoriazisul. În plus față de refuzul de alimente, este necesar să faceți clisme de curățare.

  Postul va duce la terminarea procesului digestiv. Ca urmare, organele interne sunt descărcate, iar corpul primește energie auxiliară pentru curățare.

  În timpul postului, trebuie să beți sucuri și plante. Recepția plantelor hrănește celulele și promovează curățarea generală. Broții sunt imediat absorbiți de stomac, în timp ce procesul de digestie nu începe. Ca rezultat, enzimele tisulare sunt activate. Cu ajutorul celor din urmă, toxinele sunt eliminate prin sistemul limfatic și apoi prin intestine.

  Principalele aspecte ale foametei

  Această procedură durează 2 ore, deci este recomandat să începeți postul medical seara înainte de culcare, de exemplu, la ora 19:00:

  1. Mai întâi, 50 g de sulfat de magneziu trebuie dizolvate în 150 ml de apă. Soluția rezultată este beat. Pentru udare utilizați decoct de plante, care adaugă miere și suc de lămâie pentru a evita iritarea stomacului.
  2. Apoi trebuie să vă culcați. În zona ficatului, sub partea dreaptă, trebuie să puneți un tampon de încălzire. Deci, minte o ora.
  3. În timpul și în următoarea oră trebuie să beți 5-6 pahare de supă de plante.
  4. Bea și dormi.

  În zori, nu mai târziu de ora 7 dimineața, trebuie să curățați cu atenție intestinele cu o clisme de soluție salină (lingurițe de sodă și sare diluate în 2 litri de apă caldă). Această clismă este de 3 ori.

  Această procedură de curățare va trebui să se facă în mod continuu în timpul perioadei de repaus. După curățare, trebuie să vă opriți să mâncați și să mergeți la sucuri și un decoct special pe bază de plante.

  Pentru prepararea acestuia din urmă în părți egale este necesar să se folosească: melissa, plantain, mentă, cimbru, musetel, mămăligă, salvie, calendula, păianjen, rosehip etc. Ierburile din această listă pot fi selectate în orice compoziție. Se amestecă și se toarnă 3 litri de apă clocotită și se infuzează timp de 30 de minute. După ce sticla cu perfuzia rezultată a adăugat 2 linguri de suc de lămâie și o linguriță de miere.

  1. În timpul zilei, trebuie să beți cel puțin 2 litri din acest bulion. Poate fi alternat cu sucuri din legume sau fructe. Cu toate acestea, rata zilnică de suc nu ar trebui să fie mai mult de 3 pahare.
  2. Lista produselor destinate fabricării sucurilor: mere, varză, păstrăv, ridichi, fructe de padure, fructe citrice, morcovi.

  Curățarea durează între 7 și 15 zile. Durata dietei va depinde de starea pacientului. În același timp, pot să apară următoarele reacții adverse: greață și vărsături incontrolabile, plăci într-o limbă care trebuie în mod constant eliminată.

  Aspectul secreției purulente nazale și tusea umedă indică eficacitatea tratamentului. În acest caz, postul trebuie continuat până când aceste semne dispar. Este necesar să lăsați cu atenție dieta, adăugând treptat fructe la meniu într-un aspect ciudat.

  În scopul de a curăța complet organismul, postul este recomandat la fiecare trei luni timp de 1-2 ani.

  Nutriție pentru psoriazisul scalpului

  De obicei, astfel de psoriazis se dezvoltă datorită disbiozelor și anomaliilor în funcționarea organelor din tractul gastrointestinal. De aceea, pacienții trebuie excluse categoric din alimentație: alcool, produse de patiserie și produse de cofetărie, bulionuri bogate, conserve, caviar de pește, alimente sărate, carne grasă. În plus, pentru ca boala să nu se înrăutățească, este necesar să se abandoneze produsele care cauzează alergii la pacient.

  Meniurile care suferă de pacientul cu psoriazis ar trebui să conțină astfel de produse:

  Tratamentul cu vitamine este întotdeauna inclus în tratamentul complex al unei boli cum ar fi psoriazisul. Prin urmare, dieta ar trebui să conțină alimente bogate în vitamine și să conțină micro și macronutrienți necesari.

  Tratamentul eficient pentru psoriazisul capului este imposibil fără o dietă. Medicul va selecta în mod individual o dietă, ținând cont de caracteristicile pacientului.

  Psoriazisul poate câștiga! PĂSTRAȚI-VĂ DE CĂLĂTORIE, SE VOR FI PERICULOASE.