Vitamina B1 este una dintre vitaminele B importante cunoscute în terminologia medicală drept "tiamină". Ca substanță separată, vitamina a fost identificată doar la începutul secolului XX. Ca medicament pentru prima dată, vitamina B1 a fost utilizată în tratamentul bolii Bury.

Substanța nu are proprietăți de a fi produse și acumulate în organismul uman, prin urmare, rezervele sale trebuie să fie completate extern cu ajutorul produselor și suplimentelor de vitamine. Acum este disponibil în mai multe forme: în tablete, fiole, în formă lichidă.

Atunci când luați este necesar să se ia în considerare indicațiile de utilizare, contraindicații, precum și să se urmeze instrucțiunile unui medicament particular care conține tiamină.

Funcții și proprietăți

Vitamina B1 are un efect pozitiv versatil asupra organismului uman:

 • Un efect pozitiv asupra activității creierului uman, îmbunătățește procesele de gândire și memoria.
 • Substanțele conținute în tiamină încetinesc îmbătrânirea celulelor, promovează creșterea osoasă și cresc țesutul muscular.
 • Uneori vitamina B1 poate fi văzută în compoziția pilulelor pentru boala de mișcare, deoarece reduce greața și mușcă simptomele de boală de mișcare.
 • În cazul în care organismul începe să lipsească vitamina B1, atunci va exista o încălcare a metabolismului în celulele în sine. Acest lucru poate duce la probleme cu sistemul nervos.

Compoziție și ingrediente active

Un flacon cu 1 mililitru de soluție conține 0,05 g clorură de tiamină, precum și apă, unitiol și un atom de azot cuaternar. Când este ingerat, substanța este transformată în cocarboxilază.

Acțiune farmacologică

Când este ingerat, tiamina ajută la îmbunătățirea metabolismului proteinelor și carbohidraților. De asemenea, substanța contribuie la activitatea sinapselor, stimulând terminațiile nervoase. Dacă introduceți vitamina în fiole intravenos, atunci apare absorbția. Vitamina este absorbită uniform de toate țesuturile corpului. De obicei, tiamina se acumulează în miocard.

Vitamina B1 există în mai multe forme și domeniul său de aplicare se extinde. Forme precum tiamina și fototiamina sunt destinate creșterii corpului, a mușchilor și a oaselor. Și carboxilaza este un medicament complex utilizat în îngrijirea de urgență. De exemplu, în cazurile de comă, intoxicații cu alcool sau stenocardie.

Indicații pentru utilizare

Tiamina este adesea folosită pentru a lucra în intestine, precum și pentru a îmbunătăți funcționarea inimii. Vitamina B1 este un activator al producției de carbohidrați la om.

Necesitatea acestei vitamine este crescută:

 • La persoanele care au vârsta de pensionare.
 • La femeile însărcinate.
 • În timpul alăptării.
 • După otrăvire cu alcool.
 • În caz de eșecuri în sistemul nervos.

Vitamina B1 în fiole, a cărei instrucțiune este folosită de medic, este prescrisă în următoarele cazuri:

 • Cu toate tipurile de otrăvire alimentară.
 • Cu un sistem imunitar slăbit.
 • În psihoza acută și nevroza.
 • În cazul rănilor cutanate care rezultă din expunerea termică.
 • În cazul încălcării tractului gastro-intestinal.
 • Cu diabet în toate etapele.
 • Cu boli de piele.
 • Când radiculită.
 • Sub stres.
 • Cu insuficiență cardiacă.
 • Cu ateroscleroză.

Vitamina B1 în fiole este atribuită de un medic în ateroscleroză.

 • În perioada de post sau dieta.
 • Doza de injecții intramusculare variază de asemenea:

  • Un bărbat adult are nevoie de aproximativ 2 mg de vitamină pe zi.
  • Pentru bărbații cu vârsta peste 60 de ani, doza este de 1,5 mg pe zi.
  • Femeile vor fi dor de 1,5 mg pe zi.
  • Rata creșterii la femeile gravide și în timpul alăptării cu 0,5 mg - 2 mg pe zi.
  • Doza pentru copii pe zi este de 1 mg (vârsta nu este importantă).

  În timpul sarcinii, tiamina este luată pentru dezvoltarea suficientă a țesuturilor fetale. Cu deficiențele sale pot apărea în dezvoltare. De asemenea, lipsa de vitamina în timpul sarcinii poate afecta funcționarea sistemului nervos central al copilului, iar defectele cardiace se pot dezvolta.

  Este foarte important să utilizați suficient B1 în ultima perioadă de sarcină, din cauza presiunii excesive a uterului asupra țesutului nervos care poate provoca dureri în abdomenul inferior.

  După naștere, organismul se simte lipsit de multe vitamine, inclusiv vitamina B1. O mamă care alăptează este adesea supusă stresului, iar tiamina va restabili sistemul nervos central după naștere. De asemenea, îmbunătățește funcționarea ficatului și a inimii, iar acest lucru este important în timpul alăptării.

  Este important să se consume o cantitate suficientă de tiamină în primii ani de viață pentru copii, deoarece contribuie la dezvoltarea creierului. Cu primirea în timp util a B1 în organism crește stabilitatea sistemului imunitar. Dacă corpul copilului nu are tiamină, agresivitatea și iritabilitatea acestuia vor crește. B1 in cantitati normale poate reduce excitatia mentala.

  Deficitul de vitamina B1

  Deficitul acestei substanțe poate apărea în două cazuri:

  1. Dacă corpul este slab absorbit de B1.
  2. Dacă o persoană nu consumă alimente bogate în vitamină.

  Atunci când o persoană suferă de o deficiență de B1, se observă următoarele simptome:

  • Hyper-iritabilitate și agresivitate.
  • Boala intestinului.
  • Dureri de stomac.
  • Reducerea greutății.
  • Creșterea oboselii.
  • Probleme cu sistemul nervos central.
  • Umflatura.
  • Schimbă modul de repaus.
  • Slăbiciune musculară.
  • Creșterea activității creierului.
  • Deficiențe de memorie

  Cu un deficit puternic de vitamine, toate simptomele de mai sus apar simultan.

  Instrucțiuni de utilizare

  În conformitate cu practica generală și instrucțiunile de utilizare, vitamina B1 în fiole sau tablete trebuie administrată în conformitate cu instrucțiunile medicului. Un adult are nevoie de aproximativ 1,5 mg de substanță pe zi, în timp ce o doză pediatrică este de 0,5 mg.

  Vitamina B1 sub formă de injecții acționează mai rapid asupra corpului. Injecțiile sunt efectuate subcutanat, intravenos și intramuscular.

  Imaginile intravenoase B1 se fac în cantități mici, nu mai mari de 0,5 mg. Concentrația soluției nu trebuie să depășească 5%. Dacă injecția nu dă o reacție alergică la componentele sale, atunci este posibilă o creștere treptată a dozei.

  Dacă se efectuează injecții în scopuri profilactice, doza pentru un adult este de 10 ml pe zi. Dozajul la copii este redus la 5 ml. Cursul poate fi de 10 zile și poate ajunge până la o lună. Totul depinde de vârsta persoanei și de lipsa de vitamină în organism.

  Pot fi făcute injecții pentru nevralgie și pentru leziuni ale sistemului nervos ca rezultat al accidentării accidentale sau a leziunilor capului. Medicii prescriu focuri de tiamină pentru persoanele cu miocardiodistrofie, pancreatită, psoriazis, diabet, neurodermatită. Doza și durata tratamentului sunt determinate de medic, pe baza caracteristicilor individuale ale pacientului.

  Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

  Vitamina B1 în fiole este un element foarte important pentru organism în timpul sarcinii, instrucțiunile de utilizare sunt date individual de medicul curant. O persoană are nevoie de 1-2 mg pe zi, o femeie însărcinată are nevoie de 2,5 mg. B1 este un producător de energie pentru celule. Datorită insuficienței sale, fătul se poate dezvolta încet sau rămâne în urmă în curs de dezvoltare.

  B1 promovează regenerarea celulară, care afectează în mod pozitiv fătul și femeia în timpul travaliului. Ajută la normalizarea funcționării rinichilor în timpul sarcinii. În timpul alăptării, organismul are nevoie, de asemenea, de tiamină. Când alăptează, ajută organismul să restabilească energia și ajută la stimularea sistemului imunitar, care este important atât pentru mamă, cât și pentru copil. Thiamina este un regulator al sistemului nervos central.

  Utilizarea la copii

  În copilărie, tiamina este deosebit de necesară. Prin aceasta, metabolismul carbohidrat are loc, se produce glucoza, care este alimentatia celulelor. Dacă aceste procese încetinesc, celulele nervoase vor crește în volum. Datorită creșterii lor, glucoza va curge în ele într-un volum mai mic. Ca urmare, suprafața celulară devine mai subțire și devine goală.

  Ca rezultat, există un eșec în sistemul nervos, care poate duce la nevroză, psihoză, defecțiune nervoasă și depresie. Tiamina este permisă pentru copiii cu vârsta de un an. Lipsa B1 poate afecta, de asemenea, creșterea copilului și dezvoltarea armonioasă a organelor sale interne, deoarece, cu o deficiență a acestei vitamine, țesutul muscular nu se va dezvolta.

  Vitamina B1 pentru față

  Vitamina B1 în fiole este utilizată în cosmetologie pentru probleme cu epiderma. Ajută la scăderea psoriazisului, dermatitei, acneei. De asemenea, tiamina încetinește îmbătrânirea celulelor și servește ca agent de regenerare, strângând rănile de la acnee și cicatrici. B1 poate fi aplicat pe piele fără aditivi - 1 capsulă pe procedură. Acesta va întineri pielea, își va restabili elasticitatea și va accelera vindecarea rănilor de acnee.

  Cu ajutorul tiaminei, după câteva proceduri, toate ridurile fine vor dispărea. Vitamina se aplică pe față și se freacă ușor în piele.

  Este posibilă curățarea feței fie prin luarea B1 în interior (prin injecție), fie ca parte a măștilor. Mastile cu B1 se pot face acasa sau se pot cumpara gata intr-o farmacie. Firurile deschise nu pot fi stocate mai mult de o zi, deoarece atunci când interacționează cu oxigenul, vitaminele își pierd proprietățile. Nu se recomandă amestecarea B1 în fiole cu alte complexe de vitamine sau cu agenți individuali.

  Instrucțiunile de utilizare indică ce combinații sunt nesigure. De exemplu, nu puteți lua în același timp tiamină și acid ascorbic. O altă vitamină B1 nu este combinată cu minerale. Magneziul poate scădea dramatic absorbția de tiamină. Dar B5, dimpotrivă, este mult mai bine absorbit de organism în combinație cu tiamina.

  Vitamina B1 pentru păr

  Lipsa de tiamină din organism afectează negativ și parul. Starea lor se înrăutățește, părul cade și se rupe. B1 afectează metabolismul în foliculii de păr, asigură creșterea și nutriția acestora. Vitamina B1 în fiole este adăugată la măști și balsamuri de păr, folosite cu șampon. Thiamine închide cântarele de par pe păr, oferindu-i un aspect sănătos și neted.

  Nu se recomandă combinarea B1 în măști cu B12, deoarece pot apărea alergii. Vitaminele B2 și B3, utilizate împreună cu tiamina, distrug structura sa. Mastile cu vitamina B1 se fac nu mai mult de 5 ori pe luna, daca starea parului este deplorabila, apoi de 10 ori pe luna.

  Interacțiune medicamentoasă

  Orice amestec de vitamina B1 cu alte vitamine sau medicamente ar trebui să fie discutate cu medicul. El va spune dacă o astfel de amestecare este permisă. De asemenea, este mai bine să clarificăm informațiile despre utilizarea simultană a tiaminei cu orice medicament.

  Nu se recomandă combinarea tiaminei cu diuretice și medicamente care scad presiunea, precum și cu anticonvulsivante (fenitoină).

  Măsuri de siguranță

  lista:

  • Atunci când se utilizează vitamina B1, trebuie avut grijă ca supradozajul să fie posibil. Cel mai adesea acest lucru se poate întâmpla la persoanele care suferă de afecțiuni hepatice, renale și cardiovasculare.
  • Când introduceți vitamina B1 în fiole cu injecții în corp, trebuie să fiți și mai precaut, deoarece o doză calculată incorect poate duce la anafilaxie. În acest caz, persoana va avea imediat nevoie de asistență medicală.
  • Tratamentul cu vitamina B1 este permis numai pe bază de rețetă. În cazuri severe, supradozajul poate duce la spitalizare.

  Efecte secundare

  lista:

  • Umflatura.
  • Tahicardia.
  • Erupții alergice.
  • Arsură și mâncărime.
  • Creșterea transpirației.
  • Instabilitatea psihicului.
  • Roșeața pielii.
  • Deteriorarea rinichilor.

  Contraindicații

  lista:

  • Alergia la medicament.
  • Perioada climacteristică.
  • Intoleranță individuală la componentele de tiamină.
  • Encefalopatia Wernicke.

  Perioada de valabilitate și condițiile de depozitare

  Păstrați mai bine într-un loc întunecat, cu o umiditate ridicată. Ventilația este, de asemenea, importantă. Evitați expunerea la lumină solară și apă pe medicament. Tiamina nu trebuie înghețată. Termenul de valabilitate al medicamentului este de 5 ani, dar după deschiderea fiolei, tiamina poate fi utilizată numai în 24 de ore.

  Condiții de vânzare a farmaciei

  Farmacia este disponibilă numai pe bază de rețetă. Vitamina B1 în fiole este un supliment necesar pentru organism. Puteți obține de la alimente, băuturi, dar în anumite cazuri, deficitul de tiamină este atât de ridicat încât poate fi obținut numai din preparate speciale.

  Vitamina B1 în fiole este vândută numai pe bază de rețetă.

  Este necesar să se folosească aditivi și medicamente cu mare precauție, ținând cont de sfatul unui medic și de instrucțiunile de utilizare.

  Tiamina în fiole este vândută în orice farmacie, dar prețul în diferite orașe poate varia. Mai jos sunt opțiunile pentru costul vitaminei B1 în fiole în Rusia.

  Vitamina B1 în instrucțiuni de utilizare a fiolelor

  Clorura de tiamină (vitamina B1)

  Instrucțiuni de utilizare

  Atenție! Informațiile sunt furnizate numai pentru informații. Această instrucțiune nu trebuie folosită ca un ghid pentru auto-vindecare. Nevoia de numire, metodele și dozele de medicament sunt determinate numai de către medicul curant.

  Caracteristici generale

  nume internaționale și chimice: tiamină;
  Acid clorhidrat de 3 - [(4-amino-2-metil-5-pirimidinil) metil] -5- (2-hidroxietil) -4-metil-tiazoliu);

  principalele proprietăți fizice și chimice: lichid limpede, incolor sau ușor gălbui cu miros caracteristic;

  compoziție: 1 ml de injectare conține clorură de tiamină - 0,05 g;

  excipienți: unitiol, apă pentru preparate injectabile.

  Eliberarea formularului. Soluție injectabilă.

  Grupa farmacologică

  Preparate simple de vitamina (vitamine - substanțe organice formate în organism prin microflora intestinală sau provenind din alimente, de obicei plante necesare pentru metabolism normal și activitate vitală) B1. Codul ATS: А11DA01.

  Proprietăți farmacologice

  In corpul uman, clorura de tiamina datorită proceselor de fosforilare este convertită în kokarboksilazu, care este o coenzima (coenzime - molecule mici ale naturii nonproteinici, care leagă în mod specific la proteine ​​numite apofermentami corespunzătoare și să joace rolul de situsul activ sau gruparea prostetică a moleculei de enzimă) a multor reacții enzimatice și joacă un rol important în glucide, metabolismul proteinelor și lipidelor.
  clorura de tiamina, conținând un atom de azot cuaternar, interfera cu stimularea neuronale la sinapselor (Synapse - educație specială, a cărei funcție este de a conduce impulsurile nervoase (semnale) intre neuroni sau intre terminații nervoase efectoare și efector inervat () structurile executive (mușchi, celule glandulare și colab.). sinapse formate terminațiilor nervoase portiune limitata a membranei presinaptic în care receptorii sunt încorporate cu membrana presinaptică și postsinaptică Este fie în contact a celulelor efectoare porțiune neuron postsinaptic sau o parte / porțiune dispuse pe acestea receptorii postsinaptici. Între membranele pre- și postsinaptice este despicătură sinaptice de câteva nanometri grosime. În funcție de tipul de organism utilizat de izolare și de neurotransmitator sinapse pot avea morfologice și alte caracteristici. Efecte asupra formării sinaptice constituie baza mecanismului de acțiune al multor grupe / clase de medicamente (de exemplu. adrenergici și antiadrenergică și colab.)). Are ganglioblokiruyuschimi și efecte kurarepodobnymi.

  Farmacocinetica. Clorura de tiamina, injecție intramusculară este absorbit rapid și complet. Distribuite corect uniform în toate organele și țesuturile. Conținutul relativ mai mare de clorură de tiamină în miocardului (miocardita -. Țesutul muscular al inimii, care constituie partea principală a ventriculului său de masă ritmică, coordonată și miocardului atrial a sistemului de conducere cardiac implementat). musculaturii scheletice, nervoase si ficat asociate cu un aport crescut de tiamina acestor structuri. Medicament metabolizat de ficat si excretat prin rinichi, aproximativ 8 - 10% - neschimbat.

  Indicații pentru utilizare

  Clorură de Tiamina Darnitsya prescris pentru a trata deficit de hipo și vitamina B1 (inclusiv pacienții care sunt pe hrana sonda, hemodializa (Hemodializă -... metoda de purificare a sângelui extrarenale de insuficiență renală acută și cronică, hemodializa apare în timpul îndepărtării toxice produse metabolice, tulburări ale echilibrului hidro-electrolitic) suferind sindrom de malabsorbtie), cu aport redus de vitamine în organism normalizând. - malabsorbția in intestin, înfometare, cronice (cronic minute - mai mult, neîntrerupt proces, persistent care are loc fie continuu, fie cu imbunatatiri periodice de stat) alcoolism exprimate de ficat uman, tireotoxicoză (Tireotoxicoza - un sindrom cauzat de un exces de tiroxina și triiodotironina într-un Cauzele țesut țintă hipertiroidismului lot ;. cea mai frecventă cauză. - difuză gușă toxică (boala Graves) tabloul clinic include efectul hormonilor asupra diferitelor organe sunt simptome caracteristice ale activării sistemului simpatic: tahicardie, tremor, potli. coloanei vertebrale, anxietate. Aceste simptome elimina beta-blocante).. Creșterea necesarului de vitamine - sarcină, alăptare (lactației (din latină un lacto - lapte de furaje) - producția de lapte din glandele mamare și îndepărtarea periodică a mamiferelor sale specifice de sex feminin, iar femeia începe după naștere sub influența hormonilor, în cazul în care laptele nu este derivat din.. glanda, lactației se oprește). creștere intensivă; pentru tratamentul (Terapia - 1. Domeniul de aplicare a medicinii care se ocupă cu medicina interna, una dintre cele mai vechi si mai importante specialitati medicale 2. Parte a unui cuvânt sau o expresie folosită pentru a descrie tipul de tratament (terapie cu oxigen;. hematherapy - tratarea produselor din sânge)), nevrite, polinevrite, radiculite, nevralgie, paralizie periferica (paralizie - pierderea puterii la mișcări musculare arbitrare după lezarea sau schimbarea patologice într-un nerv inerveaza acesti muschi). Encefalopatiile (encefalopatiei - termen colectiv pentru leziuni ale creierului organic caracter neinflamatorie Distinge encefalopatie înnăscute - ca rezultat al embriopatiei și extrinseci - ca o consecință a infecției, intoxicație, traumatisme, boli cerebrovasculare, etc. manifestări specifice encefalopatie nu;.. pe prim plan poate acționează nevroza (oboseala, iritabilitate, insomnie, dureri de cap) și (sau) La psihopatic (restrângerea ariei de interes, pasivitate, NESDA emoțională rzhannost, rugozitate, etc). tulburări, memorie și inteligență). neurastenie, ulcer gastric și duodenal intestinului (duoden - diviziunea inițială a intestinului subțire (de la priza de stomac la jejun) lungimea duodenul uman egală cu 12 diametre ale degetelor (de unde și numele).). atonie intestinală, distrofia (distrofia - modificari patologice natura regresivă a celulelor cu afectarea sau pierderea funcției) infarct, spasme vasculare periferice, dermatoze (endarteritis și colab.) (dermatoze - afecțiuni cutanate, leziuni de orice tip) origine neurogenă, prurit (mancarime - modificată senzație de durere provocată de iritarea terminațiile nervoase ale receptorilor de durere) pielii, piodermite (piodermite - o boală de piele, care este principalul simptom al supurație). eczeme, psoriazis.

  Dozare și administrare

  Clorura de tiamină-Darnitsa administrată intramuscular.
  parenteral Root (Parenteral - forme de dozare introduse, ocolind tractul gastrointestinal, prin aplicarea pe piele și membrane mucoase ale corpului, prin injectare în vasculare (artera, vena), sub piele sau mușchi, prin inhalare, inhalare (cm.Enteralnye) ) recomandată administrarea cu doze mici (mai puțin de 0,5 ml dintr-o soluție 5%). Adulții desemnează 0.025 - 0,05 g (0,5 - 1 ml) o dată pe zi, o zi. Doza pentru copii cu această cale de administrare este 0.005-.01 g 1 dată pe zi. Cursul de tratament - 10 - 30 injecții (Injection -. Perfuzie, subcutanată, intramusculară, intravenoasă, administrare, etc. într-un țesut (vase) cantități mici de lichide corporale (în principal, droguri)). Injectarea subcutanată (ca uneori intramuscular) dureros datorită soluției cu pH scăzut.

  Efecte secundare

  Reacții alergice (prurit, urticarie (urticarie - o boală caracterizată prin formarea de vezicule pruriginoase limitate sau extinse asupra pielii și mucoaselor), angioedem (Angioedem -. edem angioneurotic, edem acut limitat, urticarie, gigant, paroxistică apare tesut limitat hipersensibilitatea, tumefiere pentru încălcări ale angioedem vasomotor inervație -.. reacție la un alergen in zona afectata se extinde rapid arteriolelor si capilarelor, creste vascular I permeabilitate, și există umflături angioedem exterior manifestă umflarea brusc limitat de țesuturi (în principal buze, pleoape, obraji), uneori erupții cutanate la locul de edem, de obicei, nu prurit și durere)), foarte rar -. Șoc anafilactic (șoc - o condiție se caracterizează printr-o scădere bruscă a fluxului sanguin în organe (fluxul sanguin regional) este o consecință a hipovolemie, sepsis, insuficiență cardiacă congestivă, sau reducerea simpatic motiv ton de șoc este de a reduce eficient volumul de sânge circulant (CBV relația cu EMK. STI vasculară) sau deteriorarea funcției de pompare a inimii. Clinica de șoc determinată de reducerea fluxului sanguin la organele vitale: creier (conștiința dispare și respirația), rinichii (diureza dispare), inimă (hipoxie miocardică). șoc hipovolemic din cauza pierderii de sânge sau plasmă. Șocul septic complică cursul de sepsis: deșeuri de microorganisme au intrat în sânge cauza vasodilatație și permeabilitate capilară crescută. Clinic manifestă ca șoc hipovolemic cu semne de infecție. Hemodinamica este în continuă schimbare în șoc septic. Pentru a restabili terapia de perfuzie bcc necesare. șoc cardiogen se dezvoltă din cauza deteriorării funcției de pompare a inimii. Utilizați substanțe medicamentoase care îmbunătățesc contractilității miocardice: dopamină, norepinefrină, dobutamină, epinefrina, Izoprenalina. șoc neurogen - reducerea efectivă circulant volumul sanguin cauzate de pierderea tonusului simpatic și extinderea arterelor și venulelor cu depuneri de sânge în vene; se dezvolta cu leziuni ale coloanei vertebrale, și ca o complicație a anesteziei spinale). Aceste reacții pot să apară cu o tendință de a alergii, femeile in menopauza si perimenopauza perioade la pacienții cu alcoolism.

  Contraindicații

  Clorura de tiamină-Darnitsa este contraindicată în cazul bolilor alergice și a imunității medicamentului în istorie.

  Interacțiunea cu alte medicamente

  Nu este recomandată administrarea parenterală concomitentă a preparatului cu vitamina B6 (piridoxină) și vitamina B12 (ciancobalamina), deoarece primul respectiv inhibă transformarea sa în formă fosforilată biologic activ și amplifică doilea efect alergenic al tiamina. Tratamentul prelungit cu medicamente cerebrovasculare (fenobarbital, fenitoină, carbamazepină) poate duce la deficiență de tiamină.
  Nu amestecați în aceeași seringă clorură de tiamină-Darnitsa cu penicilină sau streptomicină, precum și cu acid nicotinic. Soluția de clorură de tiamină-Darnitsa nu trebuie amestecată cu soluții care conțin sulfiți, deoarece se descompun complet.

  supradoză

  Au fost raportate cazuri de supradozaj de clorură de tiamină-Darnitsa.

  Caracteristicile aplicației

  Administrarea parenterală a medicamentului ar trebui să înceapă cu doze minime și să meargă pentru doze mari numai cu o bună susceptibilitate la prima.

  Prezentare generală a produsului

  Termeni și condiții de depozitare. A se păstra într-un loc întunecat inaccesibil pentru copii, la o temperatură de la 15 la 25 ° C. Perioada de valabilitate - 3 ani.

  Conditiile de vacanta. Conform rețetei.

  Ambalare. Pe 1 ml în fiole, pe 10 fiole în ambalaj.

  Producator. CJSC Farmaceutic Darnitsa.

  Locație. 02093, Ucraina, Kiev, st. Boryspilska, 13.

  Preparate cu un ingredient activ similar

  Acest material este prezentat în formă liberă pe baza instrucțiunilor oficiale pentru utilizarea medicamentului medicamentos.

  Vitamina B1 în fiole

  Vitamina B1 este un element esențial în dieta aproape a tuturor organismelor vii (singurele excepții sunt rumegătoarele, bacteriile intestinale care sunt capabile să producă B1). Sinteza acestei substanțe într-un mod natural este imposibilă. În acest sens, este important să se obțină rata necesară de vitamina împreună cu aportul alimentar zilnic. Pentru o persoană sănătoasă, o doză relativ mică de consumul B1, care intră în corp prin alimente de zi cu zi: cartofi, fasole, carne, carne de porc și de ficat de vită, sparanghel, mazare, branza, salata, fructe și multe altele. Totuși, cu o slăbire a sistemului imunitar, tulburări ale ficatului și capacitatea organismului de a absorbi acest oligoelement, în prezența unor boli specifice și așa mai departe, este necesară utilizarea medicamentului în fiole. Esența vitaminei B1 va fi discutată mai jos și sunt furnizate instrucțiuni detaliate pentru utilizarea sa.

  Esența și acțiunea farmacologică a vitaminei B1

  Denumirea internațională a medicamentului este tiamina. Pentru prima dată în forma sa pură, vitamina B1 a fost obținută în 1926 și a devenit o adevărată descoperire în domeniul medicinei, deoarece a permis să facă față bolii beriberi. Principala funcție a vitaminei B1 este capacitatea sa de a normaliza procesele metabolice ale proteinelor și carbohidraților. Odată ajuns în organism, tiamina este transformată în ficat și intestine în forma activă de pirofosfat de tiamină, care optimizează metabolismul și reînnoirea celulelor, inclusiv creierul. Lipsa unui efect cumulativ vă permite să îndepărtați complet excesul de tiamină și formele sale active din organism cu urină.

  Indicații pentru utilizare

  1. Hipovitaminoza sau vitamina B1 deficit de vitamina. Aceasta poate fi cauzată de mai mulți factori individuali sau prin combinația lor: absența în alimentația umană a alimentelor bogate în tiamină și derivatele acesteia; consumând cantități mari de alimente care conțin antagoniști ai tiaminei (aproape toate fructele de mare, alcoolul și așa mai departe); încălcarea absorbției și absorbției de vitamina B1 de către corpul uman; abuzul inhibitorilor de tiamină, încetinirea sau oprirea transformării în forme active (ceai, cafea etc.).
  2. Ca o prevenire a deficitului de vitamina B1. Este deosebit de important în perioada de nevoie crescută de tiamină: sarcină și lactație și așa mai departe.
  3. Deteriorarea sistemului nervos central sau periferic, manifestată printr-o varietate de simptome. În cele mai multe cazuri, simptomele sunt unite de noțiunea colectivă de beriberi, menționată mai sus. Cele mai frecvente simptome în acest caz sunt: ​​slăbiciunea severă și modificările atrofice ale mușchilor, tulburările neurotice cu tendința de a degrada activitatea intelectuală, digestia deteriorată și funcționarea sistemului cardiovascular, paralizia multiplă.
  4. Insuficiență hepatică acută și boli hepatice cronice, inclusiv ciroză și hepatită.
  5. Bolile dermatologice (în primul rând datorită leziunilor și tulburărilor sistemului nervos central): psoriazis, dermatită, eczemă și așa mai departe.
  6. Otrăvire și daune toxice asupra corpului asociate cu efecte asupra corpului de arsenic, alcool metilic, mercur și așa mai departe. Vitamina B1 vă permite să minimalizați posibilele daune toxice organelor interne.
  7. Dezvoltarea fizică întârziată în preșcolari și adolescenți.
  8. Boli ale sistemului cardiovascular provocate de deficitul de vitamina B1. De exemplu, distrofia miocardică.
  9. Neuroză, depresie, tendință la psihoză. Vitamina B1 este benefică pentru majoritatea afecțiunilor neurotice, chiar dacă acestea nu sunt asociate cu o deficiență în corpul acestui oligoelement.
  10. Paralizia și pareza periferică.

  Contraindicații, supradoze și efecte secundare

  Datorită lipsei unui efect cumulativ, vitamina B1 nu se acumulează în organism și cu un exces excretat în urină. Aceasta contribuie la absența aproape completă a efectelor secundare. Excepția este hipersensibilitatea și intoleranța individuală la medicament, care se exprimă printr-o varietate de reacții alergice (erupție cutanată, angioedem etc.). O doză unică de tiamină în doze mari poate provoca șoc anafilactic.

  Consumul zilnic de vitamina B1 depinde de vârsta și caracteristicile individuale ale pacientului.

  1. Vârsta de până la 6 luni - 0, 2 mg pe zi.
  2. Vârsta de la șase luni la un an - 0, 4 mg pe zi.
  3. Vârsta de la unu la 5 ani - 0, 6 mg pe zi.
  4. Vârsta de la 5 la 14 ani - 0, 9 mg pe zi.
  5. Vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani - 1, 2 mg pe zi.
  6. Vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani - 1 mg pe zi.
  7. Vârsta peste 30 de ani - 1, 1 mg pe zi.
  8. Perioada de sarcină și lactație - 1, 4 mg pe zi.

  Doza recomandată este optimă pentru utilizarea de către o persoană sănătoasă. Când se tratează hipovitaminoza vitaminei B1 și se tratează anumite boli specifice, doza se calculează individual. Cele mai populare boli vor fi discutate mai jos. Instruirea este concepută pentru o persoană obișnuită cu vârsta peste 18 ani.

  Boala Beriberi și simptome similare

  • Cursul tratamentului primar este de 14 zile.
  • Vitamina B1 este utilizată în fiole pentru injecții intramusculare de trei ori pe zi, la o doză de 20 mg pe doză.
  • După tratamentul principal, un curs de întreținere se efectuează timp de o săptămână.
  • În timpul terapiei de întreținere, numărul de injecții este redus la 1 pe zi, la o doză de 10 mg pe doză.

  Insuficiență hepatică acută și boală hepatică cronică

  • Cursul de tratament este de 30 de zile.
  • Terapia se bazează pe o abordare integrată care utilizează alte vitamine B.
  • Vitamina B1 este prescrisă la o doză de 10 mg pe doză de trei ori pe zi.
  • Dacă pacientul are o boală precum alcoolismul, doza unică trebuie să fie redusă la jumătate.
  • După tratamentul principal, vitamina B1 este prescris oral ca o terapie de întreținere la o doză de 2 mg pe zi.

  Schema generală de tratament a hipovitaminozelor de tiamină și a bolilor asociate

  • Acest manual este destinat bolilor de etiologie generală fără un curs complicat. Cursul de tratament este de la 14 la 30 de zile.
  • Alocați 5 mg de tiamină pe zi. Cea mai potrivită dublă aplicare a 2, 5 mg per injecție intramuscular.
  • La sfârșitul cursului principal cu utilizarea medicamentului în fiole, se recomandă administrarea orală timp de 20 de zile la o doză de 1 mg pe zi.

  Costul preparatelor de vitamina B1 în fiole

  Ca soluții pentru injectare, medicamentele cu următoarele denumiri comerciale sunt cele mai des vândute:

  1. Clorura de tiamină. Prețul mediu în ruble este de 55 de ruble. Prețul mediu în UAH este de 13 UAH.
  2. Tiamină bromură. Prețul mediu în ruble este de 48 de ruble. Prețul mediu în UAH este de 12 UAH.

  Această instrucțiune este dată în scopul familiarizării și poate fi utilizată doar în scopuri practice, după consultarea unui specialist calificat.

  Vă recomandăm articole înrudite

  Instrucțiuni: Vitamina B1

  Denumire internațională: tiamină

  Forma de dozare: capsule, soluție pentru administrare intramusculară, tablete, comprimate filmate

  Acțiune farmacologică: vitamina B1. În organism, ca urmare a proceselor de fosforilare, acesta este transformat în cocarboxilază, care este o coenzima a multor reacții enzimatice. Acesta joacă un rol important în metabolismul carbohidrat, proteine ​​și grăsimi, precum și în procesele de excitație a nervilor în sinapsă. Protejează membranele celulare de efectele toxice ale produselor de peroxidare.

  Indicații: Hipovitaminoza și avitaminoza B1, inclusiv la pacienții cu hrănire cu sondă, hemodializă, cu sindrom de malabsorbție. In terapia combinata - arsuri, febra prelungita, nevrite si polinevrite, sciatica, nevralgii, pareze periferice și paralizie, encefalopatie Wernicke, psihoza Korsakoff, boli hepatice cronice, diverse intoxicație, miocard, circulația coronariană alterată, ulcer peptic și 12 ulcer duodenal, constipație atonică, atonie intestinală, sprue, tirotoxicoză, diabet zaharat, endarterită; dermatoza (eczemă, dermatită atopică, psoriazis, lichen planus) cu modificări neurotrofice și tulburări metabolice; hemodializa, piodermia, stres fizic și psihologic prelungit, în timpul sarcinii și alăptării, menținerea dietelor.

  Contraindicații: precauție la hipersensibilitate. Wernicke encefalopatia, premenopauza si perioada climaterica la femei.

  Reacții alergice (urticarie, prurit, angioedem, șoc anafilactic), transpirații, tahicardie. Soreness (datorită pH-ului scăzut al soluțiilor) atunci când s / c, cel puțin - cu introducerea / m.

  Dozare și administrare: Vitamina B1 se administrează pe cale orală, în / m, in / in, p / k. Nevoia zilnică de vitamină B1: pentru bărbații adulți - 1,2-2,1 mg; pentru vârstnici - 1,2-1,4 mg; pentru femei - 1,1-1,5 mg (la femeile gravide mai mult cu 0,4 mg, la cei care alăptează - cu 0,6 mg); pentru copii, în funcție de vârstă - 0,3-1,5 mg. Se recomandă administrarea parenterală cu doze mici (nu mai mult de 0,5 ml soluție 5-6%) și numai cu o tolerabilitate bună se administrează doze mai mari. V / m (adânc în mușchi), în / în (încet), mai puțin frecvent - s / c. Adulților li se administrează 20-50 mg clorură de tiamină (1 ml dintr-o soluție 2,5-5%) sau 30-60 mg bromură de tiamină (1 ml dintr-o soluție cu 3-6%) o dată pe zi, trecând pe zi în gură; copii - 12,5 mg clorură de tiamină (0,5 ml dintr-o soluție 2,5%) sau 15 mg bromură de tiamină (0,5 ml dintr-o soluție 3%). Cursul tratamentului este de 10-30 injecții. În interior, după o masă, în scop preventiv, adulții iau 5-10 mg pe zi, în scopuri terapeutice - 10 mg pe doză de 1-5 ori pe zi, doza maximă fiind de 50 mg pe zi. Cursul de tratament este de 30-40 de zile. Copii sub vârsta de 3 ani - 5 mg în fiecare zi; 3-8 ani - 5 mg de 3 ori pe zi, în fiecare zi. Cursul de tratament este de 20-30 de zile.

  Indicații specifice: La administrarea dozei recomandate în timpul sarcinii, alăptării, precum și la vârstnici, nu s-au observat reacții adverse, altele decât cele de mai sus. La determinarea spectrofotometrică a teofilinei serice, urobilinogenul utilizând reactivul Ehrlich poate distorsiona rezultatele (când se administrează doze mari). De cele mai multe ori apare o reacție anafilactică după / în introducerea dozelor mari. Nu utilizați în loc să înlocuiți alimentația echilibrată, numai în combinație cu terapia dieta. Administrarea parenterală este recomandată numai dacă ingestia orală nu este posibilă (greață, vărsături, sindrom de malabsorbție, afecțiuni preoperatorii și / sau postoperatorii). În encefalopatia Wernicke, dextroza ar trebui să fie precedată de administrarea de tiamină.

  Interacțiunea cu alte medicamente: Soluția de clorură de tiamină nu trebuie amestecată cu soluții care conțin sulfiți deoarece: în ele se dezintegrează complet. Administrarea parenterală simultană a tiaminei cu piridoxină sau cianocobalamină nu este recomandată: piridoxina face dificilă transformarea tiaminei într-o formă biologic activă, cianocobalamina intensifică acțiunea alergică a tiaminei. Nu amestecați tiamina cu benzilpenicilină sau streptomicină (distrugerea antibioticelor), tiamină și acid nicotinic (distrugerea tiaminei) în aceeași seringă. Reduce efectul depolarizării relaxantelor musculare (iodură de sodiu, etc.). Tiamina este instabilă în soluții alcaline și neutre; numirea cu carbonați, citrați, barbiturice cu Cu2 + nu este recomandată. Când a / în introducerea concomitent cu soluții conținând hidroxid de sodiu ca antioxidant sau conservant, tiamina este instabilă. Etanolul încetinește viteza de absorbție a tiaminei după administrarea orală.

  B1 (vitamina) pentru injectare

  Lechim clorură de tiamină

  Un alt nume pentru vitamina B1 este tiamina (pirofosfat de tiamină).

  Funcția de vitamina B1 este de a furniza celulele corpului cu energia necesară.

  Înainte de utilizare, citiți instrucțiunile.

  mărturie

  • Hipovitaminoza, deficit de vitamina. Lipsa de vitamina B1 în organism;
  • Perioade când nu există suficientă vitamină - alăptare, precum și sarcină;
  • Anorexie sau subponderali;
  • Boala intestinului asociată cu respingerea alimentelor;
  • Alte afecțiuni ale tractului gastrointestinal;
  • Greață, vărsături;
  • Tulburări psihice: stres, suprasolicitare, neurastenie, anxietate, iritabilitate și altele;
  • Afecțiuni cutanate cauzate de defectarea sistemului nervos;
  • Alte leziuni ale pielii, cum ar fi: eczemă, psoriazis, dermatită, versicolor;
  • Tulburări metabolice;
  • intoxicație;
  • Disfuncția hepatică;
  • Diabetul zaharat;
  • Boală de inimă, inclusiv insuficiență cardiacă;
  • Distrofia miocardică;
  • gastrită;
  • Întârzierea formării fiziologice;
  • Tulburări de percepție;
  • Ateroscleroza.

  Dozare și administrare

  Injecțiile cu tiamină pot fi administrate intramuscular, intravenos sau subcutanat. Notă: injectarea unei fotografii de vitamina B1 este lentă sau picurare.

  Consumul zilnic de tiamină

  • Adulții de sex mai puternic necesită 1,2 - 2,1 mg de vitamina;
  • Bărbați mai vechi - 1,2 - 1,4 mg;
  • Reprezentanții femeilor au nevoie de 1,1-1,5 mg de tiamină, dar mamele au nevoie de 0,4 mg mai mult și alăptează cu 0,6 mg mai mult;
  • Doza pentru copii, indiferent de vârstă - 0,3 - 1,5 mg.

  Se recomandă utilizarea injecțiilor intravenoase cu doze minore, nu mai mult de 0,5 ml de 5-6% din substanță. În mod excepțional, cu tolerabilitate favorabilă a componentelor, au început să fie aplicate doze mai mari de vitamină.

  Intramuscular (adânc în mușchi), intravenos (lent), nu atât de des - subcutanat. Adulții utilizează 20-50 mg de medicament (1 ml de 2,5-5% din substanță) o dată pe zi, în fiecare zi, puteți utiliza treptat în interior. Minorii sunt prescrise 12,5 mg de tiamină (0,5 ml dintr-o substanță 2,5%) la fiecare zi.

  În interior, după consum, adulții în scopul prevenirii - 5-10 miligrame pe zi, în scopul tratamentului - 10 miligrame pe recepție de 1-5 ori pe zi, doza nu trebuie să depășească 50 miligrame pe zi. Tratamentul este de 30-40 de zile.

  Utilizare pentru copiii de până la trei ani - 5 miligrame pe zi; de la trei la opt ani - 5 miligrame 3 doze pe zi, de asemenea, în fiecare zi. Trebuie să aplicați 20 - 30 de zile.

  Cursul tratamentului cu vitamina B1 este de 10 - 30 de injecții, indiferent de grupa de vârstă.

  supradoză

  Dacă doza de tiamină este excesiv de excesivă, pot să apară următoarele manifestări: tulburări de somn, creștere a frecvenței cardiace, agitație, cefalee și unele efecte secundare ale medicamentului pot crește.

  Dacă aveți supradozaj cu tiamină, trebuie să întrerupeți administrarea vitaminei și să tratați simptomele cauzate de soluție.

  Contraindicații

  Acest medicament este practic inofensiv, nu se acumulează în organism, dar se excretă rapid în urină. De aceea, vitamina B1 nu are contraindicații specifice decât:

  • Intoleranță la tiamină;
  • hipersensibilitate;
  • Menopauza la femei.
  • Durere la locul injectării;
  • Reacții alergice, cum ar fi urticaria, erupții cutanate, mâncărime;
  • Starea șocului (foarte rar);
  • Sentimentul cum bate inima;
  • tahicardie;
  • Transpirație excesivă;
  • Dureri de cap;
  • agitaţie;
  • Vedere încețoșată;
  • frisoane;
  • Slăbiciunea întregului organism;
  • Modificări ale ficatului;
  • Mai multă respirație, dificultăți de respirație;
  • Dificultate la înghițire;
  • Greață.

  Compatibilitatea cu alte substanțe

  Conform instrucțiunilor, Thiaminul nu trebuie combinat niciodată cu utilizarea de soluții care conțin sulfiti, altfel nu va aduce nici un beneficiu (se va dezintegra).

  Dacă injectați o injecție de vitamina B1 cu alte vitamine, este posibil ca vitamina să nu fie complet absorbită de organism.

  Consumul de alcool reduce rata de expunere la tiamină după ingestie.

  Dacă medicamentul este administrat intramuscular, în timp ce se aplică soluții care includ hidrosulfit de sodiu, care acționează ca un antioxidant sau conservant, atunci tiamina va fi instabilă.

  Interacțiunea dintre tiamină și carbonați, citrați, barbiturice cu Cu2 + este interzisă, deoarece vitamina își pierde stabilitatea în soluții alcaline și neutre.

  Nu este recomandată folosirea unei doze de tiamină cu piridoxină sau cianocobalamină în același timp cu administrarea parenterală: piridoxina va încetini descompunerea tiaminei într-o formă mai reușită de absorbție în organism și cianocobalamina poate crește efectele alergice ale tiaminei.

  Într-o singură lovitură, nu interfera cu benzenpenicilina sau streptomicina cu vitamina B1 (antibioticele vor fi încălcate), precum și nicotina și tiamina (tiamina va fi distrusă).

  Formularul de eliberare

  Cutia conține 10 fiole de sticlă cu o etichetă atașată sau cu textul de pe fiolă. Fiecare fiolă are un volum de 1 mililitru.

  depozitare

  Temperatura nu trebuie să depășească 30 ° C. Depozitarea trebuie să fie uscată și întunecată. Asigurați-vă că pentru a ascunde departe de mâinile copiilor!

  Păstrați trei ani de la data fabricării. De îndată ce data de expirare sa încheiat, este imposibil să folosiți o astfel de soluție!

  Vitamina B1 în fiole: instrucțiuni de utilizare

  Vitamina B1 - Una dintre cele mai importante substanțe pentru oameni, necesară pentru funcționarea completă a corpului. În corpul uman, un compus din grupul B nu este sintetizat, deci trebuie să fie furnizat zilnic cu alimente. În anumite condiții patologice, este necesară utilizarea vitaminei sub formă de tablete sau în fiole. Soluția ampulă a substanței se numește clorura de tiamină.

  Efectele vitaminei asupra corpului uman

  Tiamina este o substanță solubilă în apă în organism, care este în mod constant în reacții metabolice, asigurând absorbția normală a proteinelor și a lipidelor.

  O persoana are nevoie de vitamina pentru:

  • stimularea creierului;
  • conservarea memoriei și îmbunătățirea concentrației;
  • activarea activității mentale;
  • eliminarea efectelor negative ale fumatului și ale consumului de alcool.

  Cu un deficit de vitamina la om, se dezvoltă patologii care captează diferite organe și sisteme:

  • activitatea inimii și a sistemului vascular este perturbată;
  • apare tahicardia;
  • există probleme cu respirația;
  • starea sistemului nervos se înrăutățește, apare nevrita;
  • membrele sunt amortite;
  • memoria slăbește;
  • capacitățile intelectuale se deteriorează;
  • schimbările emoționale și mentale, depresia se dezvoltă;
  • somnul este deranjat;
  • poftei de mâncare mai rău;
  • umflarea ficatului;
  • afectarea funcției renale;
  • constipație și diaree.

  Produse alimentare bogate în thiamine

  Cele mai bogate surse de tiamină sunt:

  • semințe de floarea-soarelui;
  • varză de grâu;
  • nuci;
  • soia.

  De asemenea, vitamina în cantitate suficientă conține:

  • mazăre, fasole și linte;
  • susan și semințe de dovleac;
  • tărâțe;
  • hrișcă, grâu, orez, fulgi de ovăz, orz de perle;
  • ficat și rinichi;
  • carne de porc și miel;
  • pește de mare și râu, caviar, fructe de mare;
  • porumb;
  • pâine și paste;
  • ouă;
  • unt;
  • morcovi, varza, cartofi;
  • verde;
  • afine;
  • brânză de vaci.

  Indicații pentru utilizare

  Deficiența substanțelor din organism nu poate fi tolerată. Indicațiile pentru utilizarea vitaminei sunt:

  • perturbarea sistemului nervos central;
  • ficatul hepatic, insuficiența hepatică, ciroza, hepatita;
  • psoriazis, eczeme și alte boli dermatologice;
  • otrăvire cu mercur, arsenic, metilen și alte produse chimice toxice;
  • patologiile inimii și ale sistemului vascular cauzate de hipovitaminoza B;
  • depresie, tulburări neurologice și psihice;
  • dezvoltarea fizică întârziată la un copil;
  • sarcina și alăptarea (la sfatul medicului).

  Este interesant de observat că vitamina B1 normalizează starea sistemului nervos, chiar dacă fenomenele patologice nu au fost provocate de deficitul de vitamine, ci de alți factori.

  Dozaje și instrucțiuni de utilizare

  Asigurați-vă că citiți instrucțiunile de utilizare, pentru a nu fi confundat cu dozajul medicamentului. Doza de tiamină pentru o persoană este determinată de vârstă, starea fizică și caracteristicile corpului.

  Persoanele de vârstă și sex diferite au nevoie de diferite cantități de vitamină B1 pe zi. În funcție de vârstă, doza zilnică a substanței consumate este după cum urmează:

  • pentru copiii cu vârsta de până la 6 luni - 0,2 mg;
  • pentru copii de la 6 luni la un an - 0,4 mg;
  • pentru copiii de la un an la 5 ani - 0,6 mg;
  • pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 14 ani - 0,9 mg;
  • pentru adolescenți cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani - 1,2 mg;
  • pentru adulți cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani - 1,0 mg;
  • pentru adulți cu vârsta peste 30 de ani - 1,1 mg.

  Femeile gravide au nevoie de tiamină la o doză mai mare - până la 1,4 mg pe zi.

  Regimul de tratament pentru injectările de tiamină este determinat de boala specifică. Următoarea schemă este utilizată pentru tratamentul hipovitaminozelor B1.

  1. Injecțiile se efectuează intramuscular.
  2. Durata procedurilor este de la 2 săptămâni la o lună. Dar cursul exact este convenit cu medicul curant, depinde de starea pacientului si de neglijarea patologiei.
  3. Doza zilnică - 5 mg. Se recomandă administrarea a două injecții de 2,5 mg pe zi.
  4. După cursul de injectare se recomandă să beți vitamina B1 în tablete sau capsule. Tabletele sunt clorura de tiamină, bromura de tiamină, fosfotahiamina, benfotiamina. Forma de eliberare a capsulei se numește ECHO de clorură de tiamină. Tratamentul oral durează 20 de zile, doza este de 1 mg pe zi.

  Mai jos este un regim de tratament pentru patologia hepatică.

  1. Durata cursului este de o lună.
  2. Terapia complexă folosită, inclusiv injecțiile, și luarea multivitaminelor B.
  3. În ziua administrării dozei de 10 mg. Pentru un pacient cu alcoolism, doza este redusă la 5 mg.
  4. După ce trece cursul de injectare, se administrează tiamină orală în doză de 2 mg pe zi.

  În mod independent, fără coordonarea cu medicul, este interzisă stabilirea dozei de injecții pentru dumneavoastră.

  Contraindicații

  Utilizarea corectă a medicamentului are rareori efecte secundare. În unele cazuri, este posibilă o reacție alergică, în care trebuie să întrerupeți tratamentul și să consultați un medic.

  Contraindicațiile privind utilizarea tiaminei sunt:

  • perioada climacteristică;
  • intoleranță la componente;
  • Sindromul Gaye-Wernicke.

  Interacțiunea cu alte substanțe

  Tiamina este compatibilă cu aproape toate medicamentele și vitaminele. Excepție de piridoxină (B6). Pyridoxina împiedică transformarea tiaminei într-o formă activă în organism.

  Costul pentru

  Costul formei injectabile tiamină este scăzut. Ambalaje, inclusiv 10 fiole de 1 ml soluție de 5%, vor costa doar o medie de 25 de ruble. Puteți cumpăra drogul la orice farmacie și puteți să o comandați în magazinul online. Vânzarea fără prescripție medicală.

  Vitamine din grupa B în fiole pentru ceea ce este folosit. Instrucțiuni de utilizare. Nume de droguri, prețuri în farmacii

  Vitaminele sunt esențiale pentru sănătatea umană. Un grup special este ocupat de vitaminele B, vândute în farmacie sub formă de fiole, care nu sunt folosite pentru nimic. Ele sunt bine dovedite și ca un mijloc medical și cosmetic.

  Vitaminele B în fiole: efectele lor asupra corpului

  Vitaminele B includ 12 elemente, fiecare având propriile sale efecte benefice asupra organismului.

  Toate vitaminele din acest grup sunt prezentate în tabel:

  Vitamine din grupa B în fiole: indicații de utilizare

  Vitamina B în fiole, pentru care se utilizează terapia cu prick, este, de obicei, prescrisă, dacă este necesar, pentru a satura rapid organismul cu vitamine.

  Injecțiile intramusculare ajută la tratamentul următoarelor boli și condiții:

  • nevralgiei;
  • pareză;
  • nevrita;
  • crampe musculare;
  • osteoporoza;
  • neuropatie poliadietică;
  • distrugerea toxică a țesutului nervos prin alcool.

  Medicamentele considerate în formă lichidă sunt folosite și în scopuri cosmetice. Acestea sunt adăugate la șampoane și balsamuri, pentru a îmbunătăți eficacitatea impactului acestor fonduri. Când sunt amestecate cu ingrediente naturale și diferite uleiuri, vitaminele B sunt folosite pentru față, ceea ce ajută la întinerirea pielii și îmbunătățirea stării generale.

  Utilizarea vitaminelor lichide ca mijloace terapeutice sau cosmetice este recomandată pentru a fi coordonată cu experții, pentru a evita consecințele negative.

  Vitamina B în fiole: nume de medicamente

  Farmacii oferă o gamă largă de medicamente care conțin vitamine din grupa B. Ampulele pot conține elemente individuale sau combinații ale acestora. Printre gama prezentată se numără medicamentele rusești și străine.

  Printre combinate, care conțin mai multe vitamine - B1, 6, 12, medicamentele rusești sunt următoarele:

  Printre fondurile combinate de peste mări cele mai renumite sunt următoarele:

  • milgamma;
  • Neyrobion;
  • Neyrorubin;
  • Beviplex - B1, 2, 3, 5, 6, 12.

  Printre medicamentele cu un singur component din fiole, pentru care se folosesc aceste vitamine B, vor fi discutate în continuare, cele mai populare fiind:

  • Tiamină - B1;
  • Acid pantotenic - B5;
  • Piridoxină-B6;
  • Cyanocobalamin - B12.

  Vitamina B în fiole: instrucțiuni de utilizare

  Pentru a obține beneficii maxime de vitamina B în fiole, este necesar să nu știți doar pentru ce este folosit, ci și cum să îl utilizați în mod corespunzător.

  Medicii recomandă lipirea dozelor indicate pentru a evita hipervitaminoza.

  Vitamina B1 în fiole: instrucțiuni de utilizare

  Vitamina B1 este solubilă în apă, este prescrisă în următoarele cazuri:

  • excesul și lipsa acestei vitamine;
  • în timp ce se află pe sonda;
  • daune termice;
  • diverse otrăviri;
  • sciatică;
  • nevralgie și psihoză;
  • neuritis și polineurită;
  • probleme gastro-intestinale, constipație;
  • diabet zaharat;
  • boli de piele (eczeme, psoriazis, dermatită, lichen planus);
  • persistența fizică și psihologică pe termen lung;
  • în așteptarea copilului și hrănirea copilului;
  • pentru a menține dieta.

  Vitamina injectată se administrează intravenos și intramuscular.

  Dozajul este prescris individual, instrucțiunea oferă următoarele recomandări:

  • pentru femei, 5 mg, în perioada purtării unui copil, 9 mg, în timpul alăptării, 10 mg;
  • pentru bărbați, 1 mg;
  • pentru vârstnici, 3 mg.

  În scopuri profilactice, este posibilă administrarea medicației în interior cu 5-10 mg, în timp ce doza zilnică nu trebuie să depășească 50 mg.

  Vitamina B6 în fiole: cum se aplică

  Medicii recomandă utilizarea vitaminei B6 pentru următoarele patologii:

  • excesul și lipsa acestei vitamine (nutriție proastă, infecții prelungite, tulburări gastro-intestinale, enteritis);
  • stres;
  • după îndepărtarea stomacului și a părților mari ale intestinului;
  • anemie;
  • sciatică;
  • nevrită și nevralgie;
  • dermatită, psoriazis, diazeză.

  Agentul considerat este administrat intramuscular sau intravenos. Cantitatea de medicamente este determinată de boală. De obicei, prescris la 100-200 mg pe zi, cursul terapiei ajunge la 25 de zile. Dacă este necesar, repetați injecțiile în 2-3 luni.

  Vitamina B5 în fiole: cum se aplică

  Vitamina B5 este de obicei prescrisă în următoarele cazuri:

  • eșecul proceselor metabolice și circulației sanguine;
  • reacții alergice și boli de piele;
  • bronșită și astm bronșic;
  • boli hepatice cronice și pancreatită;
  • încălcări ale tractului gastro-intestinal;
  • tuberculoza.

  Adesea, agentul considerat este prescris mamei viitoare cu toxicoză severă.

  Vitamina B5 în fiole este prescrisă pentru administrare orală, pentru injectare intramusculară sau intravenoasă. Cantitatea uzuală de medicament pentru adulți este de 0,1-0,2 g de 2-4 ori pe zi, pentru copii (sub 3 ani) până la 0,1 g, iar sub vârsta de 14 ani până la 0,2 g de 2 ori pe zi. zi.

  Pentru afecțiunile cutanate, se recomandă ca adulții să utilizeze până la 1,5 g de vitamina, copiii până la 0,3 g, de 2-3 ori pe zi.

  Vitamina B12 în fiole: instrucțiuni de utilizare

  Medicii includ cianocobalamina în tratamentul următoarelor afecțiuni:

  • anemie (deficit de fier, post-hemoragie, etc.);
  • hepatită și alte patologii hepatice;
  • nevralgie și sciatică;
  • diferite boli ale pielii.

  De asemenea, vitamina B12 este prescrisă pentru alcoolism, ca terapie de sprijin pentru diete.

  Agentul considerat poate fi utilizat pe cale orală, intravenos, intramuscular și subcutanat. Dozajul este selectat în funcție de boală.

  În condiții neurologice, 200-400 μg sunt prescrise de 2-4 ori pe lună. Pentru a menține ficatul - 30-60 mcg / zi. Cu anemie - 30-100 mcg de 2-3 ori pe săptămână. Pentru a elimina deficitul de vitamine, se fac injecții de 1 μg în fiecare zi, durata tratamentului fiind de 1-2 săptămâni.

  Ca efect profilactic, B12 este administrat 1 μg 1 dată pe lună.

  Vitaminele B din fiole de păr: instrucțiuni de utilizare

  B vitaminele în fiole pot afecta pozitiv părul, pentru care sunt utilizate în diferite măști. Se recomandă, de asemenea, adăugarea a câteva picături de produs în șampoane sau balsamuri. Puteți lua în considerare medicamentul într-o cantitate mică pentru a aplica în forma sa pură la părul spălat.

  Mască de păr cu vitamine în fiole

  1. Mască de vitamine din plante. Tiamina, cianocobalamina, A, E (câte 1 fiolă), urzică, musetel și flori de tei, 1 lingură. l. puțină pâine de paie din făină de secară. Colectarea de iarba se toarna 1 lingura. apă fierbinte, insistă 30 de minute Infuzia este separată de plante, pune în ea crumb și vitamine. Răspândiți pe fire, înfășurați capul cu polietilenă și un prosop timp de 1 oră.
  2. Pepper-Vitamina Masca. Conectați 1 fiolă cianocobalamină (B12) și 2 lingurițe. l. piper tinctură, umezi rădăcinile cu un amestec și izolați. Țineți nu mai mult de 15 minute, clătiți bine buclele.
  3. Mazăre de brusture și vitamine. 2 linguri. l. încălziți ușor uleiul de brusture și conectați-l cu 1 fiolă de piridoxină (B6). Masa freca pielea și rădăcinile, izolați, lăsați timp de 60 de minute. Clătiți cu șampon. Îmbunătățirea proprietăților masca poate fi, dacă adăugați 1 linguriță. miere sau suc de lamaie.

  Cum se utilizează vitamina B în fiole pentru față

  Vitamina B în fiole este foarte utilă pentru piele, pentru care cosmetologii o folosesc. Aceste substanțe contribuie la întinerirea epidermei, îmbunătățesc culoarea, vindecă inflamația.

  Vitaminele B în fiole sunt adăugate la multe măști de față.

  Cu toate acestea, măștile eficiente pot fi făcute independent:

  1. Luați 1 fiolă de cianocobalamină (B12) și tiamină (B1), 20 g smântână (20%), 50 g brânză de vaci pentru bebeluși, 1 linguriță. miere, 1 flacon de aloe, 10 cap. suc de lamaie, ou. Aplicați amestecul timp de 15 minute, utilizați cursul timp de 2 săptămâni.
  2. Vaselină 7 g, apă lanolină 12 g, ceară naturală 5 g - topiți într-o baie de apă, adăugați ulei de piersici (1 lingură), borax (0,5 g), oxid de zinc (2 g). Se toarnă treptat 1,5 linguri. l. apă, amestecați totul și adăugați 1 fiolă de vitamina B12 și A. Mențineți măștile timp de 30 de minute, clătiți cu apă caldă.
  3. Dați o jumătate de banană, adăugați 1 lingură. l. smântână și 1-2 fiole de vitamina B6. Aplicați pe piele, lăsați timp de 20 de minute. Mai întâi, amestecul este îndepărtat cu un prosop și apoi rămășițele sunt spălate cu apă.

  Vitamine din grupul B: contraindicații

  Principala contraindicație pentru utilizarea acestor medicamente este intoleranța personală la componente. Acest lucru poate provoca o reacție alergică, deci se recomandă un test înainte de utilizare: o cantitate mică de vitamină este introdusă pe încheietura mâinii, dacă nu apar simptome neplăcute, atunci vitamina este utilizabilă.

  De asemenea, nu se recomandă utilizarea vitaminelor în timpul așteptării și hrănirea copilului, pentru a nu provoca consecințe negative.

  În plus, medicii acordă atenție faptului că trebuie să aderați la aceste doze pentru a evita intoxicația și hipervitaminoza.

  Vitamina B în fiole (pentru care utilizarea a fost luată în considerare în articol) este utilă pentru frumusețe și întregul organism. Complexele sunt folosite nu numai în scopuri terapeutice, ci și în cosmetologie, îmbunătățind sănătatea părului, a pielii și a unghiilor.

  Videoclip despre vitaminele din grupa B

  Vitamine din grupa B:

  Despre cele mai importante: Vitamine din grupa B: