Mancarimea și multe probleme care o însoțesc pot fi cauzate de un număr foarte mare de motive. Pentru o instalare corectă a sursei, este bine să vizitați un doctor, desigur, dar aici este problema - la care specialist să vă înregistrați? Sau mergeți la toată lumea la rând - inspecția nu se termină! Să vedem care sunt motivele și medicul care merită o vizită.

Cu o puternică, fără a trece prin mâncărime a scalpului, consultați întotdeauna un doctor! Nu trageți! Cu cât aplici mai devreme, cu atât mai puține consecințe!

Cauze probabile

 • Seborrhea, matreata

Funcționarea necorespunzătoare a glandelor sebacee duce la probleme mari cu părul. Una dintre cele mai neplăcute este matreata (seborrhea), însoțită de mâncărime intolerabile și leziuni ale pielii. Și, de asemenea, acoperite cu cântare albe, umeri și spate. Doar aceste scale sunt o sursă de mâncărime, ele irită pielea.

În cazuri ușoare, mătreața este tratată perfect acasă. Este mai bine să se trateze cazuri mai complicate împreună cu un triholog și să se abordeze acest lucru în mod cuprinzător și să se țină seama de durata procesului.

 • Scalp uscat

Din nou, funcționarea defectuoasă a glandelor sebacee și alte cauze determină părul uscat și pielea capului. Glandele încearcă în mod activ să ușureze uscarea și să protejeze pielea slăbită de efectele negative ale mediului și astfel acoperă întreaga suprafață cu un strat de sebum. Părul începe să se murdărească repede, se adună o mulțime de murdărie, bacteriile și microbii se dezvoltă puternic. Puteți bănui bănuiala că aveți piele grasă și păr gras. Spălarea frecventă a părului scade pielea și mai mult, crăpăturile și zgârieturile mănâncă mult. După spălare, totul este împins și electrificat, firele de păr se despart și se rup.

Cu această problemă, măștile de hidratare, umplerea vitaminelor și microelementelor în organism, o alimentație adecvată și sănătoasă, respectarea regulilor de spălare și uscare, protejarea buclelor de soare, vânt și îngheț nu sunt rele la locul de muncă.

 • Infecții fungice

Acestea sunt boli grave care necesită tratament obligatoriu. În plus față de chastotki constant pe piele există, de asemenea, plăci (lichen), care arată foarte respingătoare. Cel mai bine este să urmați un curs de tratament într-o instituție medicală sub supravegherea unui dermatolog specializat, dar dacă acest lucru nu este posibil din anumite motive, încercați să ușurați simptomele cu ceaiuri și șampoane speciale antifungice.

 • Paraziți (păduchi, căpușe).

O altă înfrângere foarte gravă, care necesită, de asemenea, tratament obligatoriu și imediat (trebuie să vizitați un dermatolog). Cel mai adesea este păduchi. Păstarii pot să vină oriunde, în special în cazul în care o mulțime mare de oameni sau grupuri mari de angajați. Puteți găsi sub o lupă, examinând cu atenție scalpul (este mai bine dacă medicul face acest lucru). Infecția transmisă la domiciliu găsită la domiciliu nu va funcționa.

Inspecție pentru păduchi

Tratamentul pentru pediculoză este destul de simplu și nu prea lung. Șampoane speciale și unele remedii populare își vor face treaba.

Poate că una dintre cele mai frecvente surse de prurit, și toate pentru că recent a existat o cantitate incredibilă de noi reacții alergice. Principalele sunt reacțiile la alimente. De asemenea, mulți se confruntă astăzi cu alergii la produsele de îngrijire a părului (șampoane, balsamuri, măști, produse de coafat.) Și cosmetice decorative. Este, de obicei, însoțită de erupții cutanate, înroșire, mâncărime, uneori umflături.

Alergiile pot apărea și atunci când se schimbă mijloacele obișnuite de îngrijire a părului. Dacă întoarcerea la remedia veche nu rezolvă problema alergiei, atunci ar trebui să luați legătura cu trichologul.

Soluția problemei constă în găsirea alergenului și eliminarea naturală a acestuia. Acest lucru se face cel mai bine în biroul unui alergist.

 • Alergia de a picta

De asemenea, se întâmplă destul de des, mai ales dacă comandantul nu a folosit vopsea sau vopsea de foarte bună calitate care conține amoniac sau peroxid de hidrogen. Există o singură cale de ieșire: trebuie să controlați ceea ce maestrul vopsește pentru dvs. și alegeți să pictați vopsele neamoniac sau șampoane colorate. În plus, este de dorit să se testeze pentru reacții alergice înainte de procedură.

 • Alergie cu pulbere

Prafurile de spalare, dedurizatoarele de tesaturi contin multe componente chimice diferite. Oricare dintre ele poate provoca iritarea pielii și, în consecință, alergii și mâncărime.

Sursa a numeroaselor dintre cele mai diverse probleme cu corpul este tensiunea nervoasă, stresul, depresia, nevroza. Părul și scalpul nu sunt, de asemenea, cruțate. Stresul poate determina o schimbare a tipului de păr, anomalii ale glandelor sebacee și spasme ale vaselor de sânge și probleme cu microcirculația sângelui. În acest context, metabolismul suferă și apare iritația pielii.

Pentru a elimina această iritare, mai întâi trebuie să eliminați situațiile stresante și să vă liniștiți nervii, să beți un curs de sedative (prescris de un neurolog în timpul tratamentului) și să masați scalpul și coloana vertebrală a colului uterin.

 • subnutriție

Consum excesiv de cafea dulce, picantă, cafea, afumată, conservată și multe altele. Produsele nu sunt foarte utile și supraalimentarea acestora afectează în mod inevitabil pielea: dermatită, eczemă, acnee, erupție cutanată. Aceste manifestări ale pielii sunt întotdeauna însoțite de mâncărime și pieptănare puternică a locurilor erupții cutanate. A face față acestei probleme este destul de simplă: eliminați temporar alimentele "dăunătoare", beți mai multă apă curată, consumați alimente slabe cu o cantitate mică de condimente. Mâncărimile și erupțiile vor dispărea rapid!

 • Greșelile greșite

Șepcile din cauciuc sintetic și sintetic cauzează adesea disconfort pe cap. Dezbaterea agravează situația. Vreau să-mi zgârie capul odată și cât mai repede posibil. Există o singură cale de ieșire - schimbați imediat căștile într-un material natural mai plăcut și în plus, pălăriile diferite ar trebui purtate la o anumită temperatură (îngrijirea părului în timpul iernii) și nu încercați să supraîncălziți scalpul, nici să nu vă suprasolicitați.

În plus față de aceste motive principale, există și unele minore. Acestea includ:

 • tulburări în circulația sângelui;
 • afecțiuni ale tractului gastro-intestinal;
 • stilul de viață sedentar;
 • utilizarea frecventă a uscătoarelor de păr, pleyk. ;
 • surmenaj.

Există, bineînțeles, multe motive și puteți picta fiecare pentru o perioadă foarte lungă de timp. Dacă motivul dvs. nu este printre principalele motive, ar trebui să vă uitați cu un specialist în cele mai rare. Dar trebuie să găsim motivul pentru care scalpul este zgâriat, deoarece acesta poate fi un simptom al unei boli grave și devine problematică să mergem la coafor.

Scalp mâncărime: cauze și metode de tratament

Aproape fiecare persoană, cel puțin o dată în viața sa, sa confruntat cu scalp mâncărime. Acesta este un sentiment intolerabil care nu ne permite să trăim, să lucrăm, să studiem sau pur și simplu să fim în societate. Adesea mâncărimea este însoțită de matreata, grăsimi crescute sau, invers, piele uscată. Toate acestea creează nu numai disconfort fizic, ci și o problemă reală cosmetică pe care cineva dorește să o scape cât mai curând posibil. Mâncărimea scalpului poate avea diverse cauze - este o poluare trivială unor boli grave care nu sunt atât de ușor de scăpat. În acest articol vom vorbi despre mâncărimea scalpului, cum și de ce apare acest simptom neplăcut și, de asemenea, luăm în considerare diferite modalități de eliminare a acestuia.

De ce scalpul scârțos

Mâncărimea scalpului este o manifestare foarte neplăcută și periculoasă. Când zgârim părul, pielea devine mai subțire, apar mici răni, crește riscul infectării, în unele locuri chiar și crăpăturile sunt vizibile pe epidermă. Dacă mâncărimea scalpului este însoțită de formarea de răni deschise, căderea părului, matreata severă, cruste pe piele, este necesar să se consulte un tricholog. De regulă, mâncărimea scalpului este perfect tratată, cel mai important fiind identificarea iritantului și cauza apariției unui astfel de simptom. Iar motivele pot fi destul de multe.

 1. Seboree. Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze de mâncărime pe cap. Dermatita seboreică este o boală fungică care rezultă dintr-o disfuncție a glandelor sebacee. Există seboree uscate (cu producție insuficientă de grăsime de sebum) și seboree uleioase (cu secreție excesivă). Seborrhea este adesea însoțită de mâncărime pe piele, mătreață, acnee, zone inflamate de piele în scalp. Fungi, streptococi și alte microorganisme dăunătoare pot să crească și să se dezvolte în controversa glandei sebacee în seborrhea. Acestea sunt activate prin reducerea imunității, ducând la înfundarea porilor. Atunci când o persoană pieptănește, poate afecta aceste bule, pielea începe să se ude, inflamația se răspândește pe suprafețe mari. O altă boală periculoasă fungică care provoacă scalpul mâncărime este versicolor. Aceștia pot fi infectați de o persoană bolnavă sau, de exemplu, de un câine. Lichenul se caracterizează prin zone mici de pe scalp, cu păr parțial sau complet pierdut.
 2. Pediculoză. O altă cauză frecventă a mâncării este infecția cu paraziți. Cel mai adesea păduchii apar în părul unei persoane care mușcă pielea unei persoane și se hrănește cu sângele său. În timpul mușcăturii, persoana simte o furnicătură ascuțită, care provoacă mâncărime. Paduchii pot fi foarte periculosi si pot purta diverse boli, cum ar fi tifoidul. Paduchii se produc adesea la oameni intr-o perioada de dezastre naturale, atunci cand nu exista conditii de baza pentru igiena. Paduchii pot fi, de asemenea, infectați într-o echipă pentru copii, fetele cu păr lung sunt deosebit de expuse riscului. O atingere de bucle cu o persoana bolnava si totul, parazitul a alergat spre un nou loc de dislocare. Pentru a evita acest lucru, trebuie să vă uitați la capul copilului în fiecare zi cu o lupă. Și chiar dacă păduchii se împrăștie în timp, puteți determina prezența lor cu ajutorul larvelor albe, care sunt destul de vizibile pe părul întunecat.

În plus, scalpul mâncărime poate să apară la un nivel psihosomatic. Stresul, depresia, starea constantă a anxietății afectează în mare măsură sănătatea umană, ducând la mâncărime severă. Este demn de remarcat că atunci când o persoană se gândește la mâncărime, mătreață, ciuperci și paraziți, capul începe să mânuiască în mod special în mod activ.

Tratamentul medicamentos al mâncării scalpului

Înainte de a vă lupta cu mâncărimea scalpului, trebuie să identificați cauza apariției acestuia. Și numai după aceea folosiți produse medicale și cosmetice.

 1. Fonduri pentru păduchi. Dacă mâncărimea este cauzată de pediculoză, trebuie să utilizați diverse sprayuri, șampoane și loțiuni pentru a vă ajuta să faceți față paraziților. Printre mijloacele cele mai eficiente se pot distinge Paranite, Medifox, Nyuda, A-Par, Pedikulen etc. Majoritatea acestor produse sunt complet sigure pentru copii. Respectați cu strictețe regulile de aplicare a fondurilor, altfel o larvă supraviețuitoare este capabilă să restabilească repede întreaga populație de insecte. De obicei, aceste fonduri sunt ținute pe păr timp de cel puțin 10-15 minute. După folosirea oricărui produs, trebuie să pieptești buclele cu pieptene frecvente pentru a scăpa părul păduchilor și nitilor morți.
 2. Medicamente antifungice. Dacă mancarimea este cauzată de seboree, medicamentele anti-fungice ar trebui folosite pentru a suprima în mod eficient inflamația. Pentru ca tratamentul să fie eficace, mai întâi trebuie să transmități o frotiu din piele pentru analiză. Acest lucru va ajuta la identificarea tipului de ciuperci și a sensibilității sale la medicamente. Cele mai frecvent prescrise medicamente care includ Nizoral și Miconazol. Trebuie remarcat faptul că medicamentele nu pot acționa printr-un strat gros de solzi de piele moarte, așa că trebuie să înmuiați mai întâi pielea cu ulei vegetal, să piepțiți cântarele, să le ridicați din piele și să folosiți apoi medicamente. În tratamentul seboreei se utilizează și șampoane cu zinc, unguente hormonale, rareori - antibiotice.
 3. Antihistaminicele. Dacă mâncărimea este cauzată de o reacție alergică la unele produse cosmetice, este necesar să luați antihistaminice - Zodak, Zyrtec, Diazolin etc. Nu mai utilizați noul produs, este mai bine să rămânem la șamponul obișnuit, care nu vă provoacă mâncărime și mătreață.
 4. Șampoane pentru matreata. Acestea sunt compuși complexi care conțin o combinație de substanțe active. Printre cele mai eficiente se numără Keto plus, Kelyual, Algopiks, Elf, Nodeds etc. Acestea sunt șampoane cu medicație reală, care ar trebui utilizate numai în timpul perioadei de matretare și tratament profilactic - nu mai mult de o dată pe săptămână. Nu le poți folosi mereu, sunt destul de agresive.
 5. Vitamine. Adesea, mâncărimea și scalpul uscat apar pe fundalul lipsei de minerale și vitamine din organism. Este obligatoriu pentru pacient să ia complexe de vitamine care vor ajuta la stimularea imunității. Compoziția trebuie să aibă riboflavină - participă la metabolizarea grăsimilor, stimulează procesul de reducere a oxidării, elimină uscăciunea și mătreața.

Dacă mâncărimea scalpului este cauzată de stres și anxietate, se recomandă sedarea. Imunomodulatoarele, probioticele intestinale etc. pot fi utilizate pentru a îmbunătăți imunitatea. Asigurați-vă că respectați regulile pentru îngrijirea părului. Capul trebuie spălat cel mult de două ori pe săptămână. Trebuie să mâncați o dietă corectă și echilibrată, limitând cantitatea de grăsimi și carbohidrați, dar creșterea cantității de proteine ​​consumate. Asigurați-vă că pentru a stabiliza starea emoțională, nu mai fi nervos. În fiecare zi, periați-vă părul la culcare timp de cel puțin 10 minute. Acest lucru va oferi un masaj ușor, pentru a îmbunătăți circulația sângelui în țesuturile epidermei. Aruncați aparatele termice pe care părul și scalpul se usucă. În lupta împotriva mâncării scalpului este foarte eficient să se utilizeze și diferite măști de acasă.

Rețete populare în lupta împotriva mâncării scalpului

Pruritul, mătreața și uscăciunea pielii de pe cap sunt perfect supuse tratamentului la domiciliu. Iată câteva rețete dovedite care vă vor ajuta rapid și permanent să scăpați de pielea toracică.

 1. Plăcut pe bază de plante. Normalizarea proceselor metabolice în scalp, scăderea grăsimii și a matreții va ajuta la curățarea regulată a plantelor. Pregătiți decocții de musetel, hipericum, urzică, picior negru, planta și clătiți pur și simplu cu ele după spălare. Clătiți supa nu ar trebui să fie, doar bloca-l cu un prosop.
 2. Ceapa, sucul de lamaie si untul. Ceapa si usturoiul contin fitoncide, sulf si acizi speciali care sunt eficienti in combaterea matretii, seborrhea si mâncărimea. Se amestecă sucul de ceapă cu suc de lămâie și ulei de floarea-soarelui în părți egale. Sucul de lamaie inhibă activitatea glandelor sebacee, elimină excesul de grăsimi și uleiul afectează acțiunea agresivă a usturoiului sau a cepei. Compoziția trebuie aplicată pe scalp, înfășurată și lăsată timp de 20-30 minute. Masca provoacă unele inconveniente - arsuri. Dar merită, compoziția poate fi folosită ca o mască împotriva căderii părului.

Aceste rețete simple sunt destul de eficiente, dar pentru a scăpa complet de problema trebuie să efectuați cel puțin 4-5 proceduri. În viitor, trebuie să faceți măști profilactic, o dată la câteva săptămâni, pentru a preveni recidivele.

Scorsularea mâncării nu este doar un simptom enervant care duce la subțierea pielii și deteriorarea țesutului. Mâncărimile nu pot fi tolerate: o persoană trebuie să-și zgâri capul în locuri aglomerate, plasându-se într-o poziție foarte incomodă. Mai mult decât atât, mâncărimea frecventă duce la faptul că părul și stilul cad, o femeie devine ciudată. Permanent zgarieturi duce la ridicarea de cântare de par din piele, matreata devine mult mai vizibile. Toate aceste argumente ne spun că mâncărimea nu poate fi tolerată. Este necesar să clarificăm natura sa cât mai curând posibil și să luptăm în mod activ cu acest simptom. Dacă nu reușiți să scăpați de mâncărime, consultați un medic. În timp, măsurile luate vă vor ajuta să preveniți dezvoltarea bolilor grave.

De ce vă deranjează capul dacă nu există păduchi - cele mai frecvente cauze

Apariția unei mâncăriri intolerabile și dureroase îi face pe oameni să se întrebe de ce capul lor se înțepă - nu există păduchi și părul lor a fost spălat recent. Cauzele iritației pielii pot fi factori externi și interni de precipitare. Adesea, este imposibil să le identificați singuri, deci ar trebui să recurgeți la ajutorul unor medici specializați - un tricholog, un dermatolog, un gastroenterolog, un endocrinolog. Ei vor efectua o serie de teste de laborator și vor prescrie agenți farmacologici pentru a elimina cauza principală a patologiei diagnosticate, precum și pentru a ameliora rapid simptomele.

Eliminarea completă a mâncărimei scalpului este posibilă numai după stabilirea cauzei apariției acesteia.

Cauze naturale

Cauzele naturale includ folosirea produselor de igienă care nu sunt adecvate pentru îngrijirea unei anumite persoane. De exemplu, mâncărime severă apare uneori după utilizarea unui prosop curat, spălat cu o nouă marcă de pulbere. Scalpul reacționează astfel la ingredientele chimice din compoziția sa. Copiii mici sau persoanele care sunt predispuse la reacții alergice sunt deosebit de sensibile la produsele chimice de uz casnic.

Șampone, balsamuri, măști de păr

Aceasta este cea mai frecventă cauză a scalpului scârțos. Pe rafturile magazinelor aproape în fiecare zi există noi mărci de mijloace de îngrijire, iar publicitatea TV oferă o îmbunătățire radicală a stării părului imediat după o singură utilizare.

 • uleiuri esențiale;
 • extracte de plante;
 • arome;
 • conservanți;
 • stabilizatori.

O persoană nu poate nici măcar să suspecteze că este foarte sensibil la uleiuri esențiale neroli sau la extracte de rădăcini de păpădie până când își spală capul. Prin urmare, odată cu dezvoltarea pruritului, este necesar să se reutilizeze mijloacele sigure dovedite.

Multe dintre sexele sexuale iubesc să experimenteze cu aspectul lor. Ei folosesc în mod activ tot felul de măști de păr, ale căror rețete se găsesc pe Internet. Adesea, acestea includ miere, gulă de ceapă proaspătă, preparare de usturoi. Dacă scalpul unei femei este sensibil și subțire, atunci nu ar trebui să vă surprindeți de apariția de mâncărimi dureroase și uneori de microtraumas.

Recomandare: Când cumpărați șampon sau balsam, trebuie să fiți atenți la prezența laurii sulfatului de sodiu în compoziția sa. Acest surfactant anionic poate irita scalpul.

Un produs nou pentru spalarea parului sau vopsirea parului poate provoca o dorinta de pieptene.

Colorarea părului

Chiar dacă inscripția "Fără amoniac!" Este prezentă pe ambalaj cu vopsea, acest lucru nu garantează siguranța acestuia. Indiferent dacă femeia folosește un remediu pentru a conferi o nuanță ușoară sau o colorare radicală, o alergie poate apărea imediat după aplicare sau câteva ore mai târziu. Capul începe să se mănânce, roșeața și erupțiile cutanate apar pe piele, după câteva zile, cântare mici cad din umeri. Așa că au acționat substanțe chimice agresive care sunt prezente în aproape fiecare marcă de colorare a părului.

Pentru tratamentul unei reacții alergice, medicul poate prescrie medicamente: Loratadin, Cetirizină, Tavegil, Suprastin, Zodak. În unele cazuri, va trebui să utilizați unguente, creme, șampoane cu activitate antihistaminică.

Sfat: Dacă după vopsire apare mâncărime severă, ar trebui să clătiți părul cu extract de mușețel, tren, salvie, cuie. Pentru a face acest lucru trebuie doar sa toarna 3 linguri. linguri de materii prime vegetale 2 cesti de apa clocotita si se lasa o ora.

Cauze patologice

Dorința de a piepteni scalpul are loc pe fondul unei deficiențe în corpul substanțelor biologic active - vitamine și oligoelemente:

 • tiamină, piridoxină, riboflavină, cianocobalamină, acizi ascorbi și nicotinici, tocoferol;
 • magneziu, molibden, potasiu, fier, fosfor, calciu, mangan.

Din prezența lor în țesuturi și sânge depinde de funcționarea activă a tuturor sistemelor de activitate umană. Deteriorarea sănătății generale se reflectă imediat pe scalp și pe păr. Procesul patologic începe cu o încălcare a alimentării cu sânge a tuturor straturilor epidermei. Lipsa compușilor minerali și a vitaminelor duce la slăbirea foliculilor de păr, la întreruperea proceselor metabolice. Cursul care duce la Selmevita, Komplivita, Vitrum, Centrum, Supradina va contribui la rezolvarea rapidă a mâncării pentru adulți și copii.

Șampoanele cu activitate antifungică sunt utilizate pentru a elimina mâncărimea seboreei.

Ciuperci patogene

Diferitele tipuri de ciuperci care trăiesc pe pielea umană sunt microflora patogenă condiționată. Dar sub influența unor factori provocatori interni sau externi, aceștia sunt activi, încep să crească și să se înmulțească. Manifestările clinice ale seboreei sunt prurit, matreata severă sau uscată și secreția de glande sebacee cu o cantitate excesivă de secreție. Starea părului se înrăutățește în mod semnificativ: acestea încep să scadă, devin repede murdare, se exfoliază la vârfuri. Scărpinarea scalpului duce la formarea de zgârieturi, ulcere, crăpături, care se îmbină rapid cu bacterii cauzatoare de boli:

Dacă găsiți umflături dureroase sau afecțiuni la nivelul scalpului, trebuie să contactați imediat un dermatolog. Tratamentul la domiciliu cu remedii folclorice nu va aduce succes ca urmare a lipsei lor de activitate antimicotică.

Recomandare: În tratamentul seboreei se folosește șampoane cu ingrediente antifungice - Ketoconazole, Nizoral, Friderm cu gudron. Iar când diagnosticăm o infecție, dermatologii prescriu preparate antibacteriene externe și / sau interne.

Plăcile din plante pot fi ingerate pentru tratamentul pruritului neurogen și pur și simplu clătite cu scalpul.

Tulburări neurologice

Dacă vă căptușește capul, dar nu păduchii, ar trebui să analizați starea psiho-emoțională. Situațiile frecvente de stres sau depresiile prelungite aproape întotdeauna provoacă o dorință de a piepteni scalpul. Extensoarea nervoasă declanșează un lanț de reacții negative imune, biochimice și fiziologice. Rezultatul său este producerea de către corp a unor compuși biologic activi care irită fibrele nervoase. Ce se întâmplă în continuare:

 • vasele de sânge mari și mici se dilată;
 • există o umflare puternică;
 • producția de histamină, un activator al reacțiilor alergice, este în creștere.


Dorința de mâncărime crește seara și noaptea, afectează negativ pofta de mâncare, supără somnul. Dacă procesul patologic este diagnosticat în stadiul inițial, medicul va prescrie sedative ușoare sau sedative - Tenoten, Persen, Deprim, tincturi de valeriană, mumă și Hypericum. Și cu depresie severă, va trebui să luați neuroleptice și / sau tranchilizante.

Gastrologie patologică

Deficiența vitaminelor, a macro și a micronutrienților poate să apară nu numai atunci când acestea nu sunt ingeste insuficient cu alimente. Multe boli ale tractului gastrointestinal sunt însoțite de o absorbție insuficientă a substanțelor biologic active. Adică, ele se află în produse, dar nu pot fi împărțite sau digerate. Această afecțiune se dezvoltă în următoarele patologii:

 • deficit de dizaharidază;
 • boala celiacă;
 • fibroza chistică;
 • enteropatia exudativă.

Chiar și gastrita diagnosticată adesea este capabilă să provoace o încălcare a absorbției din cauza dezvoltării frecvente a proceselor de decădere, fermentare, formare excesivă de gaze. Afecțiunile gastrice sunt adesea rezultatul unei alimentații necorespunzătoare și neechilibrate. De asemenea, poate contribui direct la apariția pruritului. Faptul este că ciupercile patogene de pe scalp cresc rapid și se înmulțesc atunci când o persoană mănâncă o cantitate mare de copt, bomboane. Uneori este suficient să faceți unele ajustări în dieta dvs., astfel încât dorința de a vă pieptene capul dispare fără urmă.

Avertisment: mâncărimea scalpului este unul dintre simptomele psoriazisului sau cicatricilor. Aceste patologii progresează rapid, deci este urgent să contactați un dermatolog.

Cap tratamentul chinuit

Cauzele de mâncărime ale capului pot fi diferite, dar tratamentul cu metode tradiționale se aplică la domiciliu, întotdeauna după consultarea medicului dumneavoastră.

Medicul este capabil să determine cauza exactă a stării de disconfort numai după ce a primit rezultatele unei serii de studii, la care pacientul este trimis în timpul tratamentului inițial cu miere. o instituție. Metodele tradiționale de tratament al pruritului capului acționează ca terapie principală sau concomitentă.

Cauze de mâncărime

Înainte de a începe tratamentul pentru capul mâncărime la domiciliu, este necesar să determinați cauza principală a acestei afecțiuni. Anumite patologii și alergii la produsele cosmetice pot provoca disconfort pe suprafața epidermei.

Factorii care determină apariția simptomelor neplăcute sunt:

 • boli parazitare - activitate de căpușe, pediculoză etc.;
 • șoc nervos, depresie, stres;
 • alergie la produse cosmetice, șampon;
 • îngrijire necorespunzătoare pentru bucle;
 • infecția fungică a epidermei (micoza);
 • seboree;
 • utilizarea regulată a uscătorului de păr, termo-stratului;
 • spălarea frecventă a firelor;
 • dermatită;
 • uscarea epidermei (deficit de vitamine și componente minerale);
 • creșterea tonusului muscular al zonei gâtului, umărului sau spateului din cauza afectării aprovizionării cu sânge, care provoacă apariția hipoxiei și a mâncăriilor constante.

Alegerea metodelor pentru tratarea mancarimii capului cu remedii populare depinde de factorul provocator care a provocat aparitia unei conditii neplacute. Este important să rețineți că, în anumite cazuri (ciuperci, seboree și alte boli), numai medicul prescrie terapia de iritare a epidermei.

Cum să scapi de metodele folclorice ale scalpului?

Mâncărimile de pe suprafața capului adesea îngrijorează o persoană. Disconfortul neplăcut face dificilă conducerea unei vieți normale. Este important, în stadiul inițial de dezvoltare, să încercați să eliminați problema, dar pentru a scapa în mod eficient de iritarea pe cap, trebuie în primul rând eliminarea completă a factorului provocator.

Dacă un simptom neplăcut este cauzat de dezvoltarea unor boli parazitare (pediculoză), atunci medicamentele și medicamentele sunt prescrise pentru tratament - spray Spray Plus, crema Nittifor, loțiune Pediculenă.

Mască pentru mâncărime pentru scalp se utilizează dacă simptomele neplăcute sunt declanșate de dezvoltarea și activitatea simptomelor dermatitei seboreice. Împreună cu măștile, medicul prescrie fonduri cu destinație locală pe baza substanțelor care conțin hormoni - Ketoconazol.

Dacă iritarea scalpului este cauzată de alergii la produse cosmetice sau produse de îngrijire a părului, atunci este recomandabil să utilizați antihistaminice - Zodak, Citrine. În cazul unei reacții alergice, baza tratamentului este eliminarea completă a factorului provocator.

Leziunile fungice ale scalpului sunt tratate întotdeauna sub supravegherea unui medic. Medicamentele antifungice sunt prescrise ca terapie principală - unguent Miconazol, loțiune Griseofulvin, unguent clotrimazol.

șampon

Pentru eliminarea scalpului de mâncărime, se folosesc șampoane medicinale. Înainte de a determina medicamentul sau de a începe tratamentul cu medicamentele folclorice, este important să aflați motivul pentru care capul se prăjește.

În tratarea bolilor fungice, miocoase, dermatite, seboree, următoarele opțiuni de șampoane terapeutice sunt prescrise ca terapie complexă:

Cu leziuni parazitare ale capului (păduchi), este indicată utilizarea șampoanelor medicinale antiparazitare:

 • Pedilin;
 • Paranit.

Mijloacele de terapie populară ajută la scăderea mâncării dureroase a capului. Este important să se clarifice faptul că metodele tradiționale de tratament nu sunt capabile să acționeze ca terapie principală într-o boală sau ciupercă parazitară. Principala caracteristică a terapiei folclorice este eliminarea unui simptom neplăcut și restaurarea stratului deteriorat al epidermei.

Apple Oțet

O remediere eficientă pentru mâncărimea scalpului este determinată de otetul natural de mere. Pentru fabricarea soluției terapeutice este necesar în 1/2 l. amestecul de apă fiartă caldă 2 linguri. linguri de produs activ. Amestecul preparat este distribuit usor prin masarea degetelor pe piele pe intreaga suprafata a scalpului. Timpul de expunere este de 5 minute. Procedura terapeutică se completează prin clătirea bine a firelor cu apă curgătoare caldă.

Această metodă de tratare a mâncăriei scalpului la domiciliu este eficientă dacă motivele pentru o situație incomodă sunt îngrijirea necorespunzătoare sau utilizarea unor produse cosmetice necorespunzătoare. Oțetul de cidru de mere este un medicament terapeutic complex care ajută la scăderea seboreei și păduchilor.

Ceapa Husk

Cele mai multe remedii populare pentru mâncărime cap sunt făcute cu includerea de coji de ceapa. Produsul este eficient pentru eliminarea diferitelor probleme cu toroane.

Mod de gătit bulion de ceapă: se separă cojile de 8-10 cepe, se toarnă 1 l. apa rece. Se fierbe amestecul gătit la o temperatură scăzută timp de o oră, după - tulpină, se răcește și se aplică ca o clătire pentru toroane. Coaja de ceapă este recomandată pentru clătirea buclelor de fiecare dată după o procedură de apă. Dispariția iritării pe scalp se observă după ce se folosește de trei ori această rețetă.

gudron

Ghirturi de mesteacăn vă ajută să scapați de iritarea dureroasă a capului. El este implicat activ în rețete care vizează tratarea unei varietăți de probleme cu toroane, de exemplu, elimină matreata, este un mijloc complex de terapie pentru ciuperci.

Pentru tratamentul unui simptom neplăcut, se prepară o mască în conformitate cu următoarea rețetă: în 1/2 linguriță. vodka ușor frământa 10 grame de gudron moale și 30 de grame de ulei de ricin. Se amestecă bine amestecul până se uniformizează și se distribuie pe scalp, pentru comoditate, separându-se buclele de pe părți. Pentru a spori rezultatul terapeutic, se recomandă să se pună un strat de celofan pe suprafața firului și să se curețe totul deasupra cu o eșarfă de lână. Timpul de expunere este de 2 ore, după care spălați masca cu apă caldă și o picătură de șampon.

Pulpă de mere

Cu dermatita si seborrhea, o masca de mere ajuta la ameliorarea scalpului scurs. Pentru a face un remediu, va trebui să frecați pulpa de 2 mere mari pe o răzătoare. Răspândiți cartofii piure de cartofi proaspeți pe despărțirea firelor, apoi pieptește buclele cu un pieptene cu dinți fini. Păstrați masca pe încuietori timp de o jumătate de oră și clătiți cu apă curentă.

Masca de mere va scuti scalpul de iritatie dureroasa daca pulpa de fructe este folosita in fiecare zi timp de 7 zile.

Dandelioane și Lămâie

Masca de păr cu flori păpădie galbenă și suc proaspăt de lămâie poate vindeca efectiv mâncărimea scalpului. Rețetă: Îndepărtați o mână de flori în 50 ml. vodka, frământați în 1/2 linguri. linguri de otet de mere și suc proaspăt stoarse de lămâie. Lăsați timp de 14 zile, după - zilnic ungeți scalpul obținut loțiune de legume.

Cunoscând cauza mâncării capului, veți scăpa rapid de disconfortul dureros. Dar pentru a preveni apariția problemei va ajuta la o simplă prevenire, care constă în îngrijirea adecvată a părului și tratarea în timp util a oricăror boli ale pielii.

Scratchurile scalpului: cauze de mâncărime pe cap, tratament, ce trebuie făcut

Capul mâncărime poate aduce o mulțime de inconveniente unei persoane. În timp, pielea devine mai subțire, pe ea apar crăpături și răni. Pentru a preveni acest lucru, este necesar să începeți tratamentul la timp.

În acest articol vom explica în detaliu de ce capul poate fi zgâriat și cum să eliminați acest simptom neplăcut.

De ce îți mâncați capul? Cauze de mâncărime

Iritarea epidermei poate fi declanșată de diverși factori. În unele cazuri, tratamentul scalpului este efectuat acasă. Dacă remediile folclorice nu ajută, consultați un medic (dermatolog, alergist sau tricholog).

Factorii care cauzează scalpul toracic includ următoarele:

Daune mecanice

Uneori, o senzație de arsură a pielii apare după ce ați luat orice zgârieturi și tăieturi. Capul senzațional datorită vindecării rănilor. Nu trebuie să le piepți, puteți întârzia procesul de recuperare. În acest caz, tratamentul specific nu este necesar. Dar puteți folosi diferite uleiuri și unguente de liniște.

Aparate de uscare și de decorare

Utilizarea frecventă a uscătoarelor de păr, a fierului pentru îndreptarea și curlingul părului afectează în mod negativ starea epidermei. Se usucă puternic, produc diverse simptome neplăcute. De asemenea, aceste dispozitive agravează starea părului la femei. Încercați să le utilizați nu mai mult de trei ori pe săptămână, iar la momentul tratamentului să le abandoneze complet.

paraziți

Dacă sunteți îngrijorat de mâncărime severă a scalpului, atunci trebuie să verificați prezența paraziților (puteți utiliza o lupă). Cel mai adesea, următoarele organisme parazitare se găsesc pe păr: păduchi, căpușe etc. Acestea pot fi luate în locuri publice, în contact cu o persoană infectată sau după vizitarea unei păduri. De asemenea, pe piele apar paraziți din cauza nerespectării normelor de igienă personală.

Paduchii își pun adesea ouăle în spatele capului și al urechilor. Ele sunt fixate pe rădăcinile părului și au o nuanță albă sau galben deschisă.

Seboree, eczeme, psoriazis, dermatită atopică

Dermatita seboreică apare ca urmare a unei disfuncții în producerea glandelor sebacee. Pentru această boală se caracterizează prezența mătcii, acneei și arderea crescută a dermei (aspect uscat). În cazul seboreei grase, excesul de sebum și scări mici se formează pe scalp. Se întâmplă din cauza unor probleme cu sistemul digestiv sau imunitar uman.

Psoriazisul este o boală non-infecțioasă. Principalul său simptom este formarea plăcilor roz acoperite cu cântare albe. Dacă nu este tratată, boala se va răspândi pe pielea gâtului și urechilor.

Eczemul și dermatita atopică au simptome similare. Dacă nu mergeți la un medic la timp, aceste boli pot provoca pierderea parului activă.

xeroza

Această boală apare din cauza secreției insuficiente a glandelor sebacee. Ca rezultat, pielea capului se usuca, mici fisuri pot aparea pe suprafata sa. Pacientul este îngrijorat de senzația de arsură, dezvoltă descuamarea epidermei.

Scalpul mâncărime și mâncărime cu xeroză din două motive:

 • Utilizarea detergenților agresivi, spălarea frecventă a capului.
 • Eșecul hormonal în organism.

În primul caz, se recomandă înlocuirea șamponului cu unul mai blând. Se recomandă utilizarea unui detergent hipoalergenic. În cazul unei tulburări hormonale, este necesară consultarea unui medic. El va efectua un sondaj și va prescrie medicamentele cele mai potrivite.

Viermele (trichofitoza)

Mâncărimea scalpului provine din pătrunderea microorganismelor fungice pe epidermă. Pacientul prezintă mai multe simptome grave: iritația pielii și pierderea părului. Trichofitoza provoacă peeling abundent, mâncărime și roșeață a unor zone mici ale epidermei. De asemenea, din cauza bolii, părul își pierde forța anterioară, este ușor rupt și cade puternic atunci când se pieptănește.

Este imposibil să se detecteze independent microorganismele parazitare ale ciupercilor. Un diagnostic exact poate fi doar un doctor, după ce a luat o răzuire.

Dermatofitozele (ringworm)

Această boală fungică este cel mai adesea diagnosticată la copii. Ringworm-ul apare la contactul cu persoane sau animale infectate. Simptomele principale sunt apariția plăcilor mâncărime pe epidermă. În cele din urmă se umflă, se îngroașă și se acoperă cu o crustă groasă. Dacă nu efectuați tratamentul, mâncărimea capului se va extinde pe pielea urechilor (mâncărime în spatele urechii), gât, piept și spate.

diabetul zaharat

Glicemia crescută provoacă perturbări în dezvoltarea glandelor sebacee, determinând deshidratarea. Uscăciunea severă, peelingul și mâncărimea pielii se extind nu numai la scalp, ci și la întregul corp.

Pentru a face un diagnostic corect, trebuie să contactați un specialist calificat. El vă va prescrie o dietă specială și medicamente. Mai întâi trebuie să donezi sânge pentru zahăr.

neurodermatita

Această boală neurologică gravă poate provoca mâncărime și alte modificări ale pielii. Exacerbările apar din cauza situațiilor stresante. Simptomele neplăcute devin cele mai pronunțate seara.

Tulburări neurologice

Oamenii de știință au arătat că situațiile stresante (situația tensionată la domiciliu sau la locul de muncă, depresie, șoc sever) pot provoca mâncărime ale scalpului (adesea capul mâncărime, spatele capului). Stresul provoacă producerea de cortizol, adrenalină și noradrenalină în organism. Pentru îndepărtarea lor, trebuie să vă angajați în activitate fizică, altfel se vor acumula în sânge. Aceasta, la rândul său, provoacă mâncărime severă.

beriberi

Mâncărimea scalpului și a gâtului se datorează lipsei de macro și microelemente din organism. Lipsa unor vitamine afectează pielea după cum urmează:

 • Cu un deficit de vitamina B2 în organism există o producție excesivă de glande sebacee. Acest lucru poate duce la dezvoltarea de seboree (tip de grăsime).
 • Lipsa de vitamine din grupele A și C duce la pierderea abundentă a părului.
 • Consumul inadecvat de vitamina D provoacă îmbătrânirea prematură a pielii. Epiderma devine uscată, se exfoliază și se mănâncă.
 • Deficiența vitaminelor E și B6 încalcă regenerarea celulelor pielii.

Simptome distinctive ale beriberi: lipsa de performanță, răceli frecvente, slăbiciune. De asemenea, pacientul poate deteriora aspectul plăcilor de unghii și a părului.

Reacție alergică

Dacă după folosirea noilor produse cosmetice pentru îngrijire: șampon, balsam, balsam sau mască de păr, scalpul tău este zgâriat, atunci acesta este un semn sigur de alergie.

Pentru a evita apariția simptomelor neplăcute, examinați compoziția noului instrument. Cea mai obișnuită iritare este laurilsulfatul de sodiu.

Dieta speciala

În cazul în care cauzele scuipatului scalp sunt avitaminoză, diabet zaharat sau alergii, utilizați o dietă pentru a elimina simptomele neplăcute.

Starea scalpului și a părului depinde de nutriția noastră. Datorită utilizării frecvente a produselor dăunătoare, starea epidermei se deteriorează, apar peeling, uscăciune și mâncărime. Pentru a restabili funcționarea normală a glandelor sebacee și a îmbunătăți starea părului, urmați aceste recomandări:

 • Asigurați-vă că includeți în produsele alimentare produsele lactate (brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi și brânză, kefir, ryazhenku, iaurt natural etc.).
 • Bea mai multe lichide (1,5-2 litri). În apă obișnuită, puteți adăuga suc de lamaie, ghimbir și puțină miere. Acest lucru va îmbunătăți metabolismul.
 • Refuzați din dulciuri, alimente sărate și grase.
 • Mănâncă fructe cu coajă lemnoasă în fiecare zi (nu mai mult de 50 de grame pe zi), ouă, ficat, carne de pasăre fiartă și pește macră (aburit sau tocată).
 • Adăugați mai multe fibre în dieta dvs. Poate fi luat sub formă de pulbere (vândut într-o farmacie). Fibrele se găsesc, de asemenea, în cantități mari în hrișcă și ovaz, în fistic, sfeclă, varză și alte legume.

În plus față de alimente, se recomandă să se ia vitaminele A, E, B, C, iod și calciu. Acestea pot fi achiziționate de la orice farmacie.

Cum să scapi de scalpul mâncărime?

Mai întâi trebuie să fii examinat de un dermatolog sau de un triholog. În funcție de cauza mancarii, el va prescrie medicamentul. În unele cazuri, pentru a face un diagnostic corect, va trebui să treci teste.

Capul mâncărime - un reflex inofensiv sau un simptom al unei boli grave?

Deseori mancarimea capului este un raspuns la un anumit stimul (substanta, factor de temperatura), dar in multe cazuri aceasta senzatie este un simptom al patologiilor interne care apar in organism si un semnal pentru detectarea imediata a bolii. Acest articol vă va spune în detaliu despre motivele pentru adulți și copii și remedii folclorice pentru mâncărime severă a scalpului la domiciliu.

Ce este mâncatul capului

Mâncărimea scalpului este o senzație de durere modificată, permanentă sau temporară, sub forma unei senzații de iritare a unui anumit loc, care determină nevoia de a zgâria această zonă. Adesea, mâncărimea este un răspuns la un anumit stimul (substanță, factor de temperatură), dar în multe cazuri această senzație este un simptom al patologiilor interne care apar în organism și un semnal pentru detectarea imediată a bolii.

Trebuie amintit faptul că este inacceptabil să ignorăm mâncărimea capului, în special în condițiile în care este însoțită de:

 • mâncărime ale altor părți ale corpului;
 • creșterea seara sau noaptea;
 • caderea masiva a parului;
 • apariția inflamației, pete roșii scalate, papule (sigilii convexe), vezicule (bule mici cu exudat tulbure), pustule (pustule).

Pentru a elimina această senzație neplăcută, este important să găsiți sursa iritantă, pentru care pacientul va trebui să contacteze un dermatolog, un endocrinolog sau un tricholog. Ei prescriu un sondaj, după care este ușor să se determine diagnosticul și să se dezvolte un regim de tratament.

Dacă se detectează un iritant extern care provoacă senzația de mâncărime a capului, tratamentul poate fi efectuat pe bază de ambulatoriu sau acasă utilizând metode tradiționale. Și, de obicei, după identificarea sursei de mâncărime și eliminarea acesteia, dorința de a zgâria capul dispare.

Cum să-l dezvăluiți în voi înșivă

Mancarimea în sine este o manifestare fiziologică atât de evidentă încât pacientul nu are problema de a identifica această senzație atunci când dorește să pieptească o anumită zonă a pielii sau să zgârie toată suprafața capului.

Următoarele vor fi considerate cauzele și tratamentul scalpului scârțos.

Posibile patologii și tulburări

Experții identifică mai des cauzele de mâncărime ale capului, descrise mai jos.

Activitatea de paraziți

Apariția pruritului cu leziuni parazitare provoacă o reacție alergică a unei persoane la toxinele secreției patogene a microorganismului (fecale, saliva, secreția glandelor).

Scabia și pediculoza

Detectați păduchi sau mâncărime care provoacă scabie, posibil în mod independent cu o lupă cu o creștere destul de puternică. Paduchii arata ca insecte translucente albicioase si foarte mici.

Chipurile înșiși nu pot fi examinate cu o lupă, dar puteți vedea mișcările pe care le roade sub scalp. Pentru a face acest lucru, o zonă suspectă a scalpului este pătată cu vată de bumbac cu iod. Stratul liber al epidermei, în cazul în care trece canalele scaboase, este impregnat mai intens, astfel încât acestea devin vizibile și arata ca niște zgârieturi maronii subțiri (de la iod) - drepte sau înfășurate.

Trebuie să știți că, de regulă, mâncărimea scabie afectează scalpul în special la copiii cu vârsta sub 4 - 5 ani. La adulți, acest fenomen nu este observat. Dacă bebelușul își zgârie capul, picioarele, fundul, spatele și cărnii sale încep să se desprindă și să se prăbușească, mâncăria capului indică în mod clar dezvoltarea scabiei.

acnee

Boala cauzată de piele, care provoacă acneea, se manifestă prin mâncărime pe față, frunte, bărbie, canal auditiv extern, iritație oculară și apariția acneei rozacee.

Pentru a clarifica diagnosticul unei infecții parazitare (pediculoză, scabie, demodicoză) sau pentru a exclude această cauză a apariției mâncării, este necesară efectuarea de bacterioscopie, efectuată de un specialist dermatolog sau bolnav infecțios.

Acest videoclip vă va spune despre diferitele cauze ale mancarimii, mătcii și părului gras:

Scalp Boli

O cauză foarte frecventă de mâncărime - patologii care afectează scalpul. Este, de obicei, mai ușor să le diagnostichezi și, în aceste cazuri, mâncatul nu este singurul semn al bolii.

xeroza

Starea de uscăciune anormală a pielii are loc atunci când secreția insuficientă de sebum. O senzație de arsură și mâncărime, roșeață și peeling.

De regulă, există două motive:

 • utilizarea substanțelor chimice agresive;
 • tulburări hormonale.

Spălarea frecventă a capului, aerul fierbinte al uscătorului, utilizarea dispozitivelor de îndreptare, utilizarea tratamentului chimic al părului cu scopul de curling permanent scurg activă a pielii și părului, provocând mâncărime.

Psoriazisul zonei păroase

Este o boală neinfecțioasă, care are multe forme, dintre care unul este seboreic, care apare ca mâncărime pe capul plăcilor înfrunzite (dar nu întotdeauna) de culoare roz, acoperite cu solzi albicioase uscate ca mătreața. Răspândiți de pe pielea scalpului la gât și în spatele urechilor.

Dermatofitozele și miicozele

Leziunile cutanate cu ciuperci dermatofite patogene provoacă mâncărime foarte severe. Pentru a exclude boala, se recomandă să se efectueze însămânțarea în laborator a ciupercilor. În prezent, medicamentul se referă, de asemenea, la seborea ca o infecție fungică.

Dermatită seboreică

Adesea, pieptănarea cu seborea este însoțită de peeling, "căderea" de fulgi de piele, aspectul căruia se numește matreata. În același timp, există o mâncărime debilitantă a capului.

Boala este asociată cu o tulburare a funcțiilor glandelor care produc secreții sebacee sau cu o leziune a scalpului de către ciuperci. Seborrhea uscată se produce datorită insuficienței glandelor, grasă - cu secreția activă de secreție a pielii, a cărei compoziție chimică este ruptă.

Dacă încercați să eliminați mâncărimea fără tratament corect al seboreei cronice, această afecțiune se poate dezvolta într-o patologie mai gravă - eczema seboreică.

pecingine

Este o boală a pielii extrem de neplăcută, mai frecventă în rândul copiilor aflați în grupuri strânse sau în contact cu animalele.

Simptomele principale care pot fi suspectate de pelerină - apariția pe piele sub păr, mâncărime, scânteie, plăci inflamatorii, cu rămășițe de păr rupt. Petele goale se umflă, devin acoperite cu secreții purulente și apoi cu o crustă groasă, cresc și prind alte părți ale corpului.

epidermomycosis

Înfrângerea din genul scalpului ciuperca Trichophyton și Microsporum endothrix, manifestat mâncărime severă, ruperea părului, care determină creșterea paraziților în firul de păr și pierderea părului după supurație și distrugerea foliculilor.

Tulburări ale organelor interne și ale patologiei generale

Capul prurit nu numai pentru bolile de piele, ci și pentru patologiile organelor și sistemelor interne, o încălcare a proceselor ascunse în organism și tulburări ale sistemului nervos.

neurodermatita

Una dintre afecțiunile neurologice grave care apare cu modificări patologice ale pielii. Exacerbările se produc pe fondul stresului, impresiilor puternice negative.

Mâncărimea, caracteristică bolii, apare în diferite părți ale corpului, incluzând fața și capul, se intensifică în timpul tensiunii nervoase, anxietății.

diabetul zaharat

Creșterea nivelului de zahăr din sânge determină deshidratarea rapidă, însoțită de setea acută și de deficiența în producerea secrețiilor sebacee. Pielea pe întreg corpul, inclusiv capul, devine uscată, fulgi și mâncărime.

Tulburări neurologice

Stresul, inclusiv suprasolicitarea mentală, fizică, atacurile de panică, presiunea psihologică, distresul emoțional în timpul bolii, pierderea celor dragi sunt adesea sursa dezvoltării mâncării scalpului. Dezvoltarea activă a adrenalinei de către glandele suprarenale ca răspuns la situațiile stresante duce la acumularea acesteia și la apariția unei senzații dureroase la nivelul scalpului.

Reacții alergice

Este alergia, în majoritatea cazurilor, este cauza mâncării. Odată cu distrugerea așa-numitelor celule catarg (bazofile) compus „antigen-anticorp“, în timpul unei reacții alergice produsă de un mediator de mancarime - histamina lezarea integrității structurilor celulare, care rezultă în dezvoltarea mâncărime a pielii, inclusiv la nivelul scalpului.

 • Simptomele amintesc de semnele de dermatită de contact - pete roșii (nu întotdeauna) de culoare roz.
 • Când alergiile provoacă adesea mâncărime la nivelul întregului corp. Dacă numai scalpul devine o zonă de dorință constantă de mâncărime, atunci acest lucru indică cel mai probabil o reacție alergică locală atunci când se utilizează un mijloc direct în contact cu acesta.
 • Pielea începe să se mănânce când se schimbă șamponul, utilizarea coloranților, a balsamurilor, a măștilor, a balsamurilor, a spumelor și a lacurilor).

În continuare, aflăm despre ce trebuie să faceți dacă sunteți plictisit de mâncărime severe ale scalpului și cum să tratați pielea pentru aceasta.

Cum să rezolvați acest simptom

Metode tradiționale

Deoarece scalpul scârțos apare ca urmare a manipulării necorespunzătoare a părului sau ca simptom al unei anumite boli sau tulburări interne, cauza care îl provoacă este eliminată și eliminată pentru a scăpa de ea. În cazul în care dorința de a se scarpina in cap este rezultatul unor boli interne, este nevoie de îngrijire de specialitate, teste de diagnosticare, care sunt efectuate ținând cont de gravitatea mâncărime, analiza altor simptome asociate cu dorința obsesivă de a zero și atribui un tratament adecvat.

Boli care provoacă mâncărime la cap și tratamentul acestora:

Remedii populare

Eficace pentru ameliorarea durerilor de cap:

 • masaj care sporește circulația sângelui și nutriția celulară;
 • tratamentul cu decocții pe bază de plante și extracte pentru a normaliza funcția glandelor care produc sebum (urzică, păpădie, coajă de stejar, musetel, rădăcină de brusture).

Rețete populare utile pe care le puteți folosi acasă pentru a scăpa de necesitatea de a vă zgâria capul:

 1. Florile de papadie (pline de mână) sunt zdrobite, turnate cu vodca (50 - 80 ml), sucul unei lamiie mici, adăugând o linguriță de miere lichidă. Lăsați să insiste pe 14 zile. Tinctura este filtrată și o jumătate de oră înainte de spălarea lotiunii de cap este aplicată pe piele, acoperind părul cu o eșarfă de bumbac.
 2. Ceapa (sau sucul de usturoi) este amestecată cu suc de lămâie, ulei vegetal în volume egale. Lichidul este frecat în piele și aplicat pe părul umed, lăsând timp de o jumătate de oră, apoi spălat cu apă caldă, la care se adaugă o lingură mare de oțet de cidru de mere. Sulful conținut în sucul de usturoi și ceapă, elimină bine mâncărimile după vopsirea părului.
 3. Masca de mere este făcută foarte simplu, dar ajută la apariția capului. Puneți un măr mare pe o răzătoare, aplicând proaspăt proaspăt pielea și părul înainte de spălare. Păstrați sub capac pentru aproximativ o jumătate de oră. Utilizați 2 ori pe săptămână.
 4. Magic remediu: ulei vegetal 2 linguri biscuiti cu 1 galbenus, brandy, suc de ceapa si miere (toate lichidele intr-o lingura mare). Un șampon neutru (din care capul nu provoacă mancarimi) se adaugă la amestec. Toate amestecate și aplicate pe cap, după 30 de minute, clătite cu apă caldă.
 5. Mască de masă. Într-un vas de sticlă, se toacă celuloză de pâine de secară (sticlă), se toarnă în 150 ml apă fiartă, se amestecă și se lasă pâinea să se umfle. După aceea se adaugă gălbenușul pentru ciuperci. Amestecul este frecat în piele sub păr, lăsând timp de 10 - 20 de minute, apoi spălat fără să folosească șampon.

Cum să scapi de mâncărime la cap va spune videoclipul de mai jos: